IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• St, не съм визирал теб като плюещ, а общия тон по отношение В. Топалов в последните 24часа и то точно след като претърпя втората загуба. Преди това само хвалебствия. Няма даже и един гласувал за краен успех на Крамник.
    И аз с моите скромни познания по шахмат съм наясно, че ако до 15 годишна възраст не си изграден като шахматист, то нямаш шанс в съвременния шахмат. Крамник на 17г. буди възмущението на всички консерватори в съветския шахмат с включването му за Олимпиадата през 1992, но взима златен медал. Същото беше и с Ананд.
    Въпросът е че едва ли тогава 1985-89 г. в българският шахмат са хвърляни толкова средства за развитието на един невръстен шахматист, докато сега се работи с суперскъпи компютри, софтуери, екипи от какви ли не специалисти:екстрасенси, психолози, астрономи, физици + мениджъри, пресаташета и т.н. Пак споменавам че много се залагаше и на Кирил Георгиев, но той не стигна до суперелита, а после отиде да се състезава за Македония.
    Щом Гари го познава лично, вярвам му. Аз точно в казармата в Враца го мярках и дори бях много учуден как така се е прекарал да влезне, а не се е отървал с неговите контакти и това показва че не е някой лигльо и симулант.

Коментар

• Bango, по Топалов не съм плюл. Само те коригирах. Питай Петър, който е в час с нещата доколко изграден като шахматист е бил Топалов на 14 г.

Коментар

• Bango, съвсем съм си прав и за разлика от тебе познавам Веско лично. Познавах и баща му, а преди време киснех доста време из шахклуба в Русе, така че знам откога го няма. На 14 г. стана световен шампион за юноши, стана международен майстор и оттогава му се отвориха всички врати. Само за казармата си прав, макар че бързичко го пуснаха оттам, за да играе шах. Както и да е, нямам за цел да принизявам спортните му постижения. Е, не е като Данчо Йовчев, ама хич, но халал да му е. Дано да бие, във всеки случай съм за него, а не за Крамник.

Коментар

• Проверих за живеенето в чужбина и наистина от 1991 живее и учи в университеския град Саламанка-Испания, в което не виждам някакво родоотстъпничество. Вече писах, че това е практика за спортистите от цял свят.
          ST-Международен майстор в шахмата не е кой знае какво постижение.
          Чудно ми е, защо точно срещу един от най-успелите и в същото време от най-скромните българи сте хванали да плюете. Защо не питате Банев, Божков, Дарина, Гр. Ганчев, Гигов, приживе Дойнов и др. с многократно по-голямо и съмнително придобито богатство, какво са дарили и какво гражданство и в кои държави живеят.

Веселин Топалов е български шахматист и гросмайстор. През април 2006 той оглавява ранглистата на ФИДЕ с ЕЛО 2804, след изваждането от нея на отказалия се от състезателна дейност Гари Каспаров.
          Веселин Топалов е роден на 15 март 1975 г. в Русе. На 8 години баща му го запознава с правилата на шахмата. На 12 г. вече е майстор на спорта, а на 14 г. за Световната си титла е удостоен със званието международен майстор. Три години по-късно Топалов е гросмайстор, като през следващата 1993 г. за пръв път попада сред първите 10 в световната ранглиста. През 2005 става световен шампион по версията на ФИДЕ на световното първенството в Сан Луис, Аржентина. Негов мениджър към 2005 г. е Силвио Данаилов.
          През 1990 г. в Сингапур спечелва световната вицешампионска титла за юноши до 16-годишна възраст. Балкански шампион за юноши става през 1991 г. в Дурас, Албания. През 1992 г. получава от ФИДЕ гросмайсторска титла. Републикански шампион за мъже - през [[1994] г. във Варна. На световното първенство в Триполи през 2004 г. печели бронзов медал. Има победи над всички супергросмайстори в света. Победител в редица турнири: Мадрид, Испания - 1996, Новгород, Русия - 1996, Амстердам, Холандия - 1996. През март 2005 заема второ място на супертурнира в Линарес с равен брой точки с Гари Каспаров и победа над великия руски шампион в последната за кариерата му партия. Два месеца по-късно спечели суперсъстезанието от 20-а категория „М-Тел Мастърс“ в София. Веселин Топалов стигна до световната титла в Сан Луис след 6 победи и 8 ремита.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
            Първоначално изпратено от Han Krum
            Гари, това за даряването показва, че говориш наизуст. Многократно Веско е дарявал суми от порядъка на 50-100хил лв, както и подарена му кола, той веднага я дари, тъй че много обичаме да се "радвате" като българина в момента губи, но ще дойде и неговото време. Стига сте плюли бе комплексари ли сте, незнам, ама то това граничи с мегапростотия
            За колата си прав. Но за тези многократни дарявания не съм чувал абсолютно нищо. Не знам къде е дарявал нещо, ама в родния му Русе не е със сигурност.
            Много от нещата, които казваш са верни, но за даренията не си прав. Също така това генерализиране, че Топалов като човек е пълна нула, не отговаря на истината. Веско е едно наистина много скромно момче. Фактът, че е изцяло отдаден на шахмата, се използва майсторски от Силвио, който на практика върти абсолютно всичките му дела. Лично моето отношение към Силвио е подчертано отрицателно и аз наистина бях много учуден, когато разбах, че му е станал менажер. Абсолютно сигурно е, че зад решението да не играе за България на шахматните Олимпиади стои почерка на Силвио. Може само да съжаляваме, че досега не сме видяли Топалов, Кирил Георгиев, Делчев и Чепаринов в един отбор, защото в такъв състав сме истинска световна сила, с която абсолютно всички ще се съобразяват.

