IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    ЖИВИ И ЗДРАВИ И ГОСПОД ДА Е С НАС
    Божественото винаги е с нас - пусни някое парче по твой вкус - тъкмо ще поздравим и тайфата

П.П. Извинявай, че съм се отплеснал с едни неща и забравих да кажа "НАЗДРАВЕ!" - прекрасна българска дума.

Коментар

• ЖИВИ И ЗДРАВИ И ГОСПОД ДА Е С НАС

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        ЧЕСТИТА НОВАТА 2012Г.ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ - ДА Е МИРНА И МНОГО СПОРНА С КЪСМЕТ И ЩАСТИЕ...
        Жив и здрав, братле - ключовата дума съм ковнал. Нека да е мирна - всичко останало е дрън-дрън .... демек, който каквото си направи сам

Чиърс!

П.П. Аз дали не работя и по Нова година, това се чудя - хихии

Коментар

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2012Г.ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ - ДА Е МИРНА И МНОГО СПОРНА С КЪСМЕТ И ЩАСТИЕ...

Коментар

• Баси простотията гледам по БНТ, не е истина просто ....

Ахат не успяха да ги "разиграят" публиката, сега Скилър се раздава и сестра му и седнало стадо тюфлеци там дет' не правят грам реакция ....

П.П. Тия депресанти, които излизат по улиците да депресират останалите трябва да се забранят със закон.

Като не си излязал да си правиш купона, а да гледаш намръщено хората, които се раздават за теб - защо не си ебат майката сами. Само това се чудя!!!

Ето изгониха и Скилър и сестра му ..... тия, ако имах власт щях да ги изтребя! Като са за психиатрия, защо тормозят останалите с поведението си ...? И после защо ви говоря на Софето .... ( риторично ).

Хубави празници и някои неща е вече късно да се учат на определена възраст! Т.е. как да си направиш купона навсякъде и с всеки и по всяко време ....

Заеби

П.П.П. Искрено вярвам, че ще дойде Ден ( аз може и да не съм жив ), в който хората ще се радват искрено на хората с талант и ще престанат да ги прокуждат от България с намръщеното си поведение, подобно на Бербатов и сие ....

Нека заповядат на "сцената" и да видят как е?! И нека се научат да подкрепят и помагат, а не да "гледат" сложно останалите. Шматки ..... - хихихи
            Last edited by marandi; 01.01.2012, 00:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
              ....................

пп:Специално за marandi ♫•♪'♥ http://www.youtube.com/watch?v=7war_IUPzzY
              .......................
              Коки,

шъ тъ изпапкам бебе сладко. Поклон!

Ся шъ си я навъртя 10 пъти тая песньовка на слушалки на макс и така ....

П.П. Кефи ме романтичния период на подобни проекти, по принцип мога ги барна да станат профи, ама ще убия Чара. И затова с БГ-станци не работя за стинки ( принцип ).

Кокич, ако някога закъсаш за нещо и имаш нужда от помощ, само свиркай. Благодаря ти още веднъж!

Коментар

• Според мен, Асене,
                граматиката подобрява разбирането между хората чрез писмена реч. Както го правим тук, например.

Спазването на нейните правила води и до възможност за по-широко, по-дълбоко или по-тънко писмено изразяване.
                Виждал съм, а и ти сигурно също, как една запетайка не на място (или нейната липса) обърква или обръща значението на изказването.
                От друга гледна точка, граматиката е стандарт, а стандартите са много полезни при множество действащи субекти, всеки със собствено виждане или чувство за своите действия, като се има предвид, че целта на действията в общуването е обща.

Но не казвам, че граматиката е бог. Просто тя е полезна.

Коментар

• Весело посрещане и успешна 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=qemWRToNYJY

Коментар

• От цялото си сърце на всички ви пожелавам крепко здраве,късмет,успехи във всяко начинание и много щасливи мигове през настоящата 2012 година!Обичайте децата си ,уважаваите възрастните и ще бъдете окрилени във всяко ваше начинание ♫•♪'♥ http://www.youtube.com/watch?v=RW4ISo9dgHk

пп:Специално за marandi ♫•♪'♥ http://www.youtube.com/watch?v=7war_IUPzzY

2012 - годината на Дракона. Започва на 23.01.2012.

Драконът символизира късмета, положителното влияние в живота и напредъка. Той носи богатство, добродетели, хармония и дълголетие. Ще направи следващата година ярка и непредсказуема.

