IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Единственото обяснение е, че са водили преговори с Китай, ама чайниците дръпнаха доста и не им се купуват дървета ( за катерчетата ).

Те нали имаха до преди години проблем с пирати по реките си.

Ма, ся се продават много читави лодки дет' вдигат 90-110 км/час по вода и ако ти затрябва някой ден, се обади да те свържа с чиляка за брегова охрана. Само с дизели, че са и икономични.

За БГ-стан забрави - тук пак ще извъртят схемата лодки за скрап - продадени на двойна цена спрямо най-модерните.

Такива са ви политиците.

В тая връзка, до преди няколко години /2007-2008/ се разглеждаше сериозно варианта за нови кораби в нашите ВМС, дори избраха франсетата от ДНС, които предложиха ултрамодерно корабче, а то 3 от 4-те щяха да се правят у нас. Не знам, как ти се струва това, можеше ли да се реализира наистина, ако бяха подписали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
      Ясно, аз гледам да правя същото. Но пък хората си правят квото могат, продават квото могат, така че...
      Единственото обяснение е, че са водили преговори с Китай, ама чайниците дръпнаха доста и не им се купуват дървета ( за катерчетата ).

Те нали имаха до преди години проблем с пирати по реките си.

Ма, ся се продават много читави лодки дет' вдигат 90-110 км/час по вода и ако ти затрябва някой ден, се обади да те свържа с чиляка за брегова охрана. Само с дизели, че са и икономични.

За БГ-стан забрави - тук пак ще извъртят схемата лодки за скрап - продадени на двойна цена спрямо най-модерните.

Такива са ви политиците.
      Last edited by marandi; 11.03.2014, 05:18.

Коментар

Е, аз от другите неща не вдявам и не се слагам - там само чета - не, че ще схвана нещо.

П.П. Виж Маркуфф става спец по всичко само докато прочете 2-3 поста и вече е пчеларка. Русото не е от тоя модел и си пасува

Ясно, аз гледам да правя същото. Но пък хората си правят квото могат, продават квото могат, така че...

Коментар

Ами за част от тях, ако искаш, може да ги коментираме? За катерите не съм много наясно...
          Е, аз от другите неща не вдявам и не се слагам - там само чета - не, че ще схвана нещо.

П.П. Виж Маркуфф става спец по всичко само докато прочете 2-3 поста и вече е пчеларка. Русото не е от тоя модел и си пасува

Той миличкият 2 дена ме гони като импералиаст за това БВП за 2012 година, без да е погледнал датата ми на статията, че от 08.02.2012 г. - демек там са ползвани данните за 2010 г.

Коментар

Ами, те щом тази дървения предлагат за катерчета, представям си колко са им читави и останалите неща.

Стил дялано в СССР.
            Ами за част от тях, ако искаш, може да ги коментираме? За катерите не съм много наясно...

Коментар

Аз никъде не съм твърдял, че катерите им са с реактивни двигатели, отделно пък Зубр-ите са съвсем друга бира.
              Просто ти спомена какви са им смешни катерите и двигателите, а аз ти написах, че това предлагат хората, щото сигурно за друго няма търсене, а и вече предполагам, че нямат кадри, оборудване, база и т.н., за да произвеждат "Атланти" или ТАКР-ове. Това е всичко.
              Ами, те щом тази дървения предлагат за катерчета, представям си колко са им читави и останалите неща.

Стил дялано в СССР.

П.П. Освен, ако не намерят корумпирани балами като нашите - дет' да им бутнат рушветите и после да четете по вестниците тъпни кат' 2-те белгийски фрегати, дет' ги зареждаха с ток от сушата да не им изгори електрониката.

Ма, големи дитирамби бяха тогава, налЕ? Купихме 2 фрегати ( дет' вместо за скраб ни ги нацепиха на нас срещу 'убав рушвет ) - не знам кой го гушна тогава.
              Last edited by marandi; 11.03.2014, 05:06.

Коментар

• Аз никъде не съм твърдял, че катерите им са с реактивни двигатели, отделно пък Зубр-ите са съвсем друга бира.
                Просто ти спомена какви са им смешни катерите и двигателите, а аз ти написах, че това предлагат хората, щото сигурно за друго няма търсене, а и вече предполагам, че нямат кадри, оборудване, база и т.н., за да произвеждат "Атланти" или ТАКР-ове. Това е всичко.
                Last edited by Flanker; 11.03.2014, 05:01.

Коментар

• http://uos.ua/produktsiya/voenno-mor...-podushke-zubr

Ей, тоя ти е с газови турбини само и е тъпо, щот' няма икономичен режим и затова има пробег само 300 мили, което е нищо.

Винаги се ръга комбиниран режим с дизели за икономичен режим - демек пърпоркаш си на дизелите и като трябва да нацепиш газта да гониш някого - тогава минаваш на турбините и т.н.

Ориентира се предполагам.

