If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
БРИКС? Само Р ми се струва, че има някакъв шанс, но и той ще е ограничен до определени "губернии".
Малко расистко, но.. няма как да бъде изместен белия човек.
БРИКС? Само Р ми се струва, че има някакъв шанс, но и той ще е ограничен до определени "губернии".
Малко расистко, но.. няма как да бъде изместен белия човек.
Терминал 2 с еднопосочен билет за БРИКС - имаш максимум 1 година .
Над БГ тегне "проклятието" ........
Именно в такава ситуация може да се разбере, кои родители са егоисти, а кои от тях могат да "изпратят" детето си с благословия..., защото ние много се влияем от мнението на хората от близкото обкръжение и особено от това - на родителите... Нищо лошо не казвам за родителите, но мисленето с "ценности" от миналото - по никакъв начин не е валидно за реалностите на днешният ден, още повече пък, що се отнася до щастието (най-общо) на техните деца...
Така, че, нормалната реакция на родителското тяло би трябвала да бъде: "Тръгвай мами, там ще бъдеш много по-добре, а перспективите са несравними с тукашните. Ние тук ще се справим..." Като задължително поставям акцентът на последното изречение - без него е невъзможно хората да са изпълнили мисията си до край... на тоя свят...
Лично мнение!
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Терминал 2 с еднопосочен билет за БРИКС - имаш максимум 1 година .
Над БГ тегне "проклятието" на Никола Гешев, изречено пред Трайчо Костов при един от разпитите му . По памет ;
...Аз знам,че един ще вземете властта . Но преди това ще избия всички свестни хора между вас и ще оставя само кондурджиите . За да видите как се управлява държава с кондурджии...
Случката е описана от Георги Марков "В задочни репортажи за БГ " .А на него може да му се вярва - както и на Гешев ,впрочем .
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
За второто L все ми се ще да мисля като за хипотетичен лош сценарий. Проблемът според мен е в крайно нарушения баланс и подменената философия в тези общества където богатството се е разпределяло по-равномерно и това ги е дърпало напред. Назряла е май революционна ситуация..какво беше - едните (масите) не могат да живеят по старому, а другите (олигархията) не могат да запазят статуквато ..
От петролната криза или изобщо от кризата на енергоносителите може да произтекат и положителни неща като например пресичане на глобализма.
Вал, тя не само е назряла, но и на доста места по света вече е факт! Не че това е хубаво де - насилието съпътствано с толкова жестоки последици, според мен никога не би трябвало да се толерира! Но че светът се променя е повече от очевидно. Дори и на пръв поглед не толкова важните в глобален мащаб неща, които се случват и у нас го доказват. Публичността която се дава - на неприлично големите бонуси в министерства и комисии, на високите цени на лекарствата, на банковите своеволия и т.н. и т.н. - е знак, че малко по малко Етиката започва да си пробива път в нашия живот, и че все повече хора започват да поглеждат нещата в истинската им светлина и същност, и както казва Бате Пешо - все повече хора започват да разбират кои закони управляват света и живота ни Да сме живи и здрави, другото ще си се случва с или без нашето желание...
П.П.Вълчо, и аз съм край голямата река но доста по надолу...то за това е и тая мъгла
За второто L все ми се ще да мисля като за хипотетичен лош сценарий. Проблемът според мен е в крайно нарушения баланс и подменената философия в тези общества където богатството се е разпределяло по-равномерно и това ги е дърпало напред.
Назряла е май революционна ситуация..какво беше - едните (масите) не могат да живеят по старому, а другите (олигархията) не могат да запазят статуквато ..
От петролната криза или изобщо от кризата на енергоносителите може да произтекат и положителни неща като например пресичане на глобализма.
