If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
е да не се дават червени картони ли предлагаш, те почти винаги решават мачове, включително и в окръжните групи, особено като са гарнирани с дузпи. същото може да се каже и с недаването на дадена дузпа. все едно на ливърпул съдията им е виновен, че отпаднаха от купата, щото не даде втора дузпа, ами ако стъридж имаше ден, мачът можеше много по-рано да е приключил в тяхна полза, ама накрая пак се занимаваме със съдийството
Занимаваме се, защото реално и в двата мача До картоните мача беше един, а след него друг. Нали за това си обсъждаме.
Иначе относно дузпата на Меси тук Груйчо може да види мнението на "специалиста" и да спре да спори!
Че червените картони решиха двата мача е ясно дори на Тата и Пепа! Въпроса е какво ще направи УЕФА по този въпрос!
Аз мисля, че в следващия кръг, нааай-късно на полуфинала и на Барцилона и на Баварията ще им клъцната зелките!
Това отваря пътя на Юнайтед към финала ... (след като другия ми отбор Милан сдаде багажа снощи)
е да не се дават червени картони ли предлагаш, те почти винаги решават мачове, включително и в окръжните групи, особено като са гарнирани с дузпи. същото може да се каже и с недаването на дадена дузпа. все едно на ливърпул съдията им е виновен, че отпаднаха от купата, щото не даде втора дузпа, ами ако стъридж имаше ден, мачът можеше много по-рано да е приключил в тяхна полза, ама накрая пак се занимаваме със съдийството
А за Манчо ще е успех да стигнат до следващия кръг и нищо повече не е реално просто, Всеки отбор ще ги размаже в следващата фаза, точно както сега си отиват сити и арсенал
не мога да разбера, каква е тази мания да се обсъжда съдийството във всеки мач. И при Барса и вчера съдийството беше напълно нормално и не виждам, как е повлияло на крайния резултат. Логично и Барса и Байерн си взеха своето, щото са класи над двата английски отбора, колкото и да ми се искаше да им се противопоставят и да ги остранят дори. В началото и на двата мача английските отбори опитаха да направят нещо, изпуснаха си моментите и след това се случи логичното. никой не им е виновен, че не са ефективни и не се възползваха от възможностите си да вкарат мача в друг коловоз.
Разбирам да говорим за някаква тенденция в съдийството, в продължение на едно първенство, но заради фал в центъра на терена или картон, да го обвиняваме, че е бил главно действащо лице е нелепо.
Че червените картони решиха двата мача е ясно дори на Тата и Пепа! Въпроса е какво ще направи УЕФА по този въпрос!
Аз мисля, че в следващия кръг, нааай-късно на полуфинала и на Барцилона и на Баварията ще им клъцната зелките!
Това отваря пътя на Юнайтед към финала ... (след като другия ми отбор Милан сдаде багажа снощи)
не мога да разбера, каква е тази мания да се обсъжда съдийството във всеки мач. И при Барса и вчера съдийството беше напълно нормално и не виждам, как е повлияло на крайния резултат. Логично и Барса и Байерн си взеха своето, щото са класи над двата английски отбора, колкото и да ми се искаше да им се противопоставят и да ги остранят дори. В началото и на двата мача английските отбори опитаха да направят нещо, изпуснаха си моментите и след това се случи логичното. никой не им е виновен, че не са ефективни и не се възползваха от възможностите си да вкарат мача в друг коловоз.
Разбирам да говорим за някаква тенденция в съдийството, в продължение на едно първенство, но заради фал в центъра на терена или картон, да го обвиняваме, че е бил главно действащо лице е нелепо.
Именно...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Много хубав мач стана до 38 минута, после съдията еднолично реши да прекрати шоуто, дано да му дадат награда от уефа....а който твърди че било 100% червен картон може да се замисли за десетките ситуации при които вратар спъва нападател и получава само жълт картон (примерно симулацията на Суарес срещу Вила)
Жалко само че Гибс се контузи..иначе Венгер беше напипал оптималния състав вчера, дано играят така и за първенството
Да, сега четох на Венгер коментарите(в Гол-а)
Оказа се, че сме били симуланти, а той не бил достатъчно добър съдия...
Счесни не бил преценил правилно топката, И НЕ ИСКАЛ да направи фаул... предполагам, че е подписал декларация
Айде стига... Ако Йозил беше вкарал, мача тръгваше лошо за Байерн.
Изпусна...
После вече нещата си дойдоха на мястото... Задържахме топката и взехме добра преднина преди реванша...
Толкоз
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
По-скоро - дузпа за Арсенал нямаше, защото на повторението се видя, че Йозил се бутна в крака на защитника и падна като прани гащи!
А според мен дузпа за Байерн имаше, но бих спорил за червения картон, защото нарушението не беше "умишлено" - Шчесни игра за топката, просто беше мнооооооого бавен и Робен я чукна преди него...както и да е - това са трактовки - и аз не съм чул от Арсенал да се оплакват - ако си бяха вкарали дузпата щяха да имат шансове! Сега могат да се съсредоточат в спечелването на ФА Къп и най-накрая да зарадват феновете си!
