IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    ---------------------------------------------------
    В момента като приоритет глася 1 проект да се освестят малко и тия с болните амбиции за империи - защото 4-та Българска империя е в ход с мен или без мен.
    Здравей Маранди и за много години!

Какъв е този проект за Четвърта Българска Империя, че явно нещо съм пропуснал? И кои са предишните три ?

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
      Чшш!
      Даваш им гърбината, нека кажат квото кажат, после им благодариш с добра усмивка, даваш им 2 лева с благодарност - и ги пускаш на свобода
      Деца, кво да кажеш...

И ние така ходехме като малки. Наште ни казваха повече от два лева да не вземаме, че...
      Шшш ... ай стига и ти, бря кат' не си бил тук

Каката избута малката да рецитира и то на 4 годинки и се притесни и взе да накъсва по едно време, ама си изкара всичко. После каката взе нещата в нейни ръце и го шатна всичко по добре от тия по ТВ-то, дет' четат АйКю и се водят "джурналисти".

Та, голямата се справи добре и пробвахме 2 пъти и повече нямаше смисъл, демек глас, движение със Сурвакница и т.н.

Артикулацията на малката ( 4-ти клас е феноменална ), говори по-добре БГ от мен като чистота, т.е. аз трябва да се замисля понякога на кой диалект от всички в БГ-стан говоря.

П.П. Толкоз за стинките, понеже ме изненадаха и то всеки им дава там 1-2 лв. ама аз па се ошашках, щот' си обърна джобовете и то всичко ми е по карти и една събрах 2 кинта за едната и 2 за другата. Просто не е работен ден и ме изненадаха.

Та, всичко е 6+, няколко пъти малката си четеше и паричките, които е събрала, докато голямата кукла слушаше въпросите, изслушва и после отговаря. Класика!

Коментар

• Чшш!
        Даваш им гърбината, нека кажат квото кажат, после им благодариш с добра усмивка, даваш им 2 лева с благодарност - и ги пускаш на свобода
        Деца, кво да кажеш...

И ние така ходехме като малки. Наште ни казваха повече от два лева да не вземаме, че...

Коментар

• Виж колко съм прост! ( дет' ти казвам, че няма по-голям шматка от мИня ).

Децата на Комшо, едно на 4 години, другото на 4 клас ( по памет ), дет' тупаха гърбовете на 'орицата ми - мен не посмяха, че се притесняват явно.

И понеже ни изненадаха ( поне мен ) и аз скачам в кухнята и гледам 2 ябълки на плота и се разбучах на нашите за нещо като "дресинг" да направя. Т.е. исках конфитуюр, захар или мед, който да разбия с топла вода и да полея отгоре. Можеше и ядки да натроша и да поръся, ама Дечицата са най-важни.

И те се притесняват дали ще си кажат заклинанието правилно за здраве със Сурвакницата, понеже май им бяхме единствените от т.нар. комшии. И стояха 1 час децата, ама аз се правя на шут да няма напрежение, а малкото на 4 годинки ( русо ангелче и кукла, явно й се спеше, щот' я вдигнали под тревога техните.

Та, голямата се оправя и си хапна и си пийна и въобще нормално, ама малката кукла 'ноу се притесняваше, че накрая се чудя с к'во да им махна притеснението и я гледам куклата с пластмаса пръстен на показалеца. И хукнах да им търся нЕкви тестери дет' имам из дома 20 модела на маркови парфюми женски и им викам "Избирайте си"

Та, тогава се овладя положението, че то децата се притесняват да сурвакват и кинти, безалкохолни, кексчета и т..н. не помогна. Та, се правих на Майкъл Джексън да им правя десерт ябълки ( сиропирани ) за 2 мин. накрая и тестерчета за парфюмчета на куклите и май стана работата. Демек доволни децата

П.П. Голямата е постоянно по състезания за спортни, латино и класически танци, а малката кукла е народни танци и сега учела ръченица на 4 годинки, но й се спеше, че аз им охаках тройни пируети тва-онова от място, а съм на смотана настилка с килим и по домашно - демек по терлици - ама стана смях. Децата цял час изкараха и мисля, че са доволни.

