IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Американские политики от Республиканской партии Рон Пол и Пэт Бьюкенен уверены, что жители Крыма сделали то же, что и население «целого ряда других стран и регионов, включая за последнее время Шотландию, Каталонию и Венецию». По их мнению, самоопределение является одним из основных принципов международного права.

Кроме того, республиканец-конституционалист посоветовал американским официальным лицам, поддержавшим свержение правительства Украины, обратить внимание на Конституцию США, «не позволяющую свергать чужие правительства или выделять $1 млрд, чтобы выручить Украину и её международных кредиторов».
    Рон Пол отметил также, что «США и ЕС не могут себе позволить вводить существенные санкции против России».

Cпециалисты Национального географического общества США планируют обозначать на своих картах Крым как часть России. Географы обосновывают это тем, что после ратификации российским парламентом договора о вхождении Крыма и Севастополя в состав РФ, эти территории официально стали частью российского государства.

Коментар

• Последователната политика на Путин , вече дава резултати.
      Все повече граждани на ЕС си задават въпроси от рода.

Трябва ли ЕС да играе по свирката на САЩ без да защитава собствените си интереси?
      Не виждам соросоидните тролове и чистачи на кенефи да се възмутят от визите за САЩ, например?

Държава от ЕС пък визи за САЩ и Канада?

Президента и той мълчи, като п... .
      Путин гледа интереса на своите избиратели, той не е назначен от Сорос, Обама или Меркел.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Абе пич това честно казано ми се вижда мизерия.
        Вместо да ходиш да бачкаш хамалогия в мизерия за 1500, вземи мисли тук как с мозъка си да изкарваш повече.
        Уверявам те има доста възможности в БГ, просто човек трябва да намери мястото си и да бачка упорито и отговорно.
        ... Например счетоводител в малка фирма на село...

Коментар

• През 1999г имат 100% държавен дълг към БВП.

После предполагам е дошъл Путкин, щот' тия неща не ме интересуват и спада наистина дълга до 7-8-9% в последните години.

Но мен ме ужаси друго - тръгвам да ги гоня по парични агрети - греда - няма данни.

Само по пари в обръщение можеш да ги хванеш.

П.П. Демек - педалска история - няма парична база, няма парична маса и т.н.

Та, много повърхностен анализ на тия от ..... ( черните сажди )

Бих се изпикал върху подобен "анализ"
          Last edited by marandi; 19.03.2014, 03:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            определено мечтая, да не говорим че без зелена карта не можеш да работиш, където заминавам сега 5 евро на час, овертаим 7, къде 1500 се събират, + осигуровките от Бг фирмата
            Абе пич това честно казано ми се вижда мизерия.
            Вместо да ходиш да бачкаш хамалогия в мизерия за 1500, вземи мисли тук как с мозъка си да изкарваш повече.
            Уверявам те има доста възможности в БГ, просто човек трябва да намери мястото си и да бачка упорито и отговорно.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
              Ще ми е интересно и твоето мнение по статията....и не е от журналист,а е анализ на Морган Стенли...Ако може ,точка по точка,ако може,разбира се ...
              По-долу друг пусна и статич,че е започнала и разпродажба на американски дълг.Ако може и това да коментраш

П.П.Сега си лягам,ама утре ще ти изкоментирам едно ново кулинарно изобретение на жена ми.Не беше нещо особено,ама и обещах да и дам твоето мнение по темата(готвенето).Аз много го ценя...и не отричам опита и уменията ти .Даже те давам за пример.Няма лошо....и тя има много сериозна професия и се справя с попрището си ....и мусака прави хубава....ама на кулинарните шедиоври....запича нещо...

Поздрави
              Не съм се занимавал с Русия конкретно, но данните са тотално погрешни.

Примерно при 100% държавен дълг през 1999 г. за Русия - автор го представя като износ на капитали към Запад.