2012 г. ще е под покровителството на водния Дракон. Ще преуспяват тези, които са дипломатични, мъдри и досетливи. Тази година ще е успешна за творческите личности и за тези, които умеят да пестят и умножават парите си, но не и за алчните. Годината на Дракона изисква пълна себеотдаденост, ентусиазъм и преданост към всичко. Всяка постъпка, дума и жест трябва да бъдат проверени, премислени и пресметнати. Драконът ще "изяде главата" на мързеливите и тези, които изпускат шансовете за успех, предложени от него. Бъдете артистични, подхождайте към решаването на проблемите творчески, търсете нестандартни решения. Само от онова, за което сте положили истински труд, ще пожънете успех. Не бъдете мнителни през 2012 г. Отървете се от безпокойството, то може да попречи на правилната ви преценка.

Родените в годината на Дракона
                    Под знака на Дракона са 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000.
                    Last edited by коки; 31.12.2011, 15:52.
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• "Дъртофелници" ..... - хихихи

Господ/Природата е с нас - навън вали сняг и ще нарисува жадуваната зимна приказка

Ходих само да нагледам докъде е стигнало упражнението с капама-та, зелката е останала да се изнесе само и следобед ще започне да се пече, демек всичко върви нормално.

Мисля да се разкърша до някоя кръчма, че те па днес повечето ще блъскат до 19ч., понеже като се надигнах и ми се допи едно хубаво еспресо.

П.П. Вчера каква пияндурска вечер изкарах не е истина просто, добре че не се забих после в една дискотека след 1ч, че бях със сина на собственика на една маса и той покани човека да се местим на "негов" терен. Ама, там е нЕква чалгарница дива и аз го финтирах, че ще отида малко "по-късно"

----------------------------------------------------------

А бря, ще помоля, ако някой се сеща за една 'ноу сладка песничка, дет' я пее една руса мацка ( симпатяга ) българка. И пее на български, английски и испански мисля, че беше и е нещо от типа: Желая ви Весела Коледа, желая ви Весела Коледа, желая ви Весела Коледа и да е Щастлива Новата година.

После го обръща на инглиш: I wish you Merry Christmas, I wish you ..... и т..н

Т'ва по памет го цитирам, ама 'ноу ми се дослушало това парче и ако някой ме е разбрал за какво говоря - нека ми метне линк на песничката. Русото ще му е признателен до гроб!

Там на клипа се замярват с едни топки и некъв бенд "свири" уж в снега и т.н. и кат' съм си наумил, че т'ва ми се слуша и гледа и съм голяма шматка, ама не й знам името на изпълнителката.

Чиърс! После ще погледна, че след малко ще скрибуцам по снега с патъците, обожавам тоя звук - даже нарочно си въртя подметката като стъпвам, за да си го слушам звука, който издава снега, когато вали пресен сняг - хихиххии
                      Last edited by marandi; 31.12.2011, 12:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                        тия две неща са уникално съвпадение,само че за да го разбереш,па ше требе да пиша километричен постинг,щото с две думи не моа да се обясни....

тва,което си почувствал сред колегите си в хиндуизма се нарича
                        "бродейки сред тях,но НЕ един от тях" ,а по известна е интерпретацията "странник в страната на странниците" ....
                        та ква връзка има това с мейдън? ами 86 имат една песен,която така се казва така и разказва за това ,само че смисъла е преносен-не много хора могат да отрият скритото в него,което е плагиятсване на древноизточната философия....
                        в "STRANGER IN THE STRANGE LAND" дикенсън пее как е напуснал отдавна родното място,бродейки се по света направен от лед и студ,където често нещата не изглеждат такива,каквито се приема,че са.....
                        сега си представи,че това не е физическо бродене,а бродене на психиката-демек не пътува със кораби и не мръзне в сибирската тайга,а пътят му е на психическото просветление-с времето,напускайки родината е всъщност отклоняване от общественото мислене,виждайки нещата под различен ъгъл,а не така ,както другите ги виждат ,безинтерес към общественото мислене,интерпретирано като земята на студа и леда-толкова тъпо,безсмислено и абсурдно ти се вижда "мирогледа на околните" ,че започваш да се чувстваш в замята на леда и студа....
                        или както ти казваш-нямате допирни точки....
                        родината всъщност е философията на заобикалящите те и тяхното съзнание- целите им в живота,смисъла,който те влагат в критериите си за щастие,успех... кое е значимо за тях и кое е незначимо и т.н.
                        и в случай,че ти почнеш да гледаш по различен начин,завоелираното в случая е,че това е напускане на параметрите на "стандартиризираната" философия -демек вече си чужд....
                        в хиндуизма физическото се отрича на 100% и цялата им философия е на база психическото(душевното) ,съответно те са свикнали с вякакви интерпретации-веднага правят аналогия,че страника в страната на странниците е нищо повече от обяснение за различна философия,ама ние трудно правиме такива асоцияции,защото живееме във физическия свят,в главите ни само разбира се,ама без да го разбираме.
                        в случая,на теб ти е било скучно,защото нещата,които те интересуват,другите НЕ ги интересуват,а нещата които другите ги интересуват,те пък теб не те интересуват....
                        или ти си им скучен на тях толкова, колкото и те са ти скучи на теб.
                        от тук идва и странника в земята на странниците- те за теб са един странен свят,което от своя страна пък те прави странник за тях.
                        въ филма LOST също има подобни хиндуизтични интерпретации на същата тема.и там много мъдрост има,ама нема кой да вникне в нея.

