IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Четеш отгоре отгоре. Казах си съвсем ясно че предпочитам Украйна да се разцепи - но не мисля че ще стане.

С Орешарски нещата са съвсем различни. Сега не виждам полза ако падне. Да си стои, пък ще видим как ще се развият нещата
    Аз пък мисля, че ще стане. Части от Украйна ще се отцепят, а Русия ще ги подкрепи.
    Новата власт още първия ден се постара да стане антипатична на малцинствата.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• А не съм говорил за края на Русия, а просто че Русия ще фалира. Аз още мисля така. Икономиката на Русия не е жизнеспособна - разчита на един отрасъл и този отрасъл нищо добро не го чака като печалби. Както може да се види дори и от коефициентите на които се търгуват американските компании от него - не само руските.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Равновесие, честно казано чудя се къв анализатор си и кои идиот ти плаща за анализите.

Вчера твърдеше че е по добре Украина да се разцепи щото ти струваше по вероятен вариант и вадеше аргументи как си щастрив че ще се сцепи.
        Днес понеже само в Крим обстановката е революционна запя друга песен и твърдиш че е е по добре да не се цепи ...и в пак вадиш изсмукани аргументи от пръстите си.
        Утре ако нещо се промени пак ще обърнеш палачинката......важното е че каквото и да се случва все си щастлив ......

Същото беше преди време и в Политиката ....
        Като баха активни протестите вадеше от сто кладенеза вода да не убедиш защо трябва и ще падне Орешака!
        След като като заглъхнаха протестите почна с със същия план да твърдиш че всъщност той не трябвало да пада щото така ще отврател избирателите и така умразните ти комунисти / дали са комунисти е друг въпрос но за теб са такива / повече никога нямало да доидат на власт.

Това твоето не е анализи пич а бягане след вятъра .......и изглежда комично
        Четеш отгоре отгоре. Казах си съвсем ясно че предпочитам Украйна да се разцепи - но не мисля че ще стане.

С Орешарски нещата са съвсем различни. Сега не виждам полза ако падне. Да си стои, пък ще видим как ще се развият нещата

Коментар

• Равновесие, честно казано чудя се къв анализатор си и кои идиот ти плаща за анализите.

Вчера твърдеше че е по добре Украина да се разцепи щото се ти струваше по вероятен вариант и вадеше аргументи как си щастрив че ще се сцепи.
          Днес понеже само в Крим обстановката е революционна запя друга песен и твърдиш че е е по добре да не се цепи ...и в пак вадиш изсмукани аргументи от пръстите си.
          Утре ако нещо се промени пак ще обърнеш палачинката......важното е че каквото и да се случва все си щастлив и ще извадиш твърдението как това е края на Русия......

Същото беше преди време и в Политиката ....
          Като баха активни протестите вадеше от сто кладенеза вода да не убедиш защо трябва и ще падне Орешака!
          След като като заглъхнаха протестите почна с със същия план да твърдиш че всъщност той не трябвало да пада щото така ще отврател избирателите и така умразните ти комунисти / дали са комунисти е друг въпрос но за теб са такива / повече никога нямало да доидат на власт.

Това твоето не е анализи пич а бягане след вятъра .......и изглежда комично
          Last edited by markov; 27.02.2014, 19:28.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik
            Айде стига бе, защо пак почвате бе
            Щото друго не могат, това е положението и нивото в форума.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
              Я коментирай тая Руска пропаганда, как майданеца Музичко разговаря с прокурор. Пич олекваш, ама много! Заради талибанското ниво на Дневник се отказах да пиша там, то май и тук става същата работа

Музичко розмовляє з прокурором
              http://www.youtube.com/watch?v=q8JC-ZjqFb4
              Важна е голямата картина. А голямата картина е че заради твърдоглавие Путин загуби Украйна. За голямо мое лично разочарование май Украйна няма да се разцепи, така че Русия все още ще има не малки шансове за влияние. Но ако продължава да настройва украинците срещу себе си по въпроса за Крим нищо чудно да загуби и това. Реално ако Крим се отцепи от 7 милиона руснаци в Украйна ще останат 5 милиона. Което вече ще е само 13% от населението и шансовете дори и всички руснаци да гласуват хомогенно да могат да управляват са реално никакви. От друга страна ако Крим не се отцепи, но напрежението там ескалира, това има сериозна вероятност да мобилизира не само руснаците в украйна, но и самите украинци. А те са все пак 80%.

При всички положения - ако целта не е разделяне на Украйна от сегашното положение Путин губи. Ако целта е разделяне на Украйна Путин ще вземе три до четири области и ще загуби всякакво влияние във всичко останало - и то тотална загуба - Русия ще е страната ограбила територията на Украйна.

Доминантната стратегия и на Путин и на украинците в краткосрочен период е едно и също - напрежението изключително бързо да спадне. Останалия свят би приел добре едно мирно разделяне на Украйна - което би било една прекрасна стъпка към изолирането на Путин в дългосрочен период, но не и разделяне с конфликт, което пък веднага би довело до бърза изолация на Русия.

В крайна сметка най-вероятния сценарии от който никой не губи особено но всички печелят е Путин да даде на заден и да търси други възможности за влияние в бъдеще. Напрежението максимално бързо да падне и нещата да почнат да се развиват към по-добро.

Остава въпроса като се случи това - за което шанса според мен е към 99% какво ще се случи с икономиката на Украйна. САЩ вече дадоха сигнал че са готови да наливат яко пари. Путин може да реши да игнорира Украйна - но най-вероятно ако не иска да загуби прекалено много влияние и той ще почне да дава пари.