Спонсори за шахмата има колко си искаш, ама да цъцаш от държавата, която реално те оформя като състезател (Веско следваше и в НСА) и да поставяш финансови условия като тези, които поставяш на организаторите на големите турнири, си е грехота.

А да ангажираш екстрасенс за мача, това вече наистина си е издънка. Учуден съм, че тази толкова плитка акция на Силвио не се коментира от специалистите. Какъв е този екстрасенс и кому е нужно всичко това? За какво му е на Веско екстрасенс????!!!!.....
            И ангажирането на екстрасенс е елемент от рекламата според мен. Силвио цели да придаде малко митичен момент в мача, такъв какъвто имаше по времето на Фишер, Карпов и Каспаров. Ех, ех колко е плитко наистина. Ето къде са отишли част 100 бона.

Коментар

• на 14 г. той е бил поне международен майстор

Коментар

• Гари не си прав за много от написаните неща:
                1. Веско не може да е станал шахматист благодарение и по време на соцрежима, защото е роден 1975 г. и през 1989 едва е бил навършил 14г.
                2. Международните му изяви започнаха 1992г.
                3. Напълно невярно, е че от 1991 живее в чужбина. Той се пренесе зад граница чак след 2001-2002. Михаел Шумахер не живее в Германия от 1994, но това не го прави по-малко немец. Гимнастика Йордан Йовчев от 1996 живее в САЩ, но носи медал след медал за България. Примери като тези колкото щеш в тениса, футбола, ските и др спортове с целогодишна ангажираност по първенства и турнири
                4. Веско за разлика от някои мамини синчета на новобогаташи, си отслужи като войник през 2000 година и то беше в обикновен новобрански център във Враца, а не в ШЗО, МО или на 4-ти километър, а едва ли престоя в казармата е допринесъл за развитието му като шахматист.
                5. Кирил Георгиев беше смятан за по-голям талант от Веско и то точно по соцвреме, но не можа да стигне до елита. Накрая стана и "Македонец", а никой не го оплю че това е това предателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                  Гари, това за даряването показва, че говориш наизуст. Многократно Веско е дарявал суми от порядъка на 50-100хил лв, както и подарена му кола, той веднага я дари, тъй че много обичаме да се "радвате" като българина в момента губи, но ще дойде и неговото време. Стига сте плюли бе комплексари ли сте, незнам, ама то това граничи с мегапростотия
                  За колата си прав. Но за тези многократни дарявания не съм чувал абсолютно нищо. Не знам къде е дарявал нещо, ама в родния му Русе не е със сигурност.

