IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tiki Man
    Първоначално изпратено от Факушкa
    Брейй, наистина няма по-големи гадове от бивши пушачи!.

Нести, аз не пуша, ама като те чета ми се прищява да ги почна пак.
    И ми се иска още да те познавам, и да те опушвам непрекъснато.

Абе само аз ли от бившите пушачи съм без психични отклонения?
    Не, само ти не си се излекувал напълно.
    А от какво трябва да се излекувам, Тики Ман?

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa
      Брейй, наистина няма по-големи гадове от бивши пушачи!.

Не, само ти не си се излекувал напълно.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
        Ама вие не виждате ли, че отмяната на забрана за тютюнопушене е антикризисна мярка? Ми то е очевадно.
        Дори аз предлагам следното. Със закон да се задължат всички български граждани над 14 години да пушат дневно поне по една кутия цигари (20 къса). Не е задължително да гълтат дима. Ако пък чак толкоз не щеш да пушиш, имаш право да купиш месечно по 30 кутии и да ги унищожиш в присъствието на данъчен инспектор.
        Ама някой ще каже, че това не може да стане. Може! Може! Как цар Петър Първи е задължил руските боляри да пият "каве" и да пушат "тутун". Пък тогава е нямал нито "барети" нито "ДАНС". Що сега да не може? Ако Цецо се заеме сериозно с такова свято дело, то след един месец само Дянков ще вика "ура". Толкоз много акциз ша влезне в бюджета, че ша са чудим кво да го правим.
        И, Дянков, да почерпиш за идеята! :lol: :lol:
        Е трябва някакво ограничение все пак - деца са.
        Например по половин кутия на ден, и да не са 100мм, от късите само. И с филтър.

Коментар

• Ама вие не виждате ли, че отмяната на забрана за тютюнопушене е антикризисна мярка? Ми то е очевадно.
          Дори аз предлагам следното. Със закон да се задължат всички български граждани над 14 години да пушат дневно поне по една кутия цигари (20 къса). Не е задължително да гълтат дима. Ако пък чак толкоз не щеш да пушиш, имаш право да купиш месечно по 30 кутии и да ги унищожиш в присъствието на данъчен инспектор.
          Ама някой ще каже, че това не може да стане. Може! Може! Как цар Петър Първи е задължил руските боляри да пият "каве" и да пушат "тутун". Пък тогава е нямал нито "барети" нито "ДАНС". Що сега да не може? Ако Цецо се заеме сериозно с такова свято дело, то след един месец само Дянков ще вика "ура". Толкоз много акциз ша влезне в бюджета, че ша са чудим кво да го правим.
          И, Дянков, да почерпиш за идеята! :lol: :lol:
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Брейй, наистина няма по-големи гадове от бивши пушачи!.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
              Първоначално изпратено от jess
              Та не е ли по-добре да се научим да се движим с хора, които правят компромиси...
              По същата логика, все едно понеже аз се ръся по 100 кинта на месец за маркова парфюмерия, да започна да имам претенции към приятелите си защо те се фъскат с "малиция" да кажем ... или защо не са се фъскали? И оттам да направя "генералния" извод, че в заведенията не трябва да влизат 'орица, които не се фъскат с нещо марково.

Просто е смешно, па не знам.

Чиърс!
              Именно де, явно сте на едно мнение, освен ако не си спрял да се виждаш с приятелите на Малиция

Чиърс и от мен

Коментар

• Значи както е тръгнало това правителство да се вслушва малко или много в общественото мнение, рано или късно забраната ще бъде наложена.

morandi,
                пожелавам ти да се изкефиш за последно тези месеци и да пушиш по сто цигари на ден в заведения, че скоро или ще кибичиш навън при врабчетата или ще сега ти ще седнеш до лелката до тоалетната и ще си пушиш. Щото ти нали разбираш, че не е редно да ми пушиш в заведенията и да ме тровиш? Нали разбираш, че закона ще защитава мен, а не теб?

Коментар

• Първоначално изпратено от Nabludatel777
                  Пич явно нещо си много комплексиран?!
                  Пич, напротив, нямам никакви комплексчета. И пак предлагам, нека да я вкарват тая забрана, нямаш грижи от мИня.

Но докато все още не е незаконно по-полекичка с определенията и дефинициите към пушачите. Т'ва не може да чатнете май, че влизате в ролята на "съдници" малко с предварение, а това може да го прави или съда или оня горе на небето.

Като стане пафкането незаконен акт, тогава си позволявайте да вкарвате всички пушачи под общ знаменател. Затова и аз провокирах под един знаменател всички непушачи да видиш колко е 'убау

Не е приятно, налЕ?

Ай, чиърс!

Коментар

• Пич явно нещо си много комплексиран?! Никой ли не е забелязал какъв БОСС си ?! Или,че си №1 на всички БАРОВЦИ?! та си седнал да ни обясняваш колко харчиш за тоалетна вода и наливен парфюм?! Незнам някой да е питал за НЕВЕРОЯТНИТЕ ти финансови възможности и къде в ХОРЕМАГА сядаш?...незнам може би имаш дюкян за цигари че толкова те боли да не би да забранят пушенето?!

Първоначално изпратено от marandi
                    Първоначално изпратено от jess
                    Та не е ли по-добре да се научим да се движим с хора, които правят компромиси...
                    По същата логика, все едно понеже аз се ръся по 100 кинта на месец за маркова парфюмерия, да започна да имам претенции към приятелите си защо те се фъскат с "малиция" да кажем ... или защо не са се фъскали? И оттам да направя "генералния" извод, че в заведенията не трябва да влизат 'орица, които не се фъскат с нещо марково.