В България ще се появи много скоро демографският проблем, койот ще обрече нацията на глад.. Иначе като и всяко бедствие, винаги може да се търси някакъв положителен очистващ и оздравителен ефект, но като цяло, именно поради неравномерното натрупване на богатствата, за което и ти говориш ще се стигне до сериозен финансов колабс.. Нали няма защо да се лъжем че при бензин 5 лв. и всички увеличения по веригата - 30% от бългатрите ще колабират, а при поне 5 % ще се стигне до физиическа смърт... Честно казано по цял ден клакви истории от ежедневието ни слушам - косите ми се изправят... При самият мен дори отчитам над 70% спад на доходите в сравнение с 2008 ма, койот компенсурам с намаление на разходите (разбирай спрях да връщам кредити и да инвестирам), но нали се сещаш какво значи това по веригата ако като мен са още 100 000 работодатели и наемни работници от среден клас (съгласно последните критерии на икономическите агенции, за такива се смятат работещи с доходи между 3 и 10 000 лева месечно) ....
За второто L все ми се ще да мисля като за хипотетичен лош сценарий. Проблемът според мен е в крайно нарушения баланс и подменената философия в тези общества където богатството се е разпределяло по-равномерно и това ги е дърпало напред.
Назряла е май революционна ситуация..какво беше - едните (масите) не могат да живеят по старому, а другите (олигархията) не могат да запазят статуквато ..
Космо никой няма да умре щото му свършили парите за пиене цигари и безсмислено скитосване с курви по кръчми и курорти.на мен ми се струва че с мрънкането и драматизма се прекалява.
Абе не е мрънкане Бате Пешо. Чиста реалност си е. Безработицата расте. В момента наистина работа няма. Всички обяви по сайтовете са проформа, или предлагат пари равни на социалните помощи. Пенсионерите са под социалният праг дори за държавата ни пък камо ли за ЕС...
За съжаление е прав.Даже си мисля, че L може да има и едно малко камшиче надолу.
Или камшичето да стане втори L.... Има много фактори коиот като нищо могат да повлекат икономиката. Дано съумеят правителствата да приберат постепенно кеша който се излива за да не стане и инфлационна вълна. Макар че като гледам петрола..
Много се проточи тази криза.. Ония ден един колега от факултет Финанси вика че нямало начин да се възстановим преди 2016 та... Ако е прав ще измрем.....
Общо взето е оптимист колегата ти . Моите модели показват БГ-крах между 2013-15г.,след който практически няма да има нищо,а само блуждаещи елементи в ограничен периметър .
За света ситуацията е сходна, но с лаг 2-3 години -Глобален Крах 2015-2018 г. и тежка депресия докъм 2028-2035 г. . В икономически план очаквам световна декапитализация от поне 3-4 трилиона долара в рамките само до 2018
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Много се проточи тази криза.. Направо си правим L възстаановяване, което не се знае до кога ще продължи. Ония ден един колега от факултет Финанси вика че нямало начин да се възстановим преди 2016 та... Ако е прав ще измрем... Или в един момент ще спре да ни пука и ще погледнем с оптимизъм на живота... Днес много гадно се чувствам.. Отпаднал, повръща ми се... Абе няма да работя...
Космо никой няма да умре щото му свършили парите за пиене цигари и безсмислено скитосване с курви по кръчми и курорти.на мен ми се струва че с мрънкането и драматизма се прекалява.
Много се проточи тази криза.. Направо си правим L възстаановяване, което не се знае до кога ще продължи. Ония ден един колега от факултет Финанси вика че нямало начин да се възстановим преди 2016 та... Ако е прав ще измрем... Или в един момент ще спре да ни пука и ще погледнем с оптимизъм на живота... Днес много гадно се чувствам.. Отпаднал, повръща ми се... Абе няма да работя...
За съжаление е прав.Даже си мисля, че L може да има и едно малко камшиче надолу.
Космо обичам е тази палинка и в Чехия има- много приятен плодов вкус на череши има. Много я пиехме преди, но е много захарна и още по ще те цепи главата после. Върви и с млечна салата
Към всяка Снежанка трябва да се добавят седемте джуджета / по 100 грама /.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар