IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Director
    Първоначално изпратено от Jay Gould
    Чудя се защо защитниците на циганията във форума не изведат нито един аргумент, не отговорят конкретно на нито един поставен въпрос, относно правосъдната ни система, здравеопазване, образование, социално осигуряване?

Опитах се да попитам Красимира или някой друг мангозащитник, защо аз трябва да си платя ваксината срещу хепатит, а за циганите е безплатна!

Отговор няма, а само едно безкрайно бла-бла, чисто по Гьобелски (Една лъжа повторена 100 пъти става истина) Дискриминация та дискриминиация! Да, но за кого?!!?

Каква дискриминация и кой е дискриминиран в тази страна? Нека попитам пак! Ние или те?!
    Доколкото си спомням, теорията за световна конспирация твърди, че евреите управляват света, но ти представяш интересна хипотеза - циганите Браво, това е новаторско

Ще ти кажа защо трябва да си плащаш ваксината срещу хепатит, а за циганите е безплатна:

1. Не е луд който яде баницата, а който му я дава - в случая некадърната и некомпетентна власт (която впрочем ние сме си избрали);

2. Циганите отделят повече време и усилия да проучат и издействат социални помощи и затова успяват.
    Глупости

1. .... ако ме бе чел внимателно, щеше да видиш, че застъпвам същата теза. Не циганите са виновни в случая, а политиците ни, съдебната система и полицията.

2. Нали уж са неграмотни? Как става така, че те се оправят в Телк и социалните служби, а българите не?
    Нещо не се връзва тезата ти специално за това.

3. Не съм избирал тази власт, но смятам че е отговорна пред мен и вас, защото ние плащаме тя да управлява, а който плаща той поръчва музиката!
    Убеден съм! Рано или късно цигуларите ще ги бият жестоко по главите за това, че свирят само Доко-Доко. Всяко нещо си има граници.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Политическата коректност е бомба със закъснител.Пред страха от това да ги влачат по съдилища,заради проявена расова ,верска,сексу-ална и т.н. нетолерантност много хора не говорят искрено това,което мислят.
      Те- малцинствата имат право да не ни харесват,а ние нямаме.
      Те -псевдо
      защитниците на животните отнемат парковете от децата ни.
      Намират си и хранени от фондации адвокати.
      Къде са въпросните адвокати след наводнението в Цар Калоян....според мен пострадалита имат право на граждански искове с-у концеционера .

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
        Първоначално изпратено от R.I.P.
        Истината е че са ни ояздили и ни поклъцват со шпори, а ние рипаме ли рипаме, а те се кефат.

Имам познат на чиято земя са се заселили цигани и са си построили незаконна къща с ограда кенеф ток и др. екстри. Две години се опитва да си влезе във владение, но нищо не стана. То не беха полиции, евророма и тем подобни цигании. Накрая човека бахтиса и е собственик само на хартия.

Един нормален етнически българин ако от Перник се пресели в София, ще плаща: квартира 200 лв. ток 30 лв. парно 120 лвподръжка на общи части на жилището осигуровки и тн и тн = около 350-400лв. консуматив и работи за 500-600лв.

И така бай мангал от Перник идва в София и се настанява във виетнамските общежития и започва да краде..а забравих първо се регистрира като безработен и започват помощите Не плаща ток и вода и данъци (нереализираната загуба си е чиста печалба). Почва да краде мами и да работи някаква обща работа и само да мрънка че са му малко парите и децата са му болни.

Бие шута на мангалетата да просят из улиците и като почиват да крадат, братчетката върти фустата на околовръстното и тн и тн

Та ако мога да обобщя с две приказки: Бай мангал пари за жилище не е давал + 50000 лв., месечни консумативи по подръжка на жилище в р-р на 250-300 не плаща, данъци не плаща, държавата му плаща да лежи => Та седа и си мисля че манго си докарва 2 бона на месец без да е учил и работил.

А сега някой българин се похвали с такива придобивки и доходи.

Ей на това му викам толерантност.

КРАСИМИРЧЕ прехвърли на некой манго апартамента си и му плащай консумативите и остави дъщеря си за прислуга. Нека даваме пример за интеграция, ма ракия не му давай че ако се напие може да сегне...
        Нито на Красимирка нито на друг мангозащитник от тези дето се пръкнаха изведнъж не им се кометира това
        Аз пък имам роднини, които не две, а ДЕСЕТ години се борят да влязат във владение на имотите си, възстановени по ЗВСВОНИ, завзети не от мангали, а от чистокръвни, бели, расови български комуняги и ченгета.

Правосъдната система е по принцип скапана и неефективна и това няма нищо общо с циганьорите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
          Чудя се защо защитниците на циганията във форума не изведат нито един аргумент, не отговорят конкретно на нито един поставен въпрос, относно правосъдната ни система, здравеопазване, образование, социално осигуряване?

Опитах се да попитам Красимира или някой друг мангозащитник, защо аз трябва да си платя ваксината срещу хепатит, а за циганите е безплатна!

