Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одобрявате ли автомобилите с не софийска регистрация, да плащат такса...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тъй като се разпознах като адресат на това писание, ще взема да му отговоря, щото имам добри впечатления от ровер-а, та да речем, че евентуално ще водим дискусия.
Ровер-е, когато няма управия с приказки и добро, требе, баце, со малце кютек да става работата. Темата е за София, а София произвежда 35 млрд от 88 млрд БВП. Любимата ти Варна, дето е 4 пъти по малка като население, произвежда едва 6 млрд. иначе казано във Варна произвеждате с 50% по-малко от София. Т.е. София е отговорна за 40% от БВП, при 20% от населението - това как ти звучи? Само статистика, нищо друго.
Та ние, "в кочината", искаме освен да даваме на "селяндурите" и да ги научим малко на обноски. Под селяндури разбирай всички олигофрени, които си мислят, че в София и на къра в Пичковци могат да се държат по един и същи начин. Толкова много ли искаме? Явно е много, защото селяндурите/булгаристанците са свикнали само да получават, тъй като са "бедни", от нас, дето произвеждаме и се осигуряваме на макса, щото сме "Богати". Ние права нямаме, селяндурите обаче имат и то безкрайни.
Ще ти го кажа и другояче, пък дано ме разбереш - не влагам емоция, само статистиката. Колкото и да ми е неприятно да го изрека, но София няма нужда от България, България има въпиюща нужда от София. Тук не деля хората на граждани, селяни и каквито и да е други, повтарям, че гледам само сухата статистика. Да се премести столицата - ми супер, нека се премести, така и не схванахте, че една торба чиновници не са съществени за София, бизнесът е важен, а той е там където има хора и потенциал. За добро или за лошо, но потенциал за растеж има само София, останалите региоани на страната са малко или много умрели (изключвам 5-6 големи града и селата около тях, плюс десетина курортни селища) и децата им идват или в София, или емигрират. Не говоря за причините, за да не се забие натам, говоря за реалността, а тя е, че България без София е по-бедна и от Молдова или Албания. Толкоз, желая ти приятен ден и поне не плюй по тези, дето с данъците си плащат пенсии и разходи навсякъде по страната. че ако беше само на местно асмооблагане, пенсиите във Видин щяха да са по 30 кинта, а във Варна по 100 макс...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеСериозни хора, инвеститори, а акъл само за забрани. Да забранят печките, да забранят паркирането.... Много бързо се създаде аристокрацията у нас. За има-няма 20-30 години. От постовете на някои съфорумци направо лъха презрение към останалите - били селяни, карали бангии, бариери щели да слагат накрай кочината София...Много бързо сменихте цвета на кръвта от червена на синя. Направете си сметката, че цяла България влиза всеки ден в София да купува, да се лекува, да учи. Цяла България оставя парите си ежедневно в София. И това дразни някои безхаберници. Няма ли кой да затрие тази и подобните им човекоомразни и безполезни теми. Хейтърите да си търсят други занимания.
Ровер-е, когато няма управия с приказки и добро, требе, баце, со малце кютек да става работата. Темата е за София, а София произвежда 35 млрд от 88 млрд БВП. Любимата ти Варна, дето е 4 пъти по малка като население, произвежда едва 6 млрд. иначе казано във Варна произвеждате с 50% по-малко от София. Т.е. София е отговорна за 40% от БВП, при 20% от населението - това как ти звучи? Само статистика, нищо друго.
Та ние, "в кочината", искаме освен да даваме на "селяндурите" и да ги научим малко на обноски. Под селяндури разбирай всички олигофрени, които си мислят, че в София и на къра в Пичковци могат да се държат по един и същи начин. Толкова много ли искаме? Явно е много, защото селяндурите/булгаристанците са свикнали само да получават, тъй като са "бедни", от нас, дето произвеждаме и се осигуряваме на макса, щото сме "Богати". Ние права нямаме, селяндурите обаче имат и то безкрайни.
Ще ти го кажа и другояче, пък дано ме разбереш - не влагам емоция, само статистиката. Колкото и да ми е неприятно да го изрека, но София няма нужда от България, България има въпиюща нужда от София. Тук не деля хората на граждани, селяни и каквито и да е други, повтарям, че гледам само сухата статистика. Да се премести столицата - ми супер, нека се премести, така и не схванахте, че една торба чиновници не са съществени за София, бизнесът е важен, а той е там където има хора и потенциал. За добро или за лошо, но потенциал за растеж има само София, останалите региоани на страната са малко или много умрели (изключвам 5-6 големи града и селата около тях, плюс десетина курортни селища) и децата им идват или в София, или емигрират. Не говоря за причините, за да не се забие натам, говоря за реалността, а тя е, че България без София е по-бедна и от Молдова или Албания. Толкоз, желая ти приятен ден и поне не плюй по тези, дето с данъците си плащат пенсии и разходи навсякъде по страната. че ако беше само на местно асмооблагане, пенсиите във Видин щяха да са по 30 кинта, а във Варна по 100 макс...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
бай пеше, точно гражданите на провинциите се бутат у центъра а аз дори не знам защо!?
може да е важно за тях, не знам. ако ги слуша човек ще каже, че работат всички на дондуков 1 и през ден са я в операта я в народния тЯтър.