като епилог- любимата ти група всъщност има песен,която обяснява теб и много други неща....

песента:

http://www.youtube.com/watch?v=XZGDT...eature=related

п.п.
                        до сега вече има един съфорумец (не от този форум) ,на който съм му закичил медала "WALKING AMONG THEM,BUT NOT ONE OF THEM"

ти май ще си следващия,но засега си само номиниран
                        Всъщност подобни усещания се получават когато човек се отдръпне в себе си. къде поради разочарование, къде поради страх от света или пък просто от темерутщина. Дърпа си емоциите от света около него, от хората около него, от ситуациите около него и ги насочва към собствените си усещания. Като колкото и да е парадоксално така се деперсонализира. Т.е. издърпването на емциите от света и концентрирането върху собственото му его го отдалечава и от самия него. почва да се чувства чужда на света, защото вече е чужд и на себе си. Стената която изглажда пред света е стена която изгражда и пред собствените си желания. хората почват да му изглеждат странни, чужди, отдалечени. Почва да се чувства като отделен от всички останали. Отдалечен, по-студен и понякога и привидно по-спокоен. Всъщност леден.

А напрактика без стимул за живот, без обвързаност, без тежест, но и без смисъл. така тази съвсем естествена отбранителна реакция на психиката се превръща в затвор. Стените които човек е изградил за да се предпази от света, са същите стени които го карат да се чувства ограничен. Студенината, която е наложил като поведение е студенината която му замразява смисъла да живее. Силата която си мисли че придобива е силата да се подчинява на собствената си слабост. Слабостта да живее пълноценно. В съгласие със собствените си желания. невъзможността да постигне това се замества с контрола над емоциите. С отдалечаването от света, с отдалечаването от другите. И в крайна сметка с усещането че света е нереален.
                        Last edited by ravnovesie; 31.12.2011, 05:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                          Грешиш! според моята статистика максимум около 5% от жените са сексмашини.За останалите активността им в леглото се активира от дебелината на портфейла ти! Ожениш ли се за такава, щом сложиш подписа и веднага започва нещо да я боли отвориш ли дума за секс. Иначе, както си е болна много здрави мъже ще надживее!
                          Хмм ...

нямам претенции да съм безгрешен ....

Надявам се някой ден да прочета "твоята" статистика в сводките, които преглеждам.

Т.е. твоята "истина" да стане всеобщата "истина".

Едва ли ще ме разбереш и просто си губя времето, но както и да е

Чиърс!