Евала и за смелостта на техните да ги пратят да рецитират и тропат със сурвачката

Коментар

А пробвай да организираш българи за съпротива...

Аз съм пробвал и не се самоубих от разочарование само защото предварително, от малък още, познавам срамния (и безсрамен) страх на средния българин.

Бих плюл на този народ, ако не бях и аз българин.

!
            Не става въпрос за "съпротива" - и 'орицата не са виновни, че не знаят какво се случва в момента ( не само в БГ-то ). Трябват им лидери - а в БГ-то често са ги трепели през вековете - "синя" кръв дет' им викат.

Аз единствено побяснявам българин като започне да храчи друг българин. Т'ва го няма никъде, а доста съм "обикалял" и не съм чул никой да говори лошо срещу народа си.
            ---------------------------------------------------
            В момента като приоритет глася 1 проект да се освестят малко и тия с болните амбиции за империи - защото 4-та Българска империя е в ход с мен или без мен.

И кралство Холандия, да се правят на пауни, че "ние" не сме готови за хартийката Шенген е смешно.

Нас, ако ни нямаше да възстановяваме световния баланс постоянно - нямаше да го има и "великото" кралство днес.

П.П. Добре е някой да им обясни разликата между кралство и империя.

Т.е. няма как да стане един крал да казва какво ще прави един ЦАР! ( в частност оландия ). Никога не е било това и никога няма да стане.

После да им обясни какво значат думите Василий Българоубиец ( т.е. тоя тъпак затрива наследника на Римска империя ) и да им се обясни какво значи Калоян - убиец на ромеи ( демек, ние не затрива източната Римска империя, а поредните хъхряци с лъскави тенекии, които тръгнали на грабеж за свята кауза, да "освободяли" Божи гроб.

Та, Калоян малко ги е изтраял тогава - шутове по тенекиите ( цвета на Европа и т.н. кат' Латинска империя, дет' вече я няма ). Няма и Византия вече от тогава.

Нашите ЦАРЕ никога не са убивали други ЦАРЕ, освен в крайни случаи, когато тръгват Римската империя да ни тормозят нас. Случаите на оная империя и убитете им василевси е интересна като история на бойното поле.

П.П. Българите винаги сме били перфектния партньор за всеки - ако иска и Космонафт да се кръсти, че бил. Техните империи отдавна ги няма, ние браним само нашата си, че чак ни пръснаха и по Света да ни обясняват колко сме "прости" и как да им се бачка за жълти "стинки", щот' сме били Българи. Ужас!

Битката продължава - един ще падне - друг ще го смени. Вяра и не нападайте себеподобните си ( т.е. българин - българин ). Там аз излитам с Русата метла, но ми заминава енергията за глупости - медиаторство ( както го водят ся по модерному ).
            Last edited by marandi; 02.01.2012, 21:16.

Коментар

Демек, организирайте се гражданите в Софето, натиснете общинските хрантутници и да ви освободят 1 място, което е подходящо. После дарения ала-бала, но направете си 1 паметник на Крум, понеже ми е смешно, че още няма.
              А пробвай да организираш българи за съпротива...

Аз съм пробвал и не се самоубих от разочарование само защото предварително, от малък още, познавам срамния (и безсрамен) страх на средния българин.

Бих плюл на този народ, ако не бях и аз българин.

!

