IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Знаете ли, че...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Медните мини може би са вдъхновили легендите за цар Соломон.

nauka.offnews.bg
    Мините на цар Соломон са изоставени и се превръщат в пустиня. Ето защо

Коментар

• Няколко века заслугата за откриването на Америка – едно от най-важните събития в историята на човечеството – бе приписвана на Христофор Колумб

BG-VOICE.COM
      Доказано: Викингите са живели в Америка почти 500 години преди Колумб - BG VOICE

Коментар

• Преди много години студент задава на антроположката Маргарет Мийд въпроса, кой според нея е първият знак за наличието на цивилизация.
        Той очаква тя да заговори за кукички за риболов, глинени съдове или воденични камъни. Но Маргарет го изненадва с отговора си.
        Тя заявява, че първият знак за наличие на цивилизация в древните култури е бедрена кост, която е била счупена, и след това е зараснала.
        В животинското царство, обяснява Мийд, ако си счупиш крака, умираш. Не можеш да избягаш от опасността, да стигнеш реката за вода или да си набавиш храна. Не си нищо повече от парче месо за бродещите наоколо зверове.
        След като си счупи крака, никое животно не оцелява достатъчно дълго, за да има време кракът да зарасне.
        Счупена бедрена кост, която е успяла да зарасне, е знак, че някой е отделил време да остане до теб, да превърже раната, да те отнесе на сигурно място и да се грижи за теб, докато оздравееш.
        Да окажеш помощ на ближния си в трудна ситуация е първият знак за началото на цивилизация

Коментар

• Съществуват ли наистина „Тъмните векове“? И преместил ли е Константин VII календара с 300 години за ден?
          Хериберт Илиг (Heribert Illig) е немски историк и публицист, който твърди, че римският император Ото II, папа Силвестър II и византийският император Константин VII са участвали в средновековна конспирация, която преместила европейския календар с 300 години за един ден.
          За първи път Илиг представя идеята си през 1990 или 1690 г. – в зависимост дали теорията му е вярна....

IZUMITELNO.COM
          Съществуват ли наистина "Тъмните векове"? И преместил ли е Константин VII календара с 300 години за ден? - Изумително
          Хериберт Илиг (Heribert Illig) е немски историк и публиц

Коментар

• Сред постиженията на Сванте Пебо е проучването на извлечено от кост ДНК на 40 000 години.
            #Нобел #медицина #СвантеПебо #MaricaBG

marica.bg
            Разбивач на генетичен код спечели Нобелова награда по медици...

Коментар

• Полетът от Лондон до Ню Йорк за 80 минути може да се превърне в реалност в бъдеще с поразителните идеи за нов свръхзвуков самолет с ядрен двигател.

vtorifront.bg
              Ултрамодерен самолет ще лети от Лондон до Ню Йорк за 80 минути

Коментар

• Защо е невъзможна реалната археология?

Реалната археология, естествено не е толкова зрелищна и приключенска, колкото изглежда във филмите за Индиана Джоунс. Но от време на време наистина се появяват открития, които преобръщат обичайните понятия за историята.

Когато Колумб открил Новата земя, намерил там цял свят от животни и растения, които се срещат само в Америка. Едва тогава например, европейците се запознали с листата на кокаиновия храст и с всички последици, произтичащи от това.

Но, щом Колумб е открил Америка – как да обясним следите от кокаин, открити върху телата на египетските мумии?

През 1992г. немски учени открили в космите, кожата и костите на една от мумиите следи от хашиш, тютюн и кокаин....

iskamdaznam.com
                Защо е невъзможна реалната археология? - Искам да знам

Коментар

• https://news.mail.ru/politics/53303287/?frommail=1

Коментар

• https://youtube.com/shorts/bgd6Px5Kl6M?feature=share

Коментар

• Игор Маменко го казва най-добре:
                      https://youtube.com/shorts/_lLRx5GeIGQ?feature=share

Коментар

• Айзък Азимов:
                        "Какво е интелигентността все пак?
                        Когато бях войник, изкарах 160 точки на един тест за пригодност, вместо обичайните 100. Никой в базата не беше виждал подобен резултат и за около два часа около мен се вдигна голям шум.
                        В общ план не настъпиха никакви промени – на другия ден си бях общ работник в кухнята, най-високата длъжност, до която се издигнах в армията.
                        През целия си живот съм отбелязвал подобни резултати, поради което се имам за високо интелигентен, а очаквам и другите да ме смятат за такъв. Макар че всъщност, не означават ли тези постижения, че просто ме бива да отговарям на въпросите на хората, които измислят тестовете и чиито интелектуални наклонности са близки до моите?
                        Имам например един автомонтьор, който според мен не може да е изкарал повече от 80 точки. Винаги съм смятал за разбиращо се от само себе си, че от нас двамата по-интелигентният съм аз. Само че като се повреди нещо по колата ми, търча при него – гледам го трепетно как ѝ разглежда вътрешностите и чакам да се произнесе, сякаш е свещен оракул. И той винаги ми поправя колата.
                        Ами да си представим, че моят монтьор състави въпросите на тест за интелигентност. Или пък ги състави някой дърводелец, или фермер – който и да е извън университетските среди. Всеки от тези тестове би ме охарактеризирал като пълен идиот. И то съвсем основателно. В един свят, където не бих могъл да използвам моята академична подготовка и уменията да си служа с езика, а се налага да правя нещо сложно и трудно с ръцете си, аз бих се провалил. Моята интелигентност следователно не е абсолютна, а е функция на обществото, в което живея, както и на факта, че една малка група от това общество си е присвоила правото да се произнася по въпросите за интелигентността.
                        Да вземем пак моя автомонтьор. Той винаги се шегува като се видим. Веднъж си измъкна главата изпод колата и каза: „Докторе, един глухоням влязъл в една железария да си поиска гвоздеи. Сложил си двата пръста на тезгяха и показал с другата ръка, сякаш чука върху тях. Продавачът му донесъл чук. Той поклатил глава и посочил пръстите си. Продавачът донесъл пирони. Човекът ги взел и си отишъл. Следващият обаче, който влязъл в магазина, бил сляп. И искал да си купи ножица. Как мислиш ти, докторе, че си я поискал?“
                        Аз най-простодушно вдигнах дясната си ръка и изобразих с два пръста рязане на ножица. На което моят автомонтьор се изсмя язвително и каза: „Ех, ти, лапнишаран. Ами той просто му казал какво иска“. После прибави снизходително:
                        „Цял ден пробвам клиентите с тая история“.
                        „И хвана ли много?“ – попитах аз.
                        „Само няколко. Ама знаех, че ти ще се хванеш.“
                        „Че защо?“
                        „Ами, защото, докторе, си дяволски образован. Знаех, че не може да си много умен.“
                        Имам неприятното чувство, че думите му не са лишени от основание.

