IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Wi-fi телевизия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
    Marcy, и това няма да свърши работа.
    Мариане, по-добър вариант е същата джаджа но на 5GHz. Но пак се съмнявам да ти хареса.
    И си вземи някое по-мощно, за да топи и мазнините....

Коментар

• Marcy, и това няма да свърши работа.
      Мариане, по-добър вариант е същата джаджа но на 5GHz. Но пак се съмнявам да ти хареса.

Коментар

• Марияне може да видиш това http://ardes.bg/blog/2011/02/intel-wireless-display/
        Това също го прочети http://en.wikipedia.org/wiki/WirelessHD
        Това тепърва ще се налага и качеството трябва да е супер има го даже примерно тук: http://mallbg.com/Push2TV-NetGear-PT...%80_27388.html
        Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• За съжаление, Марияне, резултата няма да ти хареса.

Коментар

• А аз откак се помня - съм все на безжична телевизия. не знам на вас 'къв ви е проблема
            Attached Files
            life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Благодаря на всички
              мисля в крайна сметка да рискувам и да пробвам с безжичния пренос на тв сигнал, защото ще имам предимства:

1. новия доставчик, който е по добър от ADSL
              2. ще мога да местя телевизора навсякъде
              Last edited by mpy_yordanov; 25.12.2011, 10:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от marto Разгледай мнение
                Тук има доста инфо за рутерите и за техните настроики. Дано инфото да е полезно за тези, които имат проблеми или искат сами да могат да си променят настроиките на рутера в къщи
                http://forum.spectrumnet.bg/showthread.php?t=380
                точно от такава информация имах нужда, защото вкъщи сме с рутер взет от магазин, а не от фирмата.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                  Още всъщност нищо не съм решил, но с дистанционно към приемника. Питаш как ще превключвам каналите от другата стая?

Дано приемника е в същата стая.....

Разбрах се с доставчика да му занеса джаджата след нова година да тестваме в офиса им....

Тарикатското е, че тъй като държа да имаме само 1 телевизор, вече ще мога да го нося из апартамента, даже на двора да го свалям..

Мечтите на лаика...
                  Има приемници, който управляват телевизора от съседната стая.
                  И аз имах такива мераци, но се отказах - изпробвах устройството в къщи и установих, че безжичните мрежи го смущават. И ,,джаджата'' и Wi-Fi рутерите работят на 2.4 Ghz. Така, че по-добре го изпробвай там където, ще го ползваш.

Коментар

• Тук има доста инфо за рутерите и за техните настроики. Дано инфото да е полезно за тези, които имат проблеми или искат сами да могат да си променят настроиките на рутера в къщи
                    http://forum.spectrumnet.bg/showthread.php?t=380

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      марияне, за къв зор ти е ви-фи тв? Ами вкарай си кабелите в стените и си пушка отвсякъде. Аз дори съм на Булшитком и няма да видиш един кабел в нас - просто всичко е навряно в мазилката. А това с ви-фи то е тотален шит, шъ знаиш - последните няколко месеца си късам нервата с "най-добрия" нет в София (мегалан, само да не го сметнете за реклама) и знаеш ли къв е отговора - прекалено много уайърлеси имате в региона (щото синца сме "богати" в моя квартал, та кабела не го любим и сме на рутери) и духаш супата брато, нищо не може да се направи. Просто интернета се ебава както си иска и това е. А с кабел проблемите ти са нулеви, ако оператора не шит, де. Но ти си знаеш - да не ривеш после....
                      Хъм като дават малки заплати такива са им специалистите...

@Грую Груев - Почвам да отговорям на теб но написаното се отнася и за останалите в темата който имат проблеми с рутерите

При мен в момента преброих че виждам 32 различни уаиърлеса и аз поне с моя нет нямам проблеми...

