IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Щом са силни, то имат навсякъде жизнени интереси!
    не, не съм казал това. военната им мощ не ме интересува. икономически интереси имат обаче навсякъде. повечето големи международни компании са американски. трудно се сещам за държава/континент където да нямат интерес. съответно си го защитават. никой не ме пита дали ми харесва или не. уса защитават парите си. а путин какво защитава освен империалистическите си амбиции?

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      не се лъжи и там има много които умират от глад. бях по мисисипи, една чернилка ми обясняваше как е трябвало да отидем на друг шопингцентър защото там имало хромникелово барбекю. Работеха за около 9,5 на час, водят ги една година ученици и накрая ако формана ги одобри остават на постоянна работа от 15 на час, което за техния стандарт вече е добре
      имай предвид че говориш за утайката на уса - това са хора без образование и най-вероятно с некое и друго провинение. и те след 1г обучение получават 15 долара на час, или над 100 на ден. при минимална ставка за уса 8.5 на час те взимат двойно.
      в бг или русия кога един средностатистически ром ще вземе 15 долара на час законно?
      има бедни в уса главно заради въпиющата глупост на хората. мозък колкото амеба да имаш ще си докараш едни 1200-1500 долара за месеца и ще живееш прилично. ти като рейтинг колко взимаш не ми е работа, но по платформите в юс гълф рейтинга почва стартово от 100-150 на ден 20 дена он 30 оф на постоянен договор и платени данъци. ти сигурно само може да мечтаеш за такива стартови условия, нали?

Коментар

• Гигуфф ...,

днес говорих с 1 твой колега ( офицер ) - и взаимно се прекъснахме на 1-вата минута.

П.П. Все едно слушах теб да'е ....

Кажи ся - ти си Люк Скайукър, а па целият свят е Дарт Вейдър, дет' хукнал да се трепе за канчето на Джуджака?

Не съм ви чел и соррии - нямам толкоз излишно време да губя, щот' не ми го плащат.

'ма слушам те да'е ....

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
          прав си като цяло. аз никога не съм за силово решаване на конфликти. в този аспект винаги съм удобрявал "меката" допломация на европа, която макар и наглед пасивно, рано или късно достига до желания резултат.
          а за сирия и в самия арабски свят има брожения срещу башар, но нали са "братя" като цяло си траят. кое точно е довело до размириците - намеса на сащ или вътрешни сили е рано да се каже според мен.
          Какв "мека" Дипломация бе,пич...Звучи ми като .."мека китка"...Чете ли по-долу анализа на "Морган Стенли"....не става със санкци в момента.Ако си чел книгата "Дипломацията"........основното е ....Дипломация е това,когато зъбатото голямо куче те е съборило на земята и смата да те разкъса,ти в този момент го галиш с едната ръка по главата,докато с другата търсиш камъка около теб,с който да му разбиеш главата.

Не виждам ЕС в момента нито да гали Путин,нито да търси камъка....

Аре стига толкова ...и лека....Дано не се събудим някоя сутрин и да видим руски танк пред дома си

Коментар

реално наистина целия свт/планета е тяхно жизнено пространство -
            Аха! Това била ДЕМОКРАЦИЯТА НА СИЛАТА!

Щом са силни, то имат навсякъде жизнени интереси!
            И ти защитаваш АМЕРИКАНСКИТЕ жизнени интереси!
            Дипломация на канонерките! Само дето канонерките се превърнаха в самолетоносачи. Утре ще се превърнат във въоръжени с незнам какви оръжия космически кораби и САЩ ще налагат СВОЯТА воля по целия свят! Ти за това ли бленуваш БЪЛГАРИНО?

За да могат щатските корпорации да си продават боклуците по целия свят на каквито цени искат? Да се угояват като свини? Да плуват в разкош, яхти, лични самолети, а другите народи да измират от глад?

Боже, боже, боже! Щом били силни, то имали право да налагат каквото си искат на целия свят?!?!?!?

