IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
    Заради един двама непушачи в кръчмата, ще се тероризират всички. На това му се казва "диктатура на малцинството". Такова нещо нямаше дори и по времето на "диктатурата на пролетариата". Дори тогава важеше принципът на "демократическия централизъм". Ще плачете за социализма мишки смотани и нещастни.
    По-скоро пушачите тероризират останалите, но както и да е. Съобразителноста така или иначе е чужда на пушачите.

Коментар

• От интервюто на Дянков от темата Политика
      Точно, когато отидохме, сирийците въведоха забрана за пушене на открито. Всички разпалено обсъждаха мярката, но стриктно я спазваха. И размера на глобите ме заинтригува - за нарушителя 200 евро, а за собственика на заведението- 1200 евро. А Сирия е по-бедна държава. Казвам това, заради дебата у нас по същия повод.
      дОКЪДЕ НИ ДОКАРАХА ПУШАЧИТЕ-вече и след Сирия
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
        В сравнение с данните от 79 година, на миналия век, тютюнопушенето при 5 - и 8 -годишните деца през 2009 г. е нараснало над 7 пъти, а при бабите над 82 години дори 12 пъти, което е потресаващо! - Източник; Агенция - Имамбаялдъ.
        "Диктатурата на малцинството" не мина. И нямаше как да мине. Иначе реално погледнато и този закон е много рестриктивен. Според патриотите от партия Атака, трябваше да бъде доста по либерален и да не ограничава основни човешки права.

Коментар

• В сравнение с данните от 79 година, на миналия век, тютюнопушенето при 5 - и 8 -годишните деца през 2009 г. е нараснало над 7 пъти, а при бабите над 82 години дори 12 пъти, което е потресаващо! - Източник; Агенция - Имамбаялдъ.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/0...e-pafkat.90120
            България е сред водещите страни по потребление на цигари, като от 2001 до 2005 г. тя заема трета позиция в света по потребление на човек от населението.

През 1996 г. пушачите в България са 35,6 процента, а през 2001 г. те вече са 40,5 на сто.

Към 2008 г. 52,4 на сто от пушачите в България са мъже и 48,1% – жени.

В сравнение с данните от 80-те години на миналия век тютюнопушенето при 13- и 14-годишните деца през 2002 г. е нараснало над два пъти.

Това подкрепяте.
            Айде, чакам препратка към Радичков ..

Коментар

• Уроди.

Нищо, има второ четене.

Коментар

• За пореден път доказахме , че не сме нормална държава. Отново частни корпоративни интереси доведоха само година след като е приет закона да бъдат приети промени на 180 градуса от замисъла му....Нищо ново. Платиха им и те гласуваха...на пушачите..."да им е честито" !!!

Коментар

• Браво на депутатите!!! Отмениха тоталната забрана за пушене на обществени места
                  28 Април 2010

С 85 гласа "за", 53 "против" и петима въздържали се депутатите отмениха пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, която трябваше да влезе в сила от 1 юни тази година.

Това стана с промени в Закона за здравето, които бяха гласувани в сряда на първо четене.

Поправките минаха с гласовете на ГЕРБ и “Атака“. БСП, ДПС и Синята коалиция гласуваха против.

Те предвиждат възможност в развлекателните заведения да има самостоятелни помещения за пушачи. Условието е общата площ на местата, където е забранено пушенето, да е по-голяма от тази, отредена за пушачите. Ако ресторантът е до 100 кв. метра, собственикът ще решава дали да се пуши или не и няма да бъде задължително да има места за непушачи.

В обществени заведения, които са по-големи от 100 кв. метра, собствениците ще осигуряват помещения за пушачи, но преобладаващата част ще е за непушачи

Тютюнопушенето в закрити обществени помещения ще се допуска и ако те са частни и не са отворени за граждански достъп.

Тоталната забрана за пушене остава за детските ясли, градините, училищата, кината, театрите, интернет-клубовете.
                  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=164648&srcpos=1
                  [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Заради един двама непушачи в кръчмата, ще се тероризират всички. На това му се казва "диктатура на малцинството". Такова нещо нямаше дори и по времето на "диктатурата на пролетариата". Дори тогава важеше принципът на "демократическия централизъм". Ще плачете за социализма мишки смотани и нещастни.

Коментар

• Първоначално изпратено от nesty
                      Някой да те кара насила да си купуваш цигари, че сега да ми обясняваш колко си онеправдан? Да съм ти я тикнал в устата насила?
                      +1 Наистина странна логика имат пушачите - значи като си плащат акциза да се тровят - имат правото да тровят и другите?!?

Коментар

• Някой да те кара насила да си купуваш цигари, че сега да ми обясняваш колко си онеправдан? Да съм ти я тикнал в устата насила?

Коментар

• ...

Тая тема не знам въобще за какво се коментира и поставя под въпрос. Аз съм пушач и поради това си плащам акциза с продукта за това си удоволствие. Така че непушачите да ме прощават. Та нали именно за акциза, който плащат пушачите се събират пари за реформи, пенсиите на родителите ви и т.н. Айде да не говорите глупости, че трябва да има забрана ...

Коментар

• Именно като в цивилизованите... с масички отвън.

Коментар

• Защо да се премахва, оставете интереси и т.н., най-малкото да го направим като в цивилизованите страни с места за пушене...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
                                Първоначално изпратено от мейси
                                Така и не разбрах какъв им е на непушачите проблимът?В предложеният законопроект им се предлагат заведения ,където те ще се събират със себеподобни и никой няма да пуши.
                                Проблемът на непушачите не е в цигареният дим а празните им кратуни. Факт е, че в която и кръчма да влезш, поне 96% от посетителите са пушачи. Я има няколко непушача, я не. Аз самият откакто отказах цигарите почти не се заседявам в кръчма. Единствената "полза" от тази забрана е, че ще ликвидират ресторантьорския бизнес който дава прехрана на хиляди хора. Народът ще го удари на битов алкохолизъм и ще си кърка на воля в къщи и по пейките в градинките където ще си дими на воля. А в заведенията няма да има никой, нито пушачи, нито не пушачи. Който не е бил пушач не знае какво е да си поръчаш питие и да не можеш да си запалиш цигара. Но човешката глупост е безгранична. Личи и от писаниците по тази тема в този форум.
                                По повод човешката глупост е безгранична В.Танов /шефа на митниците/ми се изцепва ,че са вдигнали акциза на цигарите защото мислили за здравето на народу и да се ограничава тютюнопушенето,а не да пълнили бюджета???
                                http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=432055
                                За мен това не е мотив.В момента е процъфтял бизнесът с контрабандните цигари и почти всички пушачи пушат такива.От тук следва ,че целта е тяхните канали да печелят от това,а не да се ограничава тютюнопушенето.
                                [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

Working...
                                X