IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Медът ни бъкан от антибиотици, ГМО и пестициди

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
    Да не беше 160!!!
    Нц стигал съм до 156 но сега са 124.А бехме млади ,па хубави и дебели а сега само стари и глупави.А сега серйозно.Някой знае ли за колко време се запазват полезните качества на захаросания мед?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
      Това за "озахарения" мед и тн.н са глупости, но по-малки от тези за антибиотиците. Ако беше толкова полезен приема им нямаше в цяла западна Европа продажбата им без рецепта да е строго забранена.

      Аз произвеждам ме. Горския букет не се захаросва за година (повече не съм задържал) , акация не се захаросва извънредно дълго , рапица (нямам) захаросва се още в питите, слънчоглед (нямам) - за около месец, магарешки бодил - също. Полски букет (жълт) и слънчоглед са близки горе долу до написаното от теб, но това далеч не е всичкия и не е най-добрия мед.
      Моят мед - няма добавена захар (осем ако някой не е отишъл да храни кошерите ми без да знам ) , няма пестициди - района е извън всякакви земеделски инициативи и се захаросва много трудно. И гарантирано докато аз има думата там - няма антибиотици. Има мнозина такива пчелари.

      Пестицидите и т.н. отлагания са най-вече в прашеца. Т.е. потребителите на изсушения прашец (едни такива топченца) са най-засегнати.

      Това което може да направи обикновения потребител на мед е да си намери познат пчелар с известен регион на пчеларстване и да купува от него. Особено прашецопотребителите трябва задължително да се интересуват къде и кога е събиран прашеца и да избягва продукция от подвижно пчеларство. Има значение.
      Прополиса какво е?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от vesi97 Разгледай мнение
        Ае стига с тоя мед бе.Колко пъти отворя тая тема, толкова пъти ходя до кухнята и смуша една лъжица.Станах 150 кила
        Както казва близък на сърцето ми господин от една от темите във форума: Аз вече не пазя линия, а окръжност
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marin1
          Колега - на 100% съм съгласен с всичко написано от теб!
          Само за захаросването на меда - не само потвърждавам това което си написал, но и да добавя - имам горски и акациев мед на 2 години, от планински район, без абсолютно никаква възможност за замърсители и без добавена захар, който не е захаросан.
          Имам 3-4 годишен от същия в който на дъното на бурканите има наченки на кристализация (захаросване) но го държа на стайна температура. Същият за 2-3 месеца се захаросва ако се съхранява при темп. около 0 градуса!
          Та това дали е захаросан или не меда - не може да бъде никаква гаранция за качеството му.
          Кристализация на меда зависи от съотношението фруктоза-глюкоза в меда. При акациевия мед съдържанието на фруктоза е по-високо. Също така влияние оказват и механичните примеси, температурата при която се съхранява меда и прочие.
          Малко ми е чудно, че акациевия и горския мед се озахаряват при температура около нулата.
          При температура под 15 градуса кристализацията почти спира или поне се забавя поради повишения вискозитет и намалената дифузия. Същия процес се наблюдава и при стайна температура - тогава пък по-високата температура увеличава разтворимостта на захарите.
          Но ... човек се учи докато е жив

          П.П. Имам пчелин в район с интензивно земеделие и много рядко успявам да извадя чист акациев мед.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vesi97 Разгледай мнение
            Ае стига с тоя мед бе.Колко пъти отворя тая тема, толкова пъти ходя до кухнята и смуша една лъжица.Станах 150 кила
            Да не беше 160!!!

            Коментар


            • Ае стига с тоя мед бе.Колко пъти отворя тая тема, толкова пъти ходя до кухнята и смуша една лъжица.Станах 150 кила

