IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Маранди, задавал ли си си въпроса защо няма жени-пилоти на самолети. Най-вече на пътнически?
    Жените причиняват по-малко ПТП в стандартни ситуации. Тъй-като не умеят да управляват добре автомобил, то те и на карат бързо, т.е. не достигат отвъд предела на техниката (автомобила), а и сравнително по-малко пият.

Но в нестандартни/критични ситуации, а те са най-важни, просто не ги бива във вземането на бързи и изобщо на решения.

В момента, в който започнат да навлизат жени пилоти в гражданската авиация, аз ще спра да ползвам този вид транспорт.
    Братле,

аз те разбирам, но подобен стил ще предизвика репликата: "Ами, вие защо не раждате деца." примерно?

Природата ни е създала по този начин ( някога си ) и трябва да се приспособяваме. Демек - т'ва е положението "Марче"

Дано ме разбираш правилно! Т.е. не казвам, че не си прав като гледна точка за някои неща, но се гледа винаги и хоризонт. Иначе може да издребняваме и да търсим "божествената" частица кат' в Швейцария во веки. Всеки има кусури и ай да не говоря за себе си - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Точно на мен недей да се опитваш да ми пробутваш тези похвати от софистиката, защото и на мен ми се налага да ги използвам.
      Наблегни повече на флората и по-малко на фауната при общуването с дамите от форума и няма да имаш проблеми

П.П. Моите колеги също обичат киселото мляко, но под формата на айран, на следващия ден
      ...най обичам да я почиствам - де - когато я има - "флората"..., шубраци, храсталаци, треволяци - разни... и т.н..., а фауната си я обичам - особено морските дарове - дори и по-хлъзгавите някак са ми по-вкусни: миди и други мекотели...
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Здрасти, Мечо!
        Здрасти, тайфата!

Значи аз бачкам, почиствам България и другите Земни кълбета, а вие се карате!? И не само се карате, ами се и обиждате.

П.П.Русото, голям дъжд ни наваля. Изсипа се точно като из ведро. Спокойно можехме да направим конкурс Мисис "Мокра фланелка" или Мистърът "Мокри боксерки" Оставих колеги в една кръчма да пият, дано не ме вдигнат под тревога по малките часове
        На нас - в регламента ни го пишеше - бачкане до първи дъжд - след който - всички се прибират...

...но организаторите споменаха, че имало и друг регламент (за някои от участниците), които си носели от сутринта плавници и шнорхел: като завали - надявали плавниците и лапали шнорхела, за да продължат да лъскат Кълбетата (Земните)...
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
          ... таА отиде да чисти и другите Земни кълбета... ...., сега прави окончателната обработка - лъскането с препарата за стъкла и вече ми блести в очите, че не виДЯ нищо...

... но, че ще се разправя - това го вярвам: никой психолог (дори и приемащите се като такива - моряци) - не е по-висок от нея...

Тук не е възможно да се обясни всичко в една ситуация, но да опитаме...Може да не се възприеме, но имам да правя тия разяснения от вчера.

Така, че: по повод постскриптума: "П.П. Фнимавай в гората като ухажваш мецаните Да не попаднеш на някой ревнив мечок, че нЪл сега сте в брачен период."..., аз написах следното:

Тук аз - съвсем нормално - се поставих в ролята на МЕЧОК, ухажващ МЕЦАНИ(ТЕ) (без да имам предвид хората с никове на мечки, нито мечовци и подобни)...

Морякът-психолог, разбира се - се изживява като единствен мъжки екземпляр в тоА форум, който УСПЕШНО УХАЖВА МЕЦАНИТЕ в тоя форум, затова настръхна, че съм го плюл (а аз си бях докрай вежлив в разясненията)..., но аз не мисля, че форумът е населен (толкова) от МЕЦАНИ, колкото от привлекателни, умни, непорочни, коректни и т.н. - ДАМИ...

... и така, имайки себе си точно за такъв мечок - в разсъжденията си - приех прекалено навътре "съвета" - да внимавам с ревнивите мечоци, т.е. - с тия, чиито дами от време на време ме имат за незаменим......, разбира се, това е тема, вън от тезата, която защитавам в момента (дообяснявайки ЧАСТИЧНО онова, което е останало "зад кулисите"), затова само споменавам мимоходом нещата...

Във връзка с последният цитат, ТНМ, аз лично бих предпочел да бъда почерпен с кофичка хубаво овче мляко - обяснявам: в селцата и махалите в полите на Витоша има много предприемчиви хора, които продават тоя гъста и много вкусна амброзия, от която не пропускам да си взема...

Ето причината, за да боготворя тия животинки - овчиците - а по показателят - хранителни и вкусови качества на млякото им - да ги поставям на първите места в класацията на животинските видове на планетата..., а дамите тук - все не ме разбират..., както се казва - рисковете на виртуалното общуване...