П.П. Видно е, че не си ме чел, но Русото не разбира логиката на жените, което не е проблем, за да ги харесва. А те па защо ме харесват - за мен е мистерия наистина ...
                          Last edited by marandi; 31.12.2011, 03:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                            Хъ-хъ!
                            Отрицанието е също такова привързване към заблудата (майя, или физическия свят по твоето определение), както и съгласието или подтвърждаването.
                            Вървейки по този път на логиката, най-накрая трябва да стигнем до отрицание на отрицанието, след това до отрицание и на това отрицание, след това до отрицание въобще на тази двойка, а най-накрая - до изчистване на съзнанието от тази и всякаква друга двойка.
                            Тъй казва, според мен, хиндуизмът, като целта е така наречената нирвана или празнота.
                            ... Да, за да я достигнеш, трябва да забравиш даже и целта - и това е големият парадокс.
                            ако не разбираш дадено нещо,това не е достатъчен критерий,че да го отъждествиш като неправилно....
                            например отрицанието на заблуда НЕ води до отрицание на отрицанието,а до ИЗЛИЗАНЕ от заблудата!
                            и кой ти каза,че празнотата е това,което ти си МИСЛИШ,че е празнота?а дали пък пълноттата,която ти виждаш като пълнотта е всъщност празнотта?
                            и тук става въпрос за философия,не е нужно да абсолютизираш в контекст да се заталачиш и отчелничиш на някой връх в хималаите....
                            говоря за различен начин на превръщането на инфо в знание,както и на знанието в мъдрост.
                            ще ти дам пример с мен:
                            бях някъде 6 клас,кога стана модерно да се следят мачове и ходи по стадионите.... та и аз с останалите. проблема бе в това,че още първия път като отидох ми бе безинтересно.
                            после като се замислих,почнах да се чудя кво толкова интересно намират приятелите ми в това,да гледат 22 човека как подрипат по една топка в продължение на час и половина,че аз не мога да намеря.
                            мислих,мислих и накрая измислих(реших),че ако нещо нито ми харесва,нито виждам смисъл и полза от него,наистина не е нужно да да го правя само заради това,че другите го правят.....
                            ето ти елементарен пример за стренджър ин а стрендж ленд. не разбирането ми за явлението "гледане на спорт" е стигало да определения от рода на "къв мъж си,че не гледаш футбол" .... и над тва съм се чудил... кво толко мъжествено има в това да клечиш пред телевизора и изпиеш 10 бири гледайки как една орда интелектуално скопени аборигени гонят една топка...
                            ми че то според мойте възгледи(философия) да гледаш малоумници да подскачат подир една топка ,всъщност те прави дори и по голям МАЛОУМНИК дори и от тях!
                            по тъп от един тъпанар е само този,който вижда смисъл в тъпанарщината на тъпанара.
                            и ми е много смешно някой като каже да речем,че сточков е тъп...... ами тва е вярно,проблема е ,че всики,които гледат стоичков всъщност са по тъпи и от самия него......
                            та ако случайно гледаш или си гледаш стоичков,а в същото време го смяташ за тъпанар,в мойте очи ти си в пъти по голям тъпанар от самия стоичов.

ама са нема също да ме разбереш,не защото не съм ти дал достатъно логическо доказателство,а няма да ме разбереш,защото догматизма наложен от обществото до степен "бог е българин" щото наште ритнали повече пъти топката във вратата на НЕнашите , е много по силен от всякакви логически обяснения.

и тва е само ЕДИН пример .... че да ме разбереш,доколкото ти позволява можъка, че празнотата е релативно понятие-тва,което на теб ти се струва празно(безсмислено),за мен е пълно(смислено) и обратното...
                            и не говориме само за ритнитопковци,същото е и в социология,психологията,иконоимиката,математиката и т.н. -демек аз виждам света по друг начин,отколкото ти.
                            а тва,че не може да ме разбереш,за мен наистина няма значение...
                            дали аз съм прав,или ти, наистина е трудно да се определи,само ще ти кажа,че аз съм живял в твоя свят(философия) и знам го къв е мнооого добре,а ти дори не си попадал в моя.
                            ще ти дам и друг пример,който е доста по различен,че да си пънеш мозъка над тази дилема:
                            всички пишете изреченията с главна буква.сигурен съм,че и най големия двойкаджия,който познаваш също знае повече от мен и пише с главна буква.....
                            кво е следствието? ами следствието е в това,че това е доказателство,че съм най големия двойкаджия в историята на бг образУвателната система,погледнато граматически....парадокса е в това,че в някои случаи най големите двойкаджии са всъщност по големи отличици и от техните преподаватели.....или:
                            до толкова добър граматик съм станал,че съм видял безсмислието в тази "наука"
                            .
                            дилемата тук е,че 99,99% мо да съм супер тъп,НО има шанс да съм 0.01% по умен и от най умния граматик... щото да учиш безсмислици те прави по тъп,отколкото да не ги учиш....
                            или да вземем талеб-той отрича науката статистика и много от нейните приложения.а тази наука се изучава в универистетите и една от най сложните...
                            кой е прав и кой е крив?
                            всичките десетки хиляди преподаватели и вече милиони "висшисти" ли са прави,а талеб е грешния,или САМО талеб е прав ,а отаналото "амадемично" общество е в грешка?
                            преди 10 години всички биха заключили,че талеб е толко тъп,че нищо не е разбрал,ама в момента обявиха черния лебед за една от 10те топ книги на СТОЛЕТИЕТО!
                            кво искам да ти кажа?ами,че ако някой ти звучи абсурдно тъпо и неправилно,всъщност има шанс неправлиното да е правилното..... или както и преди ви казвах - някой път в безсмислиците се крие НАЙ ГОЛЕМИЯ СМИСЪЛ......
                            надявам се до тук да си ме разбрал,и да си стигнал до там,че да разбереш и следващото:
                            ако видиш някой беден хиндуист,будист или таоист,който е на гладна диета и по цел ден си губи времето да кеси и медитира,а кога не медитира,то да обикаля храмове ,не дей го отъждествявай,че е тъп и мързелив и вместо да се фане на работа и да си купи голема къща и мерцедес,то той се "мъчи" ,защото по случайност може той да е по прав от теб,или ти да си доста по крив от него!
                            и както ти му съчувстваш и съжаляваш,той изпитва същите чувства кЪМ ТЕБ....
                            въпроса е кой е прав и кой е крив:
                            1.аз ли съм прав,че граматиката е безсмислена наука,а всички изучаващи я и защитаващи я са грешни,или обратното?
                            2.талеб ли е прав,че няма как математически да оцениш шанса на това,дали гърция ще фалира,или всички които тва са учили и правели(вече не го правят ) са в грешка?
                            3. ти ли си прав,че требе да се бичиш,за да "успееш",че да си купиш по убава кола,по големо златно ланче и по убав телевизор,или будиста е прав,че те не са ти нужни? а дали комсумацията не е нищо повече от пропаганда,утвърдила се като догма в нашите глави(повече в твойта,по малко в мойта) ?
                            само не забравяй,че:
                            ЖИВОТА Е КРАТЪК,А СМЪРТА Е ВЕЧНА....