Коментар

- - -

Чиърс!
                И наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
                  Продължаваш да ме учудваш най-малко в две посоки. Първо изтъкваш една от бившите столици. Може би най-значимата в историята, но поне го наречи Велико това Търново Дали съм чист българин, кой знае на този балкански кръстопът. Важното е че се определям като такъв. Второто нещо с което "чудиш" е че или си голям самохвалко или наистина си представяш, че си единствения проектант и архитект в БГ, който може да се справи с такъв паметник. Интересно е да обменим идеите за това нещо след седмица, когато мога да изслушам становището на СБХ, където познавам много бивши проектанти , архитекти леяри на паметници, включително тези на скулптури в президенството и в центъра на София от най-малко 30 години насам.
                  Братле,

местя те в левия крачол, понеже 2 пъти ти намекнах не обръщай на лично АЗ къв съм бил. Мога и сам да отида на психолог и психиатър, ако ми пука какъв съм?! ОК?.

Досега ми бяха на гости 2 прекрасни деца на комшиите, ама малко ни изненадаха като звъннаха със сурвакниците на вратата.

Та, кинтерите тренират и мъкнат медали за България, както го наричате и аз само питах Комшо как си, братле имаш ли нужда от помощ за нещо? - когато децата се прибраха и викам пускай ги из цялото блокче и по комшиите, той се усмихна и вика "Криза е!" - демек аз му викам навремето съм обръщал целия квартал със сурвакницата на техните години и к'во ти пука? Децата са си деца!

Та, какви глупости ме занимаваш, че не мога да се сетя?! Гледай себе си и не ми прави психо-профили, когато не съм ти ги искал?

П.П. Визирах единствено, че мога да им го напрая да носи пари, а не да е поредния запустял паметник, който ще върти разходи. Затова се изразих "сглобка" - как се прави, гледай си Меркел там и стинките дет' ти подмята и не се занимавай, където не са те канили
                  Last edited by marandi; 02.01.2012, 19:51.

Коментар

П.П. Та, не го избивай на лична основа кат' поредната "ниска" топка дет' тряя разритвам по трасето. Ако успея да предам щафетата от 900 години Столица Търново на Софето - ще съм щастлив да се махна от тоя свят. Виж кой е бил Търновград Цариград за оная епоха и тогава говори. Болно ми е да гледам как Софето била най-евтината имотна европейска столица. Напротив трябва да е от най-скъпите, ако въобще ме разбираш за какво говоря.

Поздрави!
                    Продължаваш да ме учудваш най-малко в две посоки. Първо изтъкваш една от бившите столици. Може би най-значимата в историята, но поне го наречи Велико това Търново Дали съм чист българин, кой знае на този балкански кръстопът. Важното е че се определям като такъв. Второто нещо с което "чудиш" е че или си голям самохвалко или наистина си представяш, че си единствения проектант и архитект в БГ, който може да се справи с такъв паметник. Интересно е да обменим идеите за това нещо след седмица, когато мога да изслушам становището на СБХ, където познавам много бивши проектанти , архитекти леяри на паметници, включително тези на скулптури в президенството и в центъра на София от най-малко 30 години насам.

Коментар

• Честита Нова Година!
                      http://vbox7.com/play:1f043253
                      Пожелавам ви, да сте живи и здрави и най-важното -да имате много късмет,щото и на "Титаник" всички са били "живи и здрави",ама повечето не са имали КЪСМЕТ

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
                        От една страна ще каже човек, че си се загрижил за столицата, но от горното писание личи може би нещо друго. Снощи май пак ставаше въпрос за комплекси на тема етноси, днес пък столичани и провинция. Човек който гледа да избягва столицата, пък от друга страна предлага строежи на паметници и поставя срокове. Чудна работа !
                        Аз няма да съм вечен и утре може Господ да дръпне шалтера, затова всеки ден го живея като за последно и се смея най-много на себе си

П.П. Имам проблем с пътуванията вече заради вестибуларния апарат, а не искам да минавам на химия. Т.е. аз 1 аналгин не пия, щот' ми се гади и повръщам.

Не са комплекси, а просто ползвам откритието на 20 век, както го определиха, т.нар. И-нет и тук четат мислещи хора с позиции, които ще направят после, каквото е нужно. Аз само драсвам "искрата", понеже т'ва е работа за няколко месеца само, за да се изпълни и да носи луди приходи на 'орицата в Софето по цялата верига Община/Държава/'орица.

