Първоначално изпратено от Tiki Man
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ФакушкaБрейй, наистина няма по-големи гадове от бивши пушачи!.
Нести, аз не пуша, ама като те чета ми се прищява да ги почна пак.
И ми се иска още да те познавам, и да те опушвам непрекъснато.
Абе само аз ли от бившите пушачи съм без психични отклонения?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowАма вие не виждате ли, че отмяната на забрана за тютюнопушене е антикризисна мярка? Ми то е очевадно.
Дори аз предлагам следното. Със закон да се задължат всички български граждани над 14 години да пушат дневно поне по една кутия цигари (20 къса). Не е задължително да гълтат дима. Ако пък чак толкоз не щеш да пушиш, имаш право да купиш месечно по 30 кутии и да ги унищожиш в присъствието на данъчен инспектор.
Ама някой ще каже, че това не може да стане. Може! Може! Как цар Петър Първи е задължил руските боляри да пият "каве" и да пушат "тутун". Пък тогава е нямал нито "барети" нито "ДАНС". Що сега да не може? Ако Цецо се заеме сериозно с такова свято дело, то след един месец само Дянков ще вика "ура". Толкоз много акциз ша влезне в бюджета, че ша са чудим кво да го правим.
И, Дянков, да почерпиш за идеята! :lol: :lol:
Например по половин кутия на ден, и да не са 100мм, от късите само. И с филтър.
Коментар
-
Ама вие не виждате ли, че отмяната на забрана за тютюнопушене е антикризисна мярка? Ми то е очевадно.
Дори аз предлагам следното. Със закон да се задължат всички български граждани над 14 години да пушат дневно поне по една кутия цигари (20 къса). Не е задължително да гълтат дима. Ако пък чак толкоз не щеш да пушиш, имаш право да купиш месечно по 30 кутии и да ги унищожиш в присъствието на данъчен инспектор.
Ама някой ще каже, че това не може да стане. Може! Може! Как цар Петър Първи е задължил руските боляри да пият "каве" и да пушат "тутун". Пък тогава е нямал нито "барети" нито "ДАНС". Що сега да не може? Ако Цецо се заеме сериозно с такова свято дело, то след един месец само Дянков ще вика "ура". Толкоз много акциз ша влезне в бюджета, че ша са чудим кво да го правим.
И, Дянков, да почерпиш за идеята! :lol: :lol:Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandiПървоначално изпратено от jessТа не е ли по-добре да се научим да се движим с хора, които правят компромиси...
Просто е смешно, па не знам.
Чиърс!
Чиърс и от мен
Коментар
-
Значи както е тръгнало това правителство да се вслушва малко или много в общественото мнение, рано или късно забраната ще бъде наложена.
morandi,
пожелавам ти да се изкефиш за последно тези месеци и да пушиш по сто цигари на ден в заведения, че скоро или ще кибичиш навън при врабчетата или ще сега ти ще седнеш до лелката до тоалетната и ще си пушиш. Щото ти нали разбираш, че не е редно да ми пушиш в заведенията и да ме тровиш? Нали разбираш, че закона ще защитава мен, а не теб?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nabludatel777Пич явно нещо си много комплексиран?!
Но докато все още не е незаконно по-полекичка с определенията и дефинициите към пушачите. Т'ва не може да чатнете май, че влизате в ролята на "съдници" малко с предварение, а това може да го прави или съда или оня горе на небето.
Като стане пафкането незаконен акт, тогава си позволявайте да вкарвате всички пушачи под общ знаменател. Затова и аз провокирах под един знаменател всички непушачи да видиш колко е 'убау
Не е приятно, налЕ?
Ай, чиърс!
Коментар
-
Пич явно нещо си много комплексиран?! Никой ли не е забелязал какъв БОСС си ?! Или,че си №1 на всички БАРОВЦИ?! та си седнал да ни обясняваш колко харчиш за тоалетна вода и наливен парфюм?! Незнам някой да е питал за НЕВЕРОЯТНИТЕ ти финансови възможности и къде в ХОРЕМАГА сядаш?...незнам може би имаш дюкян за цигари че толкова те боли да не би да забранят пушенето?!
