Интересното е кога изтича наказанието на Пепе Рейна щото иначе този смешник ще трябва да пази за Пуул в предпоследния (евентуално) смислен мач в техния сезон - полуфинала за ФА с Евертън!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спорт
Collapse
Заключена.
X
X
-
Миналата година Боби Борисов беше дал линк към един пдф, който се дава на съдиите всяка година, в който се дават насоки как да се тълкува правилника. В момента не мога да го намеря на това пц. Ако искаш му пиши да шерне отново файла. Именно в този файл беше обяснено правилото за последния човек в защитата, защото наистина е много трудно да се прецени дали, ако човек се движи настрани пак няма да вкара.
Идеята беше, че Якубу щеше да играе с топката и просто трябваше да се обърне, за да я вкара или да набие една петичка. Концепутално погледнато то е абсолютно идентично с нарушението на Дони => 100% червен картон. Ако е фал трябва да бъде за червен картон. И ние имахме подобно лоложението при което Рио оставаше последен в защитата и му дадоха жълт картон, а трябваше да бъде изгонен. Не виждам, защо още спориш.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеЗа това си има правило, което много улеснява решението му. Ако последният в защитата направи фал => червен картон. Просто в тази ситуация не може да се даде жълт картон
Аз мисля, че може и да се даде, може и да не се даде, но очевидно съдийското правило е такова, че дава възможност на съдията да не даде червен картон в случая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениечервен картон се дава за това: denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player's goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick
ето това прочетох аз, никъде не видях последен или предпоследен в защита и т.н.
А това според теб директно изключва ситуация при която някой играч е последен в защитата? Така ли?
И сега, като най-накрая прочете правилата. Още ли смяташ, че не трябваше да има червен картон?The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеПроблемът е че изобщо не гледаш обективно. Фланаган имаше няколко фала след което влизане за 100% жълт картон и професионален фал? Това какво е?Аз съм доста обективен. Просто много отдавна съм проумял, че при тази скорост на играта в Англия грешки винаги ще има. Това, че вчера съдията подпря Пуул не означава, че го е направил нарочно. Просто за кратко време трябва да се взимат тегави решения. Нормално е да се греши.
Четете и се образовайте, че хал хабер си нямате от правилата, а коментирате на база неща, които най-вероятно сте ги чули от Мичмъна навремето.
.http://ar.fifa.com/mm/document/affed...e_2011_12e.pdf
ЕДИТ: Да това е след един абсурден пропуск на Дани.
ето това прочетох аз, никъде не видях последен или предпоследен в защита и т.н.
Коментар
-
Проблемът е че изобщо не гледаш обективно. Фланаган имаше няколко фала след което влизане за 100% жълт картон и професионален фал? Това какво е?Аз съм доста обективен. Просто много отдавна съм проумял, че при тази скорост на играта в Англия грешки винаги ще има. Това, че вчера съдията подпря Пуул не означава, че го е направил нарочно. Просто за кратко време трябва да се взимат тегави решения. Нормално е да се греши.
Четете и се образовайте, че хал хабер си нямате от правилата, а коментирате на база неща, които най-вероятно сте ги чули от Мичмъна навремето.
.http://ar.fifa.com/mm/document/affed...e_2011_12e.pdf
ЕДИТ: Да това е след един абсурден пропуск на Дани.Last edited by Nikola; 11.04.2012, 10:26.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеДузпата срещу Юнайтед няма абсолютно никакво значение. Вече коментирахме, че беше абсурдна, смешна и тн и след нея лишиха отбора на КПР от сигурна победа и класиране в евро турнирете.
При Челски дузпата беше също толкова абсурдна. Не се оправдавайте с това какво е свирено срещу Юнайтед. Това няма значение във случая.
Знаещият, май не е особено знаещ относно правилата във футбола. Съдията трябва да прецени, дали Якубу може да играе за топката след нарушението. Това, обаче е много трудно без да знае в детайли характеристиките на съответния футболист. За това си има правило, което много улеснява решението му. Ако последният в защитата направи фал => червен картон. Просто в тази ситуация не може да се даде жълт картон.
Фланаган извърши две поредни нарушения за 100% жълт картон. Ако тези нарушения ги беше направил Рафаел, вече да се оревали интеренета, защо не е бил изгонен още при първото положение и как The FA подкрепя Юнайтед.
А за на Флано второто положение го огледай пак на повторение. Освен това съдиите рядко дават два жълти картони за 5 мин на един футболист, освен ако нарушенията не са като на Балотели. Опитвам се да гледам обективно, не през фенски очи, опитай и ти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение............
The FA подкрепя Юнайтед."The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
Дузпата срещу Юнайтед няма абсолютно никакво значение. Вече коментирахме, че беше абсурдна, смешна и тн и след нея лишиха отбора на КПР от сигурна победа и класиране в евро турнирете.
При Челски дузпата беше също толкова абсурдна. Не се оправдавайте с това какво е свирено срещу Юнайтед. Това няма значение във случая.
Знаещият, май не е особено знаещ относно правилата във футбола. Съдията трябва да прецени, дали Якубу може да играе за топката след нарушението. Това, обаче е много трудно без да знае в детайли характеристиките на съответния футболист. За това си има правило, което много улеснява решението му. Ако последният в защитата направи фал => червен картон. Просто в тази ситуация не може да се даде жълт картон.
Фланаган извърши две поредни нарушения за 100% жълт картон. Ако тези нарушения ги беше направил Рафаел, вече да се оревали интеренета, защо не е бил изгонен още при първото положение и как The FA подкрепя Юнайтед.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Не съм гледал снощния мач и няма как да дам мнение по спорните моменти. Малко по-късно ще потърся highlights, защото при над 10 картона, 2 дузпи, 5 гола, в това число победен в добавеното време, явно е имало какво да се види
За дузпата на Челси имаше доста повече основания да се отсъди в сравнение с пльосването на Йънг, който беше и в засада. Но той човека си знае, че при мач на Олд Трафорд, това е напълно достатъчно да разчувства съдията"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
За положението на Брад Джоунс - топката отива към тъча и не е сигурно, че Якубу ще я стигне и ще може да отбележи. Затова жълт картон.
За Фланаган не може да очакваш два жълти картона за две нарушения, които не са 100% жълти картони. Съдията предупреди него и капитана, че при още един такъв фал си заминава.
За Челси дузпата не можеш да я наречеш абсурдна. Леко смешна, но може и да се свири, може и да не се свири. Не може да се сравнява според мен с положението на Ашли Йънг. Виж срещу Уигън двата гола от засада бяха просто изумителни.
Коментар
-
Не виждам да коментирате вчера, защо не беше даден червен картон на брад Джоунс, а само жълт? Не виждам и да коментирате, защо не беше изгонен Фланаган? Също така не видях да коментирате абсурдната дузпа за Челси онзи ден? Обаче си счупихте пръстенцата да коментирате дузпата за Юнайтед.
Ето и едно видео на Меси с неговите аситенции, понеже Груеца твърдеше, че Барселона играе за него и Роналдо създавал повече положения за съотборниците си. ХАХА. След вчера мисля, че вече има 26?
http://www.youtube.com/watch?v=vFwG8...layer_embeddedThe weak are meat and the strong do eat.
Коментар
Коментар