Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от zarco„П.П. Дано не прозвучи много нахално - задължително ли трябва да те схващам или може да продължавам да си живея в блажено неведение ”
Трудно ще ми е да отговарям на толкова разнородни „обвинения”, но имам малко време, затова ще се пусна по течението на провокацийките...
ТНМ, сега вероятно ще последва твоят въпрос, а какво ли би се получило, ако имах МАЛКО ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ..., но това си е – вари ме, печи ме – не мога да си остана в рамката...
Задължително ли трябва да ме схващаш?Мислех, че, когато коментираме нечие мнение, трябва поне малко да се придържаме към някаква теза, около която е изградено мнението..., разбира се, всеки може да цитира някого – и без „да го схваща” – да си поеме в своя посока...
...което прави и морячето...
Той, например, без да говори по съществото на нечие (моето) мнение – тръгва да анализира поведението ми в ученическите години, без да отчита, че действия от рода „копи-пейст” – нямат общо с представянето ни в училище в ония години..., още повече, че въпросните авторски творби едва ли са се изучавали някога в някое училище..., поне не са били изучавани по мое време, тъй като тогава някои от тях едва ли са били написани..., камо ли пък авторът им да се е смятал за вид класик на словото у нас...
Иначе, не мога да не похваля импровизаторският талант на хората, с който се заобикаля основната идея в написаното мнение от някого...
Ако трябва да коментирам „дъъъългото” открехване, много ми е трудно да се присъединя към такава оценка: 3 броя стихотворения – с по 2-3 изречения коментар... ОчевАдно някои хора лесно се „изтощават” от досега със смислени произведения на наши поети (в стихотворна форма), но не се изморяват единствено от повтаряне в несвяст на двуредни хайку-„произведения”..., които били така неимоверно трудни за разгадаване, че – цял ден да тъпее човек срещу тях – сигурно роман би могъл да напише за „посланията” им... и „усилията”, за да бъдат осмислени...
Остана да си направя преценка, аджеба – какви са изводите от това, че не съм „просветлен”.... Ако ползвам синонимите в определението ти, ТНМ, излиза, че аз не съм:
1. Човек със свободна воля,
2. Човек, който не съм почувствал вътрешна потребност да бъда такъв (каквото и да означава това),
3. Не съм опознал чувствата си,
4. Не разбирам смисълът на желанията си,
5. Не съм успял да постигна баланс между личното достойнство (моето, или на другите?),
6. Същото – за уважението,
7. Същото – за зачитане мнението на другите...
Така че – изводът сам се налага: ако искате да не сте като мен, четете двуредните „мъдрости” на хайку-поетите... Иначе, щом се си основали клуб (на скромните) – вероятно ви е необходима и членска маса: самокритично, не съм достоен за вашият клуб,...., пък и има кой да оценява качествата ми – на малко по-различни хора разчитам, които ми дават основание да съм уверен в тях...
(Извинения за това, че трудно следя дискусиите ви, но имате подкрепата ми ..., не зная защо – включванията на моряка са ми малко непонятни и съм длъжен да го уверя, че нямам наклонностите, присъщи на мъже от типа „мека китка”..., общо-взето аз коментирам дамски участия тук и мисля, че това е пределно ясно...)
Мисля, че разбираме от майтап, а аз имам и необходимото чувство за самокритичност, приятен ден и много усмивки от мен!
Разбрахме, че тези, които харесват хайку поезия са тъпи. Би ли споделил какви са тези, които харесват персийска и арабска поезия /защото аз съм голям фен/!? И те нещо не ще са в ред, следвайки посоката на твоите размисли
. Хммм, "изтощих се", а тепърва ми предстои и на работа да ходя
Но иначе доста се успокоих като прочетох, че има хора, които да оценяват качествата ти - хора, както казваш, малко по-различни. Мдъъ, ние май не сме достойни за такава чест
Хубав ден!
Last edited by tnm; 15.02.2012, 09:19.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДобро утро, tnm
Добро утро, момичета и момчета
Бих казал Свърталището на ПОРОКА.
Ако имах ВЛАСТ щях да забраня скромността със закон
Член 1, алинея 1, точка 1 от наказателния кодекс
Всеки един пълнолетен човек (на 30+), който с дело дума или помисъл, или по някакъв друг неупоменат от закона начин изскромничи - смърт, чрез измъчване!
Добро утро, тайфата!
Мечо, май ще си останем само трима в Клуба. Язък
. Няма да можем да "разцъкаме" една партия виртуален бридж
!
Хубав ден!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco„Иначе, щом се си основали клуб (на скромните) –
Предлагам ако някога, не дай боже, се срещнем ин риъл, да отиваме до първия оръжеен магазин, да купуваме пищофи и да се гърмим от десет крачки. Който оцелее - да оцелее. За двама ни няма място на тази грешна земя.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеКлуба на скромните?
Добро утро, момичета и момчета
Бих казал Свърталището на ПОРОКА.
