Първоначално изпратено от zarco
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнениеМного бързо напредва,браво молодец! http://www.dailymotion.com/video/x4hzgy_yyy-yyyyy_music
И не се вживявай в неправилни предположения за нечие "напредване" - играй си играта... Успехи!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнениеПитбул с червило и писалка,жена в тога или жена с кученце на червени токчета,също и армия от хакерки подвизаващи се по различни форуми-това е най-голямата мафия в България,която е и солидарна една към друга.Първите са красиви млади дами,които с писалката в ръка умеят да очернят съдби,рушат имиджи и създават конфликти,в които унищоженията са по-големи от последствията след една атомна бомба.На вторите им е достатъчна физическа сила само,за да вдигнат чукчето и да го ударят по масата,но с достатъчна сила,за да ти кънти след това 10-15 години шумът от него в ушите.Третият тип са жените агенти(жените на червени токчета и с кученца),които най-често са специализирани във финансовото разузнаване.Четвъртият тип жени са хакерките,подвизаващи се в интернет и пишещи за теми във форуми,от които тръгва слух,който се подема от жените питбули в медиите,след което е необходимо държавата в лицето на правителството да излезе и обяснява пред народа,че проблем няма......Не знам каква система на управление имат(хоризонтална или вертикална)и как да ги наредя по пирамидата,но всички те са силни в това,което правят и много опасни.
Артемида,вчера си писахме със запалката на лични и да ти кажа честно излезна готино момче.Извини ми се за спонтанната си реакция,където ме обиди вчера и каза също,че днес щял да отсъства от форума,но не каза поради какви причини.
http://www.youtube.com/watch?v=UNN6oK1yP5E
Отивам да обядвам... после ако съм в настроение, че имам да върша разни ми ти работи може да се включа за повечеThere is no right way. Only your own way!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнениеЗарко,виждам,че чак до дантелките си стигналLast edited by новобранецът; 05.01.2012, 12:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнениеХайде да не си говорим за факти, тъй щото един питбул с червило винаги може да ги представи така както му / ти е удобно (стига да му заплатиш хонорара) Пък дали ще е с червена тога или нещо друго си е отделен въпрос
Така де - женска солидарност, tnm
Подсетихте ме за един виц
Адвокат пледира разгорещено пред окръжния съд на въззивно дело по жалба срещу присъда на районния съд:
- Обжалваната присъда е неправилна и незаконосъобразна. Налице са редица пороци, даващи основание за нейната отмяна. Тя е постановена при множество нарушения на закона и при непълнота на доказателствата. При разглеждането на делото районният съдия е допуснал съществени нарушения на процедурата. Присъдата е необоснована, а наложеното на подсъдимия наказание е явно несправедливо.
След пледоарията дават последна дума на подсъмия, който заявява:
- След като чух адвоката си, единственото което мога да кажа е: Имайте милост към този районен съдия!
Хайде и един поздрав, че да ни е лек работния ден
http://www.youtube.com/watch?v=vADeL...ayer_embedded#!
Питбул с червило и писалка,жена в тога или жена с кученце на червени токчета,също и армия от хакерки подвизаващи се по различни форуми-това е най-голямата мафия в България,която е и солидарна една към друга.Първите са красиви млади дами,които с писалката в ръка умеят да очернят съдби,рушат имиджи и създават конфликти,в които унищоженията са по-големи от последствията след една атомна бомба.На вторите им е достатъчна физическа сила само,за да вдигнат чукчето и да го ударят по масата,но с достатъчна сила,за да ти кънти след това 10-15 години шумът от него в ушите.Третият тип са жените агенти(жените на червени токчета и с кученца),които най-често са специализирани във финансовото разузнаване.Четвъртият тип жени са хакерките,подвизаващи се в интернет и пишещи за теми във форуми,от които тръгва слух,който се подема от жените питбули в медиите,след което е необходимо държавата в лицето на правителството да излезе и обяснява пред народа,че проблем няма......Не знам каква система на управление имат(хоризонтална или вертикална)и как да ги наредя по пирамидата,но всички те са силни в това,което правят и много опасни.
Артемида,вчера си писахме със запалката на лични и да ти кажа честно излезна готино момче.Извини ми се за спонтанната си реакция,където ме обиди вчера и каза също,че днес щял да отсъства от форума,но не каза поради какви причини.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнениеЗарко,виждам,че чак до дантелките си стигналLast edited by zarco; 05.01.2012, 12:24."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнениеХайде да не си говорим за факти, тъй щото един питбул с червило винаги може да ги представи така както му / ти е удобно (стига да му заплатиш хонорара) Пък дали ще е с червена тога или нещо друго си е отделен въпрос
Адвокат пледира разгорещено пред окръжния съд на въззивно дело по жалба срещу присъда на районния съд:
- Обжалваната присъда е неправилна и незаконосъобразна. Налице са редица пороци, даващи основание за нейната отмяна. Тя е постановена при множество нарушения на закона и при непълнота на доказателствата. При разглеждането на делото районният съдия е допуснал съществени нарушения на процедурата. Присъдата е необоснована, а наложеното на подсъдимия наказание е явно несправедливо.