Коментар

• http://uos.ua/produktsiya/voenno-mor...y-kater-grif-t

Ей, тоя примерно ти изглежда, че движи по същия начин, ама тц ...

Само с 2 дизелови двигателя е - просто е по-тежък, ама няма газови турбини за добавка.

Коментар

Да де, нали за това говорим? А именно, че катерчетата не ползват реактивните двигатели, а те се предлагат в асортимента.
                      Офф .. говорим за различни неща, чек ще се опитам да ти го обясня с техните картинки от сайта им.

http://uos.ua/produktsiya/voenno-mor...p-proekt-09104

Това ти върви в режим глисиране - т.е. ти хубаво гледаш катерпиларчето, ама в предната час там дето изскача носът и виждаш бялата пяна наоколо, има помпи и те смучат отпред вода и я мятат отзад чак в края да излиза.

Т.е. това е смесен режим - не е само Катерпиларчето дет' го пишат, ами имаш и водометен режим с помпи, дет' ти правят реактивното движение и затова лодката се повдига така и стърчи отпред, а отзад е забита доле.

Чек сега ще ти кажа и за другите - само по снимки
                      Last edited by marandi; 11.03.2014, 04:41.

Коментар

Те, имат само една картинка за лодка с въздушна възглавница - там може да се ползват газови турбини, съчетани с дизелови двигатели и редуктор, който да комбинира режимите.

За катерчетата газова турбина е фантасмагория, освен ако не е пак комбинация дизел-газова турбина.

Но по-често ги правят само с дизели или дизел с водометна система ( помпа ) - и да вървят в режим на глисиране.

Т.е. носът стърчи нагоре, а задницата ( кърмата ) е бодната надоле.

П.П. Газови турбини освен на въздушна възглавница режими или катамарани за толкова малки лодки е безсмислено и много скъпо.

Да де, нали за това говорим? А именно, че катерчетата не ползват реактивните двигатели, а те се предлагат в асортимента.

Коментар

Защо? АЗ сега им прегледах сайтчето и гледам за катерите има посочени катерпилари, мту и волво, дизели и т.н. Тия двигатели да не се предлагат за други типове кораби, ако някой иска да ги купи?
                          Те, имат само една картинка за лодка с въздушна възглавница - там може да се ползват газови турбини, съчетани с дизелови двигатели и редуктор, който да комбинира режимите.

За катерчетата газова турбина е фантасмагория, освен ако не е пак комбинация дизел-газова турбина.

Но по-често ги правят само с дизели или дизел с водометна система ( помпа ) - и да вървят в режим на глисиране.

Т.е. носът стърчи нагоре, а задницата ( кърмата ) е бодната надоле, както си го гледал по филмите като ги изрежат на макс.

П.П. Газови турбини освен на въздушна възглавница режими или катамарани за толкова малки лодки е безсмислено и много скъпо. Катерчетата само с дизели за тия условия на Черно море или за реките на Китай. Колко бала да им е вълната там целогодишно? 1-2 бала - нищо работа.
                          Last edited by marandi; 11.03.2014, 04:33.

Коментар

За такъв тип лодка ( катер ) се ползват дизелови двигатели, а не газови турбини.

Затова казвам, че няма кой да го купи това.

П.П. Едва ли могат да вдигнат повече от 40-50 км/час, докато с дизелови двигатели ще ти вдигнат 40-50 мили/час - демек умножено по 1.606 или почти 90-100 км/час.

Просто се изсмях като го видях, па те го сложили там явно да се изфукат.
                            Защо? АЗ сега им прегледах сайтчето и гледам за катерите има посочени катерпилари, мту и волво, дизели и т.н. Тия двигатели да не се предлагат за други типове кораби, ако някой иска да ги купи?

Коментар

Това им е сайтчето, това предлагат хората. Вярно е, че не съм учил кораби и т.н., само не разбрах какъв им е проблема?

п.с. иначе си прав за китайците, в момента реализират Зубр-и за тях.
                              За такъв тип лодка ( катер ) се ползват дизелови двигатели, а не газови турбини.

Затова казвам, че няма кой да го купи това.

П.П. Едва ли могат да вдигнат повече от 40-50 км/час, докато с дизелови двигатели ще ти вдигнат 40-50 мили/час - демек умножено по 1.606 или почти 90-100 км/час.

Просто се изсмях като го видях, па те го сложили там явно да се изфукат.

Коментар

Не, ти не ме разбра.

Пълна простотия да се фукат с разни газови турбини за движители на такъв клас лодки. То е смешно направо, особено за условия Черно море или речни катери за Китай примерно.

П.П. Пълна изхвърляция - т'ва никой няма да го купи.

Както и да е - ти не си учил кораби, че да чатнеш каква мега-простотия им гледам на сайт-а, който ми даде.

Това им е сайтчето, това предлагат хората. Вярно е, че не съм учил кораби и т.н., само не разбрах какъв им е проблема?

п.с. иначе си прав за китайците, в момента реализират Зубр-и за тях.

Коментар

Working...
                                X