и в попово се усети! Слизайте в бункерите на блоковете ви, не стойте по етажите, не си правете майтап!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Земетресение в София!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеА тук клати по силно
явно, че няма да лягам да спя въпреки, че ми се затварят очите ................... един буден трябва да има във всяко семейство
Коментар
-
в момента в Пловдив 4.31 часа пак клати
===================
Какво да правим по време на земетресение:
Не се паникьосвайте и не хуквайте да бягате напосоки - това е първата препоръка на специалистите за реакция при силно земетресение. Ето други практически съвети:
- Не трябва да напускате жилището, училището и изобщо сградата, в която се намирате, освен ако бихте могли да излезете на открито за около 10 секунди
- Заемете най-безопасното място в сградата - под рамката на вратата, близо до вътрешна стена, колона, под стабилна маса или легло
- След първите вибрации люлеенето ще се засилва, запазете самообладание и не хуквайте към асансьорите и стълбите
- Ако сте на улицата, застанете далеч от сгради и далекопроводи
- Ако трусът ви завари зад волана, спрете на открито, безопасно място и изчакайте
- В обществения транспорт е по-добре да изчакате края на труса в превозното средство.
След преминаването на първия трус:
- Изключете електричеството, газта и водата
- Вземете подготвения багаж и бързо напуснете сградата
- Слезте по стълбите, не ползвайте асансьор
- Осигурете предимство за майките с деца и за възрастните хора
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеПич ( нерегистриран )
22.05.2012 04:09
Добре, че е нет-а, че да разберем туй-онуй за заметресението! Така наречените журналисти от т.нар "национални медии" явно чакат ББ да каже дали въобще е имало заметресение и колко му е бил магнитута - затова никъде ни дума, ни ред! Не ми се мисли, ако ни обявят война - ще разберем, че са ни прегазили чак когато ни сменят букварите за първи клас...
Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Пич ( нерегистриран )
22.05.2012 04:09
Добре, че е нет-а, че да разберем туй-онуй за заметресението! Така наречените журналисти от т.нар "национални медии" явно чакат ББ да каже дали въобще е имало заметресение и колко му е бил магнитута - затова никъде ни дума, ни ред! Не ми се мисли, ако ни обявят война - ще разберем, че са ни прегазили чак когато ни сменят букварите за първи клас...
Коментар
-
252
0 1 Отговори
Ник
преди 1 минута
В Перник са паднали два блока, чух се сега с приятели!!!
http://www.dnes.bg/sofia/2012/05/22/...comment-newestДа се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеСипи си едно малко че и без това няма да се спи... Как и да го гледаш нервната система се превъзбужда и няма заспиване..
нито пия , нито съм се превъзбудил от друсането
жена ми и тя стана, чуди се какво да прави и пак си легна, а след десетина минути и заспа
Коментар
-
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениедоста време ни люшкаше -> може би 30 сек. и повече ......................... въпроса е дали ще има повторен трус или да си лягаме
Коментар
Коментар