IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да разпуснем с Винг Чунг

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
    Най - ефективен е Винкелъ
    +1
    “Пред винкело всички са равни”

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
      Оскаре, Винг чуна е за реални бойни действия. В тези действия, ако не си по бърз от нападателя, можеш да се простиш с живота си бързо. Няма място за спортменство, това не е разходка в парка. Все по често ще има убити хора за 5 стотинки и тогава ще разберете, че няма място за спортменство. Много често нападателите ще бъдат повече от вас или по силни физически от вас, тогава единственото оръжие е бързина с удар в шията, слабините или очите, само тогава човек може да оцени Винг Чунг.
      Но е вежно да прочете историята и как е измислен http://www.vtbg.org/bg/history.html

Тук не мога да не се съглася с Доктора, въпреки, че не веднъж съм бил ироничен към изказванията му.
      Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от Коце ЖелезОто Разгледай мнение
        Аз се си мисла, че едно дЪрво мое да е доста ефективно ...
        Най - ефективен е Винкелъ
        Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Оскаре, Винг чуна е за реални бойни действия. В тези действия, ако не си по бърз от нападателя, можеш да се простиш с живота си бързо. Няма място за спортменство, това не е разходка в парка. Все по често ще има убити хора за 5 стотинки и тогава ще разберете, че няма място за спортменство. Много често нападателите ще бъдат повече от вас или по силни физически от вас, тогава единственото оръжие е бързина с удар в шията, слабините или очите, само тогава човек може да оцени Винг Чунг.
          Но е вежно да прочете историята и как е измислен http://www.vtbg.org/bg/history.html
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
            +1

Който пък иска нещо по-универсално - самбо.
            Аз се си мисла, че едно дЪрво мое да е доста ефективно ...
            Защо да ходиш там, където можеш да летиш ... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
              Значи, Винг Чун съм го признал за едно доста агресивно БИ, заради тези непрестанни удари към главата.
              Според мен голям недостатък на всички т.нар БИ е че не се свиква на удари в главата и като се качат на ринга и се почва едно ооо аууу леко.Спарингите са насочени към тялото, не към главата.Вингчун мисля че правят спаринги с едни каски с назъбник отпред, нали?
              За това, коте си написъл по долу, това е просто отвратително.Ако искаш да доминираш на улицата ти трябва два точни удара в брадата на човек.Няма нужда да му скачаш на главата после да го дереш, хапеш и плюеш.Да не говорим, че последния път като участвах в конфликтна ситуация, от колата ми излязоха с брадва!
              И си разбрахме с говорене разбира се.Тоест оръжието имаше помирителен ефект-Така че, вземи си едни пистолет, да ти е мирна главатаи недей да тероризираш хората
              Затова боксът е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ от всички бойни спротове, защото има джентълментсво, като събориш противника го оставяш.Така правят дори в животинския свят, след като доминираш, няма нужда да унищожаващ противника.
              Съгласен съм по принцип но ако мога да изразя мнение и аз.

ЧОВЕКА не е животно, а някаква доста по злобна твар. Наистина Бокса е супер спорт, практикувал съм, но напоследък хората страшно се озлобиха. Лошото, че като падне, ако не го довършиш идва, с камък, тояга, стол или квото му падне. За мен голям плюс на WT е ,че не го отблъскваш а го държиш близо, като същевременно си праскаш както си трябва по нервните му връзки.

Все пак нека да си признаем, че справедливост няма. Аз като съм 82кг, чесно ли е да ми налети мутант 2 метра 130кг. Аз ако не му обърна капачката на коляното примерно как да се надявам на удари в тялото, които вероятно няма и да го погъделичкат дори.

А за брадата съм много съгласен. Един път както си трябва, бум, и да си подремне на земята

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                Затова боксът е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ.
                +1

Който пък иска нещо по-универсално - самбо.

Коментар

• Значи, Винг Чун съм го признал за едно доста агресивно БИ, заради тези непрестанни удари към главата.
                  Според мен голям недостатък на всички т.нар БИ е че не се свиква на удари в главата и като се качат на ринга и се почва едно ооо аууу леко.Спарингите са насочени към тялото, не към главата.Вингчун мисля че правят спаринги с едни каски с назъбник отпред, нали?
                  За това, коте си написъл по долу, това е просто отвратително.Ако искаш да доминираш на улицата ти трябва два точни удара в брадата на човек.Няма нужда да му скачаш на главата после да го дереш, хапеш и плюеш.Да не говорим, че последния път като участвах в конфликтна ситуация, от колата ми излязоха с брадва!
                  И си разбрахме с говорене разбира се.Тоест оръжието имаше помирителен ефект-Така че, вземи си едни пистолет, да ти е мирна главатаи недей да тероризираш хората
                  Затова боксът е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ от всички бойни спротове, защото има джентълментсво, като събориш противника го оставяш.Така правят дори в животинския свят, след като доминираш, няма нужда да унищожаващ противника.

Коментар

Джонсънс, да не правим реклама на клубове, които не са се доказали.

