IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
    Току-що бе взето най-скандалното решение в историята на шаха.

FIDE President Kirsan Ilyumzhinov has announced that the World Championship match will continue on Monday, October 2nd, at 15:00h, after the toilet situation has been settled, and the Appeals Committee replaced. The match will proceed from a 3:2 score for Kramnik, i.e. Topalov retains the default point he got in game five. Full crisis blog.

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=3385

С това мачът просто приключи. Топалов в очите на целия шахматен свят става най-смешния световен шампион, който някога Федерацията е имала.
    Без да е спечелил нито една партия. Губейки с 3:1. Както се казва, като не можеш да спечелиш по нормален начин, ще спечелиш чрез съдията.
    Крамник според мен утре ще си стегне багажа и ще напусне Елиста, но в очите на света, той ще е истинския шампион. Така би постъпил всеки един истински спортсмен.Така се отстояват принципи. В подкрепа на позицията на Крамник се обявиха толкова много изтъкнати гросмайстори като Ясер Сейраван, Джон Нън (неруснаци) итн.

Веско вместо да се научи да дава мат в 2 хода, ходи да анализира колко пъти влиза Крамник в тоалетната.
    Уважаеми Петър,

Крамник никога не може да бъде шампион поради едно много просто обстоятелство, а именно, за да си шампион какъвто беше Боби Фишер, какъвто беше Каспаров ТРЯБВА какъвто е Веселин и това си го набии в главата ДА ИМАШ ТОПКИ. Трябва да умееш да атакуваш, да играеш красиво и най-важното да не те е страх да се появяваш по турнири и да доказваш постоянно формата си. Твоят любим шахматист след като го би куцо и сакато се скри и 3 години не игра никъде. Преди това спечели 2 от 16 партии срещу Гари, но си спомни как (макар че аз се съмнявам че имаш понятие от най-древната игра) Гари го мачкаше и той би на магия И СЛЕД ТОВА СЕ ПОКРИ! Кой се крие? Крие се този, който не е уверен в собствените си сили, този който е по-слаб. Едно време Боби Фишер даде сеянс на 60 дъски и загуби една единствена партия. Смешкото който го би се обяви за Световен Шампион щото 1 партия не решава нищо. Гледа се играта, позициите и така нататък. Но да се върнем, надявам се че си водиш записки, на този мач. Топалов благоволи да даде шанс на Володя да се върне в шахмата като се съгласи да играе с него. И, о боже, какъв късмет 2:0 след 2-те партии и отново почваме да треперим щото сами не си вярваме че печелим и о колко удобно ДАЙ ДА СЕ НАПРАВИМ НА ХИТРИ И ДА БОЙКОТИРАМЕ 5-тата партия след като НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С РЕШЕНИЕТО на официално избраната апелативна комисия. В договора пише: Всяка страна може да се оплаче и нашата използва това свое право. Дали решението е правилно или не това е въпрос на гледна точка. НО ОСПОРВАНЕТО СЕ ПРАВИ ПО ОФИЦИАЛЕН ПЪТ А НЕ КАТО НЕ СЕ ЯВЯВАШ ДА ИГРАЕШ. Защото всички познаваме методите на руската особено шахматна федерация, където работят хиляди спецове и след като и мачът се провежда на тяхна територия ЕМИ ДА ПИЧ съмнително е да ходиш по 50 пъти в кенефа, който Е ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО КЪДЕТО НЯМА НАБЛЮДЕНИЕ и то за КАКВО за да се разхождаш; ТОВА БУДИ ПОДОЗРЕНИЯ и СЛЕД КАТО залогът е толкова голям е нормално да се появи оплакване. Обаче ВОЛОДЯТА неще да ходи в една и съща тоалетно заедно с Топалов и защо? Може би защото там няма компютърче което да подсказва! Така че пич мисли преди да пишеш, анализирай ако можеш и бъди повече БЪЛГАРИН! Да си жив и здрав !
    Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Не е така бе Пешо. Веско е настоящ шампион, а Крамник ако стане ще е най-смешния шампион.
      Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Току-що бе взето най-скандалното решение в историята на шаха.

FIDE President Kirsan Ilyumzhinov has announced that the World Championship match will continue on Monday, October 2nd, at 15:00h, after the toilet situation has been settled, and the Appeals Committee replaced. The match will proceed from a 3:2 score for Kramnik, i.e. Topalov retains the default point he got in game five. Full crisis blog.

