IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Да, само за това те коригирах.

А, сега ще те коригирам и за понятието конзола. Конзола, означава застопорен край и никакво въртене. Тогава като усучиш другия край, се получава усукващ момент по цялата дължина на елемента.

Вероятно се бъркаш с шийки и пети при валове и оси. Или опори на валове и оси, както са ти го предавали по съпромат

Чиърса, дан' забрайкам!
    Как успя баш ти да ме ядосаш в петък....
    виж още какво си написал:
    Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Май и ти си за двойка

П.П. Усукващ и огъващ момент не би трябвало да касаят валове и оси, ако са сметнати правилно, т.е. стойностите им се залагат да клонят към 0, което се проектира в едни други сметки, наречени лагерни възли.

Не е като да си ме коригирал само за "усукващия" момент.

Извинявам се на останалите за спама, но е достатъчно късно и едва ли преча.

Коментар

А, сега ще те коригирам и за понятието конзола. Конзола, означава застопорен край и никакво въртене. Тогава като усучиш другия край, се получава усукващ момент по цялата дължина на елемента.

Вероятно се бъркаш с шийки и пети при валове и оси. Или опори на валове и оси, както са ти го предавали по съпромат

Чиърса, дан' забрайкам!
      Решил си да ме дразниш.
      Естествено, че конзола означава едно, но като се завърти става друго.....

както и да е. Начеса си егото по никое време.

Чакам да ми дадеш пример за ос, която няма..... как го каза - шийка, пета или там още какво беше....

Само да попитам - при шийка, пета или там каквото беше на оста, има ли огъващ момент?

Поне за тройка изкарах ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Цупя се, защото става дума за точни науки.

Честно казано, аз досега не съм чувал за валове и оси, които да не са от конзолен тип (Т.Е. ДА НЕ СА ЛАГЕРУВАНИ). Дай ми един пример, поне. Но в механиката, не за звездите, планетите или галактиките. Щото там е така.

Приех, че се изразих неправилно за вала - не предава усукващ, а въртящ момент.

П.П. Когато натовариш една ос, дори и на 0,5 милиметра да е лагера (опората) от точката на натоварване, тя става от конзолен тип.

Чиърса, дан' забрайкам!

Коментар

Е па, ти вземи ми се "нацупи" ся - хихи

За колко валове и оси си чувал, на които единия край да им е конзола? Т.е. т'ва не са валове и оси, а греди със сечение Х.

Валът предава въртящ момент на друг елемент ( било чрез шпонка, шлици и т.н. ). Оттам Зарко те подведе за сили на срязване и т.н.

П.П. Усукващ момент имаш, когато той се предава по цялата дължина на гредата Х, затова единия край трябва да е конзола, за да се случи това. Капиш? При валовете и осите няма такова нещо.
          Цупя се, защото става дума за точни науки.

Честно казано, аз досега не съм чувал за валове и оси, които да не са от конзолен тип (Т.Е. ДА НЕ СА ЛАГЕРУВАНИ). Дай ми един пример, поне. Но в механиката, не за звездите, планетите или галактиките. Щото там е така.

Приех, че се изразих неправилно за вала - не предава усукващ, а въртящ момент.

П.П. Когато натовариш една ос, дори и на 0,5 милиметра да е лагера (опората) от точката на натоварване, тя става от конзолен тип.
          Last edited by anon6706; 17.02.2012, 23:57.

Коментар

Ама ти "къпеш" по спомени, а пишеш 2-ки без да мислиш.

Когато натовариш един елемент (конзола) в единия му край, какъв момент предава той към мястото си на закрепване? Да, елементът (конзолата) е натоварен на огъване, но и предава този огъващ момент към мястото си на закрепване. Ако моментът не се ПРЕДАВА на 100%, то конзолата би се прекършила от огъващия я момент.

П.П. пояснявам за космонавта какво е "конзола".
            Е па, ти вземи ми се "нацупи" ся - хихи

За колко валове и оси си чувал, на които единия край да им е конзола? Т.е. т'ва не са валове и оси, а греди със сечение Х.

Валът предава въртящ момент на друг елемент ( било чрез шпонка, шлици и т.н. ). Оттам Зарко те подведе за сили на срязване и т.н.

П.П. Усукващ момент имаш, когато той се предава по цялата дължина на гредата Х, затова единия край трябва да е конзола, за да се случи това. Капиш? При валовете и осите няма такова нещо.

Коментар

Нали ти казах, валът предава въртящ момент, а оста - не.