та изводите са,че понякога,макар и рядко,абсолютната тъпанарщина на пръв поглед, всъщност може да е най голямата мъдрост ,в по НЕповърхностен поглед....
                            демек- стоичков може и да е тъпанар,но всеки който го гледа е дори по голям тъпанар от него ..... а оправдателните "джъстификации" от рода на " моа да е тъп,ама знае да рита" ,са нищо повече от опит на тъпанара да докаже,че не е тъпанар....ама си остава такъв,въпреки,че не го знае!
                            същото и с другарката по български език,също и с квантовия риск мениджър изчисляващ сигми върху едиквиси "събития" или комплексни деривативи,същото и с теб и будиста

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                              ти грешиш-всички жени са секс машиини ,както и всички жени са АНТИсекс машини...
                              и колкото и странно да ти звучи,дали жената ще е секс машина или не , НЕ зависи от нея,а зависи от ТЕБ

Асенчо, ако кажеш на някого, че греши в нещо, знаеш, че трябва достатъчно пълно да обосновеш тезата си. В тоя смисъл, бих желал да доразвия твоето непълно (според мен) обяснение...

1. Значи, съгласен съм с това, че много зависи от мъжа. Тъй като тази част от доказателството може да се тълкува двусмислено, ще допълня, че зависи, не толкова от някакви често представяни като свръхестествени заложби на мъжа с половата сфера, а по-скоро от неговото цялостно отношение към нея, което създва условия тя да го възприема по различен начин от общата маса... Тук нюансите са много: от физическо харесване на мъжа от жената, до възхищение към негови черти и качества...
                              2. Много голяма роля оказват обстоятелствата (най-общо), нейното настроение, преживяното през деня, има ли някакви затормозяващи външни причини, които пречат на възможността тя да се „разгърне” – и това, независимо, дали тя е несемейна, или семейна, като в последният случай има и други затармозяващи фактори.
                              3. Ако са изпълненени горните две условия, ще трябва да отчетем (разбира се - с не толкова голяма тяжест) донякъде и нейните сексуални реакции, наличието на що-годе сексуален опит и други подобни фактори, за които не ми се мисли по това време...

Все пак – да повторя, че МНОГО зависи от мъжа..., без да включвам момента на симулиране от страна на жената, но това е обикновено, когато не е изпълнен някой от изброените варианти – тогава те правят онова, което им подсказва инстинкта (и уважението) към някого, но е спорно пък докъде той самият би трябвало да е настоятелен в мигове на някакви сривове..., сложни дилеми, които се решават „на парче” от двамата, но в никакъв случай независещи 100% ВИНАГИ само от мъжа...

Приятна вечер!

ПП - все пак тезата ти е наистина правилна и дамата на сърцето ти (защитница на Темида) може да бъде сигурна, когато заложи на твоята кандидатура, дори и с превръзка на очите...!
                              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                                Грешиш! според моята статистика максимум около 5% от жените са сексмашини.За останалите активността им в леглото се активира от дебелината на портфейла ти! Ожениш ли се за такава, щом сложиш подписа и веднага започва нещо да я боли отвориш ли дума за секс. Иначе, както си е болна много здрави мъже ще надживее!
                                ти грешиш-всички жени са секс машиини ,както и всички жени са АНТИсекс машини...
                                и колкото и странно да ти звучи,дали жената ще е секс машина или не , НЕ зависи от нея,а зависи от ТЕБ

Коментар

Working...
                                X