Първоначално изпратено от mechobikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗарко, харесай се сам, и ще разбереш, че няма чак такова голямо значение дали другите те харесват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеZarco, благодаря за пространния отговор!
п.п.Да си призная, не успях да следвам всичките виражи на мисълта ти, но е без значение.
Хубава вечер на всички!...
...иначе - отговорът си ми беше от вида - бръщолевене и раздумка с дамата, с цел да бъде впечатлена, да се прехласне с най-хубавата си усмивка в човека до нея, преди страстите да са обВзели двамата и да са слели телата си в най-сладострастната прегръдка......(нещо такова ми се мотае в съзнанието...)
(не е задължително възприемането на разсъжденията на вълкът-единак ..., но пък - мен- кВо ми пука...)
Ми - и от мен приятна ВИ вечер!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеMaнков, баща ми по същия начин го дава рицар, Робин Худ и т.н., даже веднъж беше задържан в РПУ след подобен жест
.Времената са други, от което следва, че и методите за въдворяване на някаква елементарна справедливост също трябва да са други.
Тази война е нереципрочна и подмолна.
Пък аз бях настръхнал - но сега случката вече ми е крайно комична..., но е прекалено дълга, за да ви занимавам тук...
Настръхнал, или - не - на въпроса - какво ще го правим, аз - доколкото е възможно - находчиво отговорих, че могат да ме оставят на леглото, което бях видял, минавайки край него..., а те като чуха за възможността да се опъна на елглото им до сутринта - направо си ми казаха, че няма да стане моята - ами да си вдигам чукалата отттам - и да си ходя, където съм решил.... И си ме пуснаха...
Косата ми си дойде на мястото, а аз тръгнах към оная, която индиректно беше допуснала да ми се случи инцидентът..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЗарко, какво е "изконна" ценност?, но тоя път ще опитам да се спра малко по-обстойно на тълкуването на понятието...
Налага се да направя това, тъй като усещам, че влагам малко повече в това определение, отколкото общоприетото тълкуване..., но може и да не се приеме с разбиране то останалите...
Според мен "изконна" изобщо не е в кавички, а си е в комбинация с "изконна ценност" - без никакви кавички.
Изконна ценност - по моите тълкувания - е ценност, която стои в основата на моите разбирания за морални устои, което пък не е определение за съждения в сферата на морала, нито е конкретно морално качество, а е много по-съществена характеристика - поне за мен - по отношение на качества, притежавани от определен човек...
Мисля, че малко по малко нещата се изясняват, нали? Така е: завесата винаги се вдига бавно и тържествено, за да подсили ефектът от онова, което предстои да се случи и да ни направи съпричастно на жестоките страсти между героите...
Тъй като сега ще скочи някой, който ще ме "контрира" с извода, че съм царят на думичките, т.е. - няма човек между вас, който с толкова много думички да казва толкова малко..., то ще продължа в същият дух, за да откажа от такова абсурдно състезание всеки, който дръзне да се противопостави на моето твърдение...
Ама пък ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА, че някой имал противоположно на моето мнение, защото влизам за малко, за да разтоваря от решаваните проблеми през деня...
Та, конкретната тематика изисква да отбележа, че едни от нас ги посрещат с "добре дошъл", нищо, че са се сетили в "ПП"-то си..., но все пак са се сетили да посрещнат в добрият стар стил..., а други - като мен - директно си им отперват въпроса - ама пък изобщо - без поне ДОРИ ЕДНА - ЕДИНСТВЕНА усмивчица..., дори за нормална усмивка не става въпрос, а за една мааааалка усмивчица...
Но, понеже - ОКАЗВА СЕ - и скоро всички ще си признаят - тук ВСИЧКИ дами - които много уважавам - се оказва - една по една - че всички са варненки..., то и те - разбира се - се впечатляват в голяма степен - именно от моряците...
Да не бъда схванат погрешно, но в тоя форум наистина - що е сериозна дама - или е от Варна, или е от региона, или живее във Варна..., пък и все едни такива - добри психолози го раздават.... и именно затова и знаят - кому - именно да се усмихват и да поздравяват...
...а ние - НЕварненци - разбира се - в калта да си ровим...
Като имам предвид горното, изконните ценности, заложени в моето битие - са били винаги тия, сходни с ценностите на вълкът-единак... Ако все пак ме попитате, кои са тези ценности - за тях не се говори. Те се проверяват в практиката. Как, по-точно? Мииии - според мен - вземате си един вълк-единак и почвате да го наблюдавате как живее, как възприема живота, какво го вълнува, какво и кого иска да изяде, а може би какво или кого иска да... опааааа - щях да загазя и да използвам цинизми..., но понеже не съм сигурен, дали вълкът-единак знае що е то "цинизъм" в контекста на общите условия за ползване на сайта - ще се въздържа..., просто, защото една уважавана от мен дама - модератар - веднага ще ме парира - вероятно и тя ще се окаже, че е именно варненка...