Не е двоен аршина! Преди време имаше такова разбиране (което напълно подкрепям) - "щом се дава дузпа не се дава червен картон, а жълт"! От 3-4 години това отпадна съвсем нарочно и сега повечето пъти когато нападател излезе сам срещу вратаря, последния защитник, който го е спънал (Демикелис) или самия вратар (Шчесни) получава червен картон + дузпа! Обикновено тогава мача свършва! Вчера дори след пропуснатата от Алаба дузпа не мисля някой се е съмнявал, че артилерийското опълчение ще удържи!
Статистиката от мача говори сама за себе си: притежание на топката 21.2% на 78.8%; общо удари 8 на 26 (5 във вратата, 9 извън вратата, 2 греди и 12 блокирани); корнери 2 на 9....
e, и ти извади малко двоен аршин между мача на арсето и байренът и този на гражданята и пърцелоната няма никаква база за сравнение. На единия съдията първо уби сити, а после уж за компенсация отмени напълно редовен гол та видите ли, едва ли не барсата били ощетени На другия съдията си свири това, което видя - дузпа за едните (малко пресилена), дузпа за другите и червен картон съвсем по правилника - ок, можеше да си спести червения картон, ей-така за да не наруши мача, но реално няма какво да се обсъжда - картонът е 100% (както и картонът на демикелис би бил 100%, ако не беше нарушението срещу навас, само дето нямаше дузпа -тънка разлика, нали)
П.С. Преди глупостта на счесни, владението на топката беше нещо от сорта на 43/57, но арсенал нямат никави основания да се оплакват от съдията, а и май не са го направили, докато сити - да, съдията реши мача там с неадекватните си отсъждания
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Кольо, така е.
Обаче мен си ме дразни двойния аршин на съдиите, които показват понякога.
Не ме дразни, когато съдията направи грешка неумишлено - случва се, човешко е, позицията му е била такава, че не е видял добре, а трябва да вземе решение веднага. Под напрежение се бърка, но има моменти, които видимо съдията умишлено бърка.
Примерно при дузпата на Йозил - за мен нямаше дузпа, но след като видях повторението - той се спъна в крака(бедрото) на противника, а не бедрото да го спъна, защото защитникът на Байерн беше в тази позиция от известно време - демек крака му не извърши движение за да фаулира Йозил, а Йозил се блъсна в него. Ама това се вижда на запис и затова е простено на съдията в такъв случай.
Както и да е де, съдията от една страна удари рамо първо на Арсенал, но те не си вкараха дузпата.
Иначе крайния резултат(кой ще се класира) е решен според мен. Байерн показват доста добра игра, с малко брак и доста чисти изпълнения. Има разлика с играта от миналата година. Когато смачкаха Барселона миналата година си спомням, че немците смачкаха испанците в борбата за всяка първа топка или спорна топка. Това, което ми прави впечатление сега е, че Байерн вече много по рядко допуска да има спорна топка или да се стига до единоборство.
Не е двоен аршина! Преди време имаше такова разбиране (което напълно подкрепям) - "щом се дава дузпа не се дава червен картон, а жълт"! От 3-4 години това отпадна съвсем нарочно и сега повечето пъти когато нападател излезе сам срещу вратаря, последния защитник, който го е спънал (Демикелис) или самия вратар (Шчесни) получава червен картон + дузпа! Обикновено тогава мача свършва! Вчера дори след пропуснатата от Алаба дузпа не мисля някой се е съмнявал, че артилерийското опълчение ще удържи!
Статистиката от мача говори сама за себе си: притежание на топката 21.2% на 78.8%; общо удари 8 на 26 (5 във вратата, 9 извън вратата, 2 греди и 12 блокирани); корнери 2 на 9....
Любо, съгласен съм....
От МНОГО време не се нервирам на съдийски решения...
Просто НЯМА СМИСЪЛ...
ПРИМЕРИ БЕЗБРОЙ..
Всеки от нас, фен на своя отбор, ще извади поне 10 примера ...
Смятам, че трябва ВИДЕОПОВТОРЕНИЕ и РЕШЕНИЕ на КОМИСИЯ, като в хокея...
Както и да е.. Поздравявам топчето за хъса и нека реванша е зареден подобаващо ... Смятам, че стана мач, приятен за гледане, и оставил, варианти за реванша...
Кольо, така е.
Обаче мен си ме дразни двойния аршин на съдиите, които показват понякога.
Не ме дразни, когато съдията направи грешка неумишлено - случва се, човешко е, позицията му е била такава, че не е видял добре, а трябва да вземе решение веднага. Под напрежение се бърка, но има моменти, които видимо съдията умишлено бърка.
Примерно при дузпата на Йозил - за мен нямаше дузпа, но след като видях повторението - той се спъна в крака(бедрото) на противника, а не бедрото да го спъна, защото защитникът на Байерн беше в тази позиция от известно време - демек крака му не извърши движение за да фаулира Йозил, а Йозил се блъсна в него. Ама това се вижда на запис и затова е простено на съдията в такъв случай.
Както и да е де, съдията от една страна удари рамо първо на Арсенал, но те не си вкараха дузпата.
Иначе крайния резултат(кой ще се класира) е решен според мен. Байерн показват доста добра игра, с малко брак и доста чисти изпълнения. Има разлика с играта от миналата година. Когато смачкаха Барселона миналата година си спомням, че немците смачкаха испанците в борбата за всяка първа топка или спорна топка. Това, което ми прави впечатление сега е, че Байерн вече много по рядко допуска да има спорна топка или да се стига до единоборство.
Коментар