IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Graham,

Вече неведнъж съм споменавал, че ще бъда истински доволен, ако Веско се отърве от Силвио. Във въпроса ти виждам още веднъж основание да потвърдя позицията си. Това е.

Коментар

• Peter(Petar), ако Веско загуби първото място в ранглистата, ще се успокоиш ли най накрая?Ще се почустваш ли щастлив?Малката ти душица ще потъне ли в блаженство?
      Life won't wait for you.

Коментар

• След вчерашната си загуба от Карлсон на турнира в Морелия Веско не е номер 1 в provisional Ranking. По мои изчисления Топалката отстъпва лидерската позиция на "тигъра от Мадрас" Ананд.

Какво се случи от началото на тази година?
        От турнира във Вайк ан Зее българинът прибави 8 точки, тоест текущото му ЕЛО достигна 2791(2783+8= 2791). Aнанд не спечели, но не и загуби ЕЛО, тоест остана си с 2779. Крамник прибави 7 точки и стана с 2773 (2766+2773). Към дата 1.4.2007 (догава става официалното вписване на реалното Ело в ранглистата) Крамник ще си остане с 2773 Ело, понеже няма да участва в повече турнири до април.
        Аронян, както предрекох още преди време, направи голям скок в развитието си и от турнира във Вайк ан Зее прибави 16 Ело-точки към коефициента си и преди турнира в Морелия имаше по мои изчисления ЕЛО 2760 (2744+16=2760), тоест твърда 4 позиция.

И така provisional ELO преди Морелия:
        1. Топалов 2791
        2. Ананд 2779
        3. Крамник 2773
        4. Аронян 2760
        итн

В момента тече Морелия/Линарес и нещата за русенеца не изглеждат никак добри-загуби от Иванчук и Карлсон при три ремита.Тоест 1,5 т.(от 5 партии) дележ на последно място заедно с Морозевич.
        В числово изражение това ще рече следното:
        Средното ЕЛО на турнира е 2750.
        Тоест очакваният резултат за Веско e 54,7% и за Ананд е 54%, имайки предвид, че личните им коефициенти надвишават с 33 точки(за Топалов) и съответно 29 (за Ананд) средното Ело на турнира, тоест при 5 изиграни партии се очаква от Веско да е направил 2,73 точки, а от Ананд се очаква да има 2,7 точки (0,54x5= 2,7).
        Тоест Веско губи 2,73-1,5= 1,23x10= 12,3 точки за сега
        А Ананд, който има набрани 3 точки след 5 кръг при очакван резултат от 2,7т., прибавя 3 точки (3,0-2,7= 0,3x10=3) към Ело-то.

Тоест след 5 кръг Веско губи лидерската си позиция в provisional ранглиста
        1. Aнанд 2782 (2779+3= 2782)
        2.Топалов 2779 (2791-12=2779)
        3.Крамник 2773 (няма да се променя до 1 април)
        4.Аронян вече е с 2765. Вчера спечели наистина гениална партия срещу Ананд и е с актив от 3 точки при очакван резултат от 50%.
        Тоест 3,0 - 2,5= 0,5x10= 5 точки, тоест 2760+5= 2765 за Аронян.

Остава надеждата, че Веско ще се стегне и в Линарес(втората половина на турнира) ще демонстрира истинските си възможности. Такива партии като загубата от 16-годишното "лапе" Карлсон(загубата беше особено неприятна, защото реално Веско се предаде в реми- позиция за учудване на всички коментатори) трябва да се забравят колкото се може по-бързо.
        Турнирът може да се следи на http://www.chesspro.ru/

Коментар

• Нащето момче им е трън в очите.Също като Каспаров навремето.И също като Каспаров е най-добър.Напук на всички.
          Life won't wait for you.

Коментар

• http://www.focus-news.net/?id=n648930

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=3670

Коментар

• Един поглед от Англия !

