Eй българите имат световен шампион и при жените и при мъжете . Това са го постигали много малко страни. Другите завиждат. Умен народ сме. А тук някви турци или луди постоянно говорят глупости за Топалов.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!
Collapse
X
-
Петъре - и тройно да е преувеличена бройката - пак е много - нормалните хора по 18 пъти на ден ли клечат в кенефът?
СТ право казва - репликите на Крамник, че мислел за Шампионската лига повече, отколкото за мачът с Веско, са направо обидни. Все едно Роналдиню и Пуйол да бяха седнали да играят шах на теренът по времето на мачът с Подуене.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Импе и мене ме подразни Крамник. Сигурно като българин няма да съм съвсем обективен, но не съм чел велики шахматисти като М. Ботвиник, Алехин, Бронщайн са настоявали зо лично мястно за уединеие или да са ходили по 30 пъти тоалетната. По време на игра са прекарвали основна част от времето на шахматната дъска. Подразни ме нахалното изявление на Крамник след 4тата партия за Шампионската лига. Определено много ме дразнят подмятанията на привържениците на Крамник по руските форуми. Ама Веско с тази служебна победа пропусна да постави на място нещата. Ако беше казал нещо от сорта "Такава победа не ми е нужна, и не ми прилича така да печеля" тогава нещата щяха да бъдат много различни. Тогава дори и да загубеше мача, това нямаше да намали респекта на другите. И като прибавим и непривлекателната игра на Крамник - моралния победител щеше да бъде той.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътСТ, аз пък се дразня страшно от оня посерко - хем се дуе и се прави на велик, и високомерно го раздава, хем мошеничества, защото е ясно, че никой човек не може да пи.ае или дриска по 50 пъти на ден, а обясненията му, че се криел в кенефът, за да се концентрира, са смешни.
Гледай си ЦСКА и футболната тема. Не се чувствай задължен да бъдеш на всяка манджа мерудия.
Ако следеше малко повече темата, щеше вече да знаеш, че данните за 50 посещения в тоалетната, са поне двойно преувеличени от Силвио Данаилов.
Разговарях вече с доста колеги и мога само да кажа,че симпатиите след този скандал са почти изцяло на страната на Крамник. Още повече, че и чисто юридически нещата са на негова страна. Най-вероятно след мача ще си потърси правата в съда.
Коментар
-
СТ, аз пък се дразня страшно от оня посерко - хем се дуе и се прави на велик, и високомерно го раздава, хем мошеничества, защото е ясно, че никой човек не може да пи.ае или дриска по 50 пъти на ден, а обясненията му, че се криел в кенефът, за да се концентрира, са смешни.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar)...
Знаещ,
В 6 партия се разигра един рядко срещан вариант на Славянска защита, отстояван преди всичко от бившия световен шампион В.Смислов. Вариантът е известен в дебютната теория под индекса D17.
...
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6tПредлагам да спрете с разправиите, истината е, че играта пострада от тези простотии, които все пак мисля започнаха от безумното поведение на Крамник - все пак в основата си шахът се играе на дъската, иначе можеше и дистанционно, по електр. път примерно да играят. Но нещата така или иначе се осраха значително, така че.....
Петре, тъй като виждам, че разбираш от шах, ще ми е по-интересно, ако от време на време споделяш впечатленията си от развитието на партията днес, както и занапред. Аз съм само любител, но разменените дами толкова рано май ни водят към скоропостижно реми, освен ако Веско не предприеме нещо по-рисковано.
В 6 партия се разигра един рядко срещан вариант на Славянска защита, отстояван преди всичко от бившия световен шампион В.Смислов. Вариантът е известен в дебютната теория под индекса D17.
На 11-ия ход Крамник избра 11...Кfd7!, най-силното продължение в тази позиция. По-слабо е изпробваното в партията П.Камлинг-Смислов, 1998г. продължение, а именно 11.. Кc6. В този случай след 12.Кc6 bc 13.Оc4 Кd7 14.Цe2 е5 15.Ое3 а5 16.Тhd1 белите получават предимство.
12.Kd7 Kd7 13.Oc4 a6
(този ход се оказа новинка, както вече съобщи гм Загребелни в своя коментар на http://www.64.ru./. Играло се е и 13..Тc8 14.Oa2 a6 15.Цe2 Кб8-c6 Крамлинг-Смислов, 1999г. и черните няма от какво особено да се страхуват)
14.Цe2 Tg8
Tози ход беше окачествен като странен, непонятен от Загребелни. Но в следващият момент си задава въпроса, а как действително по друг начин може да се освободят черните без да допуснат пешъчни слабости. Каква е реално целта на черните в тази позиция?
- черните са длъжни на този етап да държат пешката си на "е6".От една страна се контролира пункта "d5", а от друга ограничава действието на белополия офицера на белите по диагонала "a2-g8".
- следващата цел е размяната на чернополите офицери.Това би гарантирало спокойно съществуване на черния цар на полето "е7"(оптималното поле за черния цар на този етап)
-следващия етап е активизирането на офицера от “g6” след f7-f6 с последващо Оf7 или Ое8 (защитавайки полето “d7”)
- като четвърта важна цел за черните е размята на единия топ
Oсъществи ли се този план, черните няма от какво да се боят
Последващият развой на партията само потвърди това. “Фрица” ми през по-голямата част от партията показваше твърдо 0.00
Коментар
-
Предлагам да спрете с разправиите, истината е, че играта пострада от тези простотии, които все пак мисля започнаха от безумното поведение на Крамник - все пак в основата си шахът се играе на дъската, иначе можеше и дистанционно, по електр. път примерно да играят. Но нещата така или иначе се осраха значително, така че.....
Петре, тъй като виждам, че разбираш от шах, ще ми е по-интересно, ако от време на време споделяш впечатленията си от развитието на партията днес, както и занапред. Аз съм само любител, но разменените дами толкова рано май ни водят към скоропостижно реми, освен ако Веско не предприеме нещо по-рисковано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Al-elderТук става въпрос, че си има официални канали за всякакви оплаквания и Веско ги използва, докато Крамник се прави на велик и решава да, че трябва просто да каже, че не иска...Еми тогава има си федерация, има си алелативна комисия, има си съдии....аналогията с Левски и Челси ми хареса.
Пак ще ти припомня фактите:
1. Имаме протест от страна на Топалов, който страда от недостатъка, че не е своевременно подаден.
2. Апелативната Комисия прави двойно нарушение на договора
а) Не се съобразява с една съществена процесуална пречка -срока от 2 часа, който по същината си е един преклузивен срок
б) И постановява решение, което въобще не е от неговата компетентност.
3. Производството отива пред по-горната инстанция- Президента на ФИДЕ- след изпращането на открито писмо до Илюмжинов, в случая най-висшата инстанция по силата на договора (чл.3.23.1).
Какви аналогии с Левски и Челси бълнуваш??
Коментар
Коментар