Ако не знаят как да го барнат ( т.е. статуята на Исус в Рио де Женейро и тем подобни шлокавици ), мога да им отделя 1-2 дена само да им кажа мястото и пропорциите, откъде как да се вижда.

Но вече много трудно пътувам, а не обичам химията, че да минавам отсега на нея. Просто искам стегнато организация и мога да им го направя като идеен проект и цялата "сглобка" с бъдещи приходи после ( да се мъкнат туристи всяка година и т.н. ), но само без тъпизмите "ние" тук - "вие" там .... дет' 'орицата си менкат за добър ден и си мислят, че някой тряя им трае глупостите.

Демек рутината ми 1 нещо как да се прави актив, а да НЕ е пасив. Та, голям праз - ако не знаят как - ще им ударя едно рамо по архитектурата, шот' тая Меркел дет' бачкаш за нея - нейните корпорации са ме подготвили мен и вярно е, тия неща в главата ми няма да се учат в учебниците по ВУЗ-овете скоро време.

П.П. Та, не го избивай на лична основа кат' поредната "ниска" топка дет' тряя разритвам по трасето. Ако успея да предам щафетата от 900 години Столица Търново на Софето - ще съм щастлив да се махна от тоя свят. Виж кой е бил Търновград Цариград за оная епоха и тогава говори. Болно ми е да гледам как Софето била най-евтината имотна европейска столица. Напротив трябва да е от най-скъпите, ако въобще ме разбираш за какво говоря.

Тогава и Българите ще са от най-скъпо платените в цял свят, а ти претендираш, че си ЧИСТ Българин? Не печелите ли всички ( риторично ).

Поздрави!
                        Last edited by marandi; 02.01.2012, 18:46.

Коментар

аз когато отида там и по цял ден да слушам простотии как "ние" в столицата и "вие" в провинцията.

Чиърс!
                          От една страна ще каже човек, че си се загрижил за столицата, но от горното писание личи може би нещо друго. Снощи май пак ставаше въпрос за комплекси на тема етноси, днес пък столичани и провинция. Човек който гледа да избягва столицата, пък от друга страна предлага строежи на паметници и поставя срокове. Чудна работа !

Коментар

• Пфу .. ходих да си купя малко цигари и бира, че бяха свършили

Та, няма значение дали Софето днес го водят "европеска" столица. Иде реч, че няма как да претендираш за държавност и уважение от околните ти съседи, когато в Столицата ти няма паметник на "първия" ти Завоевател, по формата юридическа българи ( т.е. като нямаш де факто - как искаш да имаш де юре-то )..

В останалите места правят луди мангизи разни екскурзоводи да разправят глупости на туристите. Дет' преди години подкарах унгареца като взе да ми говори на Площада им на героите кой владетел техен кой бил и "ние" там българите дет' не знам си какво, че накрая "уверено" изкара и граф Дракула унгарски владетел и аз така взех да се смея - че не е истина, че това ми дойде в повече и цялата група там дет' ни извозваха с 4 автобуса ме питат какво става?.

Пълен паун, че му обърнах на руски тогава, щот' той друг език се правеше, че не знае и викам, а ще обясниш ли как Буда и Пеща са се пръкнали от нищото и кой ви е "попреместил" да сте днес тук- Това го питах "Знаеш ли? вие днес защо сте тук?", понеже усещам "западното" снизхождение нещо ли? - хихии

Оня профи обаче хили се кат' паун и гледа да ти пробута някой сувенир от тип-а ДВД на 6 езика със снимки и филмче на града им за 40 евро. Та, аз затова го оставих чиляка, щот' гледа да съдерат чужденците и т'ва му е работата да дрънка глупости, докато пробутва разни такси по забележителностите си и който се върже да си купува "исторически" артефакти под формата на ключодържатели и т.н. евтнии.

