If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На този въпрос не мога да отговоря,но все си мисля за една хуууубава врътка:
1.Зъбчо става рекорден трансфер на Реал М.
2.Диего + Диего акостират за много пари в Монако.
3.Радамел Фалкао става леко ненужен и идва в Ливърпул.
А дано............(надявам се да няма продължение на лафа) .
1 е вероятно.Всички знаете, че президента на Реал е луд.Последната клюка е че ще дава Бензема и Ди Мария +40 млн. паунда за Суарез.Ако даде и Чаби Алонсо и Касияс.Аз съм "ЗА"
Аз като гледам Юнайтед са се ориентирали към тоя лунатик Ван Гаал...
Моята прогноза е, че чак тоя ще им РАЗБИЕ таратора!
Ако се случи ще е забавно..
Абе може и луд да е ама той реорганизира Барса и Байерн и виж какво стана след него.МЮможе и да не спечелят с него нещо значимо, но за 1-2 години ще преболедуват това, което преди им отне 26 години. Не случайно FSG го искаха за директор след като уволниха Кени Далглиш.За да управлява клуба спортно-технически и покрай него нЕкой малд треньор като Роджърс да се учи.Той отказал, защото бил още млад и искал да бъде треньор. Мисля, че ако изберат Иван Галев, от Гейфемили ще покажат на феновете на Юнайтед, че имат пост-Фърги стратегия за клуба а не само да засилят акциите докато вземат още пари от борсата.
Ван Гаал е идиот, може и да донесе някакви успехи, но не става за постояннен мениджър. Едно обаче е сигурно - ще се представи по-добре от Мойс
тази година има няколко големи въпроса:
- Ливера - кой ще купят на мястото на Суарез (почти съм убеден, че ще го продадат) или просто ще предпочетат да кешират
- Челси - ще сменят ли Моу (което не е невроятно, особено ако не спечелят нищо, което също е доста вероятно) и какъв напдател ще вземат
- Юнайтед - кой ще им е тренер и ще запазят ли Перси - според мен си имат предостатъчно качество в състава, освен може би малко защита
- Арсето - ще сменят лиВенер (почти 100% - не) и ще развържат ли кесията, поставяйки му за цел титла или пак ще обиграват играчи за по-големите отбори
- Сити - същото като Челси
Всички тези въпроси ще се решат след световното, така че аз засега съм натроен на вълна Бразилия, след като минат финалите за ШЛ и ЛЕ естествено
Е те тоя е човекът който ще ги направи т. нар. подвижна лудница
During his last spell in club management at Bayern Munich, Lucio claimed that Van Gaal "disrespected" him, whilst Mark van Bommel left the club after a single season. Franck Ribery admitted that "I haven't had fun on the pitch once under Van Gaal" and Zlatan Ibrahimovic labelled him a "dictator", with Giovanni still managing to go one step further: "Van Gaal is Hitler to the Brazilian players, he's arrogant, proud and has a problem. He has no idea of football. His type is sick, he's crazy."
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Момци, нека да погледнем няколко факта (поне за мен са факти, ако греша - поправете ме), като отговаряме с да или не:
- режеха ли съдиите Ливера преди нова година - да
- дадоха ли им 5 пъти повече дузпи, при еднакво количество вкарани голове за периода преди и след нова година, т.е. еднакъв атакуващ потенциал - да
- от горните две следва ли да заключим, че съдиите са обърнали свирката - да
Мисля, че нямаме спор по първите 2 точки, проблемът е в третата - аз смятам, че това е целенасочено (как и защо е въпрос на интерпретации), а вие считате, че е нещо нормално или в най-лошия случай е някакво съвпадение.
Това е същественото на спора, според мен, останалото е чесане на езици, а историята ще запомни шампиона, пък дали имало ограл с ръка на Шкъртел, дали същия бил скъсал фланелката на играч на Норич, дали на Суарез му свирили дузпа или не - фенски истории, които остават някъде си. Важното е стадото да е доволно и да вярва на честната игра и истинския футбол, което е малко странно за хора на 30+ години, още вярващи в Дядо Коледа и чудесата. Всичко в световния футбол е пари - вече е ред на Ливера и е редно да е така, просто и те са част от общия батак, което не им пречи да се радват така, както се радваха феновете на найтед мианалата година на подарената за пенсионирането на съра титла, или тези на Сити на закупената преидшната година, или феновете на челси на купения Шл от абрамчика и т.н. Рдаостта си е радост, титлата си е титла - не сте направили нищо по-различно от тези преди вас, но не сте и неопетнени като дева Мария, така че да не влзиаме в двете крайности. Успех в ШЛ догодина - тогава ще се докаже дали аз или вие сте били прави
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Е те тоя е човекът който ще ги направи т. нар. подвижна лудница
During his last spell in club management at Bayern Munich, Lucio claimed that Van Gaal "disrespected" him, whilst Mark van Bommel left the club after a single season. Franck Ribery admitted that "I haven't had fun on the pitch once under Van Gaal" and Zlatan Ibrahimovic labelled him a "dictator", with Giovanni still managing to go one step further: "Van Gaal is Hitler to the Brazilian players, he's arrogant, proud and has a problem. He has no idea of football. His type is sick, he's crazy."