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=3385

С това мачът просто приключи. Топалов в очите на целия шахматен свят става най-смешния световен шампион, който някога Федерацията е имала.
        Без да е спечелил нито една партия. Губейки с 3:1. Както се казва, като не можеш да спечелиш по нормален начин, ще спечелиш чрез съдията.
        Крамник според мен утре ще си стегне багажа и ще напусне Елиста, но в очите на света, той ще е истинския шампион. Така би постъпил всеки един истински спортсмен.Така се отстояват принципи. В подкрепа на позицията на Крамник се обявиха толкова много изтъкнати гросмайстори като Ясер Сейраван, Джон Нън (неруснаци) итн.

Веско вместо да се научи да дава мат в 2 хода, ходи да анализира колко пъти влиза Крамник в тоалетната.

Коментар

• Истината е следната - Крамник е най-добрия шахматист сред всички пикльовци и най-големия пикльо сред всички шахматисти. Трябва да е хапнал доста солена рибка и мексикански чушки преди мача.... Получава се омагьосан краг - хем му се пие вода, хем му се пикае. Според мен трябва и да се хранят в обща столова шахматистите, да няма после подобни оправдания, че се е разхлабил или му гори отвътре.

Коментар

• Българската делегация се е съгласила да се разреши отново ползването на личните тоалетни като всяка страна проверява основно положението в противниковата. Искането на Крамник за оставка на шефа на Апелативния комитет е уважено. Остава обаче въпросът за резултата - 3:1 или 3:2, който е и най-големият проблем за продължаване на мача.

Не знам дали Крамник е получвал помощ в тоалетната или не, но резултатът досега не е плод на някаква суперигра от страна на руснака, а на елементарните грешки на Веско в позиции, в които има явен превес. Играе страхотно, разбива го, достига някаква отлична позиция и после изведнъж настъпва някакъв срив. В първите две партии беше така. Да водиш играта и да загубиш два пъти поред си е направо невероятен малшанс. И в четвъртата можеше да мине в спечелен топовен ендшпил, но пропусна този ход - да вземе с дамата на c4. И при всички тези случаи игра много бързо, а имаше време.

Коментар

• Колеги, случайно да знаете, че първоначално в "самостоятелните места за отдих" на Веско и Крамник е имало бани с душ кабини, в които неясно защо са били монтирани радиоапарати!!!??? Монтираната система за управление на осветлението в тези стаи се е командвало с дистанционно, което "хващало" и от съседната улица!!!??? Имало и монтирани телевизори, на които да се следят партиите - в стаята за отдих!!!??? Не мислите ли, че партиите трябва да се разиграват на дъската, а не пред екрана в стаята за отдих!!!??? За всички тези "случайни" съвпадения нашата делегация е подала контестация още преди началото на мача. Всички претенции са приети за основателни!!! При подобни опити за осигуряване на възможности за оказване на влияние върху играта от страна на щаба на Крамник, наистина ли мислите, че честите посещения на Крамник в КеНеФа са нормални!!!??? Ако някой ви цака вас така, вие не бихте ли протестирали!? Когато съдиите ни цакат - всички се юрваме против тях. Когато обаче някой от нас си търси правата - от завист ли, от глупост ли - веднага скачаме против него - ето видите ли било ни срам от него, срамел ни пред света! Всички колеги, които си позволиха тук да изразят подобно мнение за мен са най-големите дупедавци на света и аз не искам да имам нищо общо с нито един от тях! Срам ме е от такива като вас!

Коментар

• ДАВАЙ, ВЕСКООО!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от YNM
                  Винаги ще се намери "човек" като Силвио Данаилов които да те накара да се чувстваш неудобно ,че си Българин .За няколко гроша на какво ли не е способен човек .Ето тук попаднах на интересна статия заслужава си да се прочете внимателно !

http://www.7sport.net/7sport/forum/d4465_6.htm
                  и аз искам такива маратонки.
                  иначе, същото става и в текстила и модната индустрия.
                  обратно обаче на темата:
                  и аз не харесвам силвио, но му признавам умението да подрежда нещата си и успешно да защитава интереса си. в случая избра точния момент и подходящите думи.
                  веско е обвиняван нееднократно от руснаците, че ползва компа - според тях на това се дължала "гениалността" му. и въпреки, че не харесват и крамник, а и как иначе - първо спря любимеца им гари, второ - все хитрува покрай оплакванията си за здравословни проблеми, сега руските приятели се консолидираха около своя човек.
                  уви, при веско такава консолидация е трудна - у нас той далеч не е приеман еднозначно, личното ми мнение е че става въпрос основно за завист - такава една човешка, простовата и нормална - как да я заклеймиш ...
                  не се съмнявам в превъзходството на веско. особено по отношение на сегашния крамник. разочарован съм от качествата на играта до момента и не очаквам да стане по-добре - за шахматно зрелище са нужни двама (ех защо не играе веско с ананд).

