IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• RTS Index USD - Russia (^RTS)
    Nasdaq Composite - U.S. (^NDQ)
    SOFIX Index - Bulgaria (^SOFIX)
    DAX Index - Germany (^DAX)
    FTSE 250 - United Kingdom (^FTM)

Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    Да те уча ли какво е номинално ?
    Казвам, че западните индекси на само седем държави са изтрили десетки пъти повече пари от руския.
    Я пак повтори твоите глупости, че ни кефиш
    Last edited by barbaron; 16.03.2014, 18:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      СП 500 падна с 50% по време на кризата. Руския индекс е вече 30% отдолу от предишния си връх, а нещата всъщност още не са започнали да се прецакват. Най-лошото за Русия още предстои.
      Да те уча ли какво е номинално ?
      Казвам, че западните индекси на само седем държави са изтрили десетки пъти повече пари от руския.
      Ако имаш други сметки, може и в рубли, дай да ги видим

Коментар

• dddd

Основен източник на енергия в бъдещето ще са батериите - клетките, това е технологията която ще остане и повечето алтернативки няма да се реализират масово поради липса на време вече до появата на нова технология. Защо да зареждаш електромобил след като може да му се постави батерия с която да измине пробег от 30-60 хил. километра.Енергия има най много в металите, те са горивото на бъдещето. В момента тази технология може би вече в лаболаториите в Израел е на стартово ниво, но много още ще се усъвършенства със сигурност.Не знам за Русия, арабите какво ще правят - ще се наложи да работят и те !
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          Добре де, от началото на кризата западните индекси са изтрили номинално около 10 пъти повече пари от руския, говоря само за Г 8.
          Освен това си достатъчно дълго в бизнеса, че да са ти ясни журналистическите глупости за „изтриването“ и „спечелването“ ... Те биха били верни само ако има сделка, която да финализира салдото. На другото му викат флуктуаци, характерни при перкусия
          СП 500 падна с 50% по време на кризата. Руския индекс е вече 30% отдолу от предишния си връх, а нещата всъщност още не са започнали да се прецакват. Най-лошото за Русия още предстои.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Bobane, природния газ се използва за различни нужди. Докато в химическата промишленост си остава незаменим, то в производството на електричество може да бъде замествн от различни източници. Германия заместиха на сто процента урана като източник на енергия. Цената на възобновяемата енергия пада с дни и инсталациите ще продължат дори и без субсидии. В средносрочен план няма да се използва газ за производство на електричество. Това ще свие по естествен път дела на руската газ от 35 процента до почти нула. Естесвено това важи за западния свят. В България няма желание за търсене на алтернатива. Местния добив за сега е малък, а Тотал няма да почнат да доставят от дълбоки води на Черно Море преди 2017 година. Так погледнато една малка тръба към Гърция би ни осигурила алтернатива на руските доставки. Ясно е, че към момента Европа и Русия са взаимно зависими, но в срок от пет години Европа може да бъде напълно независима от Руски газ. Процеса ще си теча бавно. По интересното е дали Русия ще има възможността да компенсира загубата на физически обем. Според мен не.
            Подобна е и ситуацията при петрола. Имаме все по енергийно ефективни автомобили а отделно се появяват електроавтомобилите, които в период от 25 години ще изместят напълно двигателя с вътрешно горене. Тук процеса ще е още по-бавен защото първите загуби на физически обем ще бъдат чак след десет години, но процеса е започнал и е невъзможно да бъде спрян. Единствения начин е постоянно намаляване на цената на петрола с цел да се блокира развитето на алтернативните технологии.
            Според мен развитето на фотоволтаиците, вятърната енергия, батериите и електроавтомобилите ще прати изкопаемите горива в историята. Докато процеса при електричеството е много напреднал и можем да очакваме в рамките на 15 години 90 процента от електричеството да се произвежда от ВЕИ, то при електроавтомобилите е в ранен етап и чак след 20 години ще достигнем 90 процента дял на електроавтомобили от производството на нови коли.
            Към момента тези промени се отричат от хората. Не не са склонни да приемат промяната. Според мен след около година ще започне да се осъзнава мащаба на случващата се промяна. Очакванията ще се променят и цените на изкопаемите горива ще паднат.
            Съчетанието между спадащи цени на енергията и физичекия обем използвани изкопаеми горива, съчетан с целенасочено желани да се избягва Русия като ненадежден партньор ще доведе до големи проблеми в руската икономика. Естесвено процеса не е толкова внезапен колкото се иска на запада, но Путин с арогантното си поведение го ускори значително.
            Аз съм съгласен с това мнение, но явно на САЩ не им уйдисва да пуснат технологиите и да има евтина енергия, която всяка страна може да си осигурява сама.
            Биха ли се съобразявали с единствения опонент, който въобще имат понастоящем, ако с два хода му изтрият приходите от износ ?
            Вместо това те са съгласни да си отровят водата, само и само да не сменят правилата на играта и енергията да идва с допотопни средства..
            За това би трябвало да има сериозна причина, не мислиш ли ?