ти не слушаш, но център като м. луиза до халите, лъвов мост, симеон, к. величков, твоя прехвален "център" до няколко години ще се налее така гъсто с мангал и наркоман, че и милиционер с пищов да го е страх да минава оттам.
а тия елитни училища не са това което бяха преди време, слушай мене и дълго ще взимаш пенцията...като му дойде времето
айде, че тука в младос сме още на режим на тока 2:2Last edited by national power; 14.02.2017, 23:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Да Ратко Горублянското пръдище никога не е било в София.Някой те е заблудил че си софиянец
- взимай тука в бъзака и си на един светофар от центъра, момче!
де да знам аз, че това е горубляне!?препоръка е
Коментар
-
Стига бе кой са изнася в папура и блатата бе смех,И накрая тичате да си водите децата по елитните училища в Центъра.Даже и ревете кат ви казват че тая работа е по местоживеене.Трябва да се забрани на селяните достъпа до центъра или да се научат да си плащат.Идваш сутри да водиш детето и хоп пет кинта такса идваш вечер хоп пет кинта
може да е важно за тях, не знам. ако ги слуша човек ще каже, че работат всички на дондуков 1 и през ден са я в операта я в народния тЯтър.
ти не слушаш, но център като м. луиза до халите, лъвов мост, симеон, к. величков, твоя прехвален "център" до няколко години ще се налее така гъсто с мангал и наркоман, че и милиционер с пищов да го е страх да минава оттам.
а тия елитни училища не са това което бяха преди време, слушай мене и дълго ще взимаш пенцията...като му дойде времето
айде, че тука в младос сме още на режим на тока 2:2препоръка е
Коментар
-
Коя екологичност тая на Фолксваген ли?Или на другите мошеници
проблема е че има много тарикати дето си мислят че като прецакат другите и ще живеят по-добре
съвремените камиони евро 4/5/6 стандарт имат специална ситема за доизгаряне на азотните окиси
в китай продават емулатори по 20$ които заблуждават компютъра на автомобила че системата работи, познай колко масово се ползват тия неща....
иначе ти какво предлагаш неразбрах.........
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнението всичко е измислено, няма нужда да откриваме топлата вода
слага се данък според екологичноста на автомобила и това е
когато стане скъпо да притежаваш, нещо от което нямаш нужда и въпроса се решава
е ще трябва и техническите прегледи да работят и държавните институции като цяла ама ... затова сега е неприложимо
за такса вход в центъра не е нужно - пак винетка според екологичноста за по-екологичните автомобили по-евтина и отделно зони с платено паркиране
притока на автомобили ще се саморегулира и без да чакаме поскъпване на газта, както писа колегата по долу
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не знам кой център си, но между лъвов мост и яката на витоша предпочитам яката ако, че е на 10км от центъра
не е важно дали живееш в центъра или не (пак селски комплекси....колко народ знам дето се надува, че има къща на центъра на село) ... важно е качеството на живот и личното спокойствие.
имам приятел който е супер важен, защото живее в центъра до лъвов мост ... и да ти кажа не знам как се прибира младата му жена вечер от работа в едни тъмни улички и с населението в момента концентрирано в тази част на града...
Коментар
-
Стига бе кой са изнася в папура и блатата бе смех,И накрая тичате да си водите децата по елитните училища в Центъра.Даже и ревете кат ви казват че тая работа е по местоживеене.Трябва да се забрани на селяните достъпа до центъра или да се научат да си плащат.Идваш сутри да водиш детето и хоп пет кинта такса идваш вечер хоп пет кинта
не е важно дали живееш в центъра или не (пак селски комплекси....колко народ знам дето се надува, че има къща на центъра на село) ... важно е качеството на живот и личното спокойствие.
имам приятел който е супер важен, защото живее в центъра до лъвов мост ... и да ти кажа не знам как се прибира младата му жена вечер от работа в едни тъмни улички и с населението в момента концентрирано в тази част на града...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
то всичко е измислено, няма нужда да откриваме топлата вода
слага се данък според екологичноста на автомобила и това е
когато стане скъпо да притежаваш, нещо от което нямаш нужда и въпроса се решава
е ще трябва и техническите прегледи да работят и държавните институции като цяла ама ... затова сега е неприложимо
за такса вход в центъра не е нужно - пак винетка според екологичноста за по-екологичните автомобили по-евтина и отделно зони с платено паркиране
притока на автомобили ще се саморегулира и без да чакаме поскъпване на газта, както писа колегата по долу
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
ми къде, по младост, на груйчо в квартала, че бертрам е затворил улицата. кой къде свари.
те много строят и м/у околовръстното и витоша. сигурно и там одат тия, къде единя може да вози от и на училище децата цел ден а другия да работи.
- 1 like
Коментар
-
бай Пеше, каква е тая карта, тя е от времето на ВОСР бре!
Коментар
-
Ратко и къде се изнася народо на къро у Младост ли?Младост центъро на свето стига разсмивай форума
те много строят и м/у околовръстното и витоша. сигурно и там одат тия, къде единя може да вози от и на училище децата цел ден а другия да работи.Last edited by ratten; 14.02.2017, 19:01.препоръка е
Коментар
Коментар