IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вестник "Марка": Йордан Йовчев, легендата на Олимпийските игри

Времето пази легендата на олимпийските игри Йордан Йовчев, пише испанският вестник "Марка". Изданието отбелязва, че въпреки че е роден през 1973 г., той не се опитва да се справи с кризата на 40-те, а иска да покаже на света, че духът е по-голям от тялото. На рекордната за гимнастик шеста Олимпиада Йовчев се конкурира с много по-млади от него състезатели, но въпреки това се класира на финал на халки.

"Йовчев участва в повече от половината си живот на олимпийски игри. Той дебютира в Барселона 92, на крехката възраст от 19 години. Две десетилетия по-късно и вече с дете, ветеранът гимнастик продължава да изглежда като войник. Когато изпълнява упражненията си, никой не пита за годините му, никой не забелязва сивата коса, хората просто се наслаждават. И вчера той спечели овациите на публиката с изпълнението си в квалификациите", пише "Марка".

"Гимнастикът е доста известна личност в страната си. Той е обявен за "Мъж на годината" през 2004 г. и е председател на Федерацията по спортна гимнастика от 2009 г. насам. Може да се каже, че сам си е шеф. Неговият рекорд са 4-те олимпийски медала (един сребърен и три бронзови) от Игрите в Сидни и Атина. Той също има 13 медали от световни първенства (четири златни медала) и 9 европейски (два златни медала)", допълва изданието.

"А сега накъде ли? Предполага се, че в Лондон Йовчев изживява последните си дни като олимпиец. Изглежда илюзия да се мисли, че той може да стигне датския състезател Пол Eлвстрьом, който участва в осем олимпийски издания.

Въпреки това, на финалите на халки на 6 август Йовчев няма да мисли за това. Каквото и да стане тогава, то ще бъде епично", пише "Марка".

"Имам 99% шанс за медал, за да се пенсионирам спокойно след Лондон", заяви Йовчев в края на квалификациите. "Продължавайте да работите от офисите на федерацията, за да може на Олимпиада да отидат и други Йовчевци. Не знаем дали те ще са толкова добри, колкото вас. Това само времето ще покаже. Времето, което за двадесет години съхрани една легенда на олимпийските игри", завършва материалът в испанската медия.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
      Чудя се как 39-годишен мъж, като Й.Йовчев може да се събере и даде най-доброто от себе си и да влезе в най-добрите 8 в света, а 20-25 годишни футболистчета не мога да потичат 20на минути и да сгънат някоя "Мура" по пътя!
      Ами МОРАЛ! Това е! Защото освен, че е на възраст играе и контузен!?

А тези 20-25 годишните наши родни дрисльовци и пикльовци са лекета. Две изречения не могат да вържат правилно, камо ли да ги напишат!?, а пък не дай боже да знаят какво е да правиш нещо само заради ИДЕЯТА!?
      А ако ги оставиш някъде в гората примерно, без телефонче, без автомобилче, без климатиче, без лаптопче, без памперсче и т.н., въобще без разните му там помощни средства......предствяш ли си ги, що ще чинят горките момченца?
      Last edited by pavlin; 30.07.2012, 08:50.
      Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Чудя се как 39-годишен мъж, като Й.Йовчев може да се събере и даде най-доброто от себе си и да влезе в най-добрите 8 в света, а 20-25 годишни футболистчета не мога да потичат 20на минути и да сгънат някоя "Мура" по пътя!

Коментар

• Олимпиадата не развлечение както си мислите вие, а нещо доста по-лошо - http://alchemicalshots.blogspot.com/...7/ii-2012.html

Коментар

• Цвети изгърби Доми !!!

http://www.blitz.bg/sport/article/134948

Григор тоже бие !!!

Нашите тръгват добре на олимпиадата, макар с неголяма делегация, макар водени на представянето от детенце в инвалидна количка.

Впрочем за малката делегация - тая на Индия бе горе-долу колкото нашата... Ама най-много се смях на циганите - 130-150 000 000 държава, представени от 5 броя участници... за сравнение делегацията на Монако беше от ШЕСТИМА...
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Споко бе хора.Не си хабете нервите за тая сган.
              Life won't wait for you.