Ще ми купуваш риза с тва Джонсънс, де ме прекръсти . Както и да е, дай сайта на твоя клуб, да поразгледам. Пък що да не са се доказали момчетата от EWTO не знам. Но цитирания от теб текст си е баш от техния сайт

Коментар

• Джонсънс, да не правим реклама на клубове, които не са се доказали.
                      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Докторе, ще помоля в поста си да добавиш линка от който си копнал инфото. Това цялото е то сайта на EWTO за България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Коце ЖелезОто Разгледай мнение
                          кАжи верно ...
                          През всичките тези години отново и отново, хора външни за организацията, но също така и нови членове (та даже и напреднали, които по добре би трябвало да знаят) ми задават въпроса:

ЗАЩО ВИНЧУНГИСТИТЕ НЕ УЧАСТВА В СПОРТНИ ТУРНИРИ?

При спортните единоборства е недопустимо да не се спазват определени правила, чрез които относително се гарантира една битка без инциденти, иначе подобни двубои биха били забранени.
                          Дори двубоите фулконтакт и Ultimate Fighting Championships (UFC), които ни представят една порядъчна порция реалност в бойните спортове и които допринесоха хората да спрат, в това отношение, да хранят илюзии, не могат наистина да си позволят да са без правила.

Следните похвати са примерно забранени в UFC в Германия:

Забранени похвати

Реалност

Удари с глава

Ударите с глава са широко прилагана техника на улицата!

Удари към очите / Дране на очи

Ударите в очите са едно ефективно средство, примерно при бой на земя.

Хапане

Хапането принадлежи към нашето маймунско наследство и се използва даже от боксьори когато са на ринга.

Дърпане на коси

Не правят ли това дори децата в училищният двор?

Пръсти в устата / носа

Обичайно при уличният бой

Удари в слабините

Обичайно при уличният бой

Захват и извиване на по малки стави

Извиването на пръсти, за да се противопоставите на захват, е нормално

Удари в тила или гръбначният стълб

Който си обръща гърба, той да му мисли

Удари с върха на лактите насочени надолу

Са всекидневие, примерно ако някой се опита да ни хване за крака, за да ни събори.

Удари във врата или гръкляна

Срещу някой с много мускулна маса, само атаките към шията имат стопиращ ефект.

Драскане

Това се използва даже от жени

Захват за ключицата

Да засегнеш ключицата, е разпространена KungFu-практика

Удари в главата на противник когато е на земята или използване на колена

Това е фаза 5 на модерната ритуализирана битка на улицата

Ритници в бъбреците

Възможност при бой на земя

Хвърляне на противника по глава или тила

Се случва почти при всяко хвърляне

Хвърляне на противника извън ринга

В реалността противника се хвърля към стълбите или към твърди тела от обкръжението.

Плюене

Не е необичайно в ритуализираният бой

Обиди в ринга

С това започва ритуализираният бой

Удари по време на паузите

На улицата няма паузи, борбата е до горчивият край

Да се напада противника, при брейк от съдията

Навън няма съдия, който да ни защитава

Атаки след звука на камбанката за край на рунда

Навън няма камбанки, там има само „набих му” камбаната

Избягване на контакта с противника

Умно поведение в реалният свят…

Намеса на други противници

Това влиза със сигурност във сметките при боят навън

Забранените техники в спортните двубой са винаги най-ефективните,
                          затова и са забранени!

Точно затова тези похвати, както и защитите от тях, трябва обезателно да се упражняват, ако човек иска да се научи да се защитава навън в реалният свят! Така съветва и MMA-шампиона Forrest Griffin (Got Fight, New York, 2009, стр. 52) за улицата точно гореспоменатите забранени техники както и един вид верижни удари:
                          „Истинският бой на улицата … се различава много силно от професионалните боеве на ринг или в клетка. Моят съвет за един истински бой е, да се изведе главата назад, ръцете да се държат горе вдигнати и юмруците да се изстрелват един след друг към противника колкото се може по бързо, докато вървиш напред и настъпваш постоянно към него. Да отстъпваш е равносилно на самоубийство – върви винаги напред.
                          Когато си толкова близо до него, че няма вече място да нанесеш удар, атакувай с лактите, със серия към главата. Тази сляпа, яростна агресия е най-добрият начин да спечелиш на улицата. И аз говоря от опит…

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
                            Хахаха не се бъзикай с Доктора да не те изненада.
                            Въпроса ми е с чисто опознавателна цел, без никаква ирония. Аз лично от наистина скоро тренирам WT. - 2 месеца. Просто искам да споделям опит, това е.

Коментар

Сашо и аз когато имам възможност преподавам, сряда или петък.
                              От колко време тренираш? Щом водиш тренировките значи те познавам.
                              The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Хахаха не се бъзикай с Доктора да не те изненада.
                                Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                                Ама Докторе, аз нещо изтървах нишката, останах с впечатление, че от скоро тренираш WT. Щом даже и преподаваш, от доста време се занимаваш значи.

Коментар

Working...
                                X