Първоначално изпратено от mnz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одобрявате ли автомобилите с не софийска регистрация, да плащат такса...
Collapse
X
-
Last edited by power grid; 03.12.2015, 10:38.
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеПо принцип е добре столицата да си е за столичани, а провинциалистите не им е мястото при нас, тяхната работа е да плащат данъци, а нашата е да ги ръководим. Затова е добре да има такса за влизане на провинциалистите в столицата, дори не само за автомобилите им, но и за самите хора. Добре е да се върне гражданството и да се обновят КПП-тата на входивете на София. Така ще има добър приход за столицата. Отделно, трябва да има и някаква наредба или закон, за да може все пак ако някой провинциалист идва насам по държавна работа, т.е. има работа с министертствата например, той да получава входна виза безплатно. Затова си трябва наредба поне, и може би отдел в общината за обслужване на чуждите граждани, т.е. провинциалистите, който да издава столични визи и да събира такси.
Отделно, може да е добре да въведем и митническо обслужване за стоките внос от провинцията, общината да събира вносни мита при идването им в столицата.
Абе идеи има много, важното е да ги подхванем от единия край.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Ограничаване на задръствания в централната част на градовете (в случая - София), търсене на по-ниски нива на замърсявания - добри и принципно полезни инициативи.
Убягва логиката с какво регистрацията на един автомобил влияе върху степента на замърсявания и трафик, който той генерира ...
Шефовете на бизнес организациите нещо се взеха твърде насериозно и това ги прави периодично (а може би трайно?) неадекватни ...
Всъщност, изброяването им в една и съща статия наред с текста на глуповатото предложение не доказва непременно ангажираността им по въпроса, но знам ли ...
Еднозначно обаче е ангажиран с темата господина Ранделов от Майкрософт.
Но ... каквато фирмата, такъв и мениджмънта, а и ... комплексарщината.
Признавам, не очаквах да се обърне толкова внимание на едно откровено скудоумие - предполагах, че ще се пренасочи дискусията към това как наистина да се замърсява по-малко.
Иначе, що да не предложа и аз нещо тъпо - да се въведе такса за излизащите от София коли със софийска регистрация.
Може пък и да е дори полезно такова предложение
Коментар
-
По принцип е добре столицата да си е за столичани, а провинциалистите не им е мястото при нас, тяхната работа е да плащат данъци, а нашата е да ги ръководим. Затова е добре да има такса за влизане на провинциалистите в столицата, дори не само за автомобилите им, но и за самите хора. Добре е да се върне гражданството и да се обновят КПП-тата на входивете на София. Така ще има добър приход за столицата. Отделно, трябва да има и някаква наредба или закон, за да може все пак ако някой провинциалист идва насам по държавна работа, т.е. има работа с министертствата например, той да получава входна виза безплатно. Затова си трябва наредба поне, и може би отдел в общината за обслужване на чуждите граждани, т.е. провинциалистите, който да издава столични визи и да събира такси.
Отделно, може да е добре да въведем и митническо обслужване за стоките внос от провинцията, общината да събира вносни мита при идването им в столицата.
Абе идеи има много, важното е да ги подхванем от единия край.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеПредставете си едно камионче на куриерска фирма. Редовно влиза/излиза от множество населени места. Ако трябва да си плаща данък за всяко влизане/излизане и т.н. - цената на услугата му ще се повиши. В крайна сметка това ще го плаща крайния клиент.
Представи си, че една подобна такса увеличи двойно средната скорост на автомобилите в града, заради по малкия трафик (В Лондон увеличението на скоростта беше тройно от 13 на 39 км/ч). Ако куриера до сега за 8 часа е успял да разнесе 10 поръчки, след намаляването на трафика, може да се окаже, че ще може да разнесе 20 поръчки и услугата вместо да поскъпне, може дори да поевтинее, въпреки че ще плаща такса за влизане в града.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеКак ще ги стигнем - с такси ли ? Ако я караме все така сме обречени да ни застигне изчезването ни.
Ако благодарение на подобна такса се намалят задръстванията, замърсяването на въздуха и т.н. разходите на фирмите, хората и т.н. могат да намалеят значително и да реализират много по голям ръст на БВП!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПо твоята логика всяко населено място трябва да сложи такса за чуждите за него автомобили защото му амортизират инфраструктурата и да си плащат за това.Всяка такса е рекет, колкото повече рекет има толкова повече напускащи зоната на рекет ще има и тя ще потъва икономически докато изчезне.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеВ интерес на истината и до сега винаги е имало "такса" в софия за МПС които не са с шопска регистрация ................... ако на някой му е направило впечатление ще знае, че куките спират само коли с провинциални регистрации и изобщо не прощават - заяждат се за какво ли не...
за съжаление парите които полицаите взимат от провинциалните шофьори не влизат където трябва
но провинциалните андрешковци пак са намери мекото ................. имам не един приятел на които като им се налага да пътуват до софия поне един път седмично си купуват коли и микробуси със софийска регистрация за да нямат проблеми с куките
А друг път ме спряха с личната кола в Драгалевци и се опитаха да ме рекетират за нещо, вече не помня за какво, ама им извадих Правилника, който си носех в колата и им натрих носовете. Тогава бях офицер и преподавах устройство на автомобила, както и Закона за движение по пътищата и кормуване и в катедрата, та ги натиках където им е мястото. И естествено нямах никакво нарушение.
А иначе напълно подкрепям да има такава такса. Аз в София не ходя. Обаче и ние да въведем такава такса за софийските коли. Знайш ли общината как ще се нагуши.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТочната дума е рекет, рекет е когато се събират пари от хора които няма да спечелят също от платената такса пари в брой.Такса е когато някой ще спечели 100лв и бива таксуван да плати 1лев. Как ще избягат ли ? Просто ще напуснат разпадащата се рекетираща държава като се преместят в друга или си отидат от този Свят и не оставят след себе си потенциални нови жертви - сиреч поколение.Тогава рекетьорите ще трябва да се саморекетират, те това го могат сигурен съм.
това за Лондон е вярно. И там доста мършляк ходи на работа ама с влака. Като не искаш да плащаш влак има
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеДаааа от много време не бях попадал на толкова точно попадение т.е. Селяни живеещи все още на село и такива преселили се вече се противопоставят.Браво гусподжаг-жа Фирдевс.2015г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеНали се стремим да приличаме на развитите държави и градове! Бях чел една статия, че в Лондон един месец след като въведоха такстата за влизане с кола в центъра, средната скорост на автомобилите в центъра се качи от 13 км/ч на 39 км/ч. и големите задръствания почти изчезнаха.
Задръстванията и замърсяването на въздуха в големите градове причиняват вреди за милиарди годишно!
Коментар
-
4i4o_Pay
Точната дума е рекет, рекет е когато се събират пари от хора които няма да спечелят също от платената такса пари в брой.Такса е когато някой ще спечели 100лв и бива таксуван да плати 1лев. Как ще избягат ли ? Просто ще напуснат разпадащата се рекетираща държава като се преместят в друга или си отидат от този Свят и не оставят след себе си потенциални нови жертви - сиреч поколение.Тогава рекетьорите ще трябва да се саморекетират, те това го могат сигурен съм.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеГоспожо а ти одобряваш ли на Драгичево перничани да чакат софиянци с винкело за такса влизане в Перник?Last edited by X_Y; 02.12.2015, 23:09.г-жа Фирдевс.2015г.
Коментар
Коментар