Нямам думи колко съм отвратен от теб!
            Край, спирам всякаква комуникация в подобен извратеняк! Ти си по-долен от всякакви герберски чунчовци!
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

реално наистина целия свт/планета е тяхно жизнено пространство - като най-могъща страна те имат интереси кажи речи навсякъде, и си ги защитават. може да са всякакви но редовно разкарват по някой диктатор, не че саддам осама кадафи или там латиноамериканските изроди ми пречат конкретно на мен, но добра работа свършиха в някои моменти... и се осраха в други. не са цвете, но американците+колониалните им държави живеят добре. ако аз избирам страна винаги бих избрал чичо сам пред путин, въпрос на личен избор.
              не се лъжи и там има много които умират от глад. бях по мисисипи, една чернилка ми обясняваше как е трябвало да отидем на друг шопингцентър защото там имало хромникелово барбекю. Работеха за около 9,5 на час, водят ги една година ученици и накрая ако формана ги одобри остават на постоянна работа от 15 на час, което за техния стандарт вече е добре

Коментар

Аууу, как американския защитник се е загрижил за народа на Сирия!! Бре какви хуманисти били американците!

А сега хубаво ли живеят сирийците? Прекрасно се преселват при своя Аллах. А които не искат при аллаха бягат и живеят в изгнание. Милиони избягаха! Те добре ли живеят?
                Голям просперитет донесе американската намеса в Сирия няма що!
                не, не съм защитник на американските интереси. харесвам уса поради други причини, воденето на външната им политика не ми харесва - твърде много прилича на путиновата. по долу написах, за мен най-разумно е поведението на европа.

Коментар

По 1 и 2 няма да се разберем.
                  Сирия си беше мирна държава, светска, където се живееше сравнително добре, въпреки диктаторския режим. Подкрепените от САЩ антиправителствени сили се опитаха да смъкнат законното правителство, само защото не е угодно на САЩ, ами е близко с Русия. И това доведе до гражданска война. Ти какво искаш, САЩ да си свалят и да си качват правителства както им е угодно ли?
                  Ама какво да се разправяме. Виж директната намеса на САЩ в Ирак до какво доведе? Кръв, бомби, насилие, липса на всякаква законност.
                  Виж до какво доведе намесата на Запада със сила в Либия. Разпадна се една държава. Кръв, насилие, беззаконие. Щатския посланик плати с живота си.
                  Същото стана навремето в Ливан.
                  Една хубава държава беше попиляна след намесата на САЩ. Изобщо до която арабска държава са се докоснали американците винаги са я съсипвали.
                  прав си като цяло. аз никога не съм за силово решаване на конфликти. в този аспект винаги съм удобрявал "меката" допломация на европа, която макар и наглед пасивно, рано или късно достига до желания резултат.
                  а за сирия и в самия арабски свят има брожения срещу башар, но нали са "братя" като цяло си траят. кое точно е довело до размириците - намеса на сащ или вътрешни сили е рано да се каже според мен.

Коментар

проблема е че нищо не се промени, режима остана, съответно и напрежението остана. рано или късно пак ще пламнат. на русия обаче така и е удобно, печели съюзник в лицето на режима, народа на сирия да ду*а
                    Аууу, как американския защитник се е загрижил за народа на Сирия!! Бре какви хуманисти били американците!

А сега хубаво ли живеят сирийците? Прекрасно се преселват при своя Аллах. А които не искат при аллаха бягат и живеят в изгнание. Милиони избягаха! Те добре ли живеят?
                    Голям просперитет донесе американската намеса в Сирия няма що!

Коментар

да се действа как?
                      дай вариант - меркел и оланд да изкарат армията ли? виждаш че този човек е тотално изперкал - затри украйна за едното нищо, ами не стига това ами да си спретнем трета световна. най-големия ни късмет е че в момента лидерите на еу са доста прагматични и предпочитат да преглътнат и да си траят но да не допускат ескалация. с юмрук по масата и рогата напред не става. русия пак ще страда, но полека, наусетно и за дълго. ще страда обаче руския народ а не конкретно путин.
                      Тактиката на ОБРЕЧЕНИЯ...да си трае....до кога....ми да ударят с юмрук...с кой юмрук,с каква армия....Чакай да видиш.....

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Не смятам че разбирам, но чичо сам има доктрина за поддържане на постоянни локални конфликти. Отделно от това обявяват целия свят/планета за тяхно жизнено пространство и ходят да насаждат демокрация
                        За руснаците не съм чул нищо такова, е и те имат една база в сирия, но мисля че е само толкова
                        А що се отнася до напрежението, то се подклажда от този който има интерес
                        реално наистина целия свт/планета е тяхно жизнено пространство - като най-могъща страна те имат интереси кажи речи навсякъде, и си ги защитават. може да са всякакви но редовно разкарват по някой диктатор, не че саддам осама кадафи или там латиноамериканските изроди ми пречат конкретно на мен, но добра работа свършиха в някои моменти... и се осраха в други. не са цвете, но американците+колониалните им държави живеят добре. ако аз избирам страна винаги бих избрал чичо сам пред путин, въпрос на личен избор.

