IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДОКОГА ЩЕ БЯГАМЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДОКОГА ЩЕ БЯГАМЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ ???

Да, Теодоре, ако не беше нощно време, бих набичил сега баладите на Меноар, нещо от родът на "Днес е хубав ден за умиране", или пък нещо на Металика, за Пясъчният човек ли...
    Инак рецептата ми е проста - субектите над 68 години да не гласуват, или ако много напират, само след като нарочна медицинска комисия признае, че са с акълът си и не са изкукуригали. Да бъдат лишени от право на глас и всички индивиди, които нямат поне основно образование - докога склерозирали бабета, дето утре ще се смряскат, ще решават бъдещето на България и команчи, дато не могат да си напишат и името, ще избират кой да ме управлява? А Жежкият е прав - в златните имена на Рим, граждански права (право да служат в армията, да избират и избирани да бъдат) само имотните са имали. После това право са добили и бедните, после и либертините... и тази Империя/Република, която на път била е да се превърне в нещо вечно и истински велико и достойно, отишла е по дяволите... е - туканка дял има и тая проказа, християнството, ама това е друга тема.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

tejka tema c tejki argumenti "za" i "protiv".
      az li4no cega cam v 4ujbina no 4akam c umilenie denq,kogato 6te ce varna v moqta rodina.ne moga da obvinqvam tezi koito ickat da izbqgat ot tuk.......no li4no az bez ne neq moga,dori i fizi4ecki.idealict cam,priznavam,no i dedite ni koito 500 godini ca ce birili protiv turzite cmqtam i te ca bili.Balgariq ce cmalqva....nqma alternativa za bqgctvo procto.

Коментар

И като Сидеров Имп.

Коментар

Ми с разум успях да обясня на няколко деца който искаха да гласуват за БСП, че програмата им е нереална и им припомних кризата, та гласужаха за НДСВ, но сега излиза, че не е имало смисел.

Коментар

Ех Императоре искаш всички които са Senca nobiliti да нямат право на глас,както е било в Рим!Ама виж каква ирония на съдбата от това определение излиза в нашето съвремие съкращението СНОБ,което като значение е баш обратно на латинския израз!Но иначе за правилата да ги има съм твърдо за,както съм и за идеята на тексасеца от Параграф 22-на порядъчните хора да се дават по два гласа-утопично и красиво ,но уви неприложимо!

Коментар

т.е. доминиране на силата, а не на разума.

p.s. Имп., беше ми домъчняло за тебе. И за хард-настроението, което носиш със себе си. Май след тези избори ще плочата ще се обърне и вместо Вагнер ще слушаме известно време Меновър. А за калко, само един Господ знае.

Коментар

Ми нали гласувах.. какво повече мога да направя? Да почна да избивам пенсионерите, които гласуват за тях? Колкото и грубо да звучи, точно като си замина.. няма от къде да взимат пари за пенсиите им и ще почнат да умират зимата...

Още съм млад и може да избирам къде да живея...

Коментар

А, и това за бай Вълко ми хареса, не помня кой го пусна. Такива ни трябват политици, като Червенков или Стамболов, докога ще бъдем йесменът на Европа? Аме нещо не ги виждам - уви. Да.

Коментар

Съгласен със последното изказване на Жежкият.
                    Ъх, Теодоре, каква демокрация, бе, тоя народ е стадо, което може само със сопа управлявано да бъде. Да.
                    А, и вчера ме спира некъв индианец на улицата с настоятелният въпрос "Каде се гласува, бе бате, да одим да гласувам за царот ?!?!?" - посочих му родното ми даскало с вътрешно хихикане, но и с негодувание дълбоко - най-малкото щото беше около 21.18 часът може би, а и команчът... бе 100%, аре, нека са 98% бях убеден, че и с букварът трудно ще се оправи без чужда помощ.
                    Казал съм ви моят утопичен модел - демокрация... ама не за всички. Като в древен Рим и гръцките полиси.

Коментар

И какво ще вземе да излезе? Че не Ти решаваш съдбините си, а те(политиците) го правят вместо теб, като Те принуждават да се оттеглиш от Родината си. Защо, позволи да попитам, Ти трябва да се чувстваш длъжен да си ходиш, а не те? По-добре е тях да измемтем. Това е само една от няколкото причини, поради които аз се върнах. И ще се постарая да не заминавам пак!

Коментар

нека те да се мъчат. Ние свършихме нашата част. Гласувахме. Ако НДСВ се коалира с БСП, като само преди два дни показваха клипове с празните магазини и кадри от филма "гладна българия", то аз съм предаден и моя глас е отишъл за комунистите. И на следващите избори няма да сгреша и да гласувам за партията която ме е предала.

Така че да си носят последиците. Аз вече си подадох документите, за да емигрирам, докато ме викнат на интервю (от 5 месеца до няколко години) ще имам време да преценя дали да остана тук.

Коментар

Ако позволят алчността да ги заслепи, то тогава едва ли биха постигнали съгласие. По-скоро ще бъде екзестенциална договорка. А оотам и предаване на интересите на избирателите им - за всяка поотделно, разбира се.

Коментар

Целта на всички, освен АТАКА, е да изпълнят изискванията за присъединяване към ЕС, различията са например БСП иска да вдига заплатите, Костов пък иска да се махне МВФ (то май и Румен Овчаров това иска) и за тези неща едва ли ще се разберат :-) Това е за пред нас.

Главната причина да искат да са самостоятелно или с възможно най-малко партньори са присъединителните фондове. Всеки иска тези 6 млрд. за себе си. И затова пазарлъците ще са МНОГО ГОЛЕМИ.

Коментар

Neg., знаеш ли какво ми хрумна? Цял ден следя резултатите, анализирам предвижданията, прехвърлям идеите за коалиция, опитвам се да доловя настроението на хората, изстрадали десетилетие и половина признаването ни от цивилизованата част от света и си мисля най-различни неща. Но не бързам да ги пиша във форума, а просто ей така, тихичко и наум, си ги прехвърлям в главата. Обаче, едно от тях, ще споделя: Дали желанието на избирателите да не дадат възможност на никоя формация самостоятелно да състави кабинет, в крайна сметка, не е пък една добре предоставена възможност да седнат левите с центристите - отляво и десните с центристите - отдясно и да проявят една заедност и смисленост, може и разумен компромис, без да нарушават принципите си и вземат адекватното решение за управление, което да е в полза на всички Ни. Така едва ли ще се налага да обмисляме спасителни вариянти за установяване в чужбина. Защото думичката чужбина е сладка, с нея израстват много деца сега, но тя може да бъде много неосмислена и заблуждаваща, когато пораснат. В никакъв случай не казвам всички да са в управлението, а по-скоро да намерят изход, а не да правят се пънат да правят сделка.

Коментар

по стара поговорка -богатите ще станат бедни а бедните ще изчезнат и като заключение тези който са гласували за БСП или няма какво да загубят или им все едно дали ще има утре
                                МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Working...
                                X