ПС за мен причината се нарича $, а в частност BP, Шеврон и 300 милиона потенциално огладнели араби

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              То е хубаво да си мечтаеш ама нали знаеш че който нож вади от нож умира.Щатите до десет години са пътници.Ще има 120 независими държави там.Калифорния ще иде в Мексико а севера към Канада
              Моооже.
              А ! Гледам експерта се е появил. Кажи моля те експерте, на колко възлиза например вноса на газ от русия? В пари? Имам впредвид евро или долари?

ПП
              бат'Пешо, въпроса не е към теб.

Коментар

Bobane, природния газ се използва за различни нужди. Докато в химическата промишленост си остава незаменим, то в производството на електричество може да бъде замествн от различни източници. Германия заместиха на сто процента урана като източник на енергия. Цената на възобновяемата енергия пада с дни и инсталациите ще продължат дори и без субсидии. В средносрочен план няма да се използва газ за производство на електричество. Това ще свие по естествен път дела на руската газ от 35 процента до почти нула. Естесвено това важи за западния свят. В България няма желание за търсене на алтернатива. Местния добив за сега е малък, а Тотал няма да почнат да доставят от дълбоки води на Черно Море преди 2017 година. Так погледнато една малка тръба към Гърция би ни осигурила алтернатива на руските доставки. Ясно е, че към момента Европа и Русия са взаимно зависими, но в срок от пет години Европа може да бъде напълно независима от Руски газ. Процеса ще си теча бавно. По интересното е дали Русия ще има възможността да компенсира загубата на физически обем. Според мен не.
                Подобна е и ситуацията при петрола. Имаме все по енергийно ефективни автомобили а отделно се появяват електроавтомобилите, които в период от 25 години ще изместят напълно двигателя с вътрешно горене. Тук процеса ще е още по-бавен защото първите загуби на физически обем ще бъдат чак след десет години, но процеса е започнал и е невъзможно да бъде спрян. Единствения начин е постоянно намаляване на цената на петрола с цел да се блокира развитето на алтернативните технологии.
                Според мен развитето на фотоволтаиците, вятърната енергия, батериите и електроавтомобилите ще прати изкопаемите горива в историята. Докато процеса при електричеството е много напреднал и можем да очакваме в рамките на 15 години 90 процента от електричеството да се произвежда от ВЕИ, то при електроавтомобилите е в ранен етап и чак след 20 години ще достигнем 90 процента дял на електроавтомобили от производството на нови коли.
                Към момента тези промени се отричат от хората. Не не са склонни да приемат промяната. Според мен след около година ще започне да се осъзнава мащаба на случващата се промяна. Очакванията ще се променят и цените на изкопаемите горива ще паднат.
                Съчетанието между спадащи цени на енергията и физичекия обем използвани изкопаеми горива, съчетан с целенасочено желани да се избягва Русия като ненадежден партньор ще доведе до големи проблеми в руската икономика. Естесвено процеса не е толкова внезапен колкото се иска на запада, но Путин с арогантното си поведение го ускори значително.
                Не коментирай енергийни въпроси щото хабер си нямаш от енергетика.Знаеш ли какво е реактивна енергия напрежение кои са източниците и консуматорите на реактивна енергия?Въобще имаш ли представа какво е режим на работа на ЕЕС и какви режими са възможните?А някаква представа да имаш какви са товарите в Германия как се менят през годината и през денонощието?А случайно да знаеш дали германците не купуват френски и швейцарски ядрен ток?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  То е хубаво да си мечтаеш ама нали знаеш че който нож вади от нож умира.Щатите до десет години са пътници.Ще има 120 независими държави там.Калифорния ще иде в Мексико а севера към Канада
                  Са ше ти обяснят какъв си тъп селтак, малоумник, куманис и т.н. Като им кажеш - дайте фактите! Отсреща с тва се почва, ма иначе не били тролове...
                  Last edited by Flanker; 16.03.2014, 17:44.

