IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.capital.bg/politika_i_iko..._e_pod_vupros/

Коментар

• Първоначално изпратено от tstoyanova Разгледай мнение
      ... студент, които са основни посетители на нощните заведения...
      .. Не те знам в какви заведения ходиш, но тия студентски вечеринки ......
      Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
      Манков ,ти си абсолютно прав.Аз съм непушач, но съм в ресторантьорския бранш и ми е ясно,че забраната ще удари по оборотите на целогодишните заведения.А на Стоянова косата и щяла да се опуши ,нея я интересува ЛАКЪТ за нокти ,А по тезата и разбирам ,че познава кръчмарството от външната страна на бара
      Не знам до колко може да се вмести в закона, но решението е частни клубове с ограничен достъп или с членски карти. В края на 90 те и началото на милениума имаше във Варна няколко такива... А за спада, ще го има. Това как майките с дечица харчили пари, пълни глупости. Англичани и скандинавци идват за фиркане, пушене и мацки. Момичетата и жените им пък за пиене, пушене и мъже. Вземи им едното и ще се отнесат в друга посока. Майките с деца и разните му семейства идват ол инклузив и не харчат почти нищо извън това което са платили още в чужбина...
      Last edited by Jay Gould; 24.12.2011, 00:50.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
        Стоянова,
        аз г нооворя по опит, по това, което виждам.

Затова и написах "факт".

Колкото и да ми обясняваш, че не е - е, вярвам повече на очите си, отколкото на нечия логика. Логики най-различни, фактите са факти.
        Манков ,ти си абсолютно прав.Аз съм непушач, но съм в ресторантьорския бранш и ми е ясно,че забраната ще удари по оборотите на целогодишните заведения.А на Стоянова косата и щяла да се опуши ,нея я интересува ЛАКЪТ за нокти ,А по тезата и разбирам ,че познава кръчмарството от външната страна на бара
        Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Стоянова,
          аз говоря по опит, по това, което виждам.

Затова и написах "факт".

Колкото и да ми обясняваш, че не е - е, вярвам повече на очите си, отколкото на нечия логика. Логики най-различни, фактите са факти.

Коментар

• Хаиде да я приемат по-бързо

Сигурен съм, че много пушачи им трябва малко за да откажат цигарите, всяка една мярка за ограничаването на тютюнопушенето ще им помогне да откажат цигарите ...
            Без авиация, няма нация!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
              Ако забранят напълно пушенето в заведения, ще останат живи само някои сладкарници, мърлявите "бърза закуска" и скъпарските, но студени шератони-мератони.
              И, разбира се, цените ще са много по-високи.

Останалото ще затвори, защото от вас, непушачи, заведението има много по-малко консумация, отколкото от пушачите-пиячите. Факт.

Та не знам какво толкова се радвате вие, непушачите... Какво предпочитате - да има 50 пъти по-малко заведения с норма "непушачи" и два-три пъти по-скъпи??

Моля да не минавате с номера "ама виж как е в Англия"; тук е България.
              Хаха уби ме! Честно!

Първо няма никаква връзка пушач - пияч!
              Аз съм непушач, но повярвай ми, не че е за хвалене де, но пия не по-малко от пушачите. После, ако ще си говорим за консумация - извинявай, но пушачите консумират много по-малко що се отнася до кухня, то устата им не остава празна от цигари... И понеже имам поглед над ресторантьорския бизнес, трябва да ти кажа, че основната част от печалбата е от кухня!
              Да не говорим, че на един студент, които са основни посетители на нощните заведения - той като си купи една кутия цигари и кажи ми колко качествен алкохол ще си позволи и колко ще изхарчи в това заведение?
              Аз бях заклет пушач 10 години и в Англия под дъжда съм излизала да пуша ако става въпрос и там има пушачи - те как оцеляват?
              Четох и една статия, че от туроператорския бранш били доволни - щели да идват повече семейства с деца. По последни проучвания именно семействата с малки деца харчат най-много в България. Така че не разбирам за какво ревете...