Коментар

• Винаги ще се намери "човек" като Силвио Данаилов които да те накара да се чувстваш неудобно ,че си Българин .За няколко гроша на какво ли не е способен човек .Ето тук попаднах на интересна статия заслужава си да се прочете внимателно !

http://www.7sport.net/7sport/forum/d4465_6.htm
                    "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                      ... все пак Веско е настоящия световен шампион - не може някакъв си КеНеФчия така да се ебава с него ...
                      Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Добро утро, колеги! Станал съм рано и съм готов да направим 1 партия, ама при условие, че ме пускате до КеНеФа - че то си е човещина - може ли да се стискаш!? Струва ми се, че Крамник е искал да остава насаме, затова е влизал толкова често там. Може пък тоалетната чиния да му е говорила нещо, знаеш ли? Учудвам се на колегите, които са против реакциите на българската делегация на мача. Според мен се случва нещо нередно в КеНеФа от страна на Крамник и най-нормалното е да се реагира - все пак Веско е настоящия световен шампион - не може някакъв си КеНеФчия така да се ебава с него - вижте го как само се държи като малко дете, на което са отнели играчката. Пикльо! И да стане Крамник шампион - ще си остане в историята като Пикльо. А нашето момче си взе титлата в достолепен маратон и ги би всичките наред миналата година, без да е имало каквито и да е скандали и чести посещения на КеНеФа. Айде Веско, ние сме с теб - бий този смешен Пикльо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)

От личен опит знам, че щом нещата ескалират до такава степен, аргументи от типа, че е пълен абсурд да посещаваш тоалетната 50 пъти в рамките на 1 партия, са несъстоятелни и юридически абсолютно ирелевантни. В подобни ситуации започва да се "цепе думата на две" и едната страна започва да се позовава единствено и само на договора, подписан между двете страни. А той казва в своя чл.3.18.3, че промени в условията за игра не могат да се правят в хода на самия мач. Това е толкова ясно написано, че и най-опитните и обиграни юристи не биха могли да го тълкуват по някакъв алтернативен начин.

Има и един много важен нюанс в цялата тази сага. Силвио действително прекрачи границата на коректността и етичността и обяви на всеослушание в пресата, резултатите на "тоалетните си анализи"(както сам се изразява Крамник на пресконференцията). Това ако не е сигнал за начало на една "психологическа война", здраве му кажи....