Също не са му верни настоящите числа за дълга. Веднъж си играх да го хвана през официалната им статистика и методология - ее ... не става .... - няма данни.
              ----------------

И да го разпродадат американски дълг е все едно да разпродадеш руската газ за 2 години напред?
              -----------------

П.П. По принцип много слаба статия и нормално. Мен са ме канили за анализатор - американци и англичани срещу 2500 евра/долари/месец.

Отказах, т.е. не отговорих - Българин съм

Но анализ е много слаб - съвсем други параметри се хващат като се извежда подобна теза.

Лека и да ти е сладко с манджите на жената!!

Аз съм аматьор и не съм го крил. Наздраве!!

Коментар

Я кажи сега,чете ли по-долу анализа на Морган Стенли,който пуснах,какво мислиш....и какво ще стане ако продължи разпродажбата на УС дълг....как ще се отрази на янките и на рашките....Кой ще е ..."на далавера"
                Ми да ти кажа - 180 млрд струват сградите в един квартал в Манхатън... Една компания като верайзън, или верига за сандвичи като макдоналдс...
                Но кажи какво искаш да чуеш, хайде , ще ти направя кефа.
                Да ти напомня само, че Гърция поюучи накъм $450млрд джъст лайк дат... С едни щракване.
                Last edited by Факушкa; 19.03.2014, 02:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Благодаря!!

Прочетох. Много повърхностна статия - типично за УСА журналист на хонорарче.

П.П. Със сигурност журналиста не е нито финансист, нито икономост, а просто са му плащали на брой думички.

Поздрави!
                  Ще ми е интересно и твоето мнение по статията....и не е от журналист,а е анализ на Морган Стенли...Ако може ,точка по точка,ако може,разбира се ...
                  По-долу друг пусна и статич,че е започнала и разпродажба на американски дълг.Ако може и това да коментраш

П.П.Сега си лягам,ама утре ще ти изкоментирам едно ново кулинарно изобретение на жена ми.Не беше нещо особено,ама и обещах да и дам твоето мнение по темата(готвенето).Аз много го ценя...и не отричам опита и уменията ти .Даже те давам за пример.Няма лошо....и тя има много сериозна професия и се справя с попрището си ....и мусака прави хубава....ама на кулинарните шедиоври....запича нещо...

Поздрави

Коментар

....
                    Благодаря!!

Прочетох. Много повърхностна статия - типично за УСА журналист на хонорарче.

П.П. Със сигурност журналиста не е нито финансист, нито икономост, а просто са му плащали на брой думички.

Поздрави!

Коментар

• Marandi

Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                      И аз ,като Стамболов,ще постна цялата статия....извинявам се за това....

"Морган Стенли": Русия е пракелено голяма за санкции

Крим става част от Русия, а САЩ и Европейският съюз подготвят списъци с руски официални лица, които скоро няма да могат да пътуват на Запад. Санкциите най-вероятно ще се изчерпат с тези действия, освен ако от Москва не са решили да си вземат цяла Източна Украйна, смятат от банка "Морган Стенли".

Русия не трябва да се бои от санкциите на Европа и САЩ: никога досега в съвременната история подобни мерки не са били налагани на страна с такава голяма икономика. Освен това, ако Русия се ограничи само с Крим, тези санкции по-скоро ще бъдат символични и политически, но по никакъв начин икономически. Европейците и американците ще прекъснат дипломатическите си контакти с Русия, но няма да засегнат търговските отношения. ЕС ще продължи да внася руски петрол и газ и да доставя на Русия стоки, а за Крим ще платят близките до държавата бизнесмени, руските чиновници и военни: те ще се простят с активите си в чужбина и възможността да пътешестват в Европа.

Санкциите не са проблем за Русия

На Русия се падат 2,8% от световния БВП, 4,7% от световната търговия и 13% от световния износ на петрол. Няма такъв прецедент – налагане на санкции срещу такава голяма икономика.

