IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Една лека икономическа лекция:

Бойко Борисов: Подкрепяме позицията на Германия за изход от кризата

дневник.бг

Редно ли е да се опрости дългът на Гърция и с колко?
    - Ако кажеш на един длъжник, че ще му опростиш дълговете, на никой няма да му хареса и да го одобри, но тук има един много внимателен анализ, който може да се направи. Всъщност говорим за дълга към частните банки. Ако се вземе в годините назад тези банки колко лихви, приходи и печалби са получили. Не искам да смятам аз процента, да не ме обвинят, че аз им правя сметката на много банки в Европа и съседите. Така че опрощаването, образно казано, ако за 100 лв. си получил 120 и сега те карат да опростиш 20, това не е голяма загуба. Ако си изкарал повече пари, а сега те карат да опростиш 50% от тях, то пак ти остава печалба.

Говори ли се за конкретни числа, с които да бъде опростен гръцкият дълг към частни банки?
    - Числата ги знаете – между 20 и 53 вървят, някъде до 60...

Конкретно има ли съгласие по обема, т.нар. подстригване на гръцкия дълг?
    - Не. Пак ви казвам. Това не звучи дисциплиниращо. Веднъж единият проблем, който би трябвало да ни отговорят, на вас, не на мен, е колко са печелили през годините в Гърция и това опростяване всъщност колко е от печалбата. "Подстригването", както вие го наричате, на дълга пак трябва да обясни с този т.нар. термин пазари, защото, ако си имал 100 единици дълг, пазарите са те натиснали, рейтингът ти е паднал, дългът навън ти е станал 300% - от 100%, и ако ти опростят 100% дори, пак ти остават 200%, а си бил на 100 – пак е зле за тебе...
    Така че и двата проблема – и дългът, и опрощаването – всъщност не е хубаво, за която и да е държава. И аз никога не го пожелавам на България – да изпадне в такава ситуация някой да казва "да й опростиме", защото, като опростиш, това всъщност означава, че си толкова слаб и неконкурентоспособен, че поколения напред нямат бъдеще.

Г-н премиер, по въпроса за мерките за изход от кризата има няколко различни позиции – на Германия, на Франция, на Барозу…
    - В сряда ще се взима това решение по линия на еврозоната. Абсолютно подкрепяме позицията на Германия, защото ние работим по този модел на дисциплина и във финансовия, и в икономическия сектор....

Коментар

• http://www.blitz.bg/sport/article/107863

Коментар

• Първоначално изпратено от landowner Разгледай мнение
        Как наричаме гума, която ползваме 10 години - Goodyear.
        А как наричаме 365 гуми, използвани за една година - very good year.
        яко

Учителката на Иванчо изпраща до майка му бележка, в която пише:
        „Иванчо е много умно и живо момче, но прекарва по-голямата част от времето си в мисли за секс и момичета...”
        Майката на Иванчо отговаря на бележката още на следващия ден:
        „Ако намерите някакво разрешение, моля споделете го с мен. Аз имам същия проблем с баща му”.

Коментар

• http://www.gimnastika.hit.bg/

Коментар

• Лео Меси си тръгнал от нощно заведение с красива манекенка под ръка. Отишли в хотелската му стая и мацката влязла в банята да се освежи преди задаващата се бурна нощ. На излизане що да види: от двете страни на Меси седнали Шави и Иниеста. Момичето се притеснило и възмутено попитало:
            - Ама Лео, какви са тия двамата и защо са тук?!
            - Това са Шави и Иниеста - отговорил Меси. - Без тях не мога да вкарвам.

Коментар

• Искаш тялото си до... нечие друго тяло? !
              Искаш да усещаш дъха му, нали? ! Да се потиш до пълна изнемога...? !
              Искаш да се движиш, да пулсираш, да гориш...? !
              Напред-назад. Навътре-навън... Първо бавно. После лудешки бързо. Искаш да смениш позата...? ! Сега си отзад... После отпред...
              Искаш да не знаеш къде си? ! Тогава какъв е проблема?
              Качи се в градския транспорт в пиковите часове - удоволствието е гарантирано!
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Баща пристигнал късно вечерта в града където синът му бил студент. Намерил общежитието и попитал портиера:
                - Тука ли живее Кочо Грозданов?
                - Да - отговорил портиерът - оставете го пред входа да поизтрезнее, а аз по късно ще го внеса.

Коментар

• http://www.dnes.bg/health/2011/10/22...rurzite.131938

Коментар

• Обява във вестник

Жена с минало, търси мъж с бъдеще

Коментар

• Хората, които вярват в Дядо Коледа, и хората, които вярват в успехите на реформите на Бойко Борисов, се различат само по възраст..

Коментар

• Как наричаме гума, която ползваме 10 години - Goodyear.
                        А как наричаме 365 гуми, използвани за една година - very good year.

Коментар

• ....."Дали още има ден за размисъл или вече го премахнаха?

Гео, в България денят за размисъл е винаги първият ден след изборите - разбирай, ще мислим в понеделник що тъй сме гласували "....

Коментар

• Разговарят двама пушачи:
                            А, бе ти що толкова много пушиш?
                            Ами, за да ми стане белият дроб черен!
                            Е, що бре?
                            Е, ти представи си с два черни дроба какво пиене ме чака....

Коментар

• Първоначално изпратено от landowner Разгледай мнение
                              Сменям тетрадка А4 за Audi същия модел!
                              "Най-голямото престъпление на социализъма е всеобщата грамотност.
                              Последиците са във форумите.":

Коментар

• Сменям тетрадка А4 за Audi същия модел!

Коментар

Working...
                                X