IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Eто ви по-лесно тогиз

А така ,туй вече е друго нещо!
    Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Eто ви по-лесно тогиз

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        С тоя последния пост малко ни надцени
        Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Makaveli Разгледай мнение

тия дни са модерни прасчовците

Коментар

• Какво толкова я мислите тази задача не знам.

Още в основното училище се учи, че при различни операции първо се извършва деленето, след това умножението, след това изваждането и накрая събирането.

Ако ще хиляда скоби да има, ако ще никакви скоби да няма.... Скобите нямат никакво значение в случая.

А това, че някой малоумник цъка на елката операциите в тяхната последователност, както са показани на екрана/листа е друг въпрос.
              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от T.A.D. Разгледай мнение
                Благодаря, малко е гадно, но е истина. Polki, поздравявам те за това, че смело и открито се изразяваш, бих се притеснил само, ако винаги и на всяка цена държиш да си прав, но съм сигурен, че не е така.
                Весели празници!
                не съм polki

Първоначално изпратено от Makaveli Разгледай мнение
                Задачата не беше ли 1+1+1+1+1+1+1х0=?
                Боже, аз съм потресен...!!! Дано се намери човек да го обясни, не че е нужно де.
                Весели празници на всички.
                до известна степен втрещен от детската задача и още повече от дискусията по повод на приоритетите в математиката се сетих за една друга задача... която изисква съставяне на уравнение с ~2х7милярда множителя ... което не че не може да се сметне, но задачата има логичско решение ... умножение на нула ...

весели празници!
                и не прекалявайте с компютъра

Last edited by buluser; 23.12.2011, 19:35.

Коментар

• Това за смятането отляво надясно ме разби.
                  Не ми се мисли в арабския свят как смятат.

Коментар

• Айде да продължим темата със задачката. Малко старо е - ама като гледам не сте го чели. Превод от руски е и се твърди, че е реален случай. Като гледам тука какви ги пишете, може и да е истина.

Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати.
                    Сглупих като се намесих сутринта в разговори за училището, и взех, та издрънках старата минавка за това "Колко е 2+2х2".
                    Обикновено когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки, че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8… Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна…Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8… а аз съм глупак. Да взема да си прочета както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!! Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията)
                    Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията – 6(!) и втрещих цялата фирма.
                    Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се получава 6 а там 8. Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място.
                    Оказа се, че основната изненада предстои. На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви: "Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft – на тях дори Ексела им е бъгав, смята неправилно!"

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
                        ами уловката е, че все ще се намери един, които няма нито един пръст на някоя от ръцете си... т.е. в произведението е достатъчно да се появи една нула ... и то да стане нула ... (число умножено по нула = 0 ) ... с една дума отговора е "0"
                        Задачата не беше ли 1+1+1+1+1+1+1х0=?

Боже, аз съм потресен...!!! Дано се намери човек да го обясни, не че е нужно де.

Весели празници на всички.

Коментар

• Tърчи вестникарче и крещи:
                          - Грандиозна измама, най-големият скандал на седмицата, 56 човека са измамени...Минувач спира вестникарчето, купува си вестник, нетърпеливо го разтваря, а вестникарчето продължава да търчи с крясъци:
                          - Грандиозна измама, най-голямата измама на седмицата, 57 човека са измамени!
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Влиза дядо Коледа през комина, пада в камината отърсва се от саждите и какво да види. Гола мацка спи на меча кожа. Веднага усетил една не много мека топлина в слабините. Замислил се, да се възползва ли или не. Ако се възползва ще наруши графика ако не се възползва няма да може да излезе обратно през комина...

Коментар

• Две приятелки си говорят:
                              - Вчера ходих по магазините...
                              - Шопинг?
                              - Зяпинг...
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
                                ами уловката е, че все ще се намери един, които няма нито един пръст на някоя от ръцете си... т.е. в произведението е достатъчно да се появи една нула ... и то да стане нула ... (число умножено по нула = 0 ) ... с една дума отговора е "0"
                                Благодаря, малко е гадно, но е истина. Polki, поздравявам те за това, че смело и открито се изразяваш, бих се притеснил само, ако винаги и на всяка цена държиш да си прав, но съм сигурен, че не е така.
                                Весели празници!

Коментар

Working...
                                X