IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!

Бааата мата! ТоЗ форум пълен с полиглоти.
    Ама "ресторант" ми се струва много лесна думичка. Може ли да попитам, как звучи на финландски "хоремаг"?
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Ravintola

Пак съм втори
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Цитат:
        Първоначално изпратено от mechobikov
        Аз знам как е ресторант на финландски

Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
        И ...?

ravintola, joka palvelee suomalaisia ​​vodkaa - suosikki RinchetU...

(ресторант, където сервират финландска водка - любимата на РинчетУ)
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          И ...?

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
            не знам финландски
            tnm

Коментар

• Даммммм, аз също не знам финландски..., но мога да го науча, ако имам пред себе си мотивацията - нечие нежно лице..., всъщност - всеки мъж би могъл да научи финландски по същите причини...

Все пак, защитавам тезата, че ние, мъжете - сме най-великите художници и поети (всички, без разлика, водени от заложеното у нас природно начало за продължаване на човешкия род), само дето дамите рядко оценяват всестранния ни талант, който проличава едва след около 9 месеца, когато наистина се появява най-прекрасното ни поетично и художествено творение, в което сме вложили толкова труд и талант...

... за дамите какво остава?..., мииии - едното износване, раждане, кърмене и т.н..... (хмммм - че кВо толкова?)... ..., а кой е ваятелят-поет и художник, кой е сътворил това чудо - все се забравя от нежната част на човечеството......, именно за това - с какъв труд сме създали алиби на дамите... - повод, за да се оправдават - колко са ангажирани...

Така де, наздраве - за извинение към засегнатите и много целувки!
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                не знам испански

Това е болна тема. Дъщеря ми ми е забранила със закон, да се правя, че знам испански.
                Last edited by mechobikov; 27.02.2012, 18:38.
                tnm

Коментар

И аз почти не знам, но текста е простичък и го разбрах. Зарко е вложил от себе си и го е направил да звучи красиво.
                  Чул си една песен, харесал си думите й и се решил да ги споделиш с нас. Ти не си възприел текста точно като любовна лирика /"...в песента виждам освен любов, още и философия и изстрадани истини ..."/ и затова си я превел буквално, без да даваш предимство на никое чувство

П.П. И двете интерпретации са хубави. Всяка по своя си начин. Обаче ... и аз не знам испански
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    не знам испански.
                    И аз почти не знам, но текста е простичък и го разбрах. Зарко е вложил от себе си и го е направил да звучи красиво.
                    tnm

Коментар

• Преводът на Зарко ми харесва повече, с всички уловности за превод и лично творчество- не знам испански.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                        ... аз също съм вложил свои истини, които не са доловими за множеството...... (такива сме пък ние - недооценените "поети"..., но пък не ни е и необходимо да сме оценявани от всички...)
                        Аз не съм вложил нищо, така го е написал поета. На мен ми харесва така както го е написал. С неговите истини.

Жестоко се наказваш с тази ниска самооценка. Ти си този, който трябва сам да се оцени положително. Интелигентен човек си. С твоето образование и знания, ти трябва да оценяваш, не да чакаш теб да те оценят.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
                          Не знам Космо как е, ама аз бера душа.
                          Дъртизма веч ме е хванал, ту ми пада рязко кръвното,ту ми скача рязко
                          ... и много позитивни мисли, както и повече движения на въздух, сред природата......, няма съмнение, че си една от красавиците на форума!

Коментар

• Добивземи си магнезии и омега три с витамин е на фирма фортекс- трябва няколко месеца да не ги спираш. Аз пия постоянно и дава добри резултати навсякъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Добро утро лъвове и лъвици.Успешна седмица. Космо как си.
                              Не знам Космо как е, ама аз бера душа.
                              Дъртизма веч ме е хванал, ту ми пада рязко кръвното,ту ми скача рязко

Коментар

Зарко, извинявам се за изтрития пост. Писах глупости.
                                В песента виждам освен любов, още и философия и изстрадани истини. Поетичните преводи скриват смисъла. Затова я преведох почти буквално.

... аз също съм вложил свои истини, които не са доловими за множеството...... (такива сме пък ние - недооценените "поети"..., но пък не ни е и необходимо да сме оценявани от всички...)

Коментар

Working...
                                X