Коментар

1. путин раздели украйна, безредиците щяха да минат, янукович го няма. избори - правителство, и продължават. путин обаче трябваше да се направи на велик и да вземе крим. размириците се отразиха краткосрочно на украйна, разделянето ще се отрази негативно дългосрочно
                          2. в сирия всичко щеше да приключи ако режима беше паднал. путин защити режима и до какъв мир се стигна не знам, защото още се бият.
                          3. как да няма силови действия в украйна - изкарваш чужда армия в автономна държава. това реално е окупация. в крим имаше украински граждани, не знам кого е защитавал...
                          По 1 и 2 няма да се разберем.
                          Сирия си беше мирна държава, светска, където се живееше сравнително добре, въпреки диктаторския режим. Подкрепените от САЩ антиправителствени сили се опитаха да смъкнат законното правителство, само защото не е угодно на САЩ, ами е близко с Русия. И това доведе до гражданска война. Ти какво искаш, САЩ да си свалят и да си качват правителства както им е угодно ли?
                          Ама какво да се разправяме. Виж директната намеса на САЩ в Ирак до какво доведе? Кръв, бомби, насилие, липса на всякаква законност.
                          Виж до какво доведе намесата на Запада със сила в Либия. Разпадна се една държава. Кръв, насилие, беззаконие. Щатския посланик плати с живота си.
                          Същото стана навремето в Ливан.
                          Една хубава държава беше попиляна след намесата на САЩ. Изобщо до която арабска държава са се докоснали американците винаги са я съсипвали.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            Какво крадкосрочно....той ще си вземе в най-скоро време половината Украйна...това е най-страшното...и няма кой "копче" да му каже....стига с това .Той за 2седмици направи Референдум,напечатаха бюлетините,промениха Закона,вкара една армия,разгърна ПВО...вие пак за дългосрочно и краткосрочно разисквате.Ми те ЕС ,докато решат каквода правят,и какви решения да вземат....той и Полша ще превземе....после ...не се били сабрали,нямало кворум....ала,бала....Абе тук трябва дас се деъства на момента...
                            да се действа как?
                            дай вариант - меркел и оланд да изкарат армията ли? виждаш че този човек е тотално изперкал - затри украйна за едното нищо, ами не стига това ами да си спретнем трета световна. най-големия ни късмет е че в момента лидерите на еу са доста прагматични и предпочитат да преглътнат и да си траят но да не допускат ескалация. с юмрук по масата и рогата напред не става. русия пак ще страда, но полека, наусетно и за дълго. ще страда обаче руския народ а не конкретно путин.

Коментар

проблема е че нищо не се промени, режима остана, съответно и напрежението остана. рано или късно пак ще пламнат. на русия обаче така и е удобно, печели съюзник в лицето на режима, народа на сирия да ду*а
                              Не смятам че разбирам, но чичо сам има доктрина за поддържане на постоянни локални конфликти. Отделно от това обявяват целия свят/планета за тяхно жизнено пространство и ходят да насаждат демокрация
                              За руснаците не съм чул нищо такова, е и те имат една база в сирия, но мисля че е само толкова
                              А що се отнася до напрежението, то се подклажда от този който има интерес
                              Същото е за Бг мангалите- създай им работа и няма да ходят да крадат

Коментар

1. путин раздели украйна, безредиците щяха да минат, янукович го няма. избори - правителство, и продължават. путин обаче трябваше да се направи на велик и да вземе крим. размириците се отразиха краткосрочно на украйна, разделянето ще се отрази негативно дългосрочно
                                2. в сирия всичко щеше да приключи ако режима беше паднал. путин защити режима и до какъв мир се стигна не знам, защото още се бият.
                                3. как да няма силови действия в украйна - изкарваш чужда армия в автономна държава. това реално е окупация. в крим имаше украински граждани, не знам кого е защитавал...
                                Какво крадкосрочно....той ще си вземе в най-скоро време половината Украйна...това е най-страшното...и няма кой "копче" да му каже....стига с това .Той за 2седмици направи Референдум,напечатаха бюлетините,промениха Закона,вкара една армия,разгърна ПВО...вие пак за дългосрочно и краткосрочно разисквате.Ми те ЕС ,докато решат каквода правят,и какви решения да вземат....той и Полша ще превземе....после ...не се били сабрали,нямало кворум....ала,бала....Абе тук трябва дас се деъства на момента...

Коментар

Working...
                                X