If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако, дай Боже се срещнем с Италия отново - ще ни набият яко
П.П. В момента виждаш ли какви "врели-некипели" съм ги говорил и как размазват т.нар. ти фаворити.
Жалко, че се нахендриха на Бразилия - 2 курвенски отбора и ще видим коя курва е по-добра ....
Среща с Италия би била възможна едва на финала. Те са в другия поток.
Ще видиш, че днес ще бием Германия. Италия ще бие САЩ, а Полша ще бие Русия. И тогава ще разбереш, че в групата сме били 2 полуфиналиста - Италия и Полша.
Да, ще бъде много интересен полуфинал Полша - България, макар че ми се ще да играем с Русия. С нея Алексиев няма комплекси.
Беше ми и цитирал пост-а с техничните отбори с цел ирония
Ще ти го кажа по друг начин - Значи се кефиш, че последния от нашата група размазва първия от другата група, но не допускаш, че това може да се случи и при нас?
Май си доста пристрастен
П.П.П. Затова бях казал, че за нас удобни са Германия, Щатите, Полша и Русия и шанса ни покрива досега перфект, ако не се издъним сами.
Т.е. и за полуфинала ще ни се падне удобен отбор, ако нашляпкаме швабчетата.
Ти ме ядоса онзи ден, защото преди мача с Италия каза, че нямаме шанс срещу технични отбори, за какъвто смяташ Италия.
После ние им го нахендрихме с 3:0, но ти го пусна покрай ушите си и започна да ми говориш врели-некипели.
П.П. От всички отбори на Олимпиадата, най-ме е страх да играем със САЩ.
Дано Италия ги елиминира.
Беше ми и цитирал пост-а с техничните отбори с цел ирония
Ще ти го кажа по друг начин - Значи се кефиш, че последния от нашата група размазва първия от другата група, но не допускаш, че това може да се случи и при нас?
Май си доста пристрастен
П.П.П. Затова бях казал, че за нас удобни са Германия, Щатите, Полша и Русия и шанса ни покрива досега перфект, ако не се издъним сами.
Т.е. и за полуфинала ще ни се падне удобен отбор, ако нашляпкаме швабчетата.
Може да си припомниш и кои грешки ни лишиха от медали и финал преди време.
За мен неистовото налагане на този играч е ключово за "осирането" на отбора ни в последните години и липсата на успехи ( т.е. медали ).
Добре, че не съм тренер, щот' Алексиев нямаше да доближи отбора на по-малко 1000 км.
Няма такъв карък като тоя!
П.П. Явно федерацията пак му търси отбор и за пикливите % жертват целия отбор, както в последните 5-6 години. Ще коментираме после.
Засега къркаме и стискаме палци!
Маранди, не ме разбираш.
Аз не правя обзор на отбора ни за последните години, а само за последните 2-3 месеца и как това е повлияло от спортно-техническо естество.
Ти отиваш към съвсем други проблеми, които се разбрахме тази седмица да не коментираме.
Приличен анализ, ама защо не сравни Т.Алексиев с Казийски, а със Скримов?
Не сравнявам Казийски с Алексиев, защото в случая Скримов замени Казийски.
Ако Казийски играеше в отбора, Скримов щеше да търка пейката.
Т.е. Казийски никога не е бил алтернатива на Алексиев, както и обратното, за да ги сравнявам. Поне за последните 4 години нито един треньор не го е показвал.
Я, да ви напиша някои мои изводи досега от игрите ни на Олимпиадата след промените в отбора ни и преди днешния четвъртфинал, който съм сигурен, че ще спечелим.
Ще гледам да не всявам интриги.
Разглеждам само спортно-технически и анатомични разлики.
Казийски vs. Скримов.
1. Сервисът ни се отслаби, но не прекалено.
2. Блокадата също се отслаби, но Скримов компенсира по-ниския си ръст с великолепен отскок.
3. Посрещането ни остана на същото ниво
4. Атаката през Скримов е по-слаба от тази на Казийски, но хубавото при него е, че не е звезда и противниковата защита го подценява и той обикновено атакува на единичен или разкъсан двоен блок и така пак става резултатен.
5. Защита. Тук е големият му плюс спрямо Казийски. Поради ниския си ръст (висок е почти колкото Салпаров), той е много подвижен и в защита играем така да се каже с двама либеро.
Жеков vs. Братоев.
1. Жеков е много по-бърз заради по-ниския си ръст. Хващал е невъзможни топки зад мрежата на противника.
2. На блокада са равни.
3. При подаването на топките, обаче, Братоев има голямо предимство. Поради това, че е значително по-висок от Жеков (който опитваше да компенсира това с отскока си при подаването), Братоев може да дава много по-бързи и почти без парабола топки към центровете ни и тъй-дълго липсвалата наша атака през центъра започна да се появява. Оказва се, че и Йосифов, и Тодоров и Ники Николов също имат "бързата ръка" на Христо Цветанов. А това е добре дошло за нападателите ни по крилата.
4. Жеков има добър сервис, но флотът на Братоев също е резултатен.
Приличен анализ, ама защо не сравни Т.Алексиев с Казийски, а със Скримов?
При разпределителите изпускаш най-важното. Жеков има доста по-добър поглед върху играта и е много по-разнообразен.
Т.е. нашите играеха с комбинации тогава, докато сега Братоев ползва само 2 вида на атаката ни. Или залъгване за къса топка и я мята към крайния нападател в ляво. Или атака от втора линия в дясно през диагонала ни.
Почти липсват къси топки и пайп. Т.е. атаката ни е предвидима и само класата на нападателите ни, които си изброил компенсират. Дано да им тръгне играта.
Като цяло не е толкова зле положението и Братоев е млад ( слава Богу ), понеже Жеков му оставаше още 1 година макс. на високо ниво ( може би ).
П.П. Щеше ми се при разпредилителят ни да имаме и 2-та варианта. За нападателите не е толкова фатално, предвид комплексен играч като Скримов.
В атака Алексиев е проблема - много лабилен играч, майстор на издънките в ключови моменти и с рядката дарба да "заразява" психологически целия отбор с негативизъм/респективно посрещане и смотан сервиз.
Не го знам какви свирки прави на треньорите, но е несменяем титуляр вече 1500 години. Явно е майстор на фелациото.
------------------------------------
Да мине мача и после ще правим по-сериозни разбори, понеже между групова фаза и директни елиминации, разликата е фундаментална и по-скоро въпрос на психика, а не на технически умения. Т.е. това ще е първото ни изпитание и шансовете са 50 на 50% ( като нашите 50% в случая ще е публиката ) и чак тогава играчите, а последна дупка на кавала треньорския щаб.
Коментар