Найджъл Шорт призова ФИДЕ да разследва Топалов

01 февруари 2007 | 11:59 | Агенция "Фокус"

Лондон. Бившият претендент за световната титла по шахмат Найджъл Шорт призова Международната шахматна федерация (ФИДЕ) да започне разследване за измами на водача в световната ранглиста Веселин Топалов, пише английският вестник The Guardian. "През миналата седмица в германско издание бяха публикувани подобни обвинения от германския гросмайстор Мартин Брютигам, който твърди, че мениджърът на Веселин Топалов - Силвио Данаилов често е напускал местата за зрители в залата и е провеждал телефонни разговори по време на втория и третия кръг на турнира “Корус” в холандския град Вайк ан Зее. Веднага след това Данаилов се е връщал и е давал сигнали на Топалов с очи и ръце. Подобни твърдения бяха направени след световното първенство на ФИДЕ в Сан Луис, Аржентина, през 2005, когато Топалов спечели титлата. Шорт, който бе официален коментатор на турнира, тогава заяви: “Лично чух обвинения от засегнати състезатели в Аржентина, по същото време когато Топалов получи помощ от компютър в критичен момент. В Сан Луис забелязах, че по време на игра Данаилов стоеше близо до Топалов. Честото му влизане и излизане в залата предполагаше, че той може да получава информация от трети лица”, заяви Шорт". Последните обвинения разделиха дълбоко експертите. Много от тях не вярват на обвиненията на Брютигам. Топалов се надсмя над идеята, че сигнали с ръце могат да помогнат на играта му", допълва The Guardian.
              "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Вярно, мамка му - евнухоиден, да.
                Тогава да му изскубне пикалото. Такова може би притежава.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                  Първоначално изпратено от Peter(Petar)
                  Първоначално изпратено от Han Krum

Ей Петре не ти дойде акъла от преди те помня, че злобееше против Веско и още си същия. Няма място за такива хора тука........марш от тука
                  Неведнъж съм писал, че забележките ми са единствено и само срещу Силвио. Веско преди време ми беше много симпатичен, но от 2005 трупа само негативи със "сивия кардинал". В общи линии мога да кажа, че Топалов ще бъде първият световен шампион влязъл в историята заедно
                  със своя менажер.Това ако не е някакъв вид трагедия....
                  Междувременно Крамник се ожени за една наистина красива французойка.
                  http://www.chessbase.de/nachrichten.asp?newsid=6224
                  Да му откъсне топките дано.
                  Toi nqma topki. Ne vijdash li kakuv e evnuhoviden.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)

Ей Петре не ти дойде акъла от преди те помня, че злобееше против Веско и още си същия. Няма място за такива хора тука........марш от тука
                    Неведнъж съм писал, че забележките ми са единствено и само срещу Силвио. Веско преди време ми беше много симпатичен, но от 2005 трупа само негативи със "сивия кардинал". В общи линии мога да кажа, че Топалов ще бъде първият световен шампион влязъл в историята заедно
                    Да му откъсне топките дано.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от iv007
                      Не следя редовно темата тук , но от това което съм чувал е ясно - руснаците няма да допуснат световен шампион чужденец, разбирай НЕруснак :-(
                      След като руснаците не допускат световни шампиони-неруснаци, как така допуснаха Пономарьов, Ананд, Казимджанов, Топалов да станат световни шампиони. Нали КГБ е навсякъде??!! Въобще безумията на ФИДЕ през последните години бяха откровено във вреда на руснаците.

Коментар

Петър в същност да не е Пьотр ;-)))
                        Не следя редовно темата тук , но от това което съм чувал е ясно - руснаците няма да допуснат световен шампион чужденец, разбирай НЕруснак :-(

Коментар

Абе я се запознай по-добре с това дали Силвио е закъснял или Крамник се е нас...л....... Жена му не ми харесва, а и като гледам това сигурно пак е някой договор(за оправдание) за да кажат евентуално, че Крамник е младоженец и няма как.....:lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum

Коментар

Първоначално изпратено от Императорът
                              Според правилата на самото фиде Веско има право на реванш... ама Посраният шампион се крие като мишка.
                              Импе,
                              Това не е точна формулировка. По-точно всеки играч с ЕЛО над 2700 има право .......Тук не говорим за реванш.

Силвио прекалено много закъсня с организирането на мача. Мач който ако беше организиран, трябваше да приключи на 11 март. А Силвио не беше готов нито с документите, нито с нещо. Това да не ти е блиц в градинката на Народния Театър?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Според правилата на самото фиде Веско има право на реванш... ама Посраният шампион се крие като мишка.
                                Импе,
                                Това не е точна формулировка. По-точно всеки играч с ЕЛО над 2700 има право .......Тук не говорим за реванш.

Силвио прекалено много закъсня с организирането на мача. Мач който ако беше организиран, трябваше да приключи на 11 март. А Силвио не беше готов нито с документите, нито с нещо. Това да не ти е блиц в градинката на Народния Театър?!

Коментар

Working...
                                X