Русия не зависи от един партньор, нейната търговия и инвестиции са разпределени между различни страни по света. Основната статия на износа – петрол, на който може да се намери алтернативен клиент. Експортът на енергоносители представлява 66% от целият износ.

Голямата част от руските инвестиции в чужбина са направени чрез компании, регистрирани в офшорни финансови центрове, които е невъзможно да бъдат накарани да спазват режима на санкции срещу Русия. Същото се отнася и до чуждестранните инвеститори в Русия: повечето от тях официално са направени от офшорни компании.

Русия е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и по тази причина може да блокира въвеждането на санкции.

През май Русия ще сключи поредната газова сделка с Китай. Тя надеждно застрахова част от руския износ на въглеводороди от каквито и да било санкции.

Западните компании активно лобират за подобряване на отношенията с Русия, това е особено забележимо в ЕС. На ЕС се падат 54% от руския износ и 42% от руския внос. САЩ нямат такива тесни и икономически връзки с Русия.

ЕС няма да прости на Русия Крим, но само на думи...

ЕС обещава да накаже Русия за анексията на Крим. Брюксел вече предприе първите стъпки в тази посока: замразяване на преговорите за улесняване на визовия режим и подготовката за срещата на Г-8. Как още може да бъде наказана Русия? Всички санкции могат да бъдат разделени на три основни вида: търговски, финансово и спрямо отделни лица.

Търговски санкции

Петролът и природният газ представляват 2/3 от руския износ, но да се забрани или ограничи техния износ е невъзможно: Русия е прекалено голям играч, за да бъде заменена.

Русия не зависи от вноса на горива, зърнени култури и оръжия, които си произвежда сама. Но руската икономика ще бъде ударена от забраната за внос на електроника, медицинска техника и нови технологии, например, за втечняването на газ.

Финансови санкции

Русия е зависима от външното финансиране, въпреки излишъкът по текущата сметка и големите резерви. Частният сектор е изнесъл от 2000 година капитали от Русия, чийто обем се оценява на около 348 милиарда долара.

Около 70% от руските акции са собственост на чуждестранни инвеститори, техният дял на пазара на облигации е 22,7%.

Няма заплаха от фалит на Русия. Руският външен дълг представлява само 35% от БВП, а резервите остават достатъчно големи. Външният дълг възлиза на 714 милиарда долара, от тях 531 милиарда са номинирани във валута. Резервите покриват около 93% от външния дълг.

Едва ли срещу Русия могат да се използват същите финансови санкции, които са били използвани срещу Ирак. Но САЩ могат да забранят достъпа на руски компании до своите финансови пазара и инфраструктура, което ще доведе до повишаване на лихвите и трудности с финансирането.

Санкции против отделни лица

Ако Русия не се съгласи да води диалог с украинските власти и присъдени Крим, тогава ЕС ще замрази активите на чиновниците и военните, които имат отношение към операцията на полуострова, а също така ще ги отреже от визи.

Също така европейците ще се откажат от дипломатически и военни контакти с Русия и ще забранят всякакви сделки с Крим. Но всичко ще свърши до тук.

Русия може и да отговори

Външният министър Сергей Лавров обеща, че Русия ще реагира на въвеждането на санкции. Въпросът е как ще изглежда нейният отговор.

Русия ще се опита да развие отношенията с останалите партньори, от които да получи финансиране. Например, тя може да разреши териториалните си спорове с Япония или да сключи нови сделки с Китай.

Може да се усили натиска върху Украйна. Например, Москва може да поиска предварително плащане на газа, руските банки ще свият кредитирането в страната, ще се ожесточи забраната за вноса на редица украински стоки.

Русия ще започне да въвежда ответни мерки срещу компаниите от страните, които са й въвели санкции.