Извинявам се, но продължвам да чета и колегите вече се чудят напушен ли съм, или вече звездите ми го говорят....
Then there's the one regarding Gerard Pique, introduced to Van Gaal aged 14 by his grandfather, a director of Barcelona at the time. With Pique telling his new acquaintance that he wanted to be a defender for the club in the future, Van Gaal pushed Pique to the floor, leaning over him and telling him "You're too weak to be a Barcelona defender."
Finally, there are the concerns over the stability of his mental state, with the manager's confession that "I cry almost every day. There's always something that touches me." As Dutch writer Hugo Borst, author of the book 'O, Louis', describes, Van Gaal is constantly fluttering between the border of genius and madness. It's a thin line indeed.
Една малка история - чета и не спирам да се смея
There is the story told by Luca Toni of his time at Bayern Munich, for example. "The coach wanted to make clear to us that he can drop any player, it was all the same to him because, as he said, he had the balls," said Toni. "He demonstrated this literally (by dropping his trousers). I have never experienced anything like it, it was totally crazy. Luckily I didn't see a lot, because I wasn't in the front row." And you thought Tim Sherwood was rather unhinged.
Моето мнение за новия им мениджър е следното: Клоп или Хидинк биха били добър избор за тях... За ван Гаал не мога да преценя дали би се справил... Карлито или произволен островитянин биха били добре за нас - феновете на други отбори
Спомням си, че миналата година Моуриньо умираше да отиде там, но не знам защо САФ не посочи него (то не бяха извинения и ласкателства след като ги отстраниха в ШЛ), та ако Челси останат без трофей тази година, може и той да се окаже вариант...
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
не знам на колко години си, но ми звучиш като идеалист на 20-23 години - не те обиждам, завиждам ти Ако толкова искаш да гледаш точки - пускай баскета и сообено нба и глей точки до скъсване, пък и красота, красота, ум да ти зайде - на мача на звездите редовно си излизат резултати от сорта на 144:142 примерно
С това мислене за красивата игра и ставаш фен на Арсенал, които наистна играят най-красивия футбол в последните 10-на години в Шипа, а предишните 10 бяха боринг, боринг арсенал. Само дето боринг арсенал печелеше трофеи, а сега ще се радват като малки деца, ако вземат факъпчето А историята помни победителите - никой не помни красивата игра на Германия и Уругвай през 2010-та (примерно), но боринг Испания, дето си биеше с по 1:0 стана шампион и това остава завинаги. А кажи ми сега, испанците за убиване ли са, при положение, че имат най-добрата халфова линия в света, а играха ултра дефанзивно във всички мачове, подчинявайки играта си на едно нещо - печелене на купата? Кажи ми, идиоти ли са, какви са?
Испания са играли дефанзивно, колкото Челси играят офанзивно. Нещо бъркаш понятията. Ако да владееш топката по 70% и не даваш на другия отбор да я пипне за повече от 2-3 паса е дефанзивна игра, тогава съм съгласен с теб. Тикитаката на Испания и Барса, сега и на Байерн на мен ми харесва.
Не е задължително да вкарваш много, а да играеш така че да правиш опит да вкараш, а не като Моу да прави всичко да не му вкарат, а на пред 1 удар извън вратата. И вчера нямаше много голове, но мачът беше интересен, имаше положения, двата отбора се надиграваха.
Като казвам идеализъм, имам предвид че не може основната ти философия да е да си бетон отзад, в един мач завързан, когато нямаш много смени, контузии и т.н. или след като си повел да бетонираш, но 90 мин. е грозна мъка.