- След като чух адвоката си, единственото което мога да кажа е: Имайте милост към този районен съдия!
Ама и ние поназнайваме нещо от вашата (си) там материя, бе милоУ......, с огромното съжаление, че си поставям (сам-самичък!) - кукичката в устата (шаранови)... и занимавам форума с измишльотини, свързани с нашата винаги коректна Темида, с превръзките си - тук-там... (на очите, имам предвид)...
С уважение към грациозните черни лебеди на форума, независимо от цвета на дантелките им..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Така де - женска солидарност, tnm ;)
Хубав ден, Аrtemida!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеАми, ако ме питаш, белият цвят също би допринесъл за щастието (най-общо)..., ние да не сме китайци, да се впечатляваме само от червеното...
Разбрах, че си ги кътате (и дундуркате - или както там си го наричате това действие...) - мъжете,... така и трябва - в къщи, ...а тук (във форума) - са червените (ви) картони..., но и това е решение... ... (не съм намеквал, че се избиват комплекси, още повече, че дамите тук сте една рядкост и все красавици, досущ като черни лебеди - точно в унисон с твоите дантелки, които ще донесат щастието...)...
Баси, в тоя лекс.бг - писали казуси, писали, че се забравили.., но пък дантелките помогнаха за разтоварване... Поздрави, бягай, че много време те чакат..., абе, колко сме наивни, това мъжете, след като вярваме, че едни чинии се мият 4-5 часа, вечер, нали?...
Хубав ден!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеАма, знаеш ли, фактите са си факти - дори и жените не могат да ритат срещу тях, пък ако ще и в червено бельо да се пременят...
Наздраве!
http://www.youtube.com/watch?v=vADeL...ayer_embedded#!There is no right way. Only your own way!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнениеВ Историята на Западна Европа изобщо няма възвеличаване на битката при Поатие, ако случайно това ти е била идеята. Ама изобщо. Модерната История в Европа отдава много по-голямо значение на битката при Константинопол през 717-718 г. И това ти казвам, за да го запомниш, а не да се пишеш за "откривател на Тервел".
......................
Колкото и да се кефим на мъдрото управление на Тервел и в частност признаването на кесарската му титла и на разбиването на арабите , това това все пак не ни дава основание да го рекламираме като император. Просто защото не отговаря на историческата истина.
Ами малко нанагорно ще им дойде на франките да дойдат до Константинополол, така както и пътуването на хан (упс император) Кормесий(или Кормес) до Поатие би било свързано меко казано с известни неудобства. Явно не си го представяш на карта.
2. Франките щели да "спасят" Константинопол - бе ти нормален ли си?
6000 хил. наемници, срещу 200 000 хил.?
Видно е, че нямаш поняти е от арабска тактика на бойни действия - "удж", т.е. "стрела". Те винаги атакуват масирано е определена точка. Ясно, че си в Мюнхен, но за онова време представяш ли си числото 200 к обсада по суша + 5000 кораба на Константинопол.
Едва ли - франките са ти изпили мозъка сякаш. Та, казах ти и срока - от момента, в който Константинопол подава сигнал за помощ - ние вече ги млатим на 3-тия ден и то първо с 50к конница пред Константинопол. Някой ден ще ти разкажа как е станало точно, ако те вълнува - т.е. бойната стратегия на нашите. Ама ти май вече си решил да си от Франките, дет' можели да се намесят, ама са били "далеч"? Малко след това се обявяват Империя, която Католицизма им признава за продължител на Римска империя. ( сещаш ли се колко се смея в мометнта )
Че то днешното НАТО не може да го направи това, бре ти ми говориш за императора на франките, дет' бил "пасувал" да спаси Константинопол.
---------------------------------------------------------
П.П. Моля те, прати ми материали от Модерната Западна история, в която се говори за Тервел. Учел се и по учебниците им по История и превъзхождал "западната" история на Карл Секирата, който отблъснал арабското нашествие с 300 години? Аз чат-пат се оправям с езиците - не ме бърка линк-а и езика - само да е "западен" учебника
Благодаря предварително! ( за подчертаното влияние на Тервел в западните учебници по история ).Last edited by marandi; 05.01.2012, 04:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнениеВ Историята на Западна Европа изобщо няма възвеличаване на битката при Поатие, ако случайно това ти е била идеята. Ама изобщо. Модерната История в Европа отдава много по-голямо значение на битката при Константинопол през 717-718 г. И това ти казвам, за да го запомниш, а не да се пишеш за "откривател на Тервел".