Коментар

• "Луд екшън на "Герена", фенове биха играчи и журналисти! "

А Борисовата градинка?
                И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  - да се налагали наши момчета - ами то хубаво, ама как да стане така изведнъж, като всички млади момчета са тотални лекета. Кой да сложат - новата Караджа ли, или Русия, или мамин Ники, или Божинката, или някое друго пиянде. Нямам нищо против да пият след мач, да ходят да плющят курвора и т.н. - нека да е така, но да е с игра. Кой наш отбор е прокопсал за това, че в него има българи. И кой наш играч се доближава поне малко до Гарата, до Мораес, до Мболи, до рабех (в преди пиянския му период), та дори и до масовия убиец ибрахима Гей? Кой?
                  Ами Груйче така е! Парите развращават! Никой вече не играе за слава!
                  Ама да не е само у нас така! Във висшата лига кой ли не хванаха нас*ран от пиене и кой коя английска руспия не изплющя!
                  Даже "примера на младите" - Чичко Гигс, да се свети името му!
                  Ама при тях основната разлика е че и играта им игра, и плющянето им плющяне!
                  Пък нашите овчарчета тука само на пиене и йе*ане го докарват, а когато стане въпрос за бягане по терена, да не говорим за умения като далечни удари, преса и т.н. вече става сложно

И ВСЕ ПАК трябва да се залага на младите и като загният - да ги изхвърлят като кучета и да слагат други ОЩЕ ПО-МЛАДИ! Като видят дебелия край ще се вземат в ръце и ще намалят пиенето до под 0.5 л. дневно и йе*бането до под 6 дена седмично!

Коментар

• по принцип си прав за сащ 94 и аз това го твърдя от много време, но за народът много грешиш. Не сме прогнил народ, а просто сме разпуснати и без вяра в бъдещето, поради всеобщата несигурност за утрешния ден. Може да звучи тъпо, но едно време поне се строеше "светлия строй на комунизма" и една не малак част от хората вярваха в него - бригадирски джвижения, безвъзмеден труд и т.н. Сега липсва вяра, липсва опора - предният строй се смени, а нов няма и като прибавим , че предишният строй разруши и християнските устои, за да ги замени с комунистически и какво стана - надежда всяка тука оставете.

ОФТОПИК:
                    Ще го избия на политика, но много се надявах на Тиквоча, че ще промени, нещата, че ще стегне народа със закона (с репресии, ако е нужно), че ще избеси 2-3-ма пред Коня (добре де, че ще ги вкара в затвора доживот), че ще има ясни, точни, пък макар и милиционерски малоумни правила, но правила, че боко ще е новият стамболов - нищожен, дребе и зачдлив като човек, но титан като държавник. А то, какво стана? В Бг трябва ред, бой (мама наистина много бой, до посиняване или почервеняване, на всеки спроед политическите пристрастия) и глоби - много, ама много сериозни глоби и да се събират. Е, това, като се приложи, нродът ни няма да е този народ, а моят народ, България няма да е оная кочина, а ще е моята Родина и т.н. и т.н. И само един исторически пример - раята, дето е тъпкана 500 години и хал хабер си е нямала от пушки, само след някакви си 7 години ще размаже една модерна армия до ниво близо до анихилация, а след едва 35 ще смае европа с величави победи и мечти за империя. И това от едни прости и смотани овчари, дето са приемали за нещо нормално да са рая - изнасилвана, бита, унижавана,ибивана и оповаваща се само на Господ, защото вярата в собствените им сили е била отрицателно число
                    КРАЙ НА ОФФ-А

Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                    Абе чете ви човек и ви се чуди от коя планета падате.Какви школи,какви пет лева.Никой ли не вижда ,че в момента в който сключат първия профи договор вече са хванали бога за оная работа и никой не може да ги накара да се раздават.Аз съм малко от по старото поколение и мога да ви кажа,че след 89 на всички в глават са парите и нищо друго.Замислете се ако не беше случайният гол на Костадинов и ако марадона не беше направил поредната простотия заради която аржентинците се бяха снижили по ниско от тревата какъв щеше да е резултата от 94.Разберете го от прогнил народ читава държава не става.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                      Аз съм готов, ако решат да започнат да градят отбор от нулата, като фен да изстрадам 3-4 сезона, в които ще имаме слаби резултати и посредствени класирания, но при условие, че се залага на наши момчета (не повече от 2-3 чужденци, при това не какви да е) и се инвестира в ДЮШ. Само така ще отлепим от дъното след няколко години. В противен случай ще става по-зле с всеки следващ сезон, докато дойдат Дюделанж и ни опукат с 3-0 на Васил Левски
                      +1,само че без чужденците.Те и без това читавите няма да се навият да дойдат...
                      НО: ако трябва да се закрие "мъжкото"ни първенство за 2-3-4 години,докато израснат юношите и да има първенство само за тях... по примера на Аякс... на всеки 20 години вадят уникален ОТБОР,а почти всяка година и по една (впоследствие)суперзвезда...
                      Лично аз смятам ,че това е най-добрия вариант за излизане от блатото,което ще продължи да ни дърпа надолу...
                      Сещам се вица за песимиста и оптимиста: Дето песимиста казал,че по-надолу няма накъде,а оптимиста отвърнал има... има...
                      Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                        Разберете го от прогнил народ читава държава не става.
                        да...
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Хайде пак да се включа, не че някой ми иска мнението

- било голяма радост, че сме се обединили чорбари и говеда - егати радостта, да се събираме в скръбта, понеже не можем да се скараме нито кой отбор е по-добър, нито дори кой отбор е по-слаб. И двата сме тотално еднаква трагедия. Е, единият ще завърши преди другия в първенството, но на кой му пука за това, освен на шепата лумпени от дефанзива и софия-изток, които живеят, за да мразят другите.....