Не мога да те разбера как точно ги подпряха Ливърпул:
- срещу Уест хям - там по никакъв начин. Дадоха една дузпа която е спорна - да вратарят докосва топката, но нашия играч продължава да играе и вратаря го спъва - това за мен си е чиста дузпа;
- срещу Сити - там имаше подпиране - чисти две дузпи за Сити - първата съдията я помисли за симулация и не я даде, втората не я видя... Суарез е 50-50 дали е бил за червен картон... За мен беше... Това си е подпиране донякъде, все пак отчитайки какво се случи Декември мисля, че сме ивън...
- срещу Норич как точно ни подпряха, като ние сами ги вкарваме в мача ДВА ПЪТИ. Аз по-малоумно разиграване на топката в защита не съм виждал от години Роджърс как го изтърпя това не знам. Ако изобщо забеляза веднага след като разликата ставаше един гол Ливърпул започваше да играе нормално... За мен това си е просто от стреса, че могат да станата шампиони...
Самият ти казваш, че първата половина си ни режеха сериозно...
Сега другата ти теза, че сме дали парите от ДВА ПРОВАЛЕНИ трансфера (Салах и Коноплянка) на ФА е просто трудно асилмируема... Тук си е е най-смотаната част от Ливърпул, т.нар. трансферен комитет, който е циция за по ЕДИН-ДВА милиона паунда и затова загубихме:
- Диего Коща;
- Мкхитарян;
- Салах;
- Коноплянка
Ти виждаш това достатъчно добре и въпреки това смяташ, че сме купили ФА
Извини ме, но просто не мога да го разбера как би било възможно?!
Аз вече веднъж (иначе общо са поне 3-4 пъти) днес ти казах, че нямам желание вече да те наддумам, ти просто имаш това мнение ВСЯКА година и каквито и доводи да дам за теб няма да има никакво значение... Затова по-добре да спра, просто не виждам смисъл...
+1111111
и gif-ове на дузпите постнах, от които се вижда, че само срещу Вила беше несъществуваща, и му написах, че като играеш офанзивен футбол и в по-голямата част от мача си пред наказателното поле на противника, има по-голям шанс да ти свирят дузпи, отколкото като забъркаш бетона и чакаш да цъфнат налъмите, и за рязането около Коледа му писах, и как на Суарез преди НГ трябваше да му откъснат някой крайник, за да отсъдят нарушение...... ама той си знае неговото (ФА, илюминатите, марсианците и световния заговор), та затова напоследък поспрях. Прав е, че всеки има право на мнение и щом неговото е такова, няма как да го променим
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Колкото до Ливера - да, очкавах ги да се издънят, не се издъниха, не познах. Но не се издъниха не зашото са силни, а защото бяха подпряни яко - и с Уест Хям, и със Сити, и сега с Норич. Да режеха ги преди нова година, сега ги подпират двойно повече - казах ти къде са отишли парите за трансфери през зимния прозорец Дали съм прав - не знам, само изказвам мнение на базата на това, което виждам. Може и да е малоумно мнение, но това си е мое мнение - ако съм бил прав, ще изкарам някое леФче, ако ли не - значи малоумно съм си пропилял парите.
Не мога да те разбера как точно ги подпряха Ливърпул:
- срещу Уест хям - там по никакъв начин. Дадоха една дузпа която е спорна - да вратарят докосва топката, но нашия играч продължава да играе и вратаря го спъва - това за мен си е чиста дузпа;
- срещу Сити - там имаше подпиране - чисти две дузпи за Сити - първата съдията я помисли за симулация и не я даде, втората не я видя... Суарез е 50-50 дали е бил за червен картон... За мен беше... Това си е подпиране донякъде, все пак отчитайки какво се случи Декември мисля, че сме ивън...
- срещу Норич как точно ни подпряха, като ние сами ги вкарваме в мача ДВА ПЪТИ. Аз по-малоумно разиграване на топката в защита не съм виждал от години Роджърс как го изтърпя това не знам. Ако изобщо забеляза веднага след като разликата ставаше един гол Ливърпул започваше да играе нормално... За мен това си е просто от стреса, че могат да станата шампиони...
Самият ти казваш, че първата половина си ни режеха сериозно...
Сега другата ти теза, че сме дали парите от ДВА ПРОВАЛЕНИ трансфера (Салах и Коноплянка) на ФА е просто трудно асилмируема... Тук си е е най-смотаната част от Ливърпул, т.нар. трансферен комитет, който е циция за по ЕДИН-ДВА милиона паунда и затова загубихме:
- Диего Коща;
- Мкхитарян;
- Салах;
- Коноплянка
Ти виждаш това достатъчно добре и въпреки това смяташ, че сме купили ФА
Извини ме, но просто не мога да го разбера как би било възможно?!