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marin1
                Колега - на 100% съм съгласен с всичко написано от теб!
                Само за захаросването на меда - не само потвърждавам това което си написал, но и да добавя - имам горски и акациев мед на 2 години, от планински район, без абсолютно никаква възможност за замърсители и без добавена захар, който не е захаросан.
                Имам 3-4 годишен от същия в който на дъното на бурканите има наченки на кристализация (захаросване) но го държа на стайна температура. Същият за 2-3 месеца се захаросва ако се съхранява при темп. около 0 градуса!
                Та това дали е захаросан или не меда - не може да бъде никаква гаранция за качеството му.
                Рапица,кореяндър,слънчоглед,бодил,фацелия,еспаразе та,мента,липа,червен мак,
                лавандула до два месеца всичко се озахарява.Единствено акацевият мед се
                озахарява на втората година.Чувал съм ,че мановият се озахарява по късно,
                но при нас няма такъв,но има гроздов и от маната по листата на липата,който е като
                каманак.Озахарява се и това което си изкарал от захарен сироп и фруктоза,но
                вкусът е отвратителен.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                  Ако си в блок, на покрива, ако е плосък де.
                  Не се шегувам, гледах във Франция точно така правят.
                  Преди 2 години управата на на Хилтън в София искаха да сложат кошери а покрива му. Не знам дали сложиха но доста се бяха засилили.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                    Отиваш на пазара и гледаш ,трябва да е озахарен и отстрани и отгоре се получават
                    бели ивици на буркана,ако е течен това бялото/полена/ седи като пяна отгоре.Ако купуваш
                    на тенекия същата работа полена седи отгоре като морска пяна,отдолу е меда
                    който е мазен.Колкото до антибиотиците питай докторите,всички болести с тях
                    лекуват.Искам да кажа,че не са вредни даже усилват лечебните свойства на меда
                    при настинка и грип.Колкото по-вече полен има толкова меда е по-качествен и ти
                    дава гаранция,че пчеларя не е наливал с кофата захарен сироп или фруктоза.
                    Това за "озахарения" мед и тн.н са глупости, но по-малки от тези за антибиотиците. Ако беше толкова полезен приема им нямаше в цяла западна Европа продажбата им без рецепта да е строго забранена.

                    Аз произвеждам ме. Горския букет не се захаросва за година (повече не съм задържал) , акация не се захаросва извънредно дълго , рапица (нямам) захаросва се още в питите, слънчоглед (нямам) - за около месец, магарешки бодил - също. Полски букет (жълт) и слънчоглед са близки горе долу до написаното от теб, но това далеч не е всичкия и не е най-добрия мед.
                    Моят мед - няма добавена захар (осем ако някой не е отишъл да храни кошерите ми без да знам ) , няма пестициди - района е извън всякакви земеделски инициативи и се захаросва много трудно. И гарантирано докато аз има думата там - няма антибиотици. Има мнозина такива пчелари.

                    Пестицидите и т.н. отлагания са най-вече в прашеца. Т.е. потребителите на изсушения прашец (едни такива топченца) са най-засегнати.

                    Това което може да направи обикновения потребител на мед е да си намери познат пчелар с известен регион на пчеларстване и да купува от него. Особено прашецопотребителите трябва задължително да се интересуват къде и кога е събиран прашеца и да избягва продукция от подвижно пчеларство. Има значение.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                      http://www.amazon.com/1500-Live-Lady...ugs+for+garden

                      Ако някой иска да си купи калинки
                      Ха-ха-ха - и аз се кефя на калинчички, ама чак и да си купувам...
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                        Аз оси не убивам. Гледам да забележа къде са им гнездата.

                        Осите ядат едни въшлета по дърветата, голям помощник са!
                        Хората правят бизнес с отглеждане на оси, калинки, за големите градини!
                        Даже богомолки из интернет продават.
                        Преди години една специално прелетя през улицата, нападна ме - ужили по долната устна и избяга обратно, проклета да е.

                        Добре че съм пушач - та си налагах устната с тютюнец, за да не се подуе.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • предпочитам да се отровя с гмо отколкото да живея сред мумии
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                          Коментар


                          • http://www.amazon.com/1500-Live-Lady...ugs+for+garden

                            Ако някой иска да си купи калинки

                            Коментар


                            • https://www.youtube.com/watch?v=Sv3OCRDBKyQ

                              Thousands of Bees Swarm Into Rooftop Hives Above French Parliament


                              https://www.youtube.com/watch?v=9TkrieEtU68

                              Urban Bees Create A Buzz in Tokyo

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                П

                                А чувал съм, че пчелното ужилване е ного полезно - ама не ми се е случвало - виж: между осите и между мене има дългогодишна непримирима вендета - ного са ме жилили - проклети да са - но и аз ного съм избил.
                                Аз оси не убивам. Гледам да забележа къде са им гнездата.

                                Осите ядат едни въшлета по дърветата, голям помощник са!
                                Хората правят бизнес с отглеждане на оси, калинки, за големите градини!
                                Даже богомолки из интернет продават.

                                Коментар

                                Working...
                                X