IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Крамник се отказва от мача с Топалов!
    http://www.dnes.bg/article.php?id=27999

Коментар

• Така е Гари, комедията, е пълна! Крамник седи се тръшка в стаята за отдих, и не ще да излезе докато не му отворят тоалетната, все пак би трябвало да е зрял човек

Коментар

• Голям цирк взе да става този мач. Крамник си седял в стаичката и чакал да му отключат тоалетната. Това сериозно, така пише в руските сайтове.

Коментар

• Крамник седи в стаята си за отдих и чака да му отключат тоалетната

29 септември 2006 | 14:46 | Агенция "Фокус"

Елиста. Претендентът за световната титла по шахмат Владимир Крамник все още не се е появил в залата за игра за петата партия с Веселин Топалов. Според сайта chessbase руснакът седи в стаята си за отдих и очаква тоалетната му да бъде отключена. Както е известно с решение на Апелативния комитет на мача на двамата гросмайстори се забрани ползването на тоалетните в залите за отдих по искане на мениджъра на Веселин Топалов Силвио Данаилов. Часовникът на играещите с белите фигури Крамник бе включен в 14,22 часа.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
            Това не е война - това е война за много пари.
            Парите едва ли са сега най-важната причина.По скоро вързраждащото се руско имперско самочуствие не може да допусне титлата да е в "бившето малко братче".
            P.S.С тези а и с предишните думи не го избивам на анти-Русия, защото съм русофил
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Арго
              Щом е война - да вадят пистолетите тогава, последния остава световен шампион, к'во толкоз - на война, като на война. Така ли беше Лорде
              Това не е война - това е война за много пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
                Нещо много лесно се палите. Избързвате с обобщенията за пореден път, а с подобни нецензурни квалификации(визирам преди всичко Б.Graham и Гари) принизявате шахматната тема на нивото на темата за българските футболни отбори в европейските турнири. Не го ли чувствате действително това?!

Аз също ходя често в тоалетната я да си издухам носа(ако примерно съм хремав) я да си наплискам лицето със студена вода за освежаване. А и какъв ще да е този свръхмощен компютър, дето да го скрият в кенефа???!!!

Ако беше ползвал компютър смятате ли, че щеше да вземе с офицера на ф8? А в третата защо не игра 17. Se4! Нали ходи в кенефа, нали всички му подсказват??!! Всеки, който играе силно, бива обвиняван, че му се подсказва от компютър.
                E как се нарича човек, който ходи 50 пъти да дриска в тоалетната за 5 часа. Ами дрисльо, какво му е нецензурното Мислех, че с тази ирония съм показал, че не вярвам много в историята с подсказките. Напълно прав си за този ход О:f8 от втората партия. Беше очевидна грешка за всички коментатори. Само Крамник не я видя и за съжаление Веско /и аз ама не се броя /. Гледах, че е мислил доста време върху този ход, не знам дали е ходил в тоалетната.

Коментар

• Стига, бе, тоя ако се източваше по 50 пъти на ден, досега да се е свършил. Ако беше хремав, не пречеше да го каже, пък и то щеше да си проличи, нали? Компютърът не е в кенефът, то се знае - ама защо да не му диктуват по телефонът, докато се крие там?
                  И не го избивайте на национализъм. Добри хора и негодяи има и между руснаците и между турците и между чернокраките и между които и да било.
                  Да.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Нещо много лесно се палите. Избързвате с обобщенията за пореден път, а с подобни нецензурни квалификации(визирам преди всичко Б.Graham и Гари) принизявате шахматната тема на нивото на темата за българските футболни отбори в европейските турнири. Не го ли чувствате действително това?!

Аз също ходя често в тоалетната я да си издухам носа(ако примерно съм хремав) я да си наплискам лицето със студена вода за освежаване. А и какъв ще да е този свръхмощен компютър, дето да го скрият в кенефа???!!!

Ако беше ползвал компютър смятате ли, че щеше да вземе с офицера на ф8? А в третата защо не игра 17. Se4! Нали ходи в кенефа, нали всички му подсказват??!! Всеки, който играе силно, бива обвиняван, че му се подсказва от компютър.

Коментар

• Честно казано, в началото помислих, че тая история с тоалетната е някаква измишльотина на жълтите вестници. Просто не можех да повярвам, че подобно поведение е възможно. Тоя да не е бременна жена или пък да е болен от тежък простатит? Баси, това е направо смешно и жалко. Или наистина има някаква нечестна игра в тая тоалетна или го правят нарочно за да изнервят Веско. В големия шахмат за съжаление се използват всякакви гадни прийоми за да извадиш противника от равновесие. Преди години, не помня кой мач за световната титла беше, ама участваше или Карпов или Каспаров, единия се оплакваше от другия, че се почесвал ли, почуквал с молива или някаква подобна глупост, и това му пречело да се съсредоточи....

