IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
    Това е било най-тежкото наказание след смъртното.
    Обикновено юнгите не са се провинявали чак толкова, понеже и отговорностите им са по-малки.
    Мисля, че вече разбрах - демек са си правили профилактика на обшивката с полепналите рапани от топлите морета.

Ся поне всичко е на "змийска" кожа пластове, дет' се свлича сама като "обрастне" всяка година и се къпи около 7 години, ако пластовете са добре нанесени.

П.П. Обаче гадория е т'ва, братле! Да си стържеш обшивката с хора и да им пускаш кръвчицата, па хем го и давиш в това време, верно ми звучи садистично малко - хихии
    Last edited by marandi; 09.01.2012, 13:40.

Коментар

Е па аз, естествено! И tnm ще ти каже.
      Даже и Джек Лондон, моят приятел.

Просто съм чел 3-4 книги със спомени на матроси от старо време, бяха ми много интересни и съм го запомнил.
      Това и аз го научих като дете. Четях основно пиратски книги и мечтаех да плавам по моретата.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Всичко знаеш. Още не мога да преценя, кой е по умен ти или tnm. Обаче ми докарвате още комплекси
        Е па аз, естествено! И tnm ще ти каже.
        Даже и Джек Лондон, моят приятел.

Просто съм чел 3-4 книги със спомени на матроси от старо време, бяха ми много интересни и съм го запомнил.

Коментар

Прокарване под кила.
          Всичко знаеш. Още не мога да преценя, кой е по умен ти или tnm. Обаче ми докарвате още комплекси
          tnm

Коментар

• Наздраве, Маранд!

Коментар

Прокарване под кила.
              Двата края на въжето са били горе на мачтите и от там управлявани от матроси.
              Проблемът е, че при бързо прокарване израстъците от морски налепи върху дъното на кораба може да те наранят силно, даже и да ти отрежат главата.
              При бавно прокарване тази опасност е по-малка, но пък идва другата опасност.

Ей го тука прокарваният, с червена риза, е още във въздуха, между мачтите на най-големия платноход.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._Kielhalen.jpg
              Ама, те са в покой корабите, бря. Аз съвсем изтрещях, че мислех, че са го правели при движение в открито море - хихи

Чиърс, братле!

П.П. Коригирах си долния пост, че пак съм изтрещял и си мислех, че ще атакува с краката водата, ама то няма как да стане въртеливото движение тогава и затова стил лястовичка трябва да е, иначе трябва да обръща под вода и отиде инерцията от въжето.

А бе, филмирахте ме яко - хихии
              Last edited by marandi; 09.01.2012, 13:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                ...нещо като кръщене за новобранките предполагам, демек като ритуал колкото да ги намокрят.
                Това е било най-тежкото наказание след смъртното.
                Обикновено юнгите не са се провинявали чак толкова, понеже и отговорностите им са по-малки.

Коментар

Връзват го с въжета за ръцете и краката. Единия край вече е прекаран от другата страна под кила. Едните дърпат, а другите отпускат, докато човека мине под кила и излезе от другата страна.
                  Оффф ... голяма съм шматка - сега разбрах. То това е било нещо като кръщене за новобранките предполагам, демек като ритуал колкото да ги намокрят.

------------------------------------------------

Аз си мислех за някаква каскада и т'ва се чудех, че той оня вързан през кръста ще се метне от първа мачта, ще се забие като пирон в кисело мляко във водата - ама трябва да я аткува близо до 90 градуса с главата надолу и да се стиска за носа, за да не се размаже като прави скок от 10-15 м височина да кажем и да помпи с ушите, да изравнява налягането да не си пръсне тъпанчетата на ушите.

Ама оттам трябва да направи това въртеливо движение, което каза да излезе от другата страна, трябва въжето през кръста трябва да е на възел да се саморазвърже при достигане на 8-10 м вече дълбочина от гмуркането и колкото да стигне да придаде въртеливото движение.

И си викам, а бе дотук добре, ама после с какво ще го изтеглят обратно. И понеже тази траектория ще му стигне да мине под кила, ама чак па и да изплува от другия борд малко се замислих, че трудно ще стане. Т.е. зад кърмата по-скоро ще изплува и там, ако има вързана лодка или метнат пояс да се хване за него и да си го приберат.
                  -------------------------------------------

Че затова ти викам ме замисли бая как може да стане т'ва нещо, че не мога да вдяна - хихи

Мерси за инфо-то и чиърс!
                  Last edited by marandi; 09.01.2012, 13:24.