Отговор няма, а само едно безкрайно бла-бла, чисто по Гьобелски (Една лъжа повторена 100 пъти става истина) Дискриминация та дискриминиация! Да, но за кого?!!?

Каква дискриминация и кой е дискриминиран в тази страна? Нека попитам пак! Ние или те?!
          Доколкото си спомням, теорията за световна конспирация твърди, че евреите управляват света, но ти представяш интересна хипотеза - циганите Браво, това е новаторско

Ще ти кажа защо трябва да си плащаш ваксината срещу хепатит, а за циганите е безплатна:

1. Не е луд който яде баницата, а който му я дава - в случая некадърната и некомпетентна власт (която впрочем ние сме си избрали);

2. Циганите отделят повече време и усилия да проучат и издействат социални помощи и затова успяват.

Коментар

• Колко са ощетени и дискриминирани тези "нещастни хора" може да съдим по следния факт.
            Циганите са 8-10% от населението, а консумират над 50 % от парите за социално осигуряване и здравеопазване.

За това, когато майка ми си счупи крак миналото лято се наложи да се бръкна 2800 лв за става + Н брой пари за самата операция и консумативи, докато циганките ги лекуваха и оперираха напълно безплатно ...
            Баща ми е с удар, парализиран, почти спяп, но инвалидност не му признаха, а познавам поне 5 здрави, прави циганина на които държавата с кеф плаща пенсии за 100 % инвалидност, да мързелуват.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Циганите не ги пускат по басейните не защото са цигани, а заради мизериите които правят. Един негър съм сигурен, че ще бъде пуснат. А, тази журналистка иска да стане известна. А, въпросния убит пенсионер съм сигурен, че можеше да е жив ако си беше защитил имота като онзи осъден пенсионер - физик. Сега обаче няма да се стоварят в Градинарово 200-300 българи със сопи и брадви, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                Неприятно е това, Умрялов, за индианката-журналистка, но срещу тоя случай за дискриминация на циганка, мога да посоча 1000 случая на дискриминирани Българи за сметка на полусъществата.... и то дискриминация за много по-важни неща от един басейн. Да сте чули държавата да е дала дом на нуждаещо се Българско семейство? А на хъхрещата измет строят къщи, нали? Кога Българи ще заведат дело за дискриминация - например младо семейство, което няма къде да живее?
                Цялото това писание за бедната журналистка мангалка ми прилича на "патица".
                Ако не знаете какво е патица, това е измислена случка описана по достоверен начин за да се запълнят страници или наблегне на дадено събитие.
                В статията услужливо не се споменава къде работи тази Виолета Драганова

Коментар

• По всяка вероятност пак са цигани ...... http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1089575

Коментар

• Прав си, R.I.P., те са такива, обществото, сред което живеят категорично ги заклеймява и да искат няма как да се измъкнат...Омагьосан кръг.Все пак, отнякъде се почва...зависи от желанието за посока...

Иначе нищо ново...за белите американци, "циганите" са били негрите, за англичаните - индийците...Виж тази статия:

Французите били най-толерантни към мюсюлманите

Таня Иванова
                    tivanovapari.bg 20.08.2007 12:10

Англичаните пък се плашат най-много от поклонниците на Аллах

След редицата атентати, обвързани с мюсюлманския свят, през последното десетилетие, да си поклонник на Аллах в Европа означава да си втора класа човек. Огромен процент от гражданите на големите Европейски страни, в които има голяма маса мюсюлманско население, се страхуват от тях и често не искат да ги интегрират в обществото. Най-слабо обаче това се усеща във Франция, където само 21% от населението смята, че мюсюлманите са заплаха за обществото. Данните са от проучване на британския в. Financial Times за нагласите против мюсюлманите в Европа и САЩ.

Най-голям процент на гражданите, които твърдят, че се страхуват от мюсюлманите и намират, че тази религиозна група е заплаха за тяхната национална сигурност са англичаните. Сред тях 52% очакват терористична атака от мюсюлманите до 1 година. Общо 39% от англичаните са сигурни, че мюсюлманите са заплаха за обществото им.

Що се отнася до културната интеграция, най-малко желание за интегриране има в САЩ и Германия. Там 40% от запитаните казват, че биха били против детето им да сключи брак с мюсюлманин, докато във Франция този процент е едва 20%.

Във Франция са и най-големите защитници на правата на мюсюлманите, като около 50% смятат, че тази религиозна група е несправедливо обект на много критика и предразсъдъци.

Коментар

• Съни, за да придобият това обществено мнение и нагласа в останалите български граждани доста години са се потрудили според мен...

Между другото не съм чул представители на др. етноси в БГ да имат положително мнение за тях. Точно обратното.