Чиърс!

Коментар

• Всичко това касае ЧАСТНО КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ и най-ясно пролича от това кой е най-яростния защитник на "туризма" ..."ловеца" от ГЕРБ...човека със заменките които донесло "полза" на България...мисля, не си спомням точно как се казваше. Никаква логика няма в това да се обяснява как ще пострада отрасъла на туризма с цигарите....просто за пореден път сме свидетели, че заради определени лица могат цялата държава да я правят на лудница.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Man
                        Цялата тази патаклама е заради корпоративните интереси. Пушачите си мислят, че някой се бори за правата им, а всъщност са овце на хранилки, обаче в хранилките боклуци. Поне за мен такова положение щеше да бъде унизително и само заради това щях да хвърля цигарите. А да гледаш как големи мъже не могат да издържат и два часа без да запалят е жалко. Аз през живота си не съм запалил и една цигара, дори само заради любопитството (каквото не съм изпитвал).
                        Да, напълно съм съгласен.

Коментар

• Първоначално изпратено от jess

Чиърс!

Коментар

• Проблемът на врещящите непушачи е, че имат приятели, които пушат и явно им е по-лесно да кажат " Брат, държавата забрани, иначе нали знаеш, че нямам претенции...! И ако се разделят заведенята на пушачи - непушачи, то някои хора ще трабва да продължават да правят компромиси (или не) с възприятията си, а други да кажат "Познавам те от 20 години, ама или няма да пушиш в заведението (разбирайте и да си дезинфекциран и обезпаразитен), че да не ми лъхне на тутун, или "с нас е свършено". Непушачите, имам идея - туй изобретение "ЛицеКнига" не ми е много по вкуса, ама знам, там има различни каузи за сдружаване (коопериране за по-дъртите набори) - дайте го по непушене!!! Старите приятели ги отсвирете, пък с новите непушещи ще си мълчите на чист въздух!
                            Аз съм от хората, склонни да се съобразяват и да правят комромиси, ама насреща като имам дърво, то и аз съм дърво. Та не е ли по-добре да се научим да се движим с хора, които правят компромиси...

Коментар

• Темата става все по-трагична

Някакви цървули, наречени непушачи ( от форума ) вече се изживяват на Господ и казват как да си правят бизнеса собствениците на заведения?

Евала!

За пореден път повтарям, че за момента пушенето в заведения е .... РАЗРЕШЕНО!! Като го забранят, ще му мислят пушачите - няма проблем. Демек, като стане факт тогава се правете на Господ и влизайте в ролята на "съдници", засега тихо там и на масата до тоалетната, както си знаете.

Никой не ви е спрял и на масата в центъра, ама явно държите да подчертаете колко сте "модерни" и затова сядате до кенефа.

П.П. Приятелите ми, които държат заведения са потънали в кредити от 500к до няколко милки и са непушачи, и като чуят претенциите на някакви прошляци да им казват как да си правят бизнеса и полудяват.

Та, идеята ми е, теглете половин милка кредит, после като я узаконявате и РИОКОЗ ви мери аспирацията, която струва 50 хилки ( на практика не смърди ) и .... после нека всеки втори, който ви влезе в кръчмата да ви дава акъл как да си изгоните половината клиентела.

Идете и поговорете с кръчмари ви казах, а не да лаете по форумите. Отишъл някой със 50 кинта в месеца в някоя кръчма и вече акъли раздава .... смях. Дай Боже всеки втори, който поканите у вас да започва да ви плюе от вратата в какъв коптор живеете и к'ви сте "неевропейци", щото виждам и колко сте излизали в Европа, че дрънкате глупости.

Ай, чиърс!

П.П. Малко "остър" стана пост-а ми и никога не съм си позволявал да слагам всички под един знаменател, понеже най-малкото половината ми приятели са непушачи, ама както аз винаги съм се съобразявал с тях, така и те винаги с мен, ама да ръсите акъл кой как да си прави бизнеса ... т'ва е наглост.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
                                Заведенията НЕ са обществено място а частна собственост ...
                                Научих още нещо гениално. Досега си мислих, че заведенията, автобуси, маршрутки, таксита, всякакви кантори, магазини и т.н. са от една страна частни, но от друга - обществено място, тъй като извършват обществени услуги и взимат пари за това. Вече ще внимавам като влизам в някой магазин, заведение, такси - че собсвеникът може да ме вземе за крадец и да ме застреля, как така ще влизам в частна собсвеност. Щях да ти благодаря, че ме "светна", ама ме бяха "светнали" вече още преди 10-15 г. Пътувах с автобус в който се пушеше, представете си какво беше вътре. В автобуса имаше и деца и едно бебе (майка му също пушеше!). Та при първото спиране попитах шофьора, дали се пуши в автобуса - да пуши се. А дали е чувал за забрана за пушене в обществения превоз - чувал е, даже ми цитира откога е, но автобуса е частен и това е политика на фирмата. На следващия ден написах мейл до министерството на транспорта. Две седмици по късно изпращах близък със същия автобус (същата линия и фирма). Не бях виждал дотогава толкова много лепенки със зачеркната цигара на едно място - имаше ги абсолютно навсякъде по стъклата и вътре. Що ли съм такъв гаден и нетолерантен. Как не съм си направил една приятна 400 километрова разходка пеш, ами ще влизам в автобус за пушачи.

Коментар

Working...
                                X