IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi

Но непушачите са като секта вече, целта им е да газят в кръв и трупове, иначе ни разказват как мислели за здравето на "другите", на персонала и т.н.

Чиърс!
    Ай стига плямпа откровена демагогия. Станахте по-големи майстори в пропагандата и от хитлеровите авери. чеерс матес.

Коментар

• Нещо не чувам отговори - защо няма заведения за вас, непушачите, забранени ли са?

А ако има такива заведения, каква ви е болката, че ние пушим в другите?

Моля другата страна за отговор на един от двата въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от nesty
        Ами да оставим собствениците и да решават дали да плащат данъци не щете ли?
        Ами хората, които работят в тези заведения (без значение пушачи или непушачи) нали постоянно са изложени на цигарен дим, а не като вас на 15-30 минутки "почивка"?

Пушенето убива! Не са си го измислили хората, ей тъй, за кеф да плашат децата.
        И много други неща убиват, не само пушенето. Аз пък не бих искал да гълтам дима от колата ти, да слушам шума й и да губя време в задръстванията, причинени и от теб с колата.
        То, по принцип, и животът е вреден, понеже от него се умира.

И сега какво - искаш да накараш собственика на заведение насила да се занимава с дейност, която не му е изгодна? Няма да стане. До това прозрение и при социализма даже не бяха стигнали.

Остави собственика сам да си знае изгодата, а ти, ако искаш, отвори си частна детска градина.

Коментар

• http://mediapool.bg/show/?storyid=163934&p=1

Коментар

Първоначално изпратено от vmankov

(и не ми говорят нещо примерите със западния свят - те за мен от доста време твърдо са тръгнали към ненормалност в много отношения)
            Евала! Аз се чудя как още западните страни не са се осъзнали колко са ненормални.

Ами хората, които работят в тези заведения (без значение пушачи или непушачи) нали постоянно са изложени на цигарен дим, а не като вас на 15-30 минутки "почивка"?

Проблемът за персонала на заведенията е наистина жесток - даже някои от тези , които пушат също съм чувал да се оплакват , защото едно е да пушиш за кеф, а съвсем друго е да работиш 8-10 часа в лисичарник.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
              пп Никои непушач досега в темата не иска да отговри на въпроса смята ли че ако се въведе забраната частни клубове за пушачи в които се влиза само срещу членска карта са незаконни?
              Пич, ти си като развален грамофон - частни клубове та частни клубове. Много ясно че няма да са незаконни. И да искам не мога те спра, примерно, да си окачиш табелка "При Левъриджа (Частен Клуб)" на кенефа и да се събираш с аверите да пафкаш.
              Частни клубове ще направят дребните тарикати и държателите на лисичарници където аз така или иначе не ходя. Важното е да не е прекалено лесно да се заобикаля закона по тоя начин и нормалните заведения ще станат само за непушачи.

Коментар

(и не ми говорят нещо примерите със западния свят - те за мен от доста време твърдо са тръгнали към ненормалност в много отношения)
                Евала! Аз се чудя как още западните страни не са се осъзнали колко са ненормални.

Дано в парламента да проявят разум и да помислят за здравето на народа вместо за ДЖОБА на еДИ-кой си!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
                    Първоначално изпратено от eric
                    ...
                    а КЪДЕТО ВЛИЗАТ УЧЕНИЦИ И МАЙКИ С ДЕЦА НЕ БИВА ДА СЕ ПУШИ - НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ!!![/img]
                    А обратното не е ли също в сила - където се пуши да не влизат ученици и майки с деца?
                    Я да видим колко местенца могат да посещават учениците и майките с децата? Поне една сладкарница да споменеш, можеш ли?
                    Лично отвсякъде съм за това в сладкарници, закусвални, бързо хранене и подобни да не се пуши. И на мен, пушача, ми е неприятно да ми мирише на дим там, където се храня.
                    Имам впечатлението, че в доста сладкарници не се пуши. Но рядко влизам, така че може и да не съм прав.

Но, в края на краищата, нека собствениците им да решат.
                    И ако се окаже, че клиентелата им силно ще намалее със забраната на пушенето и от това - фалира, то кел файда и за непушача?