Коментар

• R.I.P., примерите ти само показват нагласите и по-точно избирателността в тях...
                        В единият случай става въпрос за явна дискриминация, във вторият - не е ясно мерките, които се взимат срещу крадците защо се налага мнение, че трябва да имат връзка непременно с ромите?!
                        Наскоро разбиха колата на моя приятелка, малко по-късно се разбра, че извършители са 2 наркоманчета - за съжаление, едното дете на "голям"/ и Бял/ човек и дори не направиха разследване...

Всичко опира до законност и най - вече до безпристрастното й прилагане!

А пък циганите, докато живеят в тези коптори и с общественото мнение около тях...няма как да се очаква всичките да проявят мотивация и желание да се интегрират - нито ще могат, нито ще искат...
                        /дори да се опитат, ще им коства пет пъти повече усилия, за да се доказват/

Коментар

• Неприятно е това, Умрялов, за индианката-журналистка, но срещу тоя случай за дискриминация на циганка, мога да посоча 1000 случая на дискриминирани Българи за сметка на полусъществата.... и то дискриминация за много по-важни неща от един басейн. Да сте чули държавата да е дала дом на нуждаещо се Българско семейство? А на хъхрещата измет строят къщи, нали? Кога Българи ще заведат дело за дискриминация - например младо семейство, което няма къде да живее?
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Не пускат на плажа ромка журналистка
                            Виолета Драганова ще съди управата на басейна за расова дискриминация
                            [ 2007-08-25 ]Десислава Боцева

Първата говорителка от ромски произход в БНТ Виолета Драганова не е била допусната вчера да влезе на плажа на столичния басейн "Леда", съобщи агенция Фокус.
                            Журналистката тръгнала за басейна заедно със сестра си и племенника си, но когато извадила портфейла си да плати, я спрели на входа и не я пуснали да влезе. "Обясниха ми, че има частно парти и не можем да влезем, защото входът бил само със специални карти", казва Виолета. Според нея няколко минути след като са й забранили да влезе, тя видяла да влизат на плажа други хора без никакви карти. "Спрях няколко човека и ги попитах дали знаят за частното парти и дали имат карти, а те отговориха, че не знаят за какво става дума и след това без проблеми си влязоха", каза Виолета. Драганова решила да се върне и да пробва отново, като попитала дали няма места вътре въпреки частното парти. Пазачите на входа отново я спрели. Тя опитала трети път, но пак безуспешно.
                            "Настоях да ми кажат истината защо не ме пускат в басейна", обясни Драганова. Според нея служителите не са могли да й дадат адвекватен отговор, каза ли й, че не й дължат никакво обяснение и са я помолили да напусне. "Истинската причина да не ме допуснат вътре е това, че съм мургава и си личи, че съм от ромски произход", каза Виолета.
                            В момента полицията работи по случая.
                            Виолета Драганова ще подаде жалба в полицията и ще съди управата на басейна за расова дискриминация.

VS

Не залагайте капани срещу крадци, ще ви осъдят
                            Минирането на имот не е неизбежна самоотбрана, дори да са ви обирали до шушка много пъти
                            [ 2004-05-10 ] Фани ЧОДЖУМОВА

Пенсионираният учител по физика Никола Похлупков бе осъден, след като мина в двора му откъсна ръката на мургава крадла.
                            Дори да ви е дошло до гуша от крадци, които многократно обират дома или вилата ви, в никакъв случай не залагайте капани, които да се задействат във ваше отсъствие. Това съветват адвокати, защитавали в съда обрани хора, опитали се да предпазят жилищата си чрез ток по оградата, самоделки или други методи. Ако така нараните крадеца, ще ви осъдят, макар и условно, и

ще се простите с чистото си съдебно минало

Коментар

• Интересно ми е за вторият случай (бизнесменът) крадците бели момчета ли са били или хъхрещи? Или магистратите са се стреснали от небългарското име на човекът, защитил себе си и собствеността си (ами ако арменецът се оплаче от дискриминация - казали са си) или ги е респектирало това, че е бизнесмен с Мерцедес?

Това е най-голямата идиотщина - хем полицията не ни защитава, хем и сами нямаме право да се защитаваме. Има спешна нужда от закон за защита на частната собственост, още повече, че нейната неприкосновеност е залегнала в Конституцията ни, само че мръсните ни политици, които сега го управляват, няма да го прокарат никога. Те са все или дупедавци, или такива заблудени "хуманисти" като Красимира. Някой знае ли какви са законите за такива случаи в ЕС?
                              Пенсионерът, минирал дворът си е трябвало да заведе дело на по-висока инстанция - ако трябва в Страсбург. Също случаят с Васил Господинов - щом след ПЕТ обира не е получил защита от държавата, на която плаща данъци - трябвало е да съди съответните органи.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• императоре, относно защита на имот припомням какво казва българския съд по казуса Похлупков. призна го за виновен и дори да плати 2000лв на циганката обезщетение. при мин раб. заплата тогава около 70лв
                                http://www.novinar.org/?act=news&act...r=MTI4NjsyOA==

Коментар

Working...
                                X