Така че поне според мен проблема с Украйна вече приключи. Картите са на масата и играта на всички е ясна. Реално няма никаква друга доминантна стратегия за никой от играчите, и на всички тях стратегията е еднаква и води до еднакъв резултат, така че до 6 месеца всеки ще е забравил че в Украйна е имало напрежение.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                Специално за Вас ще се повторя. Съгласен ли сте с думите на Методий Кусев: „Русофилството у нас стига до идиотство“ ....
                Русофил - рубладжия - пета колона - национален предател.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Ти не мое да разбереш щото като чуеш Русия и комунист и като насъскано зло куче почваш да громиш без изобщо да четеш и мислиш
                  Специално за Вас ще се повторя. Съгласен ли сте с думите на Методий Кусев: „Русофилството у нас стига до идиотство“ ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Ти не мое да разбереш щото като чуеш Русия и комунист и като насъскано зло куче почваш да громиш без изобщо да четеш и мислиш
                    Ооо, ентелектуалеца,
                    Изрина ли на прасеата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                      Mи това са нормални неща. Според мен ще се разберат, най-вече вътре в Украйна.
                      Въобще не мога да разбера войнстващите рубладжии тук - ми ако стане както те искат, ще бъде доста кърваво. Нещо което не ми се вижда реално. Дори и простотията с отцепването на Крим - ми там половината са руснаци, другата половина - други. Референдума може да докара огромни проблеми - гражданска война. Ткак че много внимателно трябва да решават, според мен етническите руснаци трябва да получат гаранции от Киев, че няма да бъдат преследвани за това че са етнически руснаци. А самите етнически руснаци трабва да приемат, че това не е русия, а друга независима държава, в която са живели в последните 23-24 години

Коментар

Факи, друго имах предвид. Тука от сума ти време ни се обяснява, че Русия е изритана окончателно от Украйна, че вече няма грам влияние върху процесите там, че каквото кажат ЕС и САЩ, това ще стане и пр. и пр.
                        Е да де, ама нещата не са съвсем така. И това го казвам не защото са ми много симпатични Путиновия режим и имперска Русия, а защото годината не е 1999 и Украйна не е Косово !!!
                        И в случая за стабилизирането на Украйна изобщо няма никакво значение какви гаранции ще дава Киев на украинските руснаци. Важното е как ще се договорят САЩ, ЕС и Русия !!!
                        Не си ме разбрал, това което казваш е вярно, просто кривнах малко встрани. А другото да се разберат е пожелание. Все пак мисля че референдум в Крим ич не е удачен.

Коментар

Ако някой плаща за проруска пропаганда по отношение на Украйна просто си рпави много лоша услуга. В момента в който Путин даде на заден - а той ще го направи със сигурност и нещата ще изглеждат съвсем жалки.

Я коментирай тая Руска пропаганда, как майданеца Музичко разговаря с прокурор. Пич олекваш, ама много! Заради талибанското ниво на Дневник се отказах да пиша там, то май и тук става същата работа

Музичко розмовляє з прокурором
                          http://www.youtube.com/watch?v=q8JC-ZjqFb4

Коментар

В потвърждение на това което писах по-долу:

"Керри высказался за сотрудничество США и России для разрешения украинского кризиса:
                            Госсекретарь США Джон Керри в телефонном разговоре с министром иностранных дел России Сергеем Лавровым высказался за взаимодействие России и США для выхода из кризиса на Украине, сообщается на сайте дипредставительства России."

Както виждате, вече изобщо не става дума за санкции, ултиматуми, високопарно размахване на пръст и пр.

"Министр обороны адмирал Игорь Тенюх планирует вылететь в Крым, об этом сообщает «Интерфакс-Украина». «Я буду предлагать, чтобы сегодня-завтра вылететь в Крым. Но сначала я должен пообщаться с генштабом и заслушать его руководителей», — цитирует агентство главу оборонного ведомства. Тенюх также заявил, что надеется на тесное сотрудничество с российскими коллегами по этому вопросу, но сначала займется ознакомлением с ситуацией.

И на украинските революционери май започва да им просветва та нищо чудно утре или вдругиден и Турчинов да кацне на килимчето в Москва за директни преговори с Путин.
                            Mи това са нормални неща. Според мен ще се разберат, най-вече вътре в Украйна.
                            Въобще не мога да разбера войнстващите рубладжии тук - ми ако стане както те искат, ще бъде доста кърваво. Нещо което не ми се вижда реално. Дори и простотията с отцепването на Крим - ми там половината са руснаци, другата половина - други. Референдума може да докара огромни проблеми - гражданска война. Ткак че много внимателно трябва да решават, според мен етническите руснаци трябва да получат гаранции от Киев, че няма да бъдат преследвани за това че са етнически руснаци. А самите етнически руснаци трабва да приемат, че това не е русия, а друга независима държава, в която са живели в последните 23-24 години

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Така е чичо, светът е във възторг от матушката и геният на нейния пръв държавен и партиен ръководител - товарищ Путя Джуджанкин Татарашвили, стотици милиони трудещи се ликуват по света...
                              Кандитко стига громи руските комунисти и Путин.Началника ти разпореди отбой.Спирай щото нема да има кинта.

Коментар

Има, за провала. То и това е знание разбира се
                                Смешко, смешко... Три елементари въпроса ти зададох в последната седмица. Отговор никакъв, всичко при теб се свежда до - "аз така казах", "Путин е лош", долу тия... Просто нивото ти е на днес.бг, сега и тем подобни. Дискусия с теб, нормална и на ниво, с аргументи, факти и доказателства, не може да се проведе. Толкоз. Пиши си, просто нема да ти отговарям повече, достатъчно се изложи.

Коментар

Working...
                                X