П.П. Та, Софето ще стане София за мИня, когато започнат да се държат като Българска столица, а не аз когато отида там и по цял ден да слушам простотии как "ние" в столицата и "вие" в провинцията. И то понеже е клише това и аз винаги питам, ти въобще "познаваш" ли ме, че си ги дрънкаш тия по навик? Или ти олеква да си мислиш каква двИздъ си станал, щот' "върха" на сладоледа за тИбя бил Софето?.( риторично ), щот' не ме разбират какво ги питам.

Значи плана е ясен:

1. Терен от общината.
                            2. Дарения държава/църква население.
                            3. Срок 1 година от идеен проект до изпълнение и Фандъка да бачка там, демек да юрка другите по веригата.

Накрая, ако съм жив след 1 година искам да гледам Крум в София и на видно място - демек първия Завоевател и да избарано, а не някаква шлюкавица кат' на македонците паметника на Александър Македонски в Скопие, дет' изцвъкаха. Стилно и да лъха на древност - демек на пари. Вежди - да удря там и той едно рамо като екип, а не да ръчка на статуетки и пластики за 1 кило..

Чиърс!
                            Last edited by marandi; 02.01.2012, 18:21.

Коментар

Прочее турчолята са нарекли Константинопол с името Истанбул поради елементарна грешка - от фразата на местното население „ис тин полин", което означава "към града, в града".

Подобна е историята на думата "кенгуру", което на езика на аборигените означава(ло) "не разбирам". Хи-хи!
                              Съвсем друга ми беше идеята като ви дадох линк-а за жицата и текста, т.е. приятелчетата го казват в прав текст, че "Крум беше Българска РЕЧ!"..

Демек, организирайте се гражданите в Софето, натиснете общинските хрантутници и да ви освободят 1 място, което е подходящо. После дарения ала-бала, но направете си 1 паметник на Крум, понеже ми е смешно, че още няма.

Т.е. БЪЛГАРСКА столица и този, който я е завоювал да няма паметник е смешно за мен.
                              -----------------------------------
                              П.П. Аз не обичам да ходя в София и целогодишно я избягвам, освен до Терминал 2 и т.н.

Та, т'ва ми беше идеята, да се отдаде почит на тоя, който включва днешната ни столица към пределите на днешната ни държава ( де юре българи, както ни познават сега ).

Мога да погледна и мястото и т.н. къде ще е удобно и да става и за туризъм и т.н., но трябва да отделя 1-2 дена и като се сетя каква лудница ме очаква там и ми се отщява. Та, организирайте се и готово - тъкмо и чиновниците ще свършат нещо. Аз Фандъка я харесвам - като й махнем ехидната усмивка, когато се заговори за партия ГЕРБ, съвесна жена ми изглежда и върши си нещата.

Тъкмо и една камара тролове ме читат ( като Йосифчу и т.н. "хранилки" ) и нека отидат там и да й кажат на жената да действа. Паметник на Крум - 1 година срок и толкоз - голямо чудо. Хем ще "усвоят" някой левец, както се изразяват бюджетниците, демек на хартия ще е за милиони, а на практика за стинки - ама пак е по-добре от нищо. Някой ден останалите поколения, ще оправят нещата и така

Чиърс-а, дан' забрайкам!
                              --------------------------------------------------------------------------------
                              Та, мани Чаталджа - вече е минало-заминало и няма да се върне. Стамбул, ще имат голям проблем с кюрдите, т.е. до 30 години там ще стане ужас, т.е. днешните турци ще започнат да ги избутват към нас пак, но ние се обичаме ( то от толкова бой през вековете ) и няма проблем да им ударим едно рамо отново, демек парче земя, за да имат подслон и да си изкарват прехраната сами, както досега е било. Но Константинопол до 30-50 години ще бъде подложен на обсада този път от другата страна и турците са честни и трудолюбиви 'орица и ще дойдат към нас, за да им помогнем, в което няма нищо лошо
                              Last edited by marandi; 02.01.2012, 16:34.

Коментар

Як пич и добра жица.

