IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Доколкото разбирам, ако "бетона" са мускулите, то "арматурата" е кожата ( т.е. колагена ) или се бъркам?

Сорка, ама единствената ми 5-ца в основното, беше по биология - много я мразех тая дисциплина, та оттам оцапах и дипломата да не е кръгло сикс

... според мен тяло се извайва само и единствено с разнообразен вид спортове, от които - бягане на дълги дистанции (не състезателно) и плуване - различни стилове, както и с много други движения (ходене)...., по всяко време, когато това е възможно...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      ... бирата най-много ми върви (до литър, повече не ми е възможно) - с всякакви ядки - и вероятно именно тая комбинация е противопоказна на т.нар. "бирено коремче... (аз съм си 190 см. х 85 килца)... и нека ми е зле...
      В животозастраховането се смята по формула на Кетле. Т.е. 85 кг. делиш на 1.90 ( в метри ) на степен 2-ра. За мъже трябва да е между 20-25. При тИбя е 23.55, което е пИрфект. Над 30 е наднормено тегло, а над 33 затлъстяване. При жените са други коефициентите.

Но всичко е относително, както по-долЕ дадох пример с костна система, номер на ходилото и т.н.

Т.е., т'ва не важи за спортисти и е мега-индивидуално при всеки. Затова шматки като мИня са последните, които правят драми.

Като цяло е добре чиляк да се познава добре, да знае кое го кара да се чувства добре, да води режим, който може дългосрочно да поддържа без да се напъва и най-вече да се харесва.

П.П. Как беше лафа: Прекаленият светец и Богу не е драг

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        То няма много за обяснения. Мускулната тъкан е едно на ръка и тя е друга "бира".
        Може да имаш оформени мускули, но в намачкана "опаковка" - кожата.
        .................................................. .....
        Доколкото разбирам, ако "бетона" са мускулите, то "арматурата" е кожата ( т.е. колагена ) или се бъркам?

Сорка, ама единствената ми 5-ца в основното, беше по биология - много я мразех тая дисциплина, та оттам оцапах и дипломата да не е кръгло сикс

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Защо си мислите, че всички желаят да се обзаведат по-разточително в горната част на торса.

...защото мъжете още ОТ рождение имат заложени приоритети...
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Шоколад, баклава, толумбички, колкото по сладко толкова по сладко
            На секундата спира нервното напрежение и разведрява обстановката. Най тежката абстиненция идва от нямане на сладко. Необолшевиама тук е иррелевантен (дано го употребявам правилно). Сладкото е над политиката.

Сладко е имало преди нас, има и сега, ще има и след нас
            ... подкрепям!..., понякога лудвам за сладко...

Коментар

Мхм,

с алкохолеца трябва да се внимава, че е доста калоричен ( концентрата ).

Бирата не е калорична, ама трябва да се пие "на голо", т.е. без мезе, за да не прави търбух.

П.П. Някой ден ме подсети да напиша книга на тема: "Как да превърнем алкохолизма в изкуство" - хихи

Поздрави!

П.П.П. Аз съм я обатачил малко, ся съм 174 см на 69 кила, но имам малък размер на ходилата долЕ, което означава лека костна система, та затова е относително като се говори само за пропорции. За пример, имам приятел, който е висок, колкото мен, тежи 80 кила, но носи обувки 43 номер и мяза като вафла в раменете, а аз къпя на 40 номер. Та, всичко е относително.

Но си права за наследствения елемент
              ... бирата най-много ми върви (до литър, повече не ми е възможно) - с всякакви ядки - и вероятно именно тая комбинация е противопоказна на т.нар. "бирено коремче... (аз съм си 190 см. х 85 килца)... и нека ми е зле...

Коментар

..и да се внмава с алкохола..особено бира..нали Маранди, че след 30+...коремче
                ... тук се присъединявам към застъпниците на тезата, че бирено коремче не съществува и не е следствие точно от бирата, а причина са доста комплексни отражения, но не конкретно точно бирата..., но всеки тълкува нещата по своему...

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Сигурно от водката
                  ... по-скоро ПОНЯКОГА го оприличавам по мирис на семенна течност при животното в човешки лик...

