Първоначално изпратено от sergo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеАз ставам цицоман... Все се заглеждам по разни яки дини..Вече ме е страх да не загубя и моите на път за работа..
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Anon, май за първи път чета твой толкова радикален пост, който и да звучи и искрено- общо взето ми се струва, че си бил по-умерен (може и да греша).
"Общественият договор" не е това, което сме очаквали и категорично- не това, за което искаме да отиват данъците ни. Не искаме да отглеждаме такива змии (като тези в Македония- дето искат да се топлят със славяни), но "Общественият договор" ни го налага. Разумът/възпитанието/промиването на мозъци не са заличили естествените инстинкти за самосъхранение, но тук идват на помощ "философи"/"анализатори"/"социални антрополози", които ни вменяват, че това не е самосъхранение, а нездрава игра на ума ни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение... хмммм, по-обичат да чуят, че са харесвани, отколкото да се напънат и да го видят в очите на влюбения, за да фиксират онзи, който ще им каже, че ги харесва..., а да не видят някоя посестрима, облечена в нещо екстравагантно - умират от любопитство, за да се обърнат, за да видят как ли, аджеба - това изглежда отзад...
....т.е. - харесвам ли ти?
Да...
с кое най-много те привличам?
С всичко!
Например?
... "виновникът" се чеше зад врата, защото не усеща как след първият отговор сам се е нанизал на капана...
Мииии, как да кажа - с абсолютно всичко...
Очите ми - харесват ли ти?
Много!
А защо не ми го казваш?
...той иска да й каже, че не й го казва, защото са ВЕЧЕ женени..., но усеща, че това ще е бурята, след което тя ще го накаже по подходящ начин - дъъъълго... Мълчи...
Защо мълчиш?
Защото си съвършена!
Все пак не ми каза поне едно нещо, което харесваш у мен...
.... в тоя момент отсреща се задава стройна конкурентка...
Защо я погледна?
Не съм!
Погледна я!
Ама как ще съм я погледнал - нали внимавах какво ме питаш...
Добре - и какво измисли, кое ОЩЕ харесваш в мен?...
...мотае ми се такъв диалог...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЗа втори път използваш думата "манипулация" по мой адрес и за втори път ще си затворя очите. Защото, пак ти казвам, не искам да се караме в тази тема.
Отговарям на всички, взели отношение по постовете ми:
Аз желая Държавата да ми позволи сам да си защитавам имуществото, моя живот и този на моите близки, когато те се намират в моята частна собственост.
Аз желая Държавата да не ми се пречка, за да издържам себе си и близките си.
Аз не харесвам хора, които очакват Държавата да ги защити дори и от ухапване на комар. А когато ги ухапе, те да търсят във всеки друг вина, но не и в самия себе си.
Аз не харесвам хора, които чакат на Държавата да им осигури такава заплата, с която да издържат себе си и семейството си.
Дано това също не го сметнеш за манипулация.
Поздрави! и приключвам темата.
Това е позицията и на други хора.
Според мен – това е желанието на болшинството.
Революции стават не заради липса на грижа от страна на държавата.
А поради прекалената такава.
/Да чопне данъците, пък нас вълци ни яли./
Аз от себе си знам:
Колкото пъти обсипя с грижи някой от персонала – обърква се,разглезва се,блокира и накрая вместо качество, получаваме брак.
И поне две нещастни душици.
С обратния вариант обаче се постига същия ефект.
Ако не съм формулирал правилно задачата, или другата страна не си е дала зор поне да я осмисли ....
После, седим и мислим, па седим ,па мислим....
Та, как да се спасим от грижите на държавата?
Как да кажа на същата тази, че получавам грижи които никога не са ми били потребни.
А това, от което категорично имам потребност да получа/срещу данък/ – липсва.
Как да кажа на държавата, че отдавна не желая да участвам в Измамата наречена Обществен договор.
Ми, не съм измислил аз тази измама!
Значи к`во?
Ние ще ти пробутваме фалшиви грижи и услуги – а ти ще ни робуваш!
Изкушавам се да дам пример:
Не само полицаите са ни много.
А охранителите?
Дори статистиките се замитат.
Ако едните не си вършат работата, защо да им плащам, че и да им сътруднича?
Или охраната на обект или имот не е дублираща?
Веднъж камери на улицата, други в дома,утре в г..а.
Къде е клаузата за отказ от услугите, които не са ми потребни?Или не са били изпълнени.
Значи е робство.
П.С.Така и не разбрах как назря конфликта.Но ще изчакам ден-два и тогаз отново ще изчета постовете по нея тема.
И пак питам: Защо бързаш да приключиш темата?
Толкова ли е болезнена?Last edited by sergo; 09.05.2012, 21:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение... ади сЯ, де - ще ти повярвам, че жените никак, ама никак - не обичали да се оглеждат......, някои от жените само дават вид, че не се оглеждат, но - ако имаха очи и на тила си - това щеше да бъде върховно щастие за тях...
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеНай-вероятно е казано от мъж. Жените обичат да чуват и усещат, а не да се оглеждат
.
... ади сЯ, де - ще ти повярвам, че жените никак, ама никак - не обичали да се оглеждат......, някои от жените само дават вид, че не се оглеждат, но - ако имаха очи и на тила си - това щеше да бъде върховно щастие за тях...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеСпоко бре, той е педераст!
П.П. По-скоро бисексуаленПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение... някой го е казал толкова точно: всяка жена е очарователна, достатъчно е само да се огледа в нечии влюбени в нея очи.... Жените обичат да чуват и усещат, а не да се оглеждат
.
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЩе ме извините, ама големи глупости сте написали. Обобщенията са си грешни по дефолт. Сексуалността няма кой знае каква връзка с физическата красота, а от своя страна точно тя- физическата красота също е доста субективна и както твърдят някои,е в очите на наблюдаващия.
Ти, може за някого да си мухльо/мухла, а за друг/друга- манна небесна.
Извинена си, защото точно в тоя смисъл, всеки от нас пише по нещо тук, което смята за върхът на най-точното доказване на дадена теза..., а други са на мнението, че казаното е пълна глупост...
...т.е. - еднакво мислещи - оценяващи и разсъждаващи хора - няма..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеАхъъИ както е казал един писател - "Нека оставим красивите жени на мъжете без въображение"
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЩе ме извините, ама големи глупости сте написали. Обобщенията са си грешни по дефолт. Сексуалността няма кой знае каква връзка с физическата красота, а от своя страна точно тя- физическата красота също е доста субективна и както твърдят някои,е в очите на наблюдаващия.
Ти, може за някой да си мухльо/мухла, а за друг/друга- манна небесна.И както е казал един писател - "Нека оставим красивите жени на мъжете без въображение"
Мечо
Коментар
Коментар