И на последно място аз лично съм доволна - няма да се вмирисвам всеки път като излезна с приятелки, като снощи - седнахме в прилично заведение, скъпи вина, прекрасна кухня, а на излизане от заведението да ми миришат дрехите, да ми мирише косата на ... и аз не знам какво - все едно съм излезнала от ТИР

Коментар

• Ако забранят напълно пушенето в заведения, ще останат живи само някои сладкарници, мърлявите "бърза закуска" и скъпарските, но студени шератони-мератони.
                И, разбира се, цените ще са много по-високи.

Останалото ще затвори, защото от вас, непушачи, заведението има много по-малко консумация, отколкото от пушачите-пиячите. Факт.

Та не знам какво толкова се радвате вие, непушачите... Какво предпочитате - да има 50 пъти по-малко заведения с норма "непушачи" и два-три пъти по-скъпи??

Моля да не минавате с номера "ама виж как е в Англия"; тук е България.
                Last edited by vmankov; 23.12.2011, 15:42.

Коментар

• Еее, аз поне 2-3 заведения видях с отделени с преграда или врата помещения за пушачи и непушачи. Например Хепито си има преграда; има една сладкарница на Графа, не й помня името, тя си има остъклена тераса за пушачи, а за непушачи е помещението вътре, абе сега не се сещам за много примери, но има тук-там

Коментар

• Първоначално изпратено от Usercho Разгледай мнение
                    Така и не ги видях тези заведения с отделения. Масово част от заведението е с места за непушачи другата за пушачи, без някаква преграда или с нещо наподобяващо преграда. И така едната част си е опушена другата по-малко опушена. Мисълта ми е че не се спазват досегашните регулации.
                    Явно не си влизал в заведение
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                      Чии цигари пушиш в заведенията с отделения?
                      Така и не ги видях тези заведения с отделения. Масово част от заведението е с места за непушачи другата за пушачи, без някаква преграда или с нещо наподобяващо преграда. И така едната част си е опушена другата по-малко опушена. Мисълта ми е че не се спазват досегашните регулации.

Коментар

• Като непушач съм твърдо за забраната.....Много е неприятно да си в затворено помещение и да се пуши.......Б.Б си го каза много точно,на който му се пуши да излиза навън и да го прави,а не да трови и хората около него

Коментар

• вярно е, че не всички трябва да ни дишат дима, но яз съм против да се забрани пушенето, компромисният вариант е просто да има отделно място за пушачи и такова за непушачи.

Коментар

Баба ми която доживя до 102 години и пушеше до последния си миг би поспорила с теб. .
                            Принципно пуша, но доста умерено. Личното ми предпочитание е да бъде напълно забранено пушенето в затворени помещения. Все пак не е нужно да пушиш от цигарите на още двайсет и повече човека.
                            Даааам, моят дядка пушеше по 3-ка арда без филтър. Умря на 86, щот на 80 падна от 12 метра докато строителстваше. След тва беше 18 дни в кома и живя още 6 години с някоя и друга болежка от падането. Милата ми бабка пък която му дишаше пушека се спомина на 96

Коментар

Баба ми която доживя до 102 години и пушеше до последния си миг би поспорила с теб. .
                              Принципно пуша, но доста умерено. Личното ми предпочитание е да бъде напълно забранено пушенето в затворени помещения. Все пак не е нужно да пушиш от цигарите на още двайсет и повече човека.
                              Не бъди толкова виждащ до носа си - на примера с твоята баба, хората ще ти дадат хиляда други с отрицателен резултат!
                              Чии цигари пушиш в заведенията с отделения?

Коментар

• Моето лично мнение е, че трябва да се запази сегашното положение, но да се спазва без всякакви вариации. Иначе каква файда, че са отделени помещенията, като в общия случай вратата между тях стои отворена. Нямам нищо против и да се забрани пушенето изцяло. Голям купон е на вратата пред кръчма лятно време в Италия например. Създават се нови контакти))

Коментар

Working...
                                X