Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tstoyanova Разгледай мнение... студент, които са основни посетители на нощните заведения...
Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнениеМанков ,ти си абсолютно прав.Аз съм непушач, но съм в ресторантьорския бранш и ми е ясно,че забраната ще удари по оборотите на целогодишните заведения.А на Стоянова косата и щяла да се опуши ,нея я интересува ЛАКЪТ за нокти ,А по тезата и разбирам ,че познава кръчмарството от външната страна на бараLast edited by Jay Gould; 24.12.2011, 00:50.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеСтоянова,
аз г нооворя по опит, по това, което виждам.
Затова и написах "факт".
Колкото и да ми обясняваш, че не е - е, вярвам повече на очите си, отколкото на нечия логика. Логики най-различни, фактите са факти.Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеАко забранят напълно пушенето в заведения, ще останат живи само някои сладкарници, мърлявите "бърза закуска" и скъпарските, но студени шератони-мератони.
И, разбира се, цените ще са много по-високи.
Останалото ще затвори, защото от вас, непушачи, заведението има много по-малко консумация, отколкото от пушачите-пиячите. Факт.
Та не знам какво толкова се радвате вие, непушачите... Какво предпочитате - да има 50 пъти по-малко заведения с норма "непушачи" и два-три пъти по-скъпи??
Моля да не минавате с номера "ама виж как е в Англия"; тук е България.
Първо няма никаква връзка пушач - пияч!
Аз съм непушач, но повярвай ми, не че е за хвалене де, но пия не по-малко от пушачите. После, ако ще си говорим за консумация - извинявай, но пушачите консумират много по-малко що се отнася до кухня, то устата им не остава празна от цигари... И понеже имам поглед над ресторантьорския бизнес, трябва да ти кажа, че основната част от печалбата е от кухня!
Да не говорим, че на един студент, които са основни посетители на нощните заведения - той като си купи една кутия цигари и кажи ми колко качествен алкохол ще си позволи и колко ще изхарчи в това заведение?
Аз бях заклет пушач 10 години и в Англия под дъжда съм излизала да пуша ако става въпрос и там има пушачи - те как оцеляват?
Четох и една статия, че от туроператорския бранш били доволни - щели да идват повече семейства с деца. По последни проучвания именно семействата с малки деца харчат най-много в България. Така че не разбирам за какво ревете...
И на последно място аз лично съм доволна - няма да се вмирисвам всеки път като излезна с приятелки, като снощи - седнахме в прилично заведение, скъпи вина, прекрасна кухня, а на излизане от заведението да ми миришат дрехите, да ми мирише косата на ... и аз не знам какво - все едно съм излезнала от ТИР
Коментар
-
Ако забранят напълно пушенето в заведения, ще останат живи само някои сладкарници, мърлявите "бърза закуска" и скъпарските, но студени шератони-мератони.
И, разбира се, цените ще са много по-високи.
Останалото ще затвори, защото от вас, непушачи, заведението има много по-малко консумация, отколкото от пушачите-пиячите. Факт.
Та не знам какво толкова се радвате вие, непушачите... Какво предпочитате - да има 50 пъти по-малко заведения с норма "непушачи" и два-три пъти по-скъпи??
Моля да не минавате с номера "ама виж как е в Англия"; тук е България.Last edited by vmankov; 23.12.2011, 15:42.
Коментар
-
Еее, аз поне 2-3 заведения видях с отделени с преграда или врата помещения за пушачи и непушачи. Например Хепито си има преграда; има една сладкарница на Графа, не й помня името, тя си има остъклена тераса за пушачи, а за непушачи е помещението вътре, абе сега не се сещам за много примери, но има тук-там
Коментар
-
Първоначално изпратено от Usercho Разгледай мнениеТака и не ги видях тези заведения с отделения. Масово част от заведението е с места за непушачи другата за пушачи, без някаква преграда или с нещо наподобяващо преграда. И така едната част си е опушена другата по-малко опушена. Мисълта ми е че не се спазват досегашните регулации.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеЧии цигари пушиш в заведенията с отделения?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Usercho Разгледай мнениеБаба ми която доживя до 102 години и пушеше до последния си миг би поспорила с теб. .
Принципно пуша, но доста умерено. Личното ми предпочитание е да бъде напълно забранено пушенето в затворени помещения. Все пак не е нужно да пушиш от цигарите на още двайсет и повече човека.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Usercho Разгледай мнениеБаба ми която доживя до 102 години и пушеше до последния си миг би поспорила с теб. .
Принципно пуша, но доста умерено. Личното ми предпочитание е да бъде напълно забранено пушенето в затворени помещения. Все пак не е нужно да пушиш от цигарите на още двайсет и повече човека.
Чии цигари пушиш в заведенията с отделения?
Коментар
-
Моето лично мнение е, че трябва да се запази сегашното положение, но да се спазва без всякакви вариации. Иначе каква файда, че са отделени помещенията, като в общия случай вратата между тях стои отворена. Нямам нищо против и да се забрани пушенето изцяло. Голям купон е на вратата пред кръчма лятно време в Италия например. Създават се нови контакти))
Коментар
Коментар