Първото елемнатарно решение да се пробва да се смени канала на който оперира рутера по 802.11g стандарта има 11-13 зададени канали, евтините рутери работят на един предварително зададен канал (поне едно време нямаха авто) ако повече устроиства се пробват на един и същи канал е възможнa интерференция... канала се сменя от админ панела на рутера ... . Ако в сградата има повече от един клиент на дадена мрежа и ползват евтин рутер от доставчика има вероятност евтино наетия персонал на доставчика да цака клиентите без да знае щото не им е хрумнало за каналите или въобще незнаят за тях и всички са на един канал...

По хубавите рутери (не казвам задължително скъпи щото съм го виждал и на модели от $45-50) имат настроика автоматично да сменят канала с цел по добра връзка... с такъв с включено авто при 32 мрежи наоколо съм НП...

Ако се избере япония като държава в която оперира рутера даже на някои модели се виждат 14 канала... (с такава настройка цакаш всички който не им е хрумнало това, тои е за б стандарта 11мбита ама като крайно решение става освен това честотата може да не се водят свободни ама на кой му пука в бг )

По новите лаптопи поддържат 802.11n а н стандарта поддържа работа и на 5 гигахерца 99% процента от рутърите са 2,4 гигахерца и с един 5 гигахерцов направо ще цепите мрака (но не мисля че ще се стигне дотам само разчовъркайте кналаите за начало или включете автото) и все пак направете справка с производителя на ви фи мрежовата за 5 гигахерца

една хубавастатя за рутери

http://itservice-bg.net/?p=498
                      Last edited by marketleverage; 23.12.2011, 03:09.
                      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                        Значи търсиш мултимедиен център. Нещо като това http://www.reset.bg/catalog/28/2801/2801107/.
                        Тези, които имат wi-fi са малко по-скъпички иначе без, през USB само, са по-евтини. Има и една гора слотове за различни карти и кабели, а с wi-fi директно свързваш устройството с компютъра и си споделяш що ти е на сърце.
                        Това е добро решение. Аз имам подобно на Western Digital ,няма wi-fi,но с един кабел е супер
                        Без авиация, няма нация!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          Абе и дома беше така - аз на кабела, малкият на уи фи то. И аз му казах да си купи един кабел и да не ми мрънка, в резултат на което вече той е на кабела и скоро ми спря и уи фи-то, щот му накъсвал УоУ-а)) Тъй че внимателската на кой, кви съвети даваш
                          +++ със син и със жена не се спори така, че това е положението.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                            Още всъщност нищо не съм решил, но с дистанционно към приемника. Питаш как ще превключвам каналите от другата стая?

Дано приемника е в същата стая.....

Разбрах се с доставчика да му занеса джаджата след нова година да тестваме в офиса им....

Тарикатското е, че тъй като държа да имаме само 1 телевизор, вече ще мога да го нося из апартамента, даже на двора да го свалям..

Мечтите на лаика...
                            Понеже съм рутеросан откак се появили тия джаджи ,ако се спазва принципа предавателя ти се закача след след приемника на доставчика от който сменяш каналите и ако той е примерно до входната врата /за да се избегне кабела/ как ще цъкаш каналите???през стените??
                            А господата с проблемните рутери ще ги посъветвам да си ограничат достпа по МАК адрес иначе ще имат спадове и от непоканени "ортаци".

Коментар

• Значи търсиш мултимедиен център. Нещо като това http://www.reset.bg/catalog/28/2801/2801107/.
                              Тези, които имат wi-fi са малко по-скъпички иначе без, през USB само, са по-евтини. Има и една гора слотове за различни карти и кабели, а с wi-fi директно свързваш устройството с компютъра и си споделяш що ти е на сърце.
                              Last edited by Moesia; 22.12.2011, 19:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                Казах и да си купи един кабел и да не ми мрънка.. Ако не стане с кабела, значи има вирус.
                                Абе и дома беше така - аз на кабела, малкият на уи фи то. И аз му казах да си купи един кабел и да не ми мрънка, в резултат на което вече той е на кабела и скоро ми спря и уи фи-то, щот му накъсвал УоУ-а)) Тъй че внимателската на кой, кви съвети даваш

Коментар

Working...
                                X