Ми - това е - въвсем кратичко и стегнато - определението за изконните ценности на вълците-единаци..., ахааа - щях да забравя: една от тия ценности е и тая - вълкът-единак да си открие вълчица-единаЧКА, ама то накрая ще се окаже, че светът е пълен именно с такива...
Приятна вечер на всички дами - не само на варненки (нищо, че те са винаги между отличничките......психолоЗИ... и красиви отвсякъде...
)!
Така се поздравява според мен (но пък всеки е една индивидуалност, а едва ли признанието на вълците-единаци е именно това - да учат другите на това - "що е то "изконна ценност"")- поздравите не са избирателни, а усмивките ни радват всички в околното пространство!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеMaнков, баща ми по същия начин го дава рицар, Робин Худ и т.н., даже веднъж беше задържан в РПУ след подобен жест
.Времената са други, от което следва, че и методите за въдворяване на някаква елементарна справедливост също трябва да са други.
Тази война е нереципрочна и подмолна.
Вече не помагам на другите.
Просто понякой път чувството за лично достойнство не ми позволява да си мълча. Щото, ако замълча, след това мнооого време ще ме гори срамът отвътре.
То е само заради мен си - и за да мога да гледам смело хората в очите.
Не съм рицар/Робин Худ - и нема нужда.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Благодаря много, Мечо, за отговора.
----------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------
Ей и днес стегнах един циганин в градския транпорт.
Това двукрако беше решило, че рейса отива не натам, накъдето то е предполагало.
Грешно, разбира се, но почна да свирка на шофьора, да се възмущава тая бълха - та аз зад него му казах след малко, заплашително и с твърдо отношение:
- Е, какво искаш?! Спирките не са грешни.
Той усети моята злоба и даже не се обърна да ме погледне кой съм.
Слезе от рейса и тръгна да се връща към предишната спирка, понеже "нещо" е сгрешил.
Преди да слезе, обаче, аз се подготвих да скоча, ако, слезнал, ми каже нещо, което няма да ми хареса - та да мога да изляза, преди да са затворили вратите, и да си поговоря с него.
Но не ми отива на белите коси. Тъпичко е, но, некак си, нема други.
Защо все аз, има ли/нема ли други?!
А имаше и млади "мъже". Тех въобще не ги интересуваше. Така е по-лесно...
Случвало ми се е да стягам 8-10 от тея цигански хлебарки. Брой ги 6 мъжки и 4 женски хлебарки, 25-30 годишни мазни нечовеци.
Моето лично достойнство не ми позволи да мълча. Но и предполагах, че ще ги е страх да скочат, в което се оказах прав.
Качиха се тея мангусти в рейса, седнаха на различни места по целия рейс, и почнаха да си плямпат на висок глас през целия рейс.
Е, почаках до пет минути, направих им строга забележка на висок глас, прибрах си книгата в чантата и показах, че съм готов на всичко.
Техните мазни нечовешки мутри доста се скиселиха, но немаха смелостта да скочат слещу мен, готов на всичко.
Но не отива това на моите бели коси.
Имаше един мъж-българин там, със старата си майчица, гледаше и попиваше, и, когато мангустите слязоха на Сточна гара, ми свали буквално шапка.
Имаше и други българи там, с хуй между краката, но предпочетоха да не забележат историята.
Добре, други истории:
По едно време контрольорите в градския транспорт на София беха едни полуцигани, маргинали, мръсни тъмни личности.
И нападаха най-много стари жени, жени или слаби мъже - за да им вземат парите, правилно или не.
Даже човекът да нема билет, то не беше правилно.
Видях, как тези "бабанковци" на Централна гара свалиха от трамвая стара жена, 45 кила, даже със селска носия - виждали сте ги по филми и снимки.
Тея бабанковци я подхвърляха с коремите си между себе си.
Трима от тези петима имаха затъкнат нож на колана си.
Докато премислях да сляза или не, трамваят затвори врати и аз продължих с горещия срам в себе си, че не съм се решил навреме да сляза.
Както и да е - след този случай бях твърд противник на тези "контрольори" и действах според моето лично достойнство, което не ми позволяваше вече да си трайкам.
Още тогава бях с побелели коси. Дрт.
И почнах да защитавам хората от транспорта, хванати от тея гадни горили.
Един път, втори, трети - некъде до 7-8 пъти.
И аз съм на справедливата кауза, обаче хората и жените в рейса... некак си гледат през прозорците и не чуват... А аз разчитах на тяхната помощ. Не би.
Заплашвали са да ме хвърлят от моста - един очилатко срещу пет-шест мазни коремести нерези.
Викал съм полиция - полицаят поиска моята лична карта и беше очевидно заедно с тези мърльовци.
Случвало ми се е и да ми се карат разни гнили пенции в транспорта - защо преча на "властта". Така им е по-лесно на путьовците, понеже нямат достойнство. По рождение нямат.
Е, най-накрая си рекох:"да, не ми прилича на белите коси; да, нека тоя тъп народ, щом си иска да го ебат - да го ебат. Аз свършвам със защитата на хората, понеже няма хора."