Коментар

Супертрейдърко-Равновесие-дддддд, имаш много сериозен психичен проблем, пич! А пролетта вече чука на врата, па тогава тия проблеми се задълбочавали... Вземи да си пиеш хапчетата, вместо да драскаш у форум0!

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                      Не се карайте, Русия няма да фалира. С течение на времето ще се шринкне до Масковское княжество. Това го дискутирахме с Лорда в другата тема. Той е по-оптимист и смята че ще е Новгородското. Съгласен съм че ще се мине и през Новгородското по пътя към Масковското.

Коментар

• Bobane, природния газ се използва за различни нужди. Докато в химическата промишленост си остава незаменим, то в производството на електричество може да бъде замествн от различни източници. Германия заместиха на сто процента урана като източник на енергия. Цената на възобновяемата енергия пада с дни и инсталациите ще продължат дори и без субсидии. В средносрочен план няма да се използва газ за производство на електричество. Това ще свие по естествен път дела на руската газ от 35 процента до почти нула. Естесвено това важи за западния свят. В България няма желание за търсене на алтернатива. Местния добив за сега е малък, а Тотал няма да почнат да доставят от дълбоки води на Черно Море преди 2017 година. Так погледнато една малка тръба към Гърция би ни осигурила алтернатива на руските доставки. Ясно е, че към момента Европа и Русия са взаимно зависими, но в срок от пет години Европа може да бъде напълно независима от Руски газ. Процеса ще си теча бавно. По интересното е дали Русия ще има възможността да компенсира загубата на физически обем. Според мен не.

Коментар

Ти май скоро не си поглеждал графиката на руския индекс. Изглежда като ударена челно от влак. То не че е далеч и от истината тази алегория А всичко едва започва

http://finance.yahoo.com/q/bc?s=RSX&...=on&z=l&q=l&c=
                          Добре де, от началото на кризата западните индекси са изтрили номинално около 10 пъти повече пари от руския, говоря само за Г 8.
                          Освен това си достатъчно дълго в бизнеса, че да са ти ясни журналистическите глупости за „изтриването“ и „спечелването“ ... Те биха били верни само ако има сделка, която да финализира салдото. На другото му викат флуктуаци, характерни при перкусия

Коментар

Ако искам, ще играя на късо на индекса им. Бях шортил руската рубла прибрах си печалбата. Като видя че изпускат напълно контрол върху рублата пак ще го направя.

Ти като мислиш на обратно купувай руски акции. За какво ми е да правя басове. Ама ако купиш акции, няма начин после да кажеш ама аз не това имах в предвид Така че давай - застани си ти зад думите - на пазара. Както правя и аз. Ама май не ти стиска, нямаш му вяра на Путин че ще овладее положението
                            Ти имаш много сериозен проблем.Объркал си компютърните игри с реалността.Непрекъснато си фантазираш покупко-продажби на акции и валути.Голям го вадиш ама мек.Затова и си на страната на гейовете.Айде хвани се на бас ако си мъж.То е ясно че 500 лева си виждал само на картинка и в интернет ма поне бъди мъж

Коментар

• Какво ще купувам и продавам е моя работа ,не е тема на разговора.

Предложението ти го правя да те видят хората че сам не си вярваш на твърденията и не си готов с някои лев да застанеш зад тях, щото ако си вярваше сам на драго сърце ще ми вземеш 500 лева .......
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Като си толкова сигурен в близкия крах на Русия, Путя, Газпром, Лукоил или квото си избереш там......приемма облози с теб по темата.

Стига само плямпаници .... застани с 500 лева нзад думити си един път като мъж
                                Ако искам, ще играя на късо на индекса им. Бях шортил руската рубла прибрах си печалбата. Като видя че изпускат напълно контрол върху рублата пак ще го направя.

Ти като мислиш на обратно купувай руски акции. За какво ми е да правя басове. Ама ако купиш акции, няма начин после да кажеш ама аз не това имах в предвид Така че давай - застани си ти зад думите - на пазара. Както правя и аз. Ама май не ти стиска, нямаш му вяра на Путин че ще овладее положението

Коментар

Working...
                                X