Всички ние сме българи и искаме Веско да се представи достойно в този мач, ама с подобни похвати може единствено и само да се навреди на шаха. Не знам, дали се замисляте действително колко жесток удар върху шаха нанася целия този скандал. Какво да си мисли един организатор на турнир, след като научи за целия този случай? При това на най-високо ниво, на Обединителния мач, на мача на истината. Какво ще стане с ФИДЕ?
                          Виж сега, няма никакъв смисъл да се задълбочаваме в юридическите тънкости. На първо четене ми изглежда, че си прав. Но работата не е в текстовете от договора. Важното е, че мачът е опорочен и напълно компрометиран. Дори някой от участниците да се обърне към компетентен съд (ако въобще има такъв) и този съд да постанови едно или друго решение, това няма да направи някой от двамата шампион, поне в очите на света. Не знам кой и за какво е виновен, но ако мачът не продължи - и двамата губят. По-добре да не бяха го започвали този мач - тогава всеки от тях щеше да има някакъв авторитет. Наистина този скандал нанася тежък удар върху шаха, но те простотиите започнаха още от времето на Фишер-Спаски. За съжаление се оказва, че мръсните номера тук са повече отколкото при всеки друг спорт. Доскоро делях спортовете на два вида - такива където играят метърът, секундата и килограмът и такива където играе съдията! Само първите са истински спортове, защото там единствената възможност за нечестна игра е допингът. Оказва се обаче, че шахматът надминава всички други спортове по мръсни номера, оставяйки далеч зад себе си такива нарицателни с мошеничеството си спортове като спортната и художествена гимнастика! Дори в българския футбол, със "съдията п...раст" има повече честност. Всъщност нищо ново не се е случило, както казах - простотиите почнаха още от времето на Фишер-Спаски.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Най добре Силвио и останалите да се правят на отровени с гъбки и гледат с умиление, как плоските номера на руснаците минават. Нека и Веско не се напъва много и си даде титлата без бой. Така може и да нахраним звяра "Безумния комплекс за величие на руските ни братя" за 15 мин. Може и за много неща да са ни братя, но опре ли до този техен комплекс, те са жестоки до съдизъм. И сега правят всичко по силите си, оня нещастник ще ходи и 150 пъти да пика, ако трябва. За това извадиха и този милион за мача.
                            Да загуби съветския съюз титлата по шах е шамар по величието им. И няма прошка нищо, че понякога искренно ни наричат братя българи. Братя сме ама ако сме в памперси, ако с нещо покажем значимост, сме по-лоши от САЩ.
                            Смятам, че вместо този цирк ако бяха дали директно на веско 5-10 милки да им продаде титлата публично, щеше да е най-добре за всички.
                            Пък ФИДЕ точно от реакцията на такива циркове ще се съвземе и стане наистина значима. ФИДЕ не е на Русия, нито не може без Русия. Ако са юнаци да се опитат да я гътнат. Точно тогава ще получат което им се полага и ФИДЕ ще се консолидира. Разцеплението го измислиха те но сега може да предизвикат консолидацията на ФИДЕ и личната си изолация.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                              Не знам дали Крамник играе нечестно (ползва компютър в тоалетната) или не. Всъщност това няма значение. Важното е, че посещението на тоалетната 50 пъти в рамките на една партия е абсурдно. Дори да е не 50, а примерно 20 пъти - пак е абсурдно! Тъй като уважавам Крамник и не искам да вярвам че играе нечестно, считам, че цялата тази работа е направена умишлено за да се изкара Веско от релси и да се принуди българската делегация да протестира. Просто вид психологичека война. Наистина е пълен абсурд да посещаваш тоалетната толкова често.
                              От личен опит знам, че щом нещата ескалират до такава степен, аргументи от типа, че е пълен абсурд да посещаваш тоалетната 50 пъти в рамките на 1 партия, са несъстоятелни и юридически абсолютно ирелевантни. В подобни ситуации започва да се "цепе думата на две" и едната страна започва да се позовава единствено и само на договора, подписан между двете страни. А той казва в своя чл.3.18.3, че промени в условията за игра не могат да се правят в хода на самия мач. Това е толкова ясно написано, че и най-опитните и обиграни юристи не биха могли да го тълкуват по някакъв алтернативен начин.

Има и един много важен нюанс в цялата тази сага. Силвио действително прекрачи границата на коректността и етичността и обяви на всеослушание в пресата, резултатите на "тоалетните си анализи"(както сам се изразява Крамник на пресконференцията). Това ако не е сигнал за начало на една "психологическа война", здраве му кажи....

Всички ние сме българи и искаме Веско да се представи достойно в този мач, ама с подобни похвати може единствено и само да се навреди на шаха. Не знам, дали се замисляте действително колко жесток удар върху шаха нанася целия този скандал. Какво да си мисли един организатор на турнир, след като научи за целия този случай? При това на най-високо ниво, на Обединителния мач, на мача на истината. Какво ще стане с ФИДЕ?

Коментар

• ЗАЯВЛЕНИЕ РОССИЙСКОЙ ШАХМАТНОЙ ФЕДЕРАЦИИ

ЗАЯВЛЕНИЕ РОССИЙСКОЙ ШАХМАТНОЙ ФЕДЕРАЦИИ

Российская шахматная федерация выражает сожаление в связи с тем, что гроссмейстер Топалов (Болгария) в матче на первенство мира с Владимиром Крамником (Россия) прибегает к некорректным методам борьбы.
                                Побеждать нужно в честной борьбе за шахматной доской, а не путем просмотра видеозаписей комнаты отдыха Крамника и подсчета количества заходов противника в туалет. Протест команды Топалова явился свидетельством слабости её игровых позиций в матче.
                                Российская шахматная федерация требует:
                                1) отменить как неэтичное решение апелляционного комитета, разрешающее просматривать видеозапись комнат отдыха участников, производимую судейской коллегией, членами команд, так как это является вторжением в личную жизнь игроков, а также дает информацию о том, как они думают и как реагируют на ходы.
                                2) отменить решение апелляционного комитета матча о закрытии в индивидуальных комнатах отдыха участников ванных комнат.
                                3) заменить членов апелляционного комитета.
                                4) продолжить матч Крамник – Топалов со счета 3-1 в пользу Крамника при строгом соблюдении всех условий, на которых матч был начат. Российская шахматная федерация надеется на то, что Президент ФИДЕ и Организационный комитет проявят мудрость и не дадут команде Топалова сорвать неудачно сложившийся для него матч.

Российская шахматная федерация

Коментар

Working...
                                X