Ако имах ВЛАСТ щях да забраня скромността със закон
Член 1, алинея 1, точка 1 от наказателния кодекс
Всеки един пълнолетен човек (на 30+), който с дело дума или помисъл, или по някакъв друг неупоменат от закона начин изскромничи - смърт, чрез измъчванеБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗарко, вземам си думите назад, не си бягал от часовете по литература.
Мисля само, че самокритичността не е като да се хвали човек с нея, ама това е само мое мнение. Като ти харесва самоизмъчвай се.?
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco("просветлен"..., на баба му фърчилото...)
Ама, чаЙ сЯ малко А те открехна...
Няма да ти казвам, че трудно ме схващаш... Що? ЩоТ не разбираш моята самокритичност, именно в духа на поетиката, която струи в стиховете, които съм цитирал, а именно: много неща бих могъл да разбера на тоя свят, но най-трудно бих схванал моите настроения и онова, което ме води и показва начинът, по който разбирам света....
...- а оня, дето ми го цитираш - хич не ми пука какво е казал, ама - хич... Пука ми само за това, което аз мога да сътворя - на база своя опит... Кой е тоя, който знае себе си? Просветленият? И какво ще рече това, че някой е "просветлен", щом знае себе си? Много тъпо ми звучи... Пък и ония източни мъдреци - нещо никак не искам да ги разбера, именно и защото не схващам необходимостта от много голяма част от техните "ценности", които - вероятно са типични, именно за друга епоха и нямащи нищо общо с нашите, нито пък с начинът ни на мислене...
...хайку-то, които много боготворите - също ми е много далечно, странно (глупости на търкаленца - според мен, де...)..., сравнено, примерно с гиганти в стихоплетстването и чувствата на един Евтим Евтимов, един Недялко Йорданов... и т.н....
Кой може да го каже така от ония, източните хайкИСТИ- в по 2-3 реда? Няма как да се каже по-точно и по-чувствено...
Ама - кО съм тръгнал и аз да се обяснявам като ученичка?...
Приятна вечер на всички и много целувки от хората до вас!. Добре, че си решил малко да ме открехнеш
, Щото ако беше решил открехването да е много, не знам дали щях да го преживея, след тези празници "две в едно"
Просветлението е присъщо на хора със свободна воля, които са почувствали вътрешна потребност да бъдат такива. - да опознаят чувствата си, да разбират смисъла на желанията си. Това са хора, които са успели да постигнат баланс между личното достойнство и уважението и зачитането мнението на другите.
Хората имат различни интереси. Има и такива, които се увличат по източните мъдрости, именно защо те не са им близки и често са трудни за разгадаване. Нужни са усилия, за да разбереш посланията им.
А за поезия можем да си пишем до утре сутринта, както знаеш. И двамата сме й фенове
Тъй като днес сме я подкарали на местна любовна лирика, да почетем Яворов.
Вълшебница
Душата ми е пленница смирена,
плени я твоята душа! - пленена,
душата ми е в тихи две очи,
Душата ми те моли и заклина:
тя моли; - аз те гледам; - век измина...
Душата ти вълшебница мълчи.
Душата ми се мъчи в глад и жажда,
но твоята душа се не обажда,
душата ти, дете и божество...
Мълчание в очите ти царува:
душата ти се може би срамува
за своето вълшебно тържество.
П.П. Дано не прозвучи много нахално - задължително ли трябва да те схващам или може да продължавам да си живея в блажено неведениеПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco...
а "Рисунката":
Отдавна на земята си родена,
но аз отново днес ще те създам.
.....
Последен може в тебе да се влюбя,
но ще ти върна първата любов....
http://vbox7.com/play:db314ef3
За съжаление в тубата я няма. А и не знаех,че стихотворението на Е.Евтимов е със заглавие различно то това на песента
.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
аз отивам да видя каква изненада е измислил "домашния любимец"
Артемидке, супер клип си пуснала....Много е секси....
Вярно си ловджийка, но ако не пишеш за кучето, съм малко разочарован........
Днес "домашен любимец", утре "домашното разочарование", после недоразумение и т.н.
И накрая , стария 4i40, ще трябва да помага....
Затова, препоръчвам....за да компенсираш неумесното си изказване, тази вечер се представи като на изпит по анатомия......
Коментар
-
Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнениесамолюбието ми и въображението
Не ми трябва никакъв талант за да си подхранвам моитеБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение....
аз отивам да видя каква изненада е измислил "домашния любимец"
http://www.dailymotion.com/video/xom...om=playrelon-1Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеЯзък- аз съм абитурент тая година и в момента си търся кустюм и дама за бала
...Много си над мене
инак щях да ти дам скайпа си
Айде наздраве мили ми Спартанецо, с пожелания довечера да има кой да ти "пее" ето така http://www.vbox7.com/play:682fc498&al=1&vid=1682890
аз отивам да видя каква изненада е измислил "домашния любимец"There is no right way. Only your own way!
Коментар
Коментар