Първоначално изпратено от marandiПървоначално изпратено от jessТа не е ли по-добре да се научим да се движим с хора, които правят компромиси...
Чиърс!
Коментар
-
Всичко това касае ЧАСТНО КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ и най-ясно пролича от това кой е най-яростния защитник на "туризма" ..."ловеца" от ГЕРБ...човека със заменките които донесло "полза" на България...мисля, не си спомням точно как се казваше. Никаква логика няма в това да се обяснява как ще пострада отрасъла на туризма с цигарите....просто за пореден път сме свидетели, че заради определени лица могат цялата държава да я правят на лудница.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tiki ManЦялата тази патаклама е заради корпоративните интереси. Пушачите си мислят, че някой се бори за правата им, а всъщност са овце на хранилки, обаче в хранилките боклуци. Поне за мен такова положение щеше да бъде унизително и само заради това щях да хвърля цигарите. А да гледаш как големи мъже не могат да издържат и два часа без да запалят е жалко. Аз през живота си не съм запалил и една цигара, дори само заради любопитството (каквото не съм изпитвал).
Коментар
-
Първоначално изпратено от jessТа не е ли по-добре да се научим да се движим с хора, които правят компромиси...
Чиърс!
Коментар
-
Проблемът на врещящите непушачи е, че имат приятели, които пушат и явно им е по-лесно да кажат " Брат, държавата забрани, иначе нали знаеш, че нямам претенции...! И ако се разделят заведенята на пушачи - непушачи, то някои хора ще трабва да продължават да правят компромиси (или не) с възприятията си, а други да кажат "Познавам те от 20 години, ама или няма да пушиш в заведението (разбирайте и да си дезинфекциран и обезпаразитен), че да не ми лъхне на тутун, или "с нас е свършено". Непушачите, имам идея - туй изобретение "ЛицеКнига" не ми е много по вкуса, ама знам, там има различни каузи за сдружаване (коопериране за по-дъртите набори) - дайте го по непушене!!! Старите приятели ги отсвирете, пък с новите непушещи ще си мълчите на чист въздух!
Аз съм от хората, склонни да се съобразяват и да правят комромиси, ама насреща като имам дърво, то и аз съм дърво. Та не е ли по-добре да се научим да се движим с хора, които правят компромиси...
Коментар
-
Темата става все по-трагична
Някакви цървули, наречени непушачи ( от форума ) вече се изживяват на Господ и казват как да си правят бизнеса собствениците на заведения?
Евала!
За пореден път повтарям, че за момента пушенето в заведения е .... РАЗРЕШЕНО!! Като го забранят, ще му мислят пушачите - няма проблем. Демек, като стане факт тогава се правете на Господ и влизайте в ролята на "съдници", засега тихо там и на масата до тоалетната, както си знаете.
Никой не ви е спрял и на масата в центъра, ама явно държите да подчертаете колко сте "модерни" и затова сядате до кенефа.
П.П. Приятелите ми, които държат заведения са потънали в кредити от 500к до няколко милки и са непушачи, и като чуят претенциите на някакви прошляци да им казват как да си правят бизнеса и полудяват.
Та, идеята ми е, теглете половин милка кредит, после като я узаконявате и РИОКОЗ ви мери аспирацията, която струва 50 хилки ( на практика не смърди ) и .... после нека всеки втори, който ви влезе в кръчмата да ви дава акъл как да си изгоните половината клиентела.
Идете и поговорете с кръчмари ви казах, а не да лаете по форумите. Отишъл някой със 50 кинта в месеца в някоя кръчма и вече акъли раздава .... смях. Дай Боже всеки втори, който поканите у вас да започва да ви плюе от вратата в какъв коптор живеете и к'ви сте "неевропейци", щото виждам и колко сте излизали в Европа, че дрънкате глупости.
Ай, чиърс!
П.П. Малко "остър" стана пост-а ми и никога не съм си позволявал да слагам всички под един знаменател, понеже най-малкото половината ми приятели са непушачи, ама както аз винаги съм се съобразявал с тях, така и те винаги с мен, ама да ръсите акъл кой как да си прави бизнеса ... т'ва е наглост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverageЗаведенията НЕ са обществено място а частна собственост ...
Коментар
Коментар