Аз обаче сега ще предложа едно решение. Трудно осъществимо, но все пак идея, по която да се работи. Правим си партия от нов тип - в която няма лидери, а всичко се решава с пряко гласуване. Внедряваме пряката демокрация първо в партията, за да служи за пример. Всички политически въпроси се решават чрез гласуване от членовете на партията. Може да се направи през един сайт в интернет - никакъв проблем. Така ще си правим и вътрешни избори. Всеки член трябва да може да предложи за гласуване каквото и да е по единствено своя инициатива. И то да се гласува в някакъв разумен и достатъчно бърз срок. Да се влезе ли в коалиция с ДПС - всички гласуват "НЕ" и готово. Предлагам за кандидат-кмет Иван Иванов и Петър Петров. Гласуват за тях и който събере повече - той е. И т.н. принципът е ясен. Всеки ще чувства, че нещо зависи и от неговия глас. И няма само да плаща членски внос, а друг да решава вместо него. Естествено тези принципи за пряка демокрация да се внедрят и в цялата държава ако тази партия спечели властта. Преки избори за всички висши държавни длъжности. Мажоритарни избори за парламент с възможност за отзоваване ако някакъв процент избиратели гласуват и т.н.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от mysteriousок, скъпи съфорумци,
хайде да си зададем един въпрос: с какво ние можем и искаме да спомогнем да бъде овладяна тази напаст?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mysteriousок, скъпи съфорумци,
хайде да си зададем един въпрос: с какво ние можем и искаме да спомогнем да бъде овладяна тази напаст?
Коментар
-
http://www.youtube.com/watch?v=-KZUZ6QR_-o
http://www.dnes.bg/article.php?id=39850
Акция "Респект" сред бабешката мафия, продаваща незаконно магданоз, мерудии и къпини по ул. "Граф Игнатиев" провежда МВР от няколко дни. За това сигнализираха читатели на в. "Експрес", станали свидетели на мрачни гледки в центъра на София. Блюстителите на реда безпощадно прогонват възрастните жени и дори се саморазправят с тях, алармираха още читателите. Един от тях разказа, как на ъгъла на ул. "Граф Игнатиев" и "Цар Иван Шишман" един полицай пред погледите на свои колеги не само че прогонил възрастна жена, но и дълго ритал импровизираната сергия, върху която тя изложила своята "стока" - магданоз, цветя и къпини. Видеозапис на случката е качен в интернет на адрес http://www.youtube.com/watch?v=-KZUZ6QR_-o
Там възрастната жена обяснява, че е помолила полицаите да не й ритат нещата, защото е 97 % сърдечен инвалид и само да я оставят да се опре малко на стената и ще си ги събере сама. "Той обаче ми каза, че не само ще ми рита нещата, но ще дойде у нас и ще ми рита и вратата, и мене ще ме рита цяла нощ", разказва бабата на записа и плаче.
Коментар
-
Тия наши тъпи политици не разбират ли, че тъкмо така ще спечелят избиратели. Като покажат твърдост и разгонят тия хулиганстващи тълпи. Кой ще ги упрекне, че полицията си е свършила работата за опазване на обществения ред. Тръгнали с бухалките мангалите и чупят по пътя. Изправяш се пред тях и казваш спри или ще стреляме. Пък ако тогава не спрат и някой бъде застрелян, още по-добре. Да им вземат страха малко. Оставаше някой да тръгне с бухалката срещу полицай и онзи да го гледа благо и кротко. Стреля на месо и това е. Айде, господа политици. Свършете тази работа, накарайте полицията да бие и трепе бандитите. Ама не щете, защото и вие сте същите бандити.
Коментар
-
Bobi75
именно, може много да се говори по това каква комунистическо-престъпна организация е МВР.
Коментар
Коментар