Това ми напомня преди години как някаква тенисистка се оплакваше от Моника Селеш, че пъшкала на всеки удар с ракетата и това пъшкане я изнервяло...

Но в шахмата наистина психиката е много важна и ако намериш начин да психясаш противника си, победата е готова. Та може и да са решили да изнервят Веско с тая тоалетна или да накарат неговия щаб да постави въпроса, а после да ги направят за смях, че били параноици. Всякакви гадости са възможни...
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Netware, не можем да се скараме, а и знаем, че Русия е голяма държава, както казваш с история, култура и наука. (Вярно техния комунизъм и доста таланти погуби) И защото са голяма държава, Крамник да не се държи като баба, ами да играе достойно като мъж. Никой няма да му се разсърди, ако е загубил достойно от по-достоен противник. Все пак нормалните хора не играят шах в тоалетните я

Коментар

Айде, айде Netware, сега всички сме философи, но по времето на Паисий сме говорели на гръцки и не сме знаели какви царе сме имали. Сигурно Петко войвода ни е освободил. Поначитал съм книжки и аз, даже писани по царско време. А в руската книжарница имаха качествени технически книги и не само. (евтини бяха и ценни) Темата е за шаха. За достойната победа на Веско.
                          Добре Арго, прав си - темата е за шаха. Дано Веско да се оправи, стискам му палци. И за руската техническа книжарница си абсолютно прав - беше ми едно от любимите места. Имам много добър руски език и познавам прекрасно и ценя руската история, култура и наука. И именно това ми помага да виждам какво стои зад гръмките емоционални лозунги, типични за тях като нация.)))

Хайде да прекратим темата за Русия, че ще се скараме ))

Коментар

• Айде, айде Netware, не се пали излишно, сега всички сме философи, но по времето на Паисий сме говорели на гръцки и не сме знаели какви царе сме имали. Сигурно Петко войвода ни е освободил. Поначитал съм книжки и аз, даже писани по царско време. А в руската книжарница имаха качествени технически книги и не само. (евтини бяха и ценни) Темата е за шаха. За достойната победа на Веско.

Коментар

Netware, ако не беше долното племе (в исторически план) сега щеше да пишеш на турски, и между другото доста неща са открили от времето на Ломоносов примерно досега (преди други известни нации да са имали държава).
                              Арго, наистина ли вярваш в "безкористното" ни освобождение от турско робство? Безкористни може би са били хилядите обикновени руски войници, които са вярвали. че се бият за свободата на България - това да! Но всъщност нещастните хорица са били докарани да се бият тук за осъществяване на великоруските имперски амбиции, за завземане на балканския полуостров и за постигане на имперската мечта за завладяване на проливите! Трябва да си доста наивен, ако си мислиш, че на имперската руска политика и е пукало за " поробените братя българи". Цялата работа е била да се превърнем от турска имперска провинция в руска имперска провинция! По-късно комунистите почти го постигнаха.
                              Между другото има много интересни исторически данни, за съжаление малко известни, че Априлското въстание е инспирирано в известна степен от руснаците, за да се стигне до кърваво потушаване и повод за поредната руско-турска война. По онова време България вече е била тръгнала по пътя на Гърция, Сърбия и Румъния и е било въпрос на време да извоюва своята автономия, като естествена последица от исторически предопределеното разпадане на Османската империя. Въстанието само ускорява този естествен процес с цената на хиляди човешки животи (български, руски, финландски, румънски и турски), трайно увреждане на българските национални интереси и трайно попадане в сферата на влияние на Русия.

Без да се заяждам, ти препоръчвам да прочетеш две интересни книжки:

"Принос към историята на социализма в България" от Димитър Благоев - Да! Точно нея! Но изданието от 1947 г., преди още нашите мили комунисти (всъщност не са никакви комунисти, а просто оръдия на наследника на руската империя СССР) да я цензурират. В по-късните издания всичките неща за руските интереси на Балканите са направо изтрити!

"Биография на Пейо Яворов", не помня автора, ако държиш ще ти дам по-точна информация.

Коментар

• Щом е война - да вадят пистолетите тогава, последния остава световен шампион, к'во толкоз - на война, като на война. Така ли беше Лорде

Коментар

Working...
                                X