Усукващ момент може да имащ, ако единия край на това, което наричаш вал ти е с конзолен край. Т.е. е застопорен неподвижно, а другия край се върти. Тогава се говори за усукващ момент.

Момент на огъване касае греди при фермени конструкции, а не валове и оси, понеже ако се огънат, то те спират да са валове и оси. Понеже дефектират и спират да изпълняват функциите, за които са сметнати. Затова се залагат 0 от тия две напрежения, които си посочил при проектирането и те да се поемат от лагеруващите възли в краищата им.

П.П. Аз също къпя по спомени, спокич
              Ама ти "къпеш" по спомени, а пишеш 2-ки без да мислиш.

Когато натовариш един елемент (конзола) в единия му край, какъв момент предава той към мястото си на закрепване? Да, елементът (конзолата) е натоварен на огъване, но и предава този огъващ момент към мястото си на закрепване. Ако моментът не се ПРЕДАВА на 100%, то конзолата би се прекършила от огъващия я момент.

Разликата между оста и конзолата е единствено в това, че оста се върти и това налага някои допълнителни изчисления, за които Зарко спомена.

П.П. Пояснявам за Космонавта какво е "конзола".
              Last edited by anon6706; 17.02.2012, 23:47.

Коментар

Добре - нали сега няма да си уточняваме що е то "момент" и "сили" в механиката?

Кажи ми за какво служат един вал и една ос? Простичко - като дефиниция.
                Аз може да съм за двойка, но ти, като преподавател, вземи да ме поправиш.
                Нали ти казах, валът предава въртящ момент, а оста - не.

Усукващ момент може да имаш, ако единия край на това, което наричаш вал ти е с конзолен край. Т.е. е застопорен неподвижно, а другия край се върти. Тогава се говори за усукващ момент.

Момент на огъване касае греди при фермени конструкции, а не валове и оси, понеже ако се огънат, то те спират да са валове и оси. Понеже дефектират и спират да изпълняват функциите, за които са сметнати. Затова се залагат 0 от тия две напрежения като допуски, които си посочил при проектирането и те да се поемат от лагеруващите възли в краищата им.

П.П. Аз също къпя по спомени, спокич
                Last edited by marandi; 17.02.2012, 23:41.

Коментар

Е, колко по-кратко да ти го кажа?

Обясни ми как според теб ги "предава" тия моменти, които си описал по-горе ( вал/ос )?

П.П. Нали знаеш, че съм прокълнат да не се напивам, ако ще да къркам нон-стоп. Между другото бях спрял цигарите и алкохола за 1 седмица ( малко диета ) и от вчета пак се наслаждавам

Чиърс, демек!
                  Добре - нали сега няма да си уточняваме що е то "момент" и "сили" в механиката?

Кажи ми за какво служат един вал и една ос? Простичко - като дефиниция.
                  Аз може да съм за двойка, но ти, като преподавател, вземи да ме поправиш.

П.П. Ако ще те улесня, ще ти задам въпроса към бившата ми състудентка:
                  - Каква е разликата между вал и ос?
                  Last edited by anon6706; 17.02.2012, 23:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                    ...............

Утре ще си пишем....
                    Добре дошъл!

Коментар

• ПС. Не мога да съм Ви полезен с въртенето на моментите.. Немам идея за каво говорите...

Коментар

Обясни ми как според теб ги "предава" тия моменти, които си описал по-горе ( вал/ос )?

П.П. Нали знаеш, че съм прокълнат да не се напивам, ако ще да къркам нон-стоп. Между другото бях спрял цигарите и алкохола за 1 седмица ( малко диета ) и от вчета пак се наслаждавам

Чиърс, демек!

Наздраве бат Маранди....

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                          Космо сигур се е вкаменил от пиене,щото от Трифон Зарезан не се е вясвал тъдява.То и аз се бях здравата препарирал ,тъй че го разбирам ако не му се пише.Още ме държи моралния махмурлук.