Русия притежава американски съкровищни бонове за 180 милиарда долара – това прави около 1,5% от външния дълг на САЩ. Тя може да ги разпродаде в отговор на въвеждането на санкциите. /БГНЕС
                      http://news.bgnes.com/view/1150068
                      ....

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Аха! Това била ДЕМОКРАЦИЯТА НА СИЛАТА!

Щом са силни, то имат навсякъде жизнени интереси!
                        И ти защитаваш АМЕРИКАНСКИТЕ жизнени интереси!
                        Дипломация на канонерките! Само дето канонерките се превърнаха в самолетоносачи. Утре ще се превърнат във въоръжени с незнам какви оръжия космически кораби и САЩ ще налагат СВОЯТА воля по целия свят! Ти за това ли бленуваш БЪЛГАРИНО?

За да могат щатските корпорации да си продават боклуците по целия свят на каквито цени искат? Да се угояват като свини? Да плуват в разкош, яхти, лични самолети, а другите народи да измират от глад?

Боже, боже, боже! Щом били силни, то имали право да налагат каквото си искат на целия свят?!?!?!?

Нямам думи колко съм отвратен от теб!
                        Край, спирам всякаква комуникация в подобен извратеняк! Ти си по-долен от всякакви герберски чунчовци!

Гигов,

До 89г. имаше един град в Германия, разделен с една стена.
                        От едната страна произвеждаха мерцедес , а от другата картонени трабанчета.
                        От едната страна си ходеха където искат по света, а от другата ако искаха да прескачат стената ги разтрелваха като диви животни.
                        Сред като бутнаха стената, всички искаха да живеят от западната и част.
                        Това ли ни предлагаш ти Гигов, до там ли падна твоят умствен капацитет???
                        Осъзнай се моля те!
                        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Я кажи сега,чете ли по-долу анализа на Морган Стенли,който пуснах,какво мислиш....и какво ще стане ако продължи разпродажбата на УС дълг....как ще се отрази на янките и на рашките....Кой ще е ..."на далавера"
                          Не съм чел нищо!

Колкото и да е странно - аз правя анализи и затова ме боли фитката за платени анализи. Ако не е бил платен - нямало е да се появи, ама т'ва е друга тема.

П.П. Кажи ся с 2 думи къф е фрублема? ( щот' нямам представа наистина )

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            определено мечтая, да не говорим че без зелена карта не можеш да работиш, където заминавам сега 5 евро на час, овертаим 7, къде 1500 се събират, + осигуровките от Бг фирмата

Абе пич,ти явно нямаш 25г.....а си дошъл да спориш в тази тема.......ми бЕгай за 5евро на час прав си за себе си........Аре УСПЕХ ти пожелавам,искрено.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                              имай предвид че говориш за утайката на уса - това са хора без образование и най-вероятно с некое и друго провинение. и те след 1г обучение получават 15 долара на час, или над 100 на ден. при минимална ставка за уса 8.5 на час те взимат двойно.
                              в бг или русия кога един средностатистически ром ще вземе 15 долара на час законно?
                              има бедни в уса главно заради въпиющата глупост на хората. мозък колкото амеба да имаш ще си докараш едни 1200-1500 долара за месеца и ще живееш прилично. ти като рейтинг колко взимаш не ми е работа, но по платформите в юс гълф рейтинга почва стартово от 100-150 на ден 20 дена он 30 оф на постоянен договор и платени данъци. ти сигурно само може да мечтаеш за такива стартови условия, нали?

Коментар

• Marandi

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Гигуфф ...,

днес говорих с 1 твой колега ( офицер ) - и взаимно се прекъснахме на 1-вата минута.

П.П. Все едно слушах теб да'е ....

Кажи ся - ти си Люк Скайукър, а па целият свят е Дарт Вейдър, дет' хукнал да се трепе за канчето на Джуджака?

Не съм ви чел и соррии - нямам толкоз излишно време да губя, щот' не ми го плащат.

'ма слушам те да'е ....

Коментар

Working...
                                X