Първоначално изпратено от Макс
Разгледай мнение
Плюете по запада - меки китки, империалисти, гнъсни капиталисти, долнопробни печалбари, ама искате да карате немски коли, да пиете френско вино, да имате швейцарски часовници, да носите италиански обувки, децата ви да учат я в Щатите, я в Англия или Германия, да ходите на ски в Алпите и на море на Френската или Италианската ривиера.
Аз досега не съм чул някой да е казал - моето дете ще учи в Масква, или например - ще отида в Сочи на лятна почивка, или - с горд глас - купих си последен модел Лада Самара.
Ако разберете, че самолета в който се возят вашите деца е ТУ 134, ще се кръстите през пет минути в църквата барем кацне безаварийно. Парите си държите в западни банки, досега не съм чул някой гордо да каже - открих си депозит в еди коя си Масковска банка.
Тук търгувате на форекс - евро долар, долар/британски паунд, канадски долар, новозеландски долар... Никой не съм чул да търгува руска рубла/казахстански тенге например.
Купувате акции на NYSE или DAX, поне аз не съм видял някой да се е осмелил да купува беларуски акции например.
Държите си парите в евро или долари, не съм чул да ги държите в руски рубли.
А същевременно през цялото време лаете и се пенявите срещу същите тия хора, които ви дават всичките тези блага. И правите свирки на рашките. Много странно, направо шизофренично поведение.
Коментар