IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това просто показва талибанщината на някои нашенци, които в омразата си към Русия която ни е дала свободата , щото ако не беше тя още щяхме да сме в състава на Турската държава, достигат до все по-големи висоти в изопачаването на фактите.

Всъщност става дума за пари с които България е платила за издръжката на Руския корпус и Руските администратори в България през първите години на независимостта ни. Тогава все още Българска армия и българска администрация е нямало , и резонно някои е трябвало да върши работата докато се създаде.

Та промитите мозъци тези пари обръщат в злато......
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Всичко е пари - 32,5 тона злато за свободата на България ( от Руско-Турската война )?

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=13159
      ---------------------------------------------

А, как "точно" е?

Искаш ли още линкове? Че всичко е пито и платено? Или те дошли тук от "лИбоФ" към Маркуфф и прочие БГ матрьошки.

Матрьошките заради тях дошли, бря
      Скрий се бе анализатор-готвач!
      България била имала тогава (след Освобождението) 32 тона злато, па ги дала на Русия!
      И пуснал за доказателство ЛИНК ОТ ФОРУМА!!!!!!

Абсолютно излишно е някой да е да си губи времето с теб и да говори за нещо друго освен за готвене.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
        Маранди,не отговорина предния въпрос,простено ти е....

Не знам дали знаеш,че половината Ни Черноморие се храни от .."рашките"..(кактообичаш да наричашруснаците).В Поморие ,Бургас,Сарафово....живеят над 30хил. руснаци.В Поморие има един ,т.нар. "Руски квартал"....Всеки дава "милои драго" да отвориофис,магазин,закусвалня,баничарница,фризорск и салон,лекарски кабинет....абе да прави бизнес там...Не съм чул някъде за американски,английски....абе какъвто си щеш квартал(от западняците)....Руснаците си ПЛАЩАТ...не се цинцарят....Знаеш ли с колко процента са се увеличили запитванията за почивки от украински туроператори за украински туристи по нашето Черноморие заради кризата в Крим(едва ли ще отидат на море там лятото украинците)само за последния месец.
        Знаеш ли колко пари са инвестирани от руснаци в БГ колко от американци за последните години по Черноморието(аз за американец не съм чувал да е оставил и лев по морето).Може да ми отговориш....
        Какво общо има икономически субект Х - да се обвързва с политически такъв Х?

П.П. Ние като ходим в Гърция и им купуваме крайбрежието - после да им искаме територия ли?

Щото матрьошките - точно това ще направят - сега окупират Черноморието и после ще се изкарат мнозинство и ще свикат "референдум" да се отцепят.

Ма, вие си знаете ...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Дано да отбира повече от готвене , щото като анализатор ич го няма

Пени се че разбирал от кораби , на което бях склонен да му повярвам , обаче ако е от Търново и от кораби ще разбира колкото от икономика.
          А бе не го знам от къде е, ама живее в Търново. И ежедневно в темата за "30+ годишните" обучава как се готвят манджи. И им разбира да знаеш! Мусака да ти направи.... истинско телешко варено да ти свари...

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Днес прайках едно телешко варено

Ма, накратко като техника - грабват се малко телешки кокали - сваряват се в подсолена вода в някаква тенджера или се осолява месото и се отставя за 30-60 мин. да постои - бульон се отделя и се обезкостява месото - изплаква се тенджерата само и хоп цели картофи ин витро.
          --------------------------------------------------------------------------
          П.П. Телешко варено с картофи в стил Русото без да спира котлонЯ - хихи

Ха, наздраве!
          Браво! Мастор бря!

Коментар

• Маранди,не отговорина предния въпрос,простено ти е....

Не знам дали знаеш,че половината Ни Черноморие се храни от .."рашките"..(кактообичаш да наричашруснаците).В Поморие ,Бургас,Сарафово....живеят над 30хил. руснаци.В Поморие има един ,т.нар. "Руски квартал"....Всеки дава "милои драго" да отвориофис,магазин,закусвалня,баничарница,фризорск и салон,лекарски кабинет....абе да прави бизнес там...Не съм чул някъде за американски,английски....абе какъвто си щеш квартал(от западняците)....Руснаците си ПЛАЩАТ...не се цинцарят....Знаеш ли с колко процента са се увеличили запитванията за почивки от украински туроператори за украински туристи по нашето Черноморие заради кризата в Крим(едва ли ще отидат на море там лятото украинците)само за последния месец.
            Знаеш ли колко пари са инвестирани от руснаци в БГ колко от американци за последните години по Черноморието(аз за американец не съм чувал да е оставил и лев по морето).Може да ми отговориш....

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
              Това не е точно така.
              Всичко е пари - 32,5 тона злато за свободата на България ( от Руско-Турската война )?

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=13159
              ---------------------------------------------

А, как "точно" е?

Искаш ли още линкове? Че всичко е пито и платено? Или те дошли тук от "лИбоФ" към Маркуфф и прочие БГ матрьошки.

Матрьошките заради тях дошли, бря

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Ми той Марандито ти е комшия. Търновлия, болярин демек. Затуй туй приказва, да се различава от нас, простите селяци. И е глобален експерт-анализатор.

Ама иначе и от готварството отбира. Ей на как прави кюфтенца например.

