IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Велчев - супер наглост/сделките по дълга от 2002г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ВЕЛЧЕВ - СУПЕР НАГЛОСТ/сделките по дълга от 2002г.

PPP - икономиката на България я създаде Костов. Сегашните некадърници начело със Симеон само следват пътя. Милен Велчев е едно нищо с министерски пост. Мога да ти посоча много аргументи за това и не виждам да е направил нещо положително за икономиката на страната.
    България върви напред не заради правителството, а въпреки него! Това не го ли разбрахте!
    А относно корупцията драги господине можеш да направиш една обиколка на Черноморието за да видиш какви хотели строи/построи/ Велчев и тогава да ни казваш колко лош е бил Костов и колко добро момче е Велчев.

Коментар

Иконом, виждам, че с теб поне може да се говори нормално, макар да имаме различни мнения по някои въпроси.

Коментар

Вече мисля споделих, че с хора, които употребяват прозвища като "циганин" и "манго" вместо аргументи не смятам за нужно да споря!
        Благодаря ти. Желая ти успех, все пак.
        Щом споменаваш и за " 20-те милиарда долара" измислени от блестящите "икономисти" от Прокуратурата, дето само като ги чуеш как съставят изречения може да ти призлее ...

Коментар

Ама не се засягай толкова де. Какво точно е врели-некипели, от което казах? Какво точно значи теорията се различава от практиката?

А иначе за обемите: Без да имам много опит във вторичната търговия, съм участвал в издаването на над EUR 2 милиарда общо облигации и конвертируеми облигации (разбирай опции). Така че не се тревожи за квалификацията ми. И теорията, и практиката съм ги виждал.

Коментар

Абе Иконом, Ти какво разбираш от дългови инструменти и деривати ?
            Ако толкова много разбираше нямаше да повтаряш като папагал врели-некипели.
            Теорията се различава много от практиката.
            Ти какви дългови инструменти си търгувал през живота си ? За обеми няма да те питам защото съм убеден, че ще те е срам да кажеш(ако изобщо имаш и 1 сделка)

Коментар

А представи си да признае, че е сгрешил. Представяш ли си какво ще го направят хиените, особено Костов. За мен Костов престана да бъде фактор в БГ политиката, когато миналата година обяви че ще гласува против бюджета два месеца преди да го е видял. Което за мен означава, че той не се интересува от нищо, освен да е против Велчев. Как може да гласуваш против нещо, преди да си го видял, това е безумие за мен?
              In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

Реалист, съгласен съм, че Костов направи много за развитието на България сравнен с Беров и Виденов, но това значи ли, че не трябва да го държим отговорен за злоупотребите? Всеки нормален министър-председател би следвало да проведе тия реформи и да приватизира икономиката. Костов не е някакъв гений, че да се е досетил да направи тия неща. Особено след като бяхме под строгата опека на МВФ. Признавам, че благодарение на неговата политическа воля се откъснахме от орбитата на Русия и се ориентирахме към НАТО и ЕС, но всеки трябва да отговаря за далаверите си. Включително и сегашното правителство. Икономиката върви добре, но е под потенциала си. Вижте само балтийските държави.

И за Велчев съм съгласен, че не си признава, но то оставаше и да си признае. Нали е политик? Повярвай ми, той много добре знае колко точно сме изгубили от суопа. Но аз много се дразня, когато хора, не запознати с дълговите пазари, дават авторитетни мнения. Иначе не споря, че загубихме.

Коментар

Реалист, ок да приемем че е направил грешка и не желае да я признае. Сложи я на една везна с успехите му. А за колко от грешките си призна Манго?