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Лошото на киселото зеле е,че пие много ракия или водка и претъпява революционната бдителност

Шоколадът пък не върви с черен хайвер и това уронва имиджа на всеки необолшевик
                    Ако не върви с черен, опитай с червен хайвер..., мисля от пъстругата го "доят"... ..., едни яки "прасета" - по 1.20 метра парчето...

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Зелето съдържа целулоза. За усвояването му от организма се изразходва повече енергия, от колкото е калоричността на самото зеле /или нещо такова/.
                      Наследствеността играя важна роля за метаболизма у хората, на напоследък начинът на живот започна да изпреварва генетичната определеност
                      Вие от Га сте свършилЕ дискусията, аз сега се включвам..., ми - секи с проблемите си..., ама кВа рибена супа (от 1 кило филе) правяяяяя....

Ади сЯ - по същество: зеле, целулоза - подкрепям!!!..., Рупам го каТ заек, ама суровото..., с кила мога да изям, но предварително го притривам (смачквам да си пусне водата), посолявам - и - обилно със зехтин..., супер-салата..., па и разнообразявам: към горното - като настържа и 2-3 моркова..., само с това мога да се нахраня...пък после - като моторетка по баирите - никой заек не смее да ми излезе насреща...

Коментар

П.П. Шегувам се по-горе - раздуй с 2-3 лафа за колагена, че не ми се четат десетки страници от нетЯ, докато се ориентирам какво визираш?

Т.е. аз като мускулна маса мога да го обясня с упражнения, къде да се тренира, за да не увисват "нещата", ама т'ва за колагена не го знаех.
                        То няма много за обяснения. Мускулната тъкан е едно на ръка и тя е друга "бира".
                        Може да имаш оформени мускули, но в намачкана "опаковка" - кожата.

За колагена най-общо е това:

Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека. Концентрацията му варира от 23% в черепните кости, 50% в хрущялите, 64% в роговицата на окото, до 74% в кожата.
                        Здрав и неразтеглив, с голяма издръжливост на опън, той е основен компонент на хрущялите, сухожилията и ставните връзки, на костите и зъбите. Заедно с мекия кератин осигурява здравина и еластичност на кожата. Колагенът укрепва кръвоносните съдове и има важна роля в развитието на тъканите. Без него няма живот.
                        Колагенът постоянно се възпроизвежда. След 25-годишна възраст обаче този процес се затруднява и постепенно отслабва с възрастта. Липсата или много забавената биосинтеза на колагена предизвиква стареене на меките тъкани и костите (остеопороза). Нарастващият с възрастта дефицит на колаген води до изсъхване и набръчкване на кожата и намаляване на нейната еластичност.
                        Last edited by anon6706; 28.02.2012, 22:02.

Коментар

Цялата работа е в колагена и това, че с възрастта той започва да намалява в тялото ни.

Дупето на едно 20 годишно пълно момиче е с пъти по-вирнато, отколкото на едно 50+ момиче, ако и то да е много по-в нормата на килограмите си.
                          Всяко правило си има изключения. Т.е. при мъжете да кажем т'ва, което може да им се "вирне" също в посока нагоре ( напук на гравитацията ) са рогцата. При някои може да се стигне и до рогища

П.П. Шегувам се по-горе - раздуй с 2-3 лафа за колагена, че не ми се четат десетки страници от нетЯ, докато се ориентирам какво визираш?

Т.е. аз като мускулна маса мога да го обясня с упражнения, къде да се тренира, за да не увисват "нещата", ама т'ва за колагена не го знаех.

Благодарско предварително! Чиърс

Коментар

Чувала съм, но опитите в тази посока не са ми интересни.
                            Хубав ден и вечер!
                            Чао!
                            http://www.youtube.com/watch?v=3HOlO...eature=related
                            Важното е, че "опитите" ти в посока ТОТО са добри.
                            Ето и нещо от мен към тях:
                            http://www.youtube.com/watch?v=7XM-JjHGX8E

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              Остави малко бяло вино за летните горещини. С тоник, резенчета лимон и много лед, действа доста разхлаждащо
                              Добави резенче джинджифил и го остави 5-6 часа...

Коментар

.... за легендите относно бозата и женските гърди?
                                Не е легенда, а самата истина . Бозата е много полезна за женските гърди:

A ако е леко вкисната пречиства и натрупаните в организма, токсини
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X