IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интересното е кога изтича наказанието на Пепе Рейна щото иначе този смешник ще трябва да пази за Пуул в предпоследния (евентуално) смислен мач в техния сезон - полуфинала за ФА с Евертън!

Коментар

• Миналата година Боби Борисов беше дал линк към един пдф, който се дава на съдиите всяка година, в който се дават насоки как да се тълкува правилника. В момента не мога да го намеря на това пц. Ако искаш му пиши да шерне отново файла. Именно в този файл беше обяснено правилото за последния човек в защитата, защото наистина е много трудно да се прецени дали, ако човек се движи настрани пак няма да вкара.

Идеята беше, че Якубу щеше да играе с топката и просто трябваше да се обърне, за да я вкара или да набие една петичка. Концепутално погледнато то е абсолютно идентично с нарушението на Дони => 100% червен картон. Ако е фал трябва да бъде за червен картон. И ние имахме подобно лоложението при което Рио оставаше последен в защитата и му дадоха жълт картон, а трябваше да бъде изгонен. Не виждам, защо още спориш.
      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
        За това си има правило, което много улеснява решението му. Ако последният в защитата направи фал => червен картон. Просто в тази ситуация не може да се даде жълт картон
        Коле, аз ти цитирам правилото, а виж ти за какво правило говориш, което очевидно си измислил сам, а призоваваш да се позоваваме на правилата. Има преценка на съдията дали е obvious goalscoring opportunity, а другото нетърпящо преценка условие е opponent moving towards the player's goal. Пусни си повторението и виж дали е обвиъс и накъде се движи опонента
        Аз мисля, че може и да се даде, може и да не се даде, но очевидно съдийското правило е такова, че дава възможност на съдията да не даде червен картон в случая.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
          червен картон се дава за това: denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player's goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick

ето това прочетох аз, никъде не видях последен или предпоследен в защита и т.н.
          А така, вече сме на правилния път. Четем правилата и коментираме на някакви конкретни знания, а не на база глупости чути по телевизията. Супер.

А това според теб директно изключва ситуация при която някой играч е последен в защитата? Така ли?

И сега, като най-накрая прочете правилата. Още ли смяташ, че не трябваше да има червен картон?

Коментар

Проблемът е че изобщо не гледаш обективно. Фланаган имаше няколко фала след което влизане за 100% жълт картон и професионален фал? Това какво е? Аз съм доста обективен. Просто много отдавна съм проумял, че при тази скорост на играта в Англия грешки винаги ще има. Това, че вчера съдията подпря Пуул не означава, че го е направил нарочно. Просто за кратко време трябва да се взимат тегави решения. Нормално е да се греши.

Четете и се образовайте, че хал хабер си нямате от правилата, а коментирате на база неща, които най-вероятно сте ги чули от Мичмъна навремето.
            .http://ar.fifa.com/mm/document/affed...e_2011_12e.pdf

ЕДИТ: Да това е след един абсурден пропуск на Дани.
            червен картон се дава за това: denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player's goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick

ето това прочетох аз, никъде не видях последен или предпоследен в защита и т.н.

Коментар

• Проблемът е че изобщо не гледаш обективно. Фланаган имаше няколко фала след което влизане за 100% жълт картон и професионален фал? Това какво е? Аз съм доста обективен. Просто много отдавна съм проумял, че при тази скорост на играта в Англия грешки винаги ще има. Това, че вчера съдията подпря Пуул не означава, че го е направил нарочно. Просто за кратко време трябва да се взимат тегави решения. Нормално е да се греши.

Четете и се образовайте, че хал хабер си нямате от правилата, а коментирате на база неща, които най-вероятно сте ги чули от Мичмъна навремето.
              .http://ar.fifa.com/mm/document/affed...e_2011_12e.pdf

ЕДИТ: Да това е след един абсурден пропуск на Дани.
              Last edited by Nikola; 11.04.2012, 10:26.

Коментар

това сигурно е след поредния пропуск на звездата Уелбек

Коментар

Дузпата срещу Юнайтед няма абсолютно никакво значение. Вече коментирахме, че беше абсурдна, смешна и тн и след нея лишиха отбора на КПР от сигурна победа и класиране в евро турнирете.