-------------------------------------------------------------------
Са... Тук стъпих на общо познати ситуации.
Имал съм и по-особени от гледна точка на стадото, та не ги обсъждам.
-------------------------------------
Все още понякой път скачам, но това е по настроение, лично за мен, а не за тъпата страхлива българска паплач.
Българин съм, прочее.
Но къде, има ли, възможно ли е да има български мъже?
Ехоо! Има ли български мъже?Last edited by vmаnkov; 19.04.2012, 19:32.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеИ тако, и вако е със страха.
Но у нас прекалено много накланя към "и вако" - и като личен, и като групов, и като национален страх.
А това е така, понеже, доколкото съм запознат с други народи, пряко или задочно - няма друг народ като нашия с такава катастрофална липса на лично, групово и национално достойнство.
Говоря ан гро, разбира се, а не за единици.
Ти си усетил бая народи, споделяш ли мнението ми, поне донякъде? Много ще ми е интересно и полезно да чуя нещо от първа ръка.
Предварително мерсим за труда да дадеш анализ в бъдещия си отговор
Имало един гръцки философ, чиято философия се въртяла около "Щастлив съм, че съм мъж и съм грък". Моята философия е следната. Обичам най много себе си. Аз съм аз. Щастлив съм, че съм аз. Аз съм мъж. Щастлив съм, че съм мъж. Аз съм българин. Щастлив съм, че съм българин. Аз съм човек. Щастлив съм, че съм човек. Горното са аксиоми. Според мен това са единствено верните аксиоми, върху които човек може да гради жизнена философия, която да не го обърква, а да му помага. От горното пряко следва:
1. Аз съм най великия
2. Българите сме най великите
Дотук всичко е ясно и няма място за спор. Започват противоречията.
1. Съществуват и други хора.
2. Съществуват и други народи.
Според мен правилния подход към разрешаването на противоречията е:
1. Предполагам, че всички останали имат същата философия като мене, само че всеки от своята си гледна точка.
а) следва да не нападам лично никого никога, с изключение на случаите в които лично аз или избрана лично от мен група хора сме сериозно застрашени.
б) българите следва да не нападаме чужденците, с изключение на случаите, когато сме сериозно застрашени като нация.
в) когато има противоречие между личното и националното няма да ти кажа кое ще избера. Ти си умен човек ще се сетиш.
Толкова за национализма. По същество.
По мои наблюдения като отделни личности не може да се каже, че има разлика между нас и чужденците. Срещат се всякакви хора горе долу със същата честота и сред нас и сред тях.
Като отделни личности мисля, че няма разлика между нас и между чужденците.
За националното самосъзнание не съм съгласен с теб. По мои наблюдения най силно е при нас. Като нация ние се чувстваме най добре в кожата си в сравнение с другите народи. Може би само японците, турците и донякъде гърците се доближават до нас. В сравнение с тия четири нации. другите може да се каже направо, че нехаят. Не зная кое е добро и кое лошо.
Така мисля от мои си наблюдения. Не мога да направя анализ. По въпроса за отделните личности обаче имам едно много силно вътрешно убеждение, че съм прав. По въпроса за нациите просто така си мисля, че чужденците нехаят.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от zapalkata Разгледай мнение
КАЖИ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА,АКО МОГА ЩЕ ПОМОГНА!оо "спасителЮ" на плажа
- НЛО - Професия спасител - http://www.youtube.com/watch?v=hduvKFZdhl0
Едва ли би могъл, но ти благодаряще трябва да вземеш и помощник-спасителя
Рекшо - Помощник Спасител - http://www.youtube.com/watch?v=_OuJ5NfTYKQLast edited by artemida_sofyanska; 19.04.2012, 16:51.There is no right way. Only your own way!
Коментар
-
Ода за малкия човек - http://www.youtube.com/watch?v=US-DrX73t5kThere is no right way. Only your own way!
Коментар
-
Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнениеЯдосват "пухчо"
"Гошо, Гошо гледа лошо..." http://www.youtube.com/watch?v=EpFS2e9YOEs
аа ха ха ха Клуб НЛО - Ода за българския лев - http://www.youtube.com/watch?v=nxw10...eature=related
и накрая "не е прашка не е лък той е правен в Казанлък" http://www.youtube.com/watch?v=2Dkmi...eature=related
КАЖИ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА,АКО МОГА ЩЕ ПОМОГНА!
Коментар
-
Първоначално изпратено от zapalkata Разгледай мнениеКакво е станало,бе Арти?
"Гошо, Гошо гледа лошо..." http://www.youtube.com/watch?v=EpFS2e9YOEs
аа ха ха ха Клуб НЛО - Ода за българския лев - http://www.youtube.com/watch?v=nxw10...eature=related
и накрая "не е прашка не е лък той е правен в Казанлък" http://www.youtube.com/watch?v=2Dkmi...eature=relatedLast edited by artemida_sofyanska; 19.04.2012, 16:34.There is no right way. Only your own way!
Коментар
Коментар