Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одобрявате ли автомобилите с не софийска регистрация, да плащат такса...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениема темата ти е глупава ма госпожа?
как можа да я измислиш?
шега Френд, знаеш че съм на твоя страна.г-жа Фирдевс.2015г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПо твоята логика всяко населено място трябва да сложи такса за чуждите за него автомобили защото му амортизират инфраструктурата и да си плащат за това.Всяка такса е рекет, колкото повече рекет има толкова повече напускащи зоната на рекет ще има и тя ще потъва икономически докато изчезне.
Относно рекета - точно така е, както ти казваш - само че точната дума не е рекет, а "такса". Само обясни как, ако навсякъде се събира такава такса, ще "напуснеш зоната" и отидеш там, където няма такава такса???
Коментар
-
При преценката за въвеждане на нови данъци и такси трябва да се има предвид както разходите на администрацията за администрирането им, така и разходите на данъкоплатците за плащането им (което е отделно от сумата, която плащат).
Представете си едно камионче на куриерска фирма. Редовно влиза/излиза от множество населени места. Ако трябва да си плаща данък за всяко влизане/излизане и т.н. - цената на услугата му ще се повиши. В крайна сметка това ще го плаща крайния клиент.
Каква част от завишената цена ще отива в бюджета и коя ще се губи в разправии с бумащината (извършване на труд без реална полза - като пренасяне на камъни от едно място на друго и обратно) - не е ясно.
Примерно цените на транспорт ще се вдигнат с 1 лев. От този лев колко отива реално за данък и колко ще се губи заради това, че някой служител в администрацията си губи времето и някой служител в частната фирма си губи времето с глупости?
Коментар
-
Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнениеТемата е : Одобрявате ли автомобилите, които не са със софийска регистрация, да плащат такса за влизане в столицата
Против съм по-принцип. Живея в София, имам два автомобила и двата са със софийска регистрация. Вие какво мислите по въпроса.
Коментар
-
4i4o_Pay
По твоята логика всяко населено място трябва да сложи такса за чуждите за него автомобили защото му амортизират инфраструктурата и да си плащат за това.Всяка такса е рекет, колкото повече рекет има толкова повече напускащи зоната на рекет ще има и тя ще потъва икономически докато изчезне.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнениеТухла в Младост 1А ли те удари или по-скоро панел. Ела и ми земи @#$%. Или пиши по темата или СТААЙ И СА МААЙ...
как можа да я измислиш?препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениев пловдив за да влезнеш с кола в "стария пловдив" плащаш на входа като живеещите влизат с пропуск...
не знам някъде да се плаща в края на града за да влезнеш в дадено населено място
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениегоспожа, ти си много имотна ма!
искаш ли да са земем?г-жа Фирдевс.2015г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВ Сингапур, знаеш ли колко е малка разликата между Сингапур и София - почти нищожна.
Задръстванията и замърсяването на въздуха в големите градове причиняват вреди за милиарди годишно!
Коментар
-
Закон МДТ
Не знам защо всички коментиращи досега "инвеститори" наблягат на софийската регистрация на автомобила, а не на факта, че местните данъци, платени за кола със софийска регистрация отиват в софийския общински бюджет и се използват най-общо казано за благоустрояването на софийската община (как се използват е друг въпрос).
Е, редно ли е автомобили, които амортизират инфраструктурата на софийска община и не й плащат за това данъци да го правят безплатно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнениеТемата е : Одобрявате ли автомобилите, които не са със софийска регистрация, да плащат такса за влизане в столицата
Против съм по-принцип. Живея в София, имам два автомобила и двата са със софийска регистрация. Вие какво мислите по въпроса.
искаш ли да са земем?препоръка е
Коментар
Коментар