If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
т'ва си е процедура за събиране на хартии. Ако е на физ. лице им ги люсни 5-те стотака и да го духат в срока, който са те приканили през съдия-изпълнител и после съд. разноски ще са за тях. Демек "гонят" те за 500, а те ще дават 1000 - далаверка, ърммм? ( смигам )
Ако е на юридическо лице - кажи им малко да почакат и го ролвай тоя дълг. Ако имаш нужда от помощ ще помогна, ама то траур ли да правя, дет' съм загасил всички слушалки и в пощите си не влизам и след 30 дена ще съм по тавряст и във форма.
---------------------
Чиърс!
Нямам грижа. Просто се възмущавам. Аз като частно лице не съм стигнал до такива фирми, а те клатикурците се ебават. Както и да е. Отвратен съм. Не се е стигало до съдия изпълнител. Те даже и фактура не са ми издали леваците, карат си по общите условия. Знам как да ги наредя, но няма смисъл. Още повече, бордът им му духат под опашката доколкото виждам по обявите за ОСА. И не искам следващият борд да си вади дивиденти на мой гръб. Утре плащам и забравям.
Хахах, Космо давай ги на фирма за събиране на вземания Можеш ли да си представиш, мен държавно дружество, заради 500 кинта ме е пуснало на такава фирма, вместо да ме даде на съд Ебаси държавата казвам и аз Като ми се обадиха от събирачите им казах да го духат. Обясних им, че от мутри не ме е страх. А на държавната фирмичка им спретнах едно писъмце, че са пълни идиоти. Даже имам и отговор. Ако ми писне, ще го публикувам
Братле,
т'ва си е процедура за събиране на хартии. Ако е на физ. лице им ги люсни 5-те стотака и да го духат в срока, който са те приканили през съдия-изпълнител и после съд. разноски ще са за тях. Демек "гонят" те за 500, а те ще дават 1000 - далаверка, ърммм? ( смигам )
Ако е на юридическо лице - кажи им малко да почакат и го ролвай тоя дълг, нали си вземат готината лихва. Ако имаш нужда от помощ ще помогна, ама то траур ли да правя, дет' съм загасил всички слушалки и в пощите си не влизам и след 30 дена ще съм по тавряс и във форма.
---------------------
Чиърс!
Давам ти примери за норамален бизнес от който може да се почели в БГ - реални примерни или възможни такива: правиш ветро парк на Бужлудца - 50 мгвата, купуваш 500 хил декара земя и я обратоваш модерно, инвестираш в проучване и добив на конвенционален газ или на шистов и добиваш, развиваш голф игрища на световно ниво, развиваш балнеология на световно ниво и т.б., откриваш ИТ центрове за съпорт 0 имаме много грамотни технически люде това са бизнеси
П.С. това дето ти го имаш да имаш някой магазин и да отдаваш под наем или да въртиш търговия на дребно - това не е бизнес! Бизнес под 50 млн. лв. собствен капитал не е бизнес!!! Запомнете го това
Що му се връзвате?
Не виждате ли, че ви трасира/пробва,закача,подиграва/
И твърде вероятно - самоиронизира.
Най много бунище да ни напоравят. Никой нормален инвеститор няма да дойде тук, защото няма никакви условия за печалби от нормален бизнес... Аз хич не съм оптимист. Може би защото съм в частният сектор и от там нещата се виждат много обективно.
Бате,
седи мирен, че блъскам кат' побъркан и днес направих забележка на Тати, че не може да ме вдига на 2 часа сън, щот' т'ва сън ли е вече?
Скоро ще ги дам мерките и нашите да бачкат, ама то кое по-напред. И после ще видя какво да правя - да си ходя ли, да стоя ли?
------------------------
Знаеш как е в Спорта, Бате ( истинският ) без допинг-ите и аз винаги се целя в място номер 1.
И тия чалъми, дет' се получиха, че 'орицата били прости няма как да стане и някой да ми "обяснява", че 20 години БГ висяла на последно място от 50 държави в Европа. Тоя номер просто няма как да стане ( смигам ).