Коментар

• Прокарване под кила.
                    Двата края на въжето са били горе на мачтите и от там управлявани от матроси.
                    Проблемът е, че при бързо прокарване израстъците от морски налепи върху дъното на кораба може да те наранят силно, даже и да ти отрежат главата.
                    При бавно прокарване тази опасност е по-малка, но пък идва другата опасност.

Ей го тука прокарваният, с червена риза, е още във въздуха, между мачтите на най-големия платноход.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._Kielhalen.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      .....
                      Връзват го с въжета за ръцете и краката. Единия край вече е прекаран от другата страна под кила. Едните дърпат, а другите отпускат, докато човека мине под кила и излезе от другата страна.
                      tnm

Коментар

Благодаря за снимките

ЕЕЕЕЕЕх доброто старо време. Чувал съм, че имало наказание да ги връзват с въжета и да ги прекарват под кила на кораба. Никой не бил оцелял след подобна процедура. Не знам защо в момента не ми изглежда достатъчно жестоко.
                        Хихи

т'ва сефте го чувам и се чудя технически как може да стане, щот' то с тия въжета са ги удавяли направо. Т'ва от каравела нагоре ли визираш при ветроходни конструкции или .....? Че аз си мисля за геометрията на плавателния съд и т.н.

После кажи, че не съм шматка за к'ви глупости си мисля

П.П. Т'ва с привързването за оръдието и показен фойерверк не е ли било по-добре. Поне не са се мъчили 'орицата? Ама, то т'ва при опит за бунт на кораба мисля, че беше или се бъркам, че ми стана интересно?
                        --------------------------------------------------------------------------
                        Т'ва е мое разсъждение в момента, ама за да не се удави тоя докато минава под кила примерно за галеон ( макс ширина на отсечката ), трябва да го мятат от първа мачта ( примерно ) вързан за кръста и той като се топне ( цамбурне в 1/3 към носа на кораба да атакува по диагонал под кила и да му дълго въжето, за да излезе от другата стана, т.е. да има набрана инерция, за да изскорчи като "тапа" от другата страна 1/3 към кърмата да кажем и да му стигне и въздуха, докато е отдоле. План Б, ако скачал от паубата трябва да са го засилвали, за да има инерция двиението на траекторията.
                        -------------------------------------------------------------------------------------------------
                        Демек ся т'ва си мисля, че трябва да ги засилвали от високо като скок и въжето да е доста дълго. Траекторията се пада диагонал на движението. Но т'ва при движение на кораба около максимален лимит, че 20-22 възела за времето скорост си е било цифра, ако са го правели от тия по-бързичките тогава - хихихи

Замисли ме бая как е ставал тоя номер, щот' не е невъзможен и може и да е истина, дет' са ти го казвали!
                        Last edited by marandi; 09.01.2012, 12:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          В доброто старо време щеше просто да ги обесиш на реята.

П.П.
                          Благодаря за снимките

ЕЕЕЕЕЕх доброто старо време. Чувал съм, че имало наказание да ги връзват с въжета и да ги прекарват под кила на кораба. Никой не бил оцелял след подобна процедура. Не знам защо в момента не ми изглежда достатъчно жестоко.
                          tnm

Коментар

чай с много ЗАХАР

Сакат ми е нета ама разбрах коя е песничката. Лошо нещо е рома. В момента обаче сърцето ми прескача един удар при думата ВОДКА

ПП
                            Снегът е хубаво нещо.

В доброто старо време щеше просто да ги обесиш на реята.

П.П.
                            Attached Files
                            Last edited by tnm; 09.01.2012, 11:37.
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Добро утро

Айде лека и спор(Т)на седмица

п.п. нападението било най-добрата отбрана, ще видим днес тъй ли ще градим тезата си или друго яче

----------
                              http://www.youtube.com/watch?v=I2fsveBGIdw&feature=related
                              There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Хо-хо-хо и бутилка ром

Коментар

Working...
                                X