IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо Русия продава петрола си за долари

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
    Има и Швейцарски франкове и други валути, но проблемът е, че липсва ликвидност в тях за да станат световна валута. Нали видя как скокна в небесета курсът на швейцарският франк когато всички почнаха да бягат в него в началото на кризата и централната банка на Швейцария бечше принудена, да обяви, че ще обменя (печата) неограничено количество швейцарски франкове на 1,2 курс спрямо еврото, за да не се сгромоляса швейцарската икономика от силния франк!

“ХУЙ“ ще бъде не за рублата, а за държателите на рубли Н е е случайно, че дори богатите руснаци не си държат парите в Русия и в руски рубли! Първото ниво на доверие в една валута е гражданите на дадената държава да имат доверие в нея!
    нищо аз си колекционирам ланци, дет викаше един в секцията на златото
    Каквато и валута или биткойн или бартер да дойде там е все тая баце ...

Коментар

• Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
      Много ме кефят конспиративните хора във форума

Те са чели теории, гледали са Цайтгайст и не се поддават на манипулации.

Американците печатат пари, нямат покритие, нямат злато, не могат да овладеят печатницата си, управляват ги евреи. Всички им ползват доларите, но те, конспиративните, са прозрели, че това е измама и знаят, че рано или късно Америка ще се срине и хартийките им ще изчезнат и не можеш лесно да ги впечатлиш с приказките за мед и масло в Щатите.

Те са по-умни от банкерите на Уолстрийт, по-мнителни от ирански шпионин, нямат много пари, но пък за сметка на това не ги държат в долари, защото знаят истината - доларът е измама и когато той се срине, те ще постнат във форума - "казахме ли ви ние"...
      Не аз вярвам, че има закони в САЩ и, че долара ше властва минимум още 500стин години да изкараме едно "турско робство" в бързината. Там евреи няма ни един, щот Хитлер ги избил всички до крак, как мое си помислиш такоа нещо че евреи има в банките им там. Вярвам, че САЩ са демократична и свободна страна, която ще накаже всеки терорист, мангал или кавал който дръзне да ги осуети или да наруши спокойствието в света. Те са пътят истината и животът и само някой тука във форума да е рекъл нещо против тях.
      Ей сега ще стана и ще им изпея химна с ръка на хуя си и ше им се закълна в пълна вярност !!!

Аз никой не агитирам, за нищо, за мен спестявания за дълго само в твърд жълт метал, нито една хартия/банка не може да устои на времето и на промените във времето. Ние живеем в свят който не разбираме и който е съвкупност от случки. Който иска зелени гущери, евра, йени, патагонски гвинеии и марсиански камъни да си спестява, аз не ща да ми изгаря труда който съм работил, през годините и ме боли жезъла за която и да било валута ...
      Last edited by michaelis; 13.05.2014, 13:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
        Аз ей са щи кажа има такъв ей ги Australia, Canada ама ти явно не знаеш, че банките купуват в момента малко повечко от тея. (щото тея не печатат кат гламави ..)
        А с твойто доверие в Американците, аз лично не им вярвам и още няколко милиярда човеци, защото видяхме кво стана и кво става, ти си последния Мохикан явно, но хубаво е и да има хора където им вярват все пак ....
        А това там за "ХУЙ" за рублата, ще видим бе полека само спокойно, процесите не са от днес за утре, това са бавни неща, не е като с някоя 20 годишна в храстите, само търпение и ще видим кой ще го лапне в кавичките .....
        Има и Швейцарски франкове и други валути, но проблемът е, че липсва ликвидност в тях за да станат световна валута. Нали видя как скокна в небесета курсът на швейцарският франк когато всички почнаха да бягат в него в началото на кризата и централната банка на Швейцария бечше принудена, да обяви, че ще обменя (печата) неограничено количество швейцарски франкове на 1,2 курс спрямо еврото, за да не се сгромоляса швейцарската икономика от силния франк!

“ХУЙ“ ще бъде не за рублата, а за държателите на рубли Н е е случайно, че дори богатите руснаци не си държат парите в Русия и в руски рубли! Първото ниво на доверие в една валута е гражданите на дадената държава да имат доверие в нея!

Коментар

• Много ме кефят конспиративните хора във форума

Те са чели теории, гледали са Цайтгайст и не се поддават на манипулации.

Американците печатат пари, нямат покритие, нямат злато, не могат да овладеят печатницата си, управляват ги евреи. Всички им ползват доларите, но те, конспиративните, са прозрели, че това е измама и знаят, че рано или късно Америка ще се срине и хартийките им ще изчезнат и не можеш лесно да ги впечатлиш с приказките за мед и масло в Щатите.

Те са по-умни от банкерите на Уолстрийт, по-мнителни от ирански шпионин, нямат много пари, но пък за сметка на това не ги държат в долари, защото знаят истината - доларът е измама и когато той се срине, те ще постнат във форума - "казахме ли ви ние"...