И сега блъскам кат' див и да върнем усмивките на хората и ще стане. После вече може да си ходим, засега нямаме право, че то няма мениджъри.- виж заминаха си Хачо, Славков и кой да е, брат - пак ще сме ние.
Та, кураж, братле и мани тия щуротии за 100 години и да "изчезваме". Докато дишам няма да го позволя това. Нали знаеш Столицата трябва да се опази ( демек Софето, както се базикам ), ние тук сме били точно от пазачите и даже тук е бил монетния двор ( БНБ-ту по днешнаму ), дет' са се печатали монетите и бързам в момента кат' побъркан да помогна и денся на убийствени обороти, щот' Софето трябва да е най-скъпата столица на Европа, а не най-евтината.
-----------------------------------------------------------------------
После знаеш как е - кучетата ни яли, ама да боднем щафетата на някой първо
Трябват и оборотни средства. И банките искат лихви. Оди обяснявай че всъщност държавата не ми плаща и аз янма как да им платя...Ебати държавата живеем.. Та ще търся някакви бизнеси дето бърза обръщаемост на стоките и малък брой дни събираемост на вземанията..
Хахах, Космо давай ги на фирма за събиране на вземания Можеш ли да си представиш, мен държавно дружество, заради 500 кинта ме е пуснало на такава фирма, вместо да ме даде на съд Ебаси държавата казвам и аз Като ми се обадиха от събирачите им казах да го духат. Обясних им, че от мутри не ме е страх. А на държавната фирмичка им спретнах едно писъмце, че са пълни идиоти. Даже имам и отговор. Ако ми писне, ще го публикувам
Давам ти примери за норамален бизнес от който може да се почели в БГ - реални примерни или възможни такива: правиш ветро парк на Бужлудца - 50 мгвата, купуваш 500 хил декара земя и я обратоваш модерно, инвестираш в проучване и добив на конвенционален газ или на шистов и добиваш, развиваш голф игрища на световно ниво, развиваш балнеология на световно ниво и т.б., откриваш ИТ центрове за съпорт 0 имаме много грамотни технически люде това са бизнеси
П.С. това дето ти го имаш да имаш някой магазин и да отдаваш под наем или да въртиш търговия на дребно - това не е бизнес! Бизнес под 50 млн. лв. собствен капитал не е бизнес!!! Запомнете го това
А браво. Значи ся. Я да видим какво предлагаш.
1. Нямам 50 лимона значи не мога да започна бизнес
2. Не мога да започна работа като наемен работник щото заплащането е унизително.
3. И ко стана то.
4. Ти за балък ли ме вземаш ????????????????????????????????
Ти колко фирми си имал до сега и колко хора работници си наемал- много книжно говориш много акъл без да те питаме даваш. Със съгурност имаш по малко и опит и пари от нас
БРЕ - БРЕ И КАК ОПРЕДЕЛИ ТЕЗИ ПАРАМЕТРИ ЗА ДА НИ ОБЯСНИШ КОЕ Е БИЗНЕС
Параметарът е ясен и само едни в голабализирана и отворена икономика - на световно ниво ли си? правиш ли нещото което правиш толкова добре или по-добре отколкото на други места по света?
Дадов ви примери с бизнеси в които може да сме над средното световно ниво.
А да е бизнес нещо трябва да изпълнява и социална функция - трябва да създава работни места, където хората могат да се развиват, да има професия която ги мотивира и усъвършенства
Какъв е тоя бизнес да отвориш магазинче в някой долен етаж на блок, където ще продаваш боклуци и ще плащаш на някоя нещастна женица 400 лв. - това бизнес ли е?
Бизнес е Мол постоен за 150 хил лв., където работата на продавача е професия, има кариерно развитие и т.н.
There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Най много бунище да ни напоравят. Никой нормален инвеститор няма да дойде тук, защото няма никакви условия за печалби от нормален бизнес... Аз хич не съм оптимист. Може би защото съм в частният сектор и от там нещата се виждат много обективно.
There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Прав си на 100 %. Аз съм заплатаджия, ама съм видял много свят. Тук са едни от най лошите условия за нормален бизнес.
Коментар