Здравей приятелю. Бях в Гърция за малко да си видя семейството. Домъчня ми и отидох за няколко дни.... Иначе на Трифон Зарезан много се напих.. Имам един съсед руснак (не знам дали съм Ви казвал за него) много пие и е много сериозен мъж.. И е голям образ и купонджия... Значи пратихме жените по моловете и като запихме - 24 часа не сме станали от масата.. Едни тежки разговори за живота... Направихме богат един таксиджия дето го викахме през 1 час да ходи я за пиене я за мезе я за цигари... Тия дни не се оплаквам.. Добре си починах.. Не си бях взел ни телефони, ни компа.. Релакс... С малкия насам натам.... Поиграхме мач... Много добре се чувствам там.. И хората много ме уважават наоколо (съседите)... Щото имаше едни незаконни румънски цигани в района (за това имота го взех със едно 50 х. евро по тънко от пазарната му цена) дето крадяха всичко що може да се изнесе от вилите...Имаше и изнасилвания... Естествено влязох в конфликт с тях веднага щом ги видях.. Така се и сприятелих със съседа руснак, щото той плати за багерите на другия ден след като ги "помолих" да си ходят и да разчистят бараките и да сложим огради да не им хрумне да се върнат, щото не ми се лежи в гръцки затвор....До тоя момент в района нямаше такова нещо като ограда, още се разправяме с местните власти че сме заградили общинска земя, ама и в Гърция си има вратички в закона и вече втора година си ни седи оградата и децата от цялото село ритат там (от всички националности)... Има едно малко кръчме до нас, собствениота един стар грък, всеки път ме черпи като ме види и все иска да му нося Карловска луканка... Много се уважаваме.. Като беха идвали местните власти да питата как са си тръгнали циганите и кой е бутнал бараките и заградил плажа (щото има и плаж там) и тоя хитрец такъв театър беше изиграл, как се изнесли и сами си бутнали къщите и как оградата си е била там ама имало храсти и не се виждала, че руснака му вика Марлон Брандо... Мноог са хитри маляките...

Утре съм на работа, че колегите са се притеснили щото не им се обадих... Сега като си пуснах телефона и сигурно 200 СМСа.. Пиу, пиу, пиу....Апа трябва и да черпят, аз предложих да им дам по една заплата бонус, големите босове казаха по три брутни чисто... Лошо нема...

А Кире рускинчето ми отговорило на мейла. Пише че нямало вече никога да се видим ама не зависело от нея, много съжалявала и че имала мноог работи да ми разказва... Няма да и отговарям. Мисля даже че мейла го е писал друг човек щото стила не е нейния - прекалено написано от журналист звучи...

В сряда ми идва паяка от Италия (сега си гледам мейла и край с проблемите ми с неправилно паркираните коли около офиса.. Майките в квартала ще са мои хора до края на живота.... Нямам търпение да го пробвам, дори назначавам един от Паркинги и гаражи дето знае как се работи с него....

А си донесох 5 бутилки Плумари и сега си цокам. Не е много зимно питие ама става... А утре съм решил да ида на кино.. Не съм ходил от години и нещо от два три дни си мисля.. Ще взема една мома дето ме навива да излизаме от няколко седмици... Отговаря за моите кредити в една банка... Не е лошо момичето - русичко такова едно, лачено. Става за ... А и нещо като ходя извън България после ми се искат по интелигентни жени... Ще лягам че днес се убих от път и поне не бях спал много добре тия дни съм много уморен....Апа и се утрепах от морски дарове повръщане и дефекации.. Нали знаете тия миди, калмари, октоподи, скариди итн. какво правят в корема.... Утре ще си пишем....

Коментар

Най-коректният отговор, поне за мен след толкова години е:

Че валът предава предимно усукващ и в по-малка степен огъващ момент, докато оста предава само и единствено огъващ момент.

Чиърс, демек!

Коментар

Май и ти си за двойка

Предполагам си имал предвид, че едното предава, а другото не предава въртящ момент.

П.П. Усукващ и огъващ момент не би трябвало да касаят валове и оси, ако са сметнати правилно, т.е. стойностите им се залагат да клонят към 0, което се проектира в едни други сметки, наречени лагерни възли.

Чиърс!
                              Е па развий малко защо съм за двойка.

Ама преди "чиърса", че да не отцепиш с много дълги постове.

П.П. Усещам как "корабният инженер" ще се развихри в теб....

П.П.2 - Мда - вместо усукващ е трябвало да употребя "въртящ" момент. Но какво имаш против огъването?
                              Last edited by anon6706; 17.02.2012, 23:19.

Коментар

Най-коректният отговор, поне за мен след толкова години е:

Че валът предава предимно усукващ и в по-малка степен огъващ момент, докато оста предава само и единствено огъващ момент.
                                Май и ти си за двойка

Предполагам си имал предвид, че едното предава, а другото не предава въртящ момент.

Чиърс!

Коментар

Working...
                                X