Коментар

Не се шегувам! Покажи ми друг кандидат за световна валута, който да не е прецакал държащите неговата валута през последните 200 години! Няма такъв!
            Аз ей са щи кажа има такъв ей ги Australia, Canada ама ти явно не знаеш, че банките купуват в момента малко повечко от тея. (щото тея не печатат кат гламави ..)
            А с твойто доверие в Американците, аз лично не им вярвам и още няколко милиярда човеци, защото видяхме кво стана и кво става, ти си последния Мохикан явно, но хубаво е и да има хора където им вярват все пак ....
            А това там за "ХУЙ" за рублата, ще видим бе полека само спокойно, процесите не са от днес за утре, това са бавни неща, не е като с някоя 20 годишна в храстите, само търпение и ще видим кой ще го лапне в кавичките .....
            Last edited by michaelis; 13.05.2014, 12:42.

Коментар

• Забравяш и още нещо. ДОРИ и да имаш злато в раша, пак може да няма КАКВО реално да си купиш с него за ядене, пиене, обличане и т.н. Просто на държавно ниво международната търговия ще е блокирала и ще си купуваш водка и газ със златото. Щото нали не мислиш, че путето ще позволи да му изнасяш златото за разни развращаващи западни продукти? Ако позволи това, ще му източат злОто за 2 седмици.
              Last edited by 4ervenasgan; 13.05.2014, 12:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                Ем ти кво очакваш колега, то в момента ни една валута не е с гарант, всичко е въздух, ако тея руските шемети го направят това със златото а да видиме дали няма да се продават разни работи в световен мащаб за рубли, звучи невероятно но ще е факт, даже и на мен не ми се вярва, но ще стане ...

The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable ....
                Златна гаранция може да има в държава, където думата гаранция значи нещо и законът е над всичко! Кой би имал доверие, че Путин реално би му дал златото зад златната рубла ) На един човек вероятно биха изплатили, на 10 също, но ако всички си поискат златото ще им прати следното съобщение

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  "Доверие". В Америка?
                  - Шегуваш се!
                  Не се шегувам! Покажи ми друг кандидат за световна валута, който да не е прецакал държащите неговата валута през последните 200 години! Няма такъв!

Всички знаят, че само веднъж може да прецакаш играчите и след това за 100-200 години си извън играта! Може да смяташ за хартийки без покритие доларите, но е факт, че няма инфлация и всички ти ги приемат! САЩ много добре знаят какво могат да загубят и затова, никога няма да прецакат държателите на долари, защото за разлика от много други държави в света те мислят дългосрочно!

Знам, че дългосрочното мислене и планиране погледнато от българската камбанария, кедето през няколко десетилетия има война, смяна на системата, национализация, хиперинфлация и т.н. е много сложно, но има държави като САЩ, където планират 100 години напред и не се поддават на краткосрочната конюктура!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    http://www.banker.bg/?Channel=3&Cate...Article=495926

Заслужава си талера и лирата да отидат в небитието!
                    Ем ти кво очакваш колега, то в момента ни една валута не е с гарант, всичко е въздух, ако тея руските шемети го направят това със златото а да видиме дали няма да се продават разни работи в световен мащаб за рубли, звучи невероятно но ще е факт, даже и на мен не ми се вярва, но ще стане ...

The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable ....

Коментар

Ще ти се. Доверие към най-агресивната страна по света е чиста проба наивност особено, след като две години и горница не може да овладее собствената си печатница. Хайде, стига. Мирясвай. Към момента, щатите имат най-голямата експозиция навън във...все по-бързо обезценяваща се, откъм реално покритие, хартия. Хеле пък, след волфрамовата афера със слатинте запаси на ФЕД. И, ако в момента доларът още го крепят някакси то, го правят, за да поддържат своето вътрешно потребление, в 50-70% от случаите, на безсмислени глупости, за да са "първа икономика в света". Ако не се тъпчеха за щяло и нещяло, като за последно, пак можеха да живеят и смислено, и удовлетворено...ама не.
                      Та, усети ли по-силен натиск отвътре за експорт, Америка може да си срине хартийките и под 2 долара за евро в рамките на 3-6 месеца. Питам, тогава, кой ще изквичи най-страшно?
                      - Китай. И не ми се вярва да искат да продължат да свирят втора цигулка и да са заложници на оялите се "световни жандарми", които нямат и 1/30-та от техния собствен държавен резерв в гущери. Схващаш ли?
                      "Доверие". В Америка?
                      - Шегуваш се!
                      Неприемането на фактите не ги прави невярни! Факт е, че доларът се ползва, като международно и местно разплащателно средство, дори и от най-големите врагове на САЩ, като Венецуела, Куба, Иран или Русия!

Фидел Кастро и брат му Раул Кастро над 50 години се борят с американския империализъм, но това което успяха да постигнат, че единствено срещу долари или срещу конвертируемо песо ( което е същото), можеш да си купиш в кубинските корекоми стоки от първа необходимост без да се редиш на опашки.

Подобно е положението и в Иран. Във всеки хотел или по голям магазин също приемат долари, като разплащателно средство! Ако можеше лесно да се избегне ползването на долара, първо тези държави щяха да забранят ползването му!