- да се налагали наши момчета - ами то хубаво, ама как да стане така изведнъж, като всички млади момчета са тотални лекета. Кой да сложат - новата Караджа ли, или Русия, или мамин Ники, или Божинката, или някое друго пиянде. Нямам нищо против да пият след мач, да ходят да плющят курвора и т.н. - нека да е така, но да е с игра. Кой наш отбор е прокопсал за това, че в него има българи. И кой наш играч се доближава поне малко до Гарата, до Мораес, до Мболи, до рабех (в преди пиянския му период), та дори и до масовия убиец ибрахима Гей? Кой? Ок, знам, че не става с магическа пръчка, но цялата система е сбъркана и омотана. Просто трябва да се промени абсолютно изцяло политиката - така както комунетата или другарят Сталин са правили едно време (знам, че е утопия) - издънка и всички в Сибир за разваляне на комунистическия морал, победа - хайде юруш на волгите и софийското жителство. Единствената правилна система е тази с минимлани заплати и огромни бонуси за победа, както правеше поркочанов от няма нафта, няма газ и тогава нафтата бяха голям фактар - нас ни размазваха, където ни хванеха.

- на крейзиту моделът бил единствения добър - и с какво се различава той от този в левски или цска - скъпи чужденци, смешен тренер (поне като имена и в левски, и в жска тренера е по-голям от смешката петев), нула собствени футболисти, самоповярвал си олигарх и един фактон фенове. Просто на тях им върви и толкова - като си тръгне домуса и заминават пак във В група.

Абе тъпня отвсякъде, дано поне на олимпиадата се представим добре (т.е. да вземем 4-5 медала и поне един златен - бахти едно време правехме по толкова медала на ден, ама нейсе), но и там ми убиха голямата радост - волейбола и ще трябва да се радвам на маргинални спортове като стрелба по панички, изобразително изкуство и видгане на врява за без пари, но каквото - такова. Хеле пък ако вземем медал ще е страшно - всичката измет сред елита ще се изсипе в Лондон и ще се изтъпани да се снима.... Уффффф.
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Абе чете ви човек и ви се чуди от коя планета падате.Какви школи,какви пет лева.Никой ли не вижда ,че в момента в който сключат първия профи договор вече са хванали бога за оная работа и никой не може да ги накара да се раздават.Аз съм малко от по старото поколение и мога да ви кажа,че след 89 на всички в глават са парите и нищо друго.Замислете се ако не беше случайният гол на Костадинов и ако марадона не беше направил поредната простотия заради която аржентинците се бяха снижили по ниско от тревата какъв щеше да е резултата от 94.Разберете го от прогнил народ читава държава не става.
                            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Аз съм готов, ако решат да започнат да градят отбор от нулата, като фен да изстрадам 3-4 сезона, в които ще имаме слаби резултати и посредствени класирания, но при условие, че се залага на наши момчета (не повече от 2-3 чужденци, при това не какви да е) и се инвестира в ДЮШ. Само така ще отлепим от дъното след няколко години. В противен случай ще става по-зле с всеки следващ сезон, докато дойдат Дюделанж и ни опукат с 3-0 на Васил Левски
                              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• ЦСКА и Левски са изключителна трагедия. Като левскар не мога да си обясня, защо мъчим разни марсиньовьки, опокувци, карвальовци да се разхождат по терена? Искам вече само млади български момчета с няколко по-опитни покрай тях и максимум 1-2 чужденци. Каквото и да стане, няма да ме е яд и ще се кефя, да ги гледам, как се развиват млади момчета. Страхотно впечатление ми направи, че и Мура и Сараево бяха съставени изцяло от местни момчета, някои от тях много млади, играят за по-малко пари, с много желание, старание, себераздаване. Затова ни бият вече и такива, затова националните им отбори си вдигат нивото, затова продават в по-сериозни отбори.
                                Колкото и прибързано да е като извод, ми се струва, че Илиян Илиев тотално не е в час и допуска купища тактически и селекционни грешки. Изненадвам се от безпомощността, с която гледаше отстрани, защото очаквах много повече от него.
                                За Лудогорец съжалявам много - в момента са с класи над другите ни отбори, играят добре и въобще водят разумна политика, според мен и трябва да са за пример на другите кухи президенти. Можеха наистина да имат много силно представяне в Европа, но уви...

Коментар

Working...
                                X