Радвам се, че за пореден път ще опитате да усетите опити за хумор, ирония, споделено щастие от нещата от живота, преклонение пред красотата на дамите тук...и т.н...
          Точно на мен недей да се опитваш да ми пробутваш тези похвати от софистиката, защото и на мен ми се налага да ги използвам.
          Наблегни повече на флората и по-малко на фауната при общуването с дамите от форума и няма да имаш проблеми

П.П. Моите колеги също обичат киселото мляко, но под формата на айран, на следващия ден
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
            Маранди, няма да убеждавам и теб, че спор с моряка нямам.

Коментирам НЯКОИ прочетени мнения, като ги пречупвам през моето мислене и правя аналогии с моя живот по отношение на споделени мисли, преживявания, гафове. Така направих с мнението на ТНМ. В това няма нищо лошо и си е в рамките на правилата за участие във форума.

В тоя смисъл - нямам нищо - против никого тук, но мнения ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА КОМЕНТИРАМ, независимо от кого-как точно се приемат думите ми - и колко точно обидени, унизени и т.н. - са се почувствали "засегнатите" от едно виртуално мнение. Разбира се - имам съзнанието за това - да не обиждам и нагрубявам хората тук, а това е автоцензурата ми.

... иначе: готин, красив, грозен, лош, тъп, глупав, обичлив - са качества, които "не предат" във виртуалното (НИ) пространство. В тоя смисъл - не търся суперлативи, а от гадното отношение - не мога да избягам, ако съм взел решение да се включвам с мненията си тук... Това са само мнения и нищо повече. Всеки е обективен, доколкото е възможно според собствените му разбирания и критерии.
            А, бе не съм ти правил забележка - предложих ви решение ( ваше право е да се или не се съобразите с него, ама не ви подхожда на класата и на тримата да "правите" Бермутски триъгълници ).

------------------------
            Шантава история е виртуалното пространство, навремето бях СисАдмин 10 години и се махнах, щот' па здравето ми замина, братле и сега съм като енциклопедия по заболявания.

То спорта, дет' изблъсках навремето ( 20 години ) не успя да ми го направи и вече съм прост юзър вие сте достойни и качествени хора и няма смисъл да скапваме готината тема.
            ---------------------------------
            Т.е. аз в тоя форум влизам заради вас единствено и да си прочета и посмея, щот' сте готини

Коментар

• Здрасти, Мечо!
              Здрасти, тайфата!

Значи аз бачкам, почиствам България и другите Земни кълбета, а вие се карате!? И не само се карате, ами се и обиждате.

П.П.Русото, голям дъжд ни наваля. Изсипа се точно като из ведро. Спокойно можехме да направим конкурс Мисис "Мокра фланелка" или Мистър "Мокри боксерки" Оставих колеги в една кръчма да пият, дано не ме вдигнат под тревога по малките часове
              Last edited by tnm; 12.05.2012, 17:53.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Шшш ... ще ви поря ( зЗззззззззззз ..... )

Спрете се малко!

Като теория/статистика жените причиняват по-малко ПТП по пътищата,
                Маранди, задавал ли си си въпроса защо няма жени-пилоти на самолети. Най-вече на пътнически?
                Жените причиняват по-малко ПТП в стандартни ситуации. Тъй-като не умеят да управляват добре автомобил, то те и на карат бързо, т.е. не достигат отвъд предела на техниката (автомобила), а и сравнително по-малко пият.

Но в нестандартни/критични ситуации, а те са най-важни, просто не ги бива във вземането на бързи и изобщо на решения.

В момента, в който започнат да навлизат жени пилоти в гражданската авиация, аз ще спра да ползвам този вид транспорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Зарчи,

аз 'ноу си те кльопам, браточка и си винаги неизчерпаем извор на нестандартни моменти/елементи ( дет' му викат инженери-те ).

В момента стига се "взира" кат' инженерен в детайлите и погледни Небето, щот' издребняваш, а не ти прилича - ти си готин.

Направи 2 крачки "назад" от конкретната полемика и Мечо ще направи 1 крачка назад и готово.

...
                  Маранди, няма да убеждавам и теб, че спор с моряка нямам.

Коментирам НЯКОИ прочетени мнения, като ги пречупвам през моето мислене и правя аналогии с моя живот по отношение на споделени мисли, преживявания, гафове. Така направих с мнението на ТНМ. В това няма нищо лошо и си е в рамките на правилата за участие във форума.

В тоя смисъл - нямам нищо - против никого тук, но мнения ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА КОМЕНТИРАМ, независимо от кого-как точно се приемат думите ми - и колко точно обидени, унизени и т.н. - са се почувствали "засегнатите" от едно виртуално мнение. Разбира се - имам съзнанието за това - да не обиждам и нагрубявам хората тук, а това е автоцензурата ми.