--------------------------------------------------
                                При Чаталджа сме си имали грешки, но основното е разразилата се холера (следствие донякъде пак на наши недостатъци) и не знам, защо омаловажават този факт историците.
                                От друга страна, само с малко рамо от страна на големите християнски страни (и то само като тилова поддръжка), холерата нямаше да бъде допусната, битката щеше да има друг изход и Истанбул - много застрашен от нашите войски.
                                Ама правителствата на големите християнски страни не се интересуват от неща като единоверие, общи културни и цивилизационни интереси. Те и с дявола ще влязат в съюз, само и само да не им отслабнат за малко дебелите задници. Така е и досега...

А историците вятър ги вее на бял кон; те са малко нещо като журналята и имат големи грехове към българския народ.
                                Благодаря!

Аз не отричам грешката на нашите и като стратегия и като бойни действия по обсадата, понеже е закъсняла от една страна, а после и пръбързана вече с 1/4 от целияни ресурс, който е пръснат по границите. Малшанс-а на мъглата, когато ние правим пробив, но не разбираме и нашите са бомбандирани и от двете страни. Както и да е.

"Грешката" на Фердинанд, че той не е повярвал, че целия християнски свят тръгва да го спира и се обръща срещу нас. Затова е бил запушил подстъпите по почти всички граници с останалите български подразделения.

Затова прибързана операция, в която ние не може да ударим концентрирано естествено ( понеже ни отварят война на всички фронтове и граници - днешните "велики" християни, че дава шанс на днешна Турция да се окопити. Холерата и прочие са поредица от каръшки събития в следващите месеци.

П.П. Иначе при битки нашите са си техничари, даваш му срок и задание и той ти вика готов си, мога даже и по-бързичко да ти го превзема целта.

Т.е. надутите ( тогавашни Меркел ) нали също толкова високопарно са обяснявали как линията Одрин не можела да падне за по-малко от 6 месеца и то, ако пруската армия ги била атакувала.

Историята после за 3-те дни как пада Одрин всички я знаят ( дет' бил "непревземаем", според швабчетата ). Но мисълта ми е, че тогавашните събития са "днешните" събития и Меркел се чуди на кого да си пробута стоката ( износа ) под формата на оръжие и прочие, както е било тогава. И днес тия хванали едни балъци Холандия, дет' да ни "обясняват", че не сме още за Шенген?! Какъв Шенген, бре и кои са холандците като нация, че не мога да се сетя? Цялата им архитектура на къщите им показва мизерията и смешната нация, когато са живеели с животните заедно, т.е. животните на пърия етаж и стопаните на втория етаж, за да се топлят - нищо, че си представям каква миризма е било това. В БГ-то дядовците ни са били на хамбар и отделено от къщата по други причини. Т.е. ако се запали къщата да има стряха, където да се преместят докато я възстановят, щот' може и да е посред зима пожара и т.н.

Но никога не сме живяли с животните заедно и те да ни "топлят", нищо че ни миришат. Та, т'ва е "днешния" Шенген, дет' ние още не сме били "готови" за него.

--------------------------------------------------------------

Аз просто съм уморен доста - и се чудя с кого не сме били досега за хиляди години, че тряя слушам поредните еднодневки, дет' утре ( след 200 години ), ще ги няма, но днес тръгнали да ни обясняват колко сме били "прости", че не знаем "великата" поредна хартийка Шенген.

Благодарско още веднъж, че ти е харесала китарата, ама ние се познаваме с всичките пияници там, даже и тия от публиката, но мен рядко ще ме "видиш" на такива събития, понеже на мен не ми остава време, а не че не искам. Отделно трябва и да се преобличам, демек на махам костюмите, че в наши дни са големи маскировки, голямо чудо.

И зат'ва се чудя по-голяма шматка от мИня дали съм срещал някога през живота си - лошата новина за мен е, че май не съм още и затова обикновено всеки ден се смея на себе си хиляди пъти

Чиърс!
                                Last edited by marandi; 02.01.2012, 15:36.

Коментар

Working...
                                X