Коментар

Петър Караиванов май отвори темата да ни припомни колко дъбър политик е Костов, избори идват апарата се задейства а по повод изказването, че от комунистите да се краде се е очаквало да питам аз кой създаде Костов и СДС дип, че Луканов не е жив да се изкаже всички развивали се в България по времето на Тато и непосредствено след това влезнаха във властта са маши на ДС ако за толкова години не ви стана ясно незнам от Ст. Софянски до Костов всички до един добре, че Сакса ще изкара още един мандат да влезнем дай боже в ЕС пък после като има ред и дисциплина да ги видим Костовците, Софяците, Станишевците, и други с претенции за компетентност и професионализъм минжитурки ще се скрият в миша дупка.
                    Не ми пука за дълга за последните 15год. за пръв път виждам светлина в тунела и нормални хора /като цяло/ на кормилото.
                    www.targ.bg

Коментар

Караиванов, не знам кой е невежа в момента. Чел съм много твои постове и въпреки че на спот FX пазара си един от признатите експерти във форума, в другите области като деривати и fixed income има какво да научиш. Това, че търгуваш опции, като само вземаш long позиции, не значи, че ги разбираш. Повече математика трябва да знае човек, за да може да се ориентира в материала. Ако искаш, мога да ти препоръчам литература.

А за татко ми, не се тревожи. Никакви пари не харчи човека по образованието ми, достатъчно други грижи си има.

Коментар

Петре, ти си непоправим. Ако съдиш по факта, че твоят татко е плащал за УНСС (ако не е било безплатно), грешиш. Аз съм излязъл от опеката на моят на 18 години, и от тогава (повече от десет години) никога не съм бил зависим от никого, нито за парична нито за друга подкрепа.
                        А в МИТ съм карал един семестър и мога да те уверя, че за да влвзеш там трябва да си почти гениален, а да го завършиш - гениален. Няма да ти обяснявам за разликите с УНСС. Така че, предпочитам БГ да бъде управлявана от такива хора, вместо от политикономисти.

Коментар

PPP ,ами като не е врачка да си признае коректно: "Сбърках, и от това търпим значителни загуби , ако беше станало обратното с курса $/euro и лихвите - можеше да спечелим". Тогава да го разбере човек. А не най-нагло да лъже колко "успешна" била сделката и тъпите журналя да повтарят тая глупост.
                          И нещо много демагогска тая постановка - когато беше сделката и много анализатори обърнаха внимание, че ще стане така - отговора беше: " Дали е успешна ще се разбере като мине време". Е, мина време и се видя как ни набута Миленчо! А сега пък: "Да забравим тая сделка, то беше отдавна". Алоооооо, ай стига бе! Значи бития си е бит е*ания си е е*ан. Само дето тия пари не са му лични на Велчев, а на всички данъкоплатци и ние сме е*аните!
                          И се оказа, че човекът който наричаш "циганин" е бил прав! Впрочем, когато няма аргументи влизат в сила подобни "определения", много е познато т'ва!
                          И ако не беше този "циганин" сигурно още щяхме да бъдем с 90% държавни фирми, борса нямаше и да сънуваме, а ЕС и НАТО - може би към 2020г!
                          Ама човек трябва да има глава на раменете и да ръзсъждава, а не да повтаря папагалски глупотевините от жълтеникавите многотиражки!

Коментар

Иконом & PPP - язък за парите на татковците ви дето ги трошат за да ви образоват.
                            С невежи не ми се води дори елементарен разговор,камо ли спор.
                            Учете се! И дано наистина се изуите,че те тези дето сега са министри и те като вас в странство са учили и по това което НИЕ в България трябва да плащаме е видно колко са се изучили.

Коментар

Това се опитвах да обясня на Петър. Кражби винаги ще има, въпросът е как се развива икономиката като цяло. Аз лично смятам че сега е много по-добре от Костово време.

Коментар

ППП, всички крадат и злоупотребяват. Просто хората с образование от МИТ и контакти на запад го правят по-интелигентно някак. Я ненужна атомна електроцентрала ще си построят, я концесия за магистрала ще дадат без конкурс, я нещо подобно. По-добре изглежда някак, отколкото да вземеш 10% подкуп за приватизация на безценица.

Коментар

Working...
                                X