И от баници разбира пустото му Маранди

А бе експерт-анализатор отвсякъде.
                Дано да отбира повече от готвене , щото като анализатор ич го няма

Пени се че разбирал от кораби , на което бях склонен да му повярвам , обаче ако е от Търново и от кораби ще разбира колкото от икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                  Това не е точно така.
                  По пътя на логиката дори и да са отнесли някакво злато Руснаците , държава България не е имало до тогава, камо ли златен резерв , в смисъл ако са отнесли някакво злато то е било на султана и на османската империя, и за руснаците си е като плячка от войната.
                  Last edited by markov; 13.03.2014, 23:31.

Коментар

Според нем , марандино показва някаква комплексарщина по въпроса, но това лично мен не ме дразни. Гордея се с родното си градче и затова съм го написал в профила си. Както се казано по-добре първи на село , отколкото последен в града ...това последното се отнася за марандито

Та в тоя ред на мисли лоша рекламя няма , нека да повтаря Дряново във всеки пост , във всяка тема и във всеки сайт ...... за безплатната реклама ще кажа на кмета да го почерпи едно кафе накрая
                    Ми той Марандито ти е комшия. Търновлия, болярин демек. Затуй туй приказва, да се различава от нас, простите селяци. И е глобален експерт-анализатор.

Ама иначе и от готварството отбира. Ей на как прави кюфтенца например.

Отиваш на месарница и искаш да ти я приготвят пред теб каймата - 60 към 40 свинско/телешко.

После - грабваш една купа за половин кило кайма ( фримерну ) и:

- резваш 1 глава лук на ситно,
                    - магданоз,
                    - сол, чер пипер по малко и чубрица;
                    - чукваш 1 яйце ( жълтък ко може само ) - ма ку шъ хвърляш белтъка - ръгай цялото;
                    - 2 филии изсъхнал хляб напоен във вода или мляко и оцеден после - ( ку нямаш дъниш с галета )

И месиш всичко и чиния брашно до тИбя. Кат' направиш кюфтака го плесваш 1 път за финал и го овалваш в брашното.

П.П. После ходиш да видиш ко шъ ти изкара скарата - хихи

П.П.П. Кебапчетата се правят от шол - друг вид свинско е - не е т'ва за каймата.

И от баници разбира пустото му Маранди

Най-лесно става - грабваш някакви готови точени кори - ....
                    Разстилаш ги на масата и вече си правиш някаква плънка в една купа ( за солена - 2 яйца, натрошено сирене - основно ) - объркано.

За тиквеник - настъргана тиква, орехи счукани, малко захар и канела.
                    ...
                    А бе експерт-анализатор отвсякъде.

Коментар

Ти чел ли си, че Русия като ни е "освободила" от Турско ни отнася всичкото злато след Сан-Стефанска България?

Демек - платили сме си. Или не си чел?

За Първата и Втората Световна война да ти казвам ли наложените репарации, които изплащате и до днес - мой облий приятелю?

Ама, ти даже не знаеш, че още изплащате репарации от 2-те световни войни, налЕ?
                      Ми нормално за репарациите тъпчо , всяка победена страна плаща репарации. Избрали сме грешната страна срещу Русия , Англия и САЩ във световните войни и ще си плащаме за глупостта.

И Германия по един или друг начин още плащат.....нямат право на армия в пълния смисъл на думата , нямат право и на независима външна политика , там квото каже САЩ това е външната позиция .

Коментар

Ти чел ли си, че Русия като ни е "освободила" от Турско ни отнася всичкото злато след Сан-Стефанска България?
                        Това не е точно така.
                        Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• markov

Не се притеснявай, на Путин рейтинга е висок сега но няма да бъде когато руснаците полетят на тази крива ракета - икономика суровинен придатък, а ще им се наложи в един момент когато големите проекти свършат или ако вече не са свършили и секнат наистина инвестициите отвън. Очаквай Путин много здраво да почне да ни притиска държавата да инвестира, още по здраво но не знам Европа дали ще дава . Ние парите трябва да ги вземем от Европа , а да ги инвестираме там..ако не вземаме - носим пари от Европа не му трябваме. Не се учудвай че на БСП линията е проевропейска въобще.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Да де тук сме единодушни , бегаи освобождаваи братята Българи в Украина, щото Русия кат ви гледа кви сте неблагодарници повече никога няма да си мръдне пръста за Българин.

Та бегаи да освобождаваш, тъкмо форума ще си отдъхне от теб.....

Демек - платили сме си. Или не си чел?

За Първата и Втората Световна война да ти казвам ли наложените репарации, които изплащате и до днес - мой облий приятелю?

Ама, ти даже не знаеш, че още изплащате репарации от 2-те световни войни, налЕ?

Коментар

• Според нем , марандино показва някаква комплексарщина по въпроса, но това лично мен не ме дразни. Гордея се с родното си градче и затова съм го написал в профила си. Както се казано по-добре първи на село , отколкото последен в града ...това последното се отнася за марандито

Та в тоя ред на мисли лоша рекламя няма , нека да повтаря Дряново във всеки пост , във всяка тема и във всеки сайт ...... за безплатната реклама ще кажа на кмета да го почерпи едно кафе накрая

Коментар

• Марани,от доста време се отказах да се меся в спорове....но....Защо се мислиш за нещо в повече ,поради обстоятелството,че си примерно от София(не знам от къде си),а друг е от малък град(примерно Дряново)....По големината на града ли "си го мериШ"
                                ...

Коментар

Working...
                                X