По една случайност като дете съм учил и в немско и в българско училище и ми направи впечатление, че и в Германия и в България в учебниците им по история се споменават двете битки, без да се прави сравнение, коя е с по-голямо значение.
Така беше преди години. След години при подготовката си за кандидат-студенсткия си изпит по история направих актуализация на достъпните по онова време източници и ми направи впечатление, че на Тервел вече се отделя много сериозно внимание, дори и в западната литература.
Колкото и да се кефим на мъдрото управление на Тервел и в частност признаването на кесарската му титла и на разбиването на арабите , това това все пак не ни дава основание да го рекламираме като император. Просто защото не отговаря на историческата истина.
Ами малко нанагорно ще им дойде на франките да дойдат до Константинополол, така както и пътуването на хан (упс император) Кормесий(или Кормес) до Поатие би било свързано меко казано с известни неудобства. Явно не си го представяш на карта.
------------------------------------------------------------------------------------
Преди години, ако се сещаш, още през социалистическия период в някои по-големи градове се бяха заформили едни култови клубове, наречени в преобладаващия случай с гръмкото Дом на художествените дейци(самодейци). Не ме питай с каква идея са възникнали. Така или иначе с течение на времето тези домове не бяха нищо повече от кръчми, където знайни и незнайни, самобитни, а в отделни случаи и първобитни творци се събираха на хапка, пивка и приказка. Та обсъждаха се какви ли не теми, я политика, я спорт я нещо друго и разбира се много история. Темите редовно преливаха една в друга и реално не се провеждаше никаква дискусия по дадена тема, а някакво надприказване, многознайковщина итн. сещаш се.
Обикновено имаше един-двама, отличаващи се с гръмогласно и обстоятелствено говорене (често с периферна връзка с темата), постоянно прекъсващи не само самия разговор със задаването на странични въпроси, но дори и след като почнеш да им даваш отговор на току-що зададения след прекъсване въпрос, те веднагически пак те прекъсват и пращат в девета глуха с нов въпрос-отговор от самите тях.
Та пиша всичко това, за да отбележа опасенията си, да не вземе да тръгнем и ние по този път.
Немски,
не ти знам "спомените" и не ме интересуват. Но ти мен познаваш ли ме? Ако искам психо-профил, ще отида на доктор/психиатър/психолог ....
Ся - ти си юрист чиляк и би трябвало да знаеш, че тоя ник е на юридическо дружество. Т.е. опита за "аз" какъв съм ........? Как да стане? Мога да те разхождам до Съда и обратно, когато си поискам и не ме интересува къде си. Ще те изискам по "служебен" път, както го наричате и призовката ще ти по и-мейл?
Понеже искам да ти видя очите само, с които дрънкаш глупости за мен, без да си ме виждал.
И ще те искам в нашенския Съд - това поне го знаеш, нали? Демек чакат те разходки доста години за уронване престижа на юридическо лице.
--------------------------------------------
Немски,
Ще ти отговоря и на въпроса. Тервел дори не се е афиширал какъв е, а просто ги е попилял.
Оня мърльо с империята, вашата история го води, че бил Карл Брадвата, щот' набил 6000 либийчета. Християнския свят, а камо ли останали даже не е чувал за Тервел! Или в ЕНП/Ватикана и прочие двуличие никой е чувал за Тервел? Докато тоя го разнасяте по филмчетата като "спасителя" на Европа. Бе, вие нормални ли сте?! Че и Западната История го е кръстила БРАДВАТА ( точно заради арабското нашествие )....?
Ръкопляс-ръкопляс ....
П.П. Та, това ви е "историята", дет' я учите. Франкска ( Немска ) империя "брадви", а ние сме кротки и нищо на никого не казваме, само ги млатим.
------------------------------------------------------------
Осмисли си позицията на лична тематика, защото ще ме караш да правя глупости, а аз те харесвам и никога не съм казал лоша дума за теб!
Просто т'ва дет' си мислиш, че е "лично" от тИбя към мИня, всъщност е юридическо дружество и аз няма как да ти позволя да ми храчиш по дружеството - сещаш ли се?
Държа на твоите мнения и мисля, че си полезен - просто забрави за моята персона! Т.е. не ви искам психо-анализите. Ако някой ден я окъсам и ви ги поискам, ще се радвам да ми помогнете, но в момента не ви ги искам, че да ме "охарактезирите". Капиш?Last edited by marandi; 05.01.2012, 02:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеАми, ако ме питаш, белият цвят също би допринесъл за щастието (най-общо)..., ние да не сме китайци, да се впечатляваме само от червеното...
.........
свеж си, братле, както винаги. Само леко ти внасям "вметка", че червения цвят по времето на Византия се е водел за символа на върховенството на Владетеля, а доста векове преди това.