Коментар

• Гари, това за даряването показва, че говориш наизуст. Многократно Веско е дарявал суми от порядъка на 50-100хил лв, както и подарена му кола, той веднага я дари, тъй че много обичаме да се "радвате" като българина в момента губи, но ще дойде и неговото време. Стига сте плюли бе комплексари ли сте, незнам, ама то това граничи с мегапростотия

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                      Ще иска не 30 а 300.Преди време когато се готвеше да се мери с големите той и Ети Стефанова се молеха на държавните мъже" за един лаптоп за подгоtовка.И никой не им обърна внимание.После успя сам.И с 6 на 0 да падне той постигна най-големия успех в историята на българския спорт.И огава се вееше българското а не испанскотo знаме.
                      Хабер си нямаш ти кога е пробивал този Веско. Той не живее в България от 1991 г. Тогава лаптопи нямаше изобщо, надали някой от държавните мъже е можел да му го осигури. А разните там турнири, участия за световната купа за юноши да не би от джоба си да ги е плащал. Извади късмет момчето, че стана шахматист по соц. време, сега ги няма онези пари за спорт, които се раздаваха на кого ли не. Като направи име се изнесе и даже за погребението на баща си не се върна - готвел се за важен турнир. Голям шахматист - спор няма. Ама като човек кръгла нула. И патриотизма му си има цена, която се заплаща предварително в брой. Някой да е чул, Веско да е дарил един лев за бедните, да е помогнал на някой някой наш млад талант. Няма братче - егоистично момченце си остана и това е. Той Силвио Данаилов така го учеше де, ама и нашият попиваше всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                        Ще иска не 30 а 300.Преди време когато се готвеше да се мери с големите той и Ети Стефанова се молеха на държавните мъже" за един лаптоп за подгоtовка.И никой не им обърна внимание.После успя сам.И с 6 на 0 да падне той постигна най-големия успех в историята на българския спорт.И огава се вееше българското а не испанскотo знаме.
                        Ами той доста отдавна все претендент го раздава. Ако смяташ, че на всяко световно първенство(което и без това се провежда доста начесто по шантавите правила на ФИДЕ) следва да получава по 100 бона - Ок, твоя си работа. Ама не е нормално да се тръби в пресата, как Силвио залагал 500 Евро на футболни мачове. Това, ако е част от подготовката, не се учудвам, че резултата вече е 2:0.

Относно Олимпиадите:
                        Не знам, дали си запознат на какъв принцип са изградени, но повярвай ми, хубаво би било да се запознаеш. С тези 30 000 Евро той реално си иска хонорара, който получава на турнири като Линарес, Вайк ан Зее итн. При това много добре знаейки, какъв е бюджета на Федерацията ни и въобще на какво дередже е държавата ни. А приказките за веещи се знаменца ги разправяй на някой друг, т.к. предполагам знаеш, колко взе Топала от Сан Луис).

Коментар

• Преди доста години Топалов отказа да играе за България ...Той е рекламно лице на Испания не се заблуждавайте .

Доста силни думи, но все пак няма испански паспорт ..и как става рекламно лице на Испания тогава

Коментар

• И какво стана сега - 2:0 за Крамник... :shock: още цели 10 игри ... :roll: :arrow:

Коментар

• Ще иска не 30 а 300.Преди време когато се готвеше да се мери с големите той и Ети Стефанова се молеха на държавните мъже" за един лаптоп за подгоtовка.И никой не им обърна внимание.После успя сам.И с 6 на 0 да падне той постигна най-големия успех в историята на българския спорт.И огава се вееше българското а не испанскотo знаме.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от YNM
                                Преди доста години Топалов отказа да игррае за България .Някой да си спомня кога е играл за България ?.Той е рекламно лице на Испания не се заблуждавайте .Е идва си и тук по някога да обере овациите и негради след което бегом обратно .
                                Последната Шахматна Олимпиада за Веско Топалов е тази в Истамбул 2000!!!! Няма го на Олимпиадите в Блед 2002г., Калвиа 2004 и Торино 2006. Няма го и на последните Европейски Първенства. Едно от тях беше това в Пловдив 2003. Къде беше тогава "рекламното" ни момче?

Злите езици говорят, че е искал 30 000 Евро. Ти разбираш ли за какво става въпрос. За някакви си жалки 30 000 Евро?!
                                Та това за рекламата....

Коментар

Working...
                                X