При Челски дузпата беше също толкова абсурдна. Не се оправдавайте с това какво е свирено срещу Юнайтед. Това няма значение във случая.

Знаещият, май не е особено знаещ относно правилата във футбола. Съдията трябва да прецени, дали Якубу може да играе за топката след нарушението. Това, обаче е много трудно без да знае в детайли характеристиките на съответния футболист. За това си има правило, което много улеснява решението му. Ако последният в защитата направи фал => червен картон. Просто в тази ситуация не може да се даде жълт картон.

Фланаган извърши две поредни нарушения за 100% жълт картон. Ако тези нарушения ги беше направил Рафаел, вече да се оревали интеренета, защо не е бил изгонен още при първото положение и как The FA подкрепя Юнайтед.
                  Къде ги четеш тея правила? По твоята логика ако вратарят го изпраска като последен в защита на ъгловото флагче пак е червен картон.
                  А за на Флано второто положение го огледай пак на повторение. Освен това съдиите рядко дават два жълти картони за 5 мин на един футболист, освен ако нарушенията не са като на Балотели. Опитвам се да гледам обективно, не през фенски очи, опитай и ти

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                    +1

Коментар

............
                      The FA подкрепя Юнайтед.
                      +1
                      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Дузпата срещу Юнайтед няма абсолютно никакво значение. Вече коментирахме, че беше абсурдна, смешна и тн и след нея лишиха отбора на КПР от сигурна победа и класиране в евро турнирете.

При Челски дузпата беше също толкова абсурдна. Не се оправдавайте с това какво е свирено срещу Юнайтед. Това няма значение във случая.

Знаещият, май не е особено знаещ относно правилата във футбола. Съдията трябва да прецени, дали Якубу може да играе за топката след нарушението. Това, обаче е много трудно без да знае в детайли характеристиките на съответния футболист. За това си има правило, което много улеснява решението му. Ако последният в защитата направи фал => червен картон. Просто в тази ситуация не може да се даде жълт картон.

Фланаган извърши две поредни нарушения за 100% жълт картон. Ако тези нарушения ги беше направил Рафаел, вече да се оревали интеренета, защо не е бил изгонен още при първото положение и как The FA подкрепя Юнайтед.

Коментар

• Не съм гледал снощния мач и няма как да дам мнение по спорните моменти. Малко по-късно ще потърся highlights, защото при над 10 картона, 2 дузпи, 5 гола, в това число победен в добавеното време, явно е имало какво да се види

За дузпата на Челси имаше доста повече основания да се отсъди в сравнение с пльосването на Йънг, който беше и в засада. Но той човека си знае, че при мач на Олд Трафорд, това е напълно достатъчно да разчувства съдията
                          "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• За положението на Брад Джоунс - топката отива към тъча и не е сигурно, че Якубу ще я стигне и ще може да отбележи. Затова жълт картон.
                            За Фланаган не може да очакваш два жълти картона за две нарушения, които не са 100% жълти картони. Съдията предупреди него и капитана, че при още един такъв фал си заминава.
                            За Челси дузпата не можеш да я наречеш абсурдна. Леко смешна, но може и да се свири, може и да не се свири. Не може да се сравнява според мен с положението на Ашли Йънг. Виж срещу Уигън двата гола от засада бяха просто изумителни.

Коментар

• Не виждам да коментирате вчера, защо не беше даден червен картон на брад Джоунс, а само жълт? Не виждам и да коментирате, защо не беше изгонен Фланаган? Също така не видях да коментирате абсурдната дузпа за Челси онзи ден? Обаче си счупихте пръстенцата да коментирате дузпата за Юнайтед.

Ето и едно видео на Меси с неговите аситенции, понеже Груеца твърдеше, че Барселона играе за него и Роналдо създавал повече положения за съотборниците си. ХАХА . След вчера мисля, че вече има 26?

http://www.youtube.com/watch?v=vFwG8...layer_embedded

Коментар

• Гол и асистенция за Меси за едно полувреме.

Този е бог.....

Коментар

Working...
                                X