И ония шматки са търгували доста добре с него, понеже са пазели рецептата за червения цвят като багрило - т.е. един от алъш-вериша на Византия е бил символа на властта - червеното/пурпур както го наричат.
П.П. Определено не сме китайци, но нашите са носели винаги Червено!
Жените защо носят червило на устните си и дали разпалват други страсти с разни асоциации в наши дни - ще те оставя сам да прецениш. Но пак ще я докараме до символ на властта, т.е. кой иска да е "отгоре".
Аз лично нямам нищо против да съм "отдолЕ"
Поздрави, братле!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеНемски,
аз визирам българска история.
Според теб какво значение има тогавашната титла на Тервел, щом спира арабското нашествие пред Констатинопол, понеже Източна-римска империя е отивала в канала?
Или си чел басните за Шарл Брадвата на Франкска империя, дет' спрял арабското нашествие през Пиренейския полуостров от цели 1000 араби + 5000 бедуини ( днешните либийци ). Общо: 6к "спирка" и "спасил" Европа. Това ли си гледал за империята на Франките ( днешна Германия )?
Тервел, отива след зов за помощ от Византия и леко попилява 200к армия, обсадила Константинопол + ги спира и при Волжска България тогава като инвазия, щот' нашествието е било в 3 лъча. Представи си как се стига до Константинопол тогава за 3 дена от сигнала за помощ на Византия и почва да ги бие само с 50к конница, докато останалата мобилизация пристигне, пешаци.
Защо Константинопол е извикал нас за помощ, а не империята на Франките според тИбя? ( риторично ).
----------------------------------------------------------------
П.П. Та, после арабските хроникьори като пишат 200 години след това, че няма по-лошо нещо от гнева на Аллах, морето и българите. Прочети и арабските хроники от него период
Според теб какви сме били? ( риторично )
Нека Европа, т.е. ЕС си преразгледа позицията по история и престане да краде История под филмчета по Дискавъри да кажем и т.н. Няма нищо лошо да си признаят, че в тия години Нашите земи са били цивилизация, а техните тъмни времена. Нищо няма да им стане, налЕ? А не да си предписват, че те били спряли Арабската инвазия за 200 години напред, щот' уж се били с нек'ви либийци-наемници
-----------------------------------------------------------------------------
При теб проблема е, че не можеш да си представиш, че преди Римско право е имало цивилизация и ние "леко" сме били част от тази цивилизация.
Нормално ти си юрист, а па аз водя същите разговори и с уж най-силната школа по история от ВТ-университет като се напиваме. Пак ме изкарват крейзи, после мислят месец-два и някои от тях вдяват какво съм им казал
-------------------------------------------------------------------------------------
Конкретно на въпроса ти няма категорични данни, че Тервел ги спира, той се е бил оттеглил тогава и е бил пуснал синковците си да се "тренират" да управляват. Демек боляло го е фара дали е император. Гледал си е джинс-а. Капиш?
По една случайност като дете съм учил и в немско и в българско училище и ми направи впечатление, че и в Германия и в България в учебниците им по история се споменават двете битки, без да се прави сравнение, коя е с по-голямо значение.
Така беше преди години. След години при подготовката си за кандидат-студенсткия си изпит по история направих актуализация на достъпните по онова време източници и ми направи впечатление, че на Тервел вече се отделя много сериозно внимание, дори и в западната литература.
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеЗащо Константинопол е извикал нас за помощ, а не империята на Франките според тИбя?
------------------------------------------------------------------------------------
Преди години, ако се сещаш, още през социалистическия период в някои по-големи градове се бяха заформили едни култови клубове, наречени в преобладаващия случай с гръмкото Дом на художествените дейци(самодейци). Не ме питай с каква идея са възникнали. Така или иначе с течение на времето тези домове не бяха нищо повече от кръчми, където знайни и незнайни, самобитни, а в отделни случаи и първобитни творци се събираха на хапка, пивка и приказка. Та обсъждаха се какви ли не теми, я политика, я спорт я нещо друго и разбира се много история. Темите редовно преливаха една в друга и реално не се провеждаше никаква дискусия по дадена тема, а някакво надприказване, многознайковщина итн. сещаш се.
Обикновено имаше един-двама, отличаващи се с гръмогласно и обстоятелствено говорене (често с периферна връзка с темата), постоянно прекъсващи не само самия разговор със задаването на странични въпроси, но дори и след като почнеш да им даваш отговор на току-що зададения след прекъсване въпрос, те веднагически пак те прекъсват и пращат в девета глуха с нов въпрос-отговор от самите тях.
Та пиша всичко това, за да отбележа опасенията си, да не вземе да тръгнем и ние по този път.Last edited by Peter(Petar); 05.01.2012, 02:26.
Коментар
Коментар