Коментар

• Знаете ли, че Атос, Портос и Арамис са гърци, а Дартанян е арменец

Коментар

• Как живеят в най-бедната държава в света?
                            Централноафриканската република е в дъното на почти всички класации
                            21 век – светът напредва все по-бързо и по-бързо, най-новите технологични постижения, космическото проучване, роботиката и електрониката заместват човешкия труд.
                            Но въпреки несекващото развитие на науката и технологиите, много страни в света все още живеят не само под границата на бедността, но под линията на мълна мизерия и антисанитарни условия. Разбира се, всички биха искали и в тези страни всичко да е наред – децата да са сити, облечени и обути, семействата да живеят в къщи с климатик, а не в кутии, да имат толкова вода и храна, колкото е необходимо, я също и квалифицирана медицинска помощ. Но тези държави не са успели да се измъкнат от пълната си бедност и помощта на развитите страни не решава техните проблеми....

IZUMITELNO.COM
                            Как живеят в най-бедната държава в света? - Изумително
                            Централноафриканската република е в дъното на почти всички класации 21 век – светът н

Коментар

• ДОКЛАД НА ЦРУ: РУСКИ ВОЙНИЦИ СА БИЛИ ИЗБИТИ ОТ ИЗВЪНЗЕМНИ ПРЕДИ ПОЧТИ 30 ГОДИНИ

20.09.2022

ВТОРИ ФРОНТ

596

Руски войници са свалили НЛО с ракета земя-въздух и след това почти всичките са били избити от оцелелите извънземни, се твърде сензационно в разсекретен доклад на ЦРУ от 27 март 1993 година. Той се оказа между хилядите разсекретени файлове, публикувани от ЦРУ, пише британския „Експрес“.

Самият доклад обаче е превод от ЦРУ на съобщение в украинския вестник „Тернопил вечирний“.

Медията пише, че след падането на Горбачов от власт през 1991 година много файлове на КГБ са „се промъкнали“ до ЦРУ, включително досието от 250 страници за странното нападение от НЛО, в което имало снимки и разкази на свидетели. Според доклада нисколетящо НЛО е преминало над военна част на учение в Сибир и един от войниците изстрелял по него ракета земя – въздух, която свалила обекта.

Следващите описания са странни: от НЛО излезли 5 ниски същества с големи глави и огромни черни очи и използвали някакво топка от светлина, която експлодирала и вкаменила 23 войници. Те загинали, а двама, които стояли на закрито място, са оцелели.

Именно те разказали, че петте извънземни се слели в огнената топка, която святкала и съскала.
                              В доклада на ЦРУ се казва още, че според данните от КГБ телата на вкаменените войници са откарани за изследване в съоръжение близко до Москва.

Специалистите смятали, че структурата на телата им е била мигновено променена от лъчение, което е непознато на земната наука.

Ако данните от КГБ са истина, това е изключително заплашителен случай. Извънземните притежават технология и оръжия много над нашите предположения.“
                              Страница от разсекретения доклад /CIA, Express / В документът не се обяснява защо ЦРУ е включило в досието превод на съобщението от украински вестник.

Там пък като източник се посочва канадското издание Weekly World News, което по това време пускаше много преувеличени и изфабрикувани заглавия.

Източник: bg-voice

https://www.thesun.co.uk/news/2919965/russian-soldiers-turned-to-stone-in-terrifying-shootout-with-aliens-declassified-cia-document-claims/
                              Last edited by v_tin; 20.09.2022, 11:15.

Коментар

• Белите фараони
                                Произходът на Четвъртата династия на египетските владетели, които царували през ІІІ-то хилядолетие пр. Хр., остава до голяма степен тъмен и мистериозен. Това се отнася най-вече за трима от великите фараони: Хуфу (Хеопс), Хефрен и Менкаур, които (поне така се смята) издигнали най-големите пирамиди в Гиза. Един от странните факти за тях е твърдението в легендите и в историческите летописи, че те били с… бяла кожа и руса коса.
                                Археологията потвърждава, че по време на царуването им в страната се появили внезапно, сякаш от нищото и без процеси на предварително развитие, много неща: красиви колесници, мечове с особена форма, започнала активна употреба на желязото. Особено загадъчна е майката на фараона Хеопс – Хетепхерес І, за която има твърдения, че била красива блондинка....

ISKAMDAZNAM.COM
                                Белите фараони - Искам да знам
                                Произходът на Четвъртата династия на египетските владетели, които царували през ІІІ-то хилядолетие пр. Хр., остава до голяма степен тъмен и мистериозен. Това се отн....

Коментар

Working...
                                X