Аз вече веднъж (иначе общо са поне 3-4 пъти) днес ти казах, че нямам желание вече да те наддумам, ти просто имаш това мнение ВСЯКА година и каквито и доводи да дам за теб няма да има никакво значение... Затова по-добре да спра, просто не виждам смисъл...
ами мариснки, то така най-лесно се уговарят мачове- всичко трябва да изглежда, че е станало случайно, пък оптборите са се скъсали и са си дали душата на терена. Пример - маочвете на чорбата с латекса - всеки път е една драма, едни червени картони, едни дузпи и т.н., а накрая винаги отборът, на който му трябват точките, си ги взема (моите говеда са същите с Локото - паднем ли на герена, гаранция бием на лаута - добри пари се правят и там). Не твърдя нищо и за Челси - аз лично смятам, че си купиха ШЛ-то преди 2 години и там всичко изглжедаше уж случайно и т.н. Ливера също си купиха титалата през 2005, после я дадоха след 3 години - отлични пари изкарах и от онзи мач и т.н.
Колкото до Ливера - да, очкавах ги да се издънят, не се издъниха, не познах. Но не се издъниха не зашото са силни, а защото бяха подпряни яко - и с Уест Хям, и със Сити, и сега с Норич. Да режеха ги преди нова година, сега ги подпират двойно повече - казах ти къде са отишли парите за трансфери през зимния прозорец Дали съм прав - не знам, само изказвам мнение на базата на това, което виждам. Може и да е малоумно мнение, но това си е мое мнение - ако съм бил прав, ще изкарам някое леФче, ако ли не - значи малоумно съм си пропилял парите.
Добре, де но как може да е нареден мач в който имате ТРИЙСЕ положения и вкарвате ЕДИН гол. Просто това е разликата с/у Тотнъм се случи да си се вкарат положенията, докато с/у Челси Съндърланд имаха късмет. Това за мен не е нареден мач и ако е нареден то той е нареден от Челси?! WTF?!
Прогнозата ми за неделя е 3-3
Вашата защита ще бъде разконспирирана безмилостно, нашата вече си я знаеме...
Само се моля Джерард да не изпусне някоя от 3-те дузпи които ще ни дадат и да паднем с 2-3...
Не я приемам тезата ти, просто защото ти си си навил още от 2 месеца и всяка седмица повтаряше едно и също - Ливърпул ще се издънят в следващия мач. Това се случи поне 4-5 седмици и след това като не позна просто, за да ти е по-лесен живота прецени, че след мача със Сити трябва да запееш първенството е наредено...
Няма лошо, ти това си го твърдиш всяка година в която Челси не е шампион, така че поне си постоянен...
Е нали затова изписах толкова мастило вчера. Нищо друго не съм искал да кажа и че за мен е престъпление с тези футболисти да се играе такова подобие на футбол във всеки закучен мач. Нито съм сравнявал Ливърпул, нито съм искал да засегна успехите на Челси и т.н. В крайна сметка тази игра е направена, за да се атакува врата на съперника и да се вкарват голове. Като излизаш да играеш футбол не се чудиш как да не пуснеш гол, а преди всичко как да вкараш, докато за Специалния е важно единствено да не се изложи и да трупа точки на всяка цена. Моята философия е по-идеалистична просто - футболът е за наслада, за голове, за драма, а не шахмат
не знам на колко години си, но ми звучиш като идеалист на 20-23 години - не те обиждам, завиждам ти Ако толкова искаш да гледаш точки - пускай баскета и сообено нба и глей точки до скъсване, пък и красота, красота, ум да ти зайде - на мача на звездите редовно си излизат резултати от сорта на 144:142 примерно
С това мислене за красивата игра и ставаш фен на Арсенал, които наистна играят най-красивия футбол в последните 10-на години в Шипа, а предишните 10 бяха боринг, боринг арсенал. Само дето боринг арсенал печелеше трофеи, а сега ще се радват като малки деца, ако вземат факъпчето А историята помни победителите - никой не помни красивата игра на Германия и Уругвай през 2010-та (примерно), но боринг Испания, дето си биеше с по 1:0 стана шампион и това остава завинаги. А кажи ми сега, испанците за убиване ли са, при положение, че имат най-добрата халфова линия в света, а играха ултра дефанзивно във всички мачове, подчинявайки играта си на едно нещо - печелене на купата? Кажи ми, идиоти ли са, какви са?
Коментар