Много кандидати имат да изместят долара, но това е реално може да стане единствено до нивото на бартера между две държави! Появи ли се нуждата от мултилатерално плащане (в 90% от случаите) заобикалянето на долара е неизгодно и скъпо и прави неконкурентноспособни, този, който се опитват да избегнат долара.

Коментар

Латиницата е най-малкият проблем, защото по голяма част от парите се използват не като кеш! Истинският проблем е доверието! Дори Китай да стане най-голямата икономика в света, никога няма да има доверието, което има към САЩ и долара!

От въвеждането на долара през 1792-ра година в САЩ не е имало нито хиперинфлация, нито война! Коя друга държава може да се похвали с такава история? Може би само малки държави, като Швейцария, Австралия и т.н. ЕС, Русия, Китай и т.н. имат всичко друго, но не и стабилна история. Поне 100 години трябва да минат в стабилност и предвидимост, преди еврото, рублата, юана или т.н. да могат сериозно да притиснат положението на долара.
                        Ще ти се. Доверие към най-агресивната страна по света е чиста проба наивност особено, след като две години и горница не може да овладее собствената си печатница. Хайде, стига. Мирясвай. Към момента, щатите имат най-голямата експозиция навън във...все по-бързо обезценяваща се, откъм реално покритие, хартия. Хеле пък, след волфрамовата афера със слатинте запаси на ФЕД. И, ако в момента доларът още го крепят някакси то, го правят, за да поддържат своето вътрешно потребление, в 50-70% от случаите, на безсмислени глупости, за да са "първа икономика в света". Ако не се тъпчеха за щяло и нещяло, като за последно, пак можеха да живеят и смислено, и удовлетворено...ама не.
                        Та, усети ли по-силен натиск отвътре за експорт, Америка може да си срине хартийките и под 2 долара за евро в рамките на 3-6 месеца. Питам, тогава, кой ще изквичи най-страшно?
                        - Китай. И не ми се вярва да искат да продължат да свирят втора цигулка и да са заложници на оялите се "световни жандарми", които нямат и 1/30-та от техния собствен държавен резерв в гущери. Схващаш ли?
                        "Доверие". В Америка?
                        - Шегуваш се!

Коментар

Нещата с долара може да се утресат доста бърже при положение, че китайците започнат да използват латиницата. В момента, никой не може да прочете, какво пише на червените пари и, нормално, хората се притесняват от тях...а 75% от света използва, под едан или друга форма, латиницата. Виж, американската икономика е силна в потреблението /папо-ако/ и в иновациите...засега. Ама дори в последните, вече много страни ги изпреварват и, далеч не толкова големи - Корея, Израел...
                          Латиницата е най-малкият проблем, защото по голяма част от парите се използват не като кеш! Истинският проблем е доверието! Дори Китай да стане най-голямата икономика в света, никога няма да има доверието, което има към САЩ и долара!

От въвеждането на долара през 1792-ра година в САЩ не е имало нито хиперинфлация, нито война! Коя друга държава може да се похвали с такава история? Може би само малки държави, като Швейцария, Австралия и т.н. ЕС, Русия, Китай и т.н. имат всичко друго, но не и стабилна история. Поне 100 години трябва да минат в стабилност и предвидимост, преди еврото, рублата, юана или т.н. да могат сериозно да притиснат положението на долара.

Коментар

• Нещата с долара може да се утресат доста бърже при положение, че китайците започнат да използват латиницата. В момента, никой не може да прочете, какво пише на червените пари и, нормално, хората се притесняват от тях...а 75% от света използва, под една или друга форма, латиницата. Виж, американската икономика е силна в потреблението /папо-ако/ и в иновациите...засега. Ама дори в последните, вече много страни ги изпреварват и, далеч не толкова големи - Корея, Израел...
                            Last edited by Pyramid; 13.05.2014, 11:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Legioner Разгледай мнение
                              Интересно ми е защо Русия продължава да продава петрола си за долари и само плаши, че ще смени валутата, а не го направи наистина.
                              По време на социализма имаше опит да се изключи долара от търговията, но се получаваше дефицит на определени валути и трябваше да се подават подобни молби за осигуряване на нужното количество валута.

Търговията в света в 90% от случаите не е билатерална, а е мултилатерална, което прави много сложно и скъпо избягването на долара или някаква заместима световна валута, която са склонни да я приемат всички държави в света. За сега алтернатива на долара няма, а е и много трудно да се създаде, защото изисква съгласуването и доверието на над 200 държави и милиарди хора.

Коментар

• Xman1

Те онзи петрол го свършиха точно след 20 години, сега този вече е с дрениране и изцеждане на това което е пропито ...и него ще свършат.Това са изчерпваеми суровини, изкопаят го и го приключат. Доказаните залежи се увеличават защото лъжат все повече и повече, трябват им пари за тези скъпи методи за добив.
                                Last edited by supertrader; 13.05.2014, 10:07.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X