И въобще не разбирам защо непушачите поставят така крайно въпроса - или всичко, или нищо? Нека има заведения само за пушачи и само за непушачи, нима е забранено?!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov
                      Първоначално изпратено от eric
                      ...
                      а КЪДЕТО ВЛИЗАТ УЧЕНИЦИ И МАЙКИ С ДЕЦА НЕ БИВА ДА СЕ ПУШИ - НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ!!![/img]
                      А обратното не е ли също в сила - където се пуши да не влизат ученици и майки с деца?
                      Я да видим колко местенца могат да посещават учениците и майките с децата? Поне една сладкарница да споменеш, можеш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от eric
                        ...

Както казва и Левъридж, заведенията с пушачи ще се преименуват в частни клубове, това никой не може да забрани, поне засега.
                        Тогава непушачите "гък" няма да може да кажат.

Левъридж, и аз познавам един собственик ("При Илко"), който предупреди постоянните клиенти, че смята да направи "частен клуб" (егати и смеха, докъде стигаме заради липса на заведения за непушачи...)

Някой знае ли, защо няма заведения (или са много малко) със сервиране на алкохол и със забрана за пушене? Аз мисля, че е така, понеже няма да оживеят.

Защо заради липса на непушачески заведения искат да фалират половината нормални? (и не ми говорят нещо примерите със западния свят - те за мен от доста време твърдо са тръгнали към ненормалност в много отношения)

Коментар

• Колкото и да се морите забраната ще бъде въведена, рано или късно. Това е посоката, няма как. Другото е отбиване на номера и пушачите се самозалъгват, че със забавянето на забраната нещо ще им помогне (може би да спрат зависиостта си))). Обречени сте да ви вдигат цените и да намалят местата за пушене. Така е в развитите страни.

Коментар

• http://www.tobaccotoolkit.ca/Tobacco...cimpact.html#1

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                              Темата определено взе да става хумористична и щеше да забавно, ако не беше тъжно.
                              .................................................. .................................................. ....
                              Чиърс!
                              Евала човече! Мързеше ме да го пиша това, браво че ти стигнаха силите!

ВСЯКА КРАЙНОСТ Е КРЕТЕНИЗЪМ! ВСЕКИ ЧОВЕК, ПОДКРЕПЯЩ КРЕТЕНИЗМА Е КРЕТЕН!
                              При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Темата определено взе да става хумористична и щеше да забавно, ако не беше тъжно.

Малко статистика от последните, които въведоха забрана:

Хърватска, влезе в сила от 2.04.2010 г.

За заведенията е избран подход на лицензионен режим, при който кръчмарите подават заявление при спазени изисквания за вентилация в заведенията си. До момента 135 заведения са се сдобили с лиценз от общо 16 хил. в страната. Очакванията са до есента масово да подобрят вентилациите в заведенията и да се пускат документи за лиценз поради спадане на оборотите. Критерият е 50 кв.м. площ на заведението да е по преценка на собственика, за по-големите да се обособяват помещения за пушачи и непушачи.

Поради краткия срок все още не може да се прецени добре ефекта.

Опита на Македония ( или тоталната забрана, която се готви и в България ).

Там се въведе тотална забрана за тютюнопушене преди няколко месеца, засягаща дори откритите тераси на заведенията и плажовете. Придружена от солени глоби в размер на една и повече работна заплата.

Ефектите: На 22.01.2010 г. последва всеобща стачка за 24 часа от собствениците на заведения, кафенета, дискотеки, кръчми, т.е. отказаха да отворят за 24 часа в цялата страна.

Спад в оборотите между 50-80%.

В същото време Австрия, Испания, Германия, Словения, Хърватия, Гърция вече бяха отменили крайностите, регулираха или приеха своите закони в съответствие както с гражданските права, така и нуждите на туризма.

Македония реши да въведе забрани, които противоречат на битовата култура и начина на живот на нейните граждани и ефекта е видим с просто око.

П.П. Понеже ще последва поредната помия срещу мен като изнасям подобни данни, само информативно ще спомена, че сферата на ресторантьорството и хотелиерството през активния летен сезон работните места достигат около 400 хил. в България.

Сега всеки да смята какво означава 50% спад в оборотите, колко фирми ще фалират и колко още безработни на пътя.

Но непушачите са като секта вече, целта им е да газят в кръв и трупове, иначе ни разказват как мислели за здравето на "другите", на персонала и т.н.

Чиърс!

Коментар

Working...
                                X