... иначе: готин, красив, грозен, лош, тъп, глупав, обичлив - са качества, които "не предат" във виртуалното (НИ) пространство. В тоя смисъл - не търся суперлативи, а от гадното отношение - не мога да избягам, ако съм взел решение да се включвам с мненията си тук... Това са само мнения и нищо повече. Всеки е обективен, доколкото е възможно според собствените му разбирания и критерии.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                    Айде бъдете в мир с последното ми поздравче за днес, с надеждата да заровите томахавките, а между другото като умра някой ден, съм казала на децата ми да няма попове и сълзи на гроба ми, а да се чува само това парче....

http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE
                    http://youtu.be/Mw3TnyOKe9A
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

К'ви гафове, к'ви пет лева?! Тръгването със СИГНАЛНО ЖЪЛТА скоба на гумата ОТКЪМ ШОФЬОРСКАТА ВРАТА е ГАФ????!!!! Че и цели 20 метра измина с нея. Със същия успех можеше да влачи и количката с ТВОЕТО ДЕТЕ!!!!!!!!!!!

Ти си Супертрейдър в женски вариант.....
                      Боже, ела си прибери вересиите.....
                      Шшш ... ще ви поря ( зЗззззззззззз ..... )

Спрете се малко!

Като теория/статистика жените причиняват по-малко ПТП по пътищата, има значение и цвета на автомобила. Червен, зелен и син са най-добре на "пътя", докато сив и черен са най-опасни, понеже не се "виждат".
                      -----------------------------------
                      Ама, т'ва е теорията - на практика и в БГ-то е друго.

Не съм бил на мястото и не мога да коментирам, по принцип чак па 30 метра на "заден" ход ми е странно, щот' то к'ва ще да е била тая маневра като познавам селото. Но па Бати Пешо е доказал, че е достоен човек и не мога да се усъмня в думите му.

Тук чат-пат са възпитани и даже на "изтритите" пешеходни пътеки тип зебра - спират и дават нужното предимство на пешеходеца. Единствено дразни, че сигнализацията не е добра ( т.е. има места, където местен ще спре, ама ако е чужд водач той откъде да знае, че това е пешеходна пътека .... ) - немат кинти за боичка в момента или не е правилната фирма, може би - не знам ..... и не искам да коментирам ...
                      ------------------------------------------
                      Единствено тук дразни, че като чиляк тръгне да си ползва правото на предимство от закона за движение по пътищата и има млади пишлемета, дет' спират, ама ти го прави демонстративно и в последния момент на дистанция 0.30-1.00 м дистанция, което си е стрес за 'орицата да се чудят тоя кретен ще спре ли или няма?

Но като цяло нещата са доста по-добре спрямо цялото БГ - засега поне. За последните 3 години мисля, че нямаше убит пешеходец в региона - сега с абитуриентите ще е малко "стресиращо", че млади шофьори на пътя си е ужас. Редовно всяка година някой се трепи, особено в отсечката през Арбанаси, понеже там си е планински терен и който подцени ситуацията, става случка. Та, дано тази година младите се накъркат качествено и без жертви, че после става тегаво, а те са млади хорица и няма нужда да съсипват празника на останалите.

Чиърс-а!

Коментар

• Айде бъдете в мир с последното ми поздравче за днес, с надеждата да заровите томахавките, а между другото като умра някой ден, съм казала на децата ми да няма попове и сълзи на гроба ми, а да се чува само това парче....

http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE
                        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                          Ако сте открили жената на мечтите си, спокойно можете да се простите с всичките си други мечти...
                          Човек не може да има всичко
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa1 Разгледай мнение
                            Ти безгрешен ли си на пътя ? Застрахован ли си от гафове ? Аз не защитавам никого . Ако тая кифла не е видяла това , някой козунак няма да види теб може би . Със същия успех можех да намеря и пусна аналогични клипове , само че с мъже .
                            К'ви гафове, к'ви пет лева?! Тръгването със СИГНАЛНО ЖЪЛТА скоба на гумата ОТКЪМ ШОФЬОРСКАТА ВРАТА е ГАФ????!!!! Че и цели 20 метра измина с нея. Със същия успех можеше да влачи и количката с ТВОЕТО ДЕТЕ!!!!!!!!!!!

Ти си Супертрейдър в женски вариант.....
                            Боже, ела си прибери вересиите.....
                            Last edited by anon6706; 12.05.2012, 16:32.

Коментар

Ти що не вземеш да се покриеш някъде?!
                              Тая кифла зад волана и преди това ДО КОЛАТА, както не е видяла скобата на гумата, така утре няма да види и количката с ТВОЕТО ДЕТЕ.
                              Ти безгрешен ли си на пътя ? Застрахован ли си от гафове ? Аз не защитавам никого . Ако тая кифла не е видяла това , някой козунак няма да види теб може би . Със същия успех можех да намеря и пусна аналогични клипове , само че с мъже . Или ако пострадаш от мъж шофьор по не боли .
                              Last edited by rinaa1; 12.05.2012, 16:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa1 Разгледай мнение
                                Тъпанарите зад кадър обаче са много примитивни щом това ги забавлява толкова . Чак пък такива емоции за това , айде моля .
                                Ти що не вземеш да се покриеш някъде?!
                                Тая кифла зад волана и преди това ДО КОЛАТА, както не е видяла скобата на гумата, така утре няма да види и количката с ТВОЕТО ДЕТЕ.

Коментар

Working...
                                X