IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За да има Ден на Европа, трябва да има Ден на победата! Честит 9ти май!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Който има линк дето да го има Парижкият договор от 1947 едно към едно да го пусне.
    влачи, без да съм сигурен с какво точно този договор променя русофилщината/фобщината, която пречи да се гледа реално

http://bg.wikisource.org/wiki/%D0%9F...B8%D0%BD%D0%B0
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
      Джей, има верни неща в поста ти, ама в опита си да опишеш накратко цялата война си допуснал и доста грешки. Особено в последния абзац. Но карай да върви, невъзможно е да достигнем до единомислие по въпроса, поради безбройните фалшификации на фактологията за войната.
      Който има линк дето да го има Парижкият договор от 1947 едно към едно да го пусне.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Джей, има верни неща в поста ти, ама в опита си да опишеш накратко цялата война си допуснал и доста грешки. Особено в последния абзац. Но карай да върви, невъзможно е да достигнем до единомислие по въпроса, поради безбройните фалшификации на фактологията за войната.
        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Да се подценява войната или да се отрича значението на една или друга страна няма смисъл. 1/3 или половината население на Беларус е убито или измира в тази война! Същото може да се каже за огромни области в Украйна и Русия, Полша, Югославия, Гърция, Източна Прусия и Унгария с избитото си пък от руските войници население.... дори Франция, където горе-долу немците се държат добре, но пак избиват цяло село от над 3000 човека с мирни жители само за няколко часа. А жертвите в Полша, Германия, Прусия, Унгария, Русия, Украйна и Беларус са милиони за всяка страна. Предимни цивилни, жени и деца. Ходил съм в Бабий яр... Бил съм в Петербург и знам какво е било по време на обсадата, говорил съм с хора били там, дори не ми се говори. Немците първи започват масовите бомбардировки. Варшава е изравнена със земята. Англичаните пък започват да правят същото с тях след като строшават Луфтвафе в битката за Англия, а остатъците от немските военновъздушни сили се насочват към СССР където масово се бомбардират мирни градове. Въпреки, че в началото поне на войната някой немски генерали и маршали от Вермахта се отнасят добре с населението в Украйна и дори в Русия, не така действа политическото ръководство на Германия. Гьоринг е пратен в Украйна точно с тази цел за да прекъсне всяка близка връзка и да даде тон на чистата раса да освободи територии. След отстъплението при Москва един от немските маршали - не му помня името заповядва всяко село по пътя да се подпали, а населението да се избива. От руснаците само който е успял да избяга навреме само той се е спасил. Има си документирани кадри и дневници в които самите немци записват днес колко мъже, жени и деца са убили, а това дори не са евреи. Руснаци са.. По-късно по същата причина руснаците обесват този маршал, докато отношението им към Паулус и други пленени немски офицери незамесени в престъпления е съвсем различно. Колкото до фронта при Нормандия, то Германия вече е била почти бита - Без този фронт войната щеше да продължи още една година, нищо повече. При Ардените немците само с 8 куршума на човек (!) са започнали атака и са натикали американската армия в калта и само липсата на бензин за танковете и на патрони за пехотата е причина да се спрат. Америка има огромна икономическа мощ, но американците нямат опит във войната - войниците им с повече опит се бият по островите с японците - най-добрия им макар и доста луд генерал е там в Тихия океан, а в Европа са предимно новобранци тъй като тези от боевете в Италия още са заклещени там. Англичани и французи донякъде да, но най-добрите войници на съюзниците са от колониите - австралийци, новозеландци, канадци, индийци, мароканци и прословутите непалски гурки, единствената британска част в историята която никога не е отстъпвала при никакви обстоятелства без команда на своите офицери.

България е от губещите. След като получаваме от СССР - Добруджа, от Германия - Беломорието и Македония, след като американци и англичани ни срутват столицата с бомби, ние след 9.09.1944 г. не сядаме на масата за да се пазарим с руснаците и съюзниците за участието си във войната (както правят сърбите), а направо се включваме. Нашите убити дадени в сраженията с Германия са умрели напразно, тъй като на България е отнето всичко и до 1974 г. трябва да плащаме военни репарации на Гърция и Югославия. Тоест, въпреки, че се бием на страната на руснаците, те по братски ни прецакват в интерес на Гърция. За нас по-изгодно щеше да е и след 9 септември да не се намесваме и да не пращаме войници на фронта след като и без това всички ни мразят - за какво тогава сме им помагали?!
          Last edited by Jay Gould; 09.05.2013, 20:31.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
            Мастере остави каналите, факт е че България е била от страната на загубилите, и е била третирана като такава. И това е следствие от несъгласието на сталин да включи България от страна на победителите.
            Мен сега ме мързи, но ако има някой мераклия, може да издири парижките преговори след всв.

А дали е имало българи воювали срещу руснаците не знам, други нека да кажат.
            Но резултатите от париж са показателни.
            http://vbox7.com/play:c8bf379d
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Това е самата истина, Факушке. Разбирам че е необичайно за хората получаващи историческото си образования от пропагандните канали на Дискавъри Сивилизейшън и Хистори, но нищо повече не мога да направя за тях. Тези хора до края на живота си ще са с убеждението и твърдата увереност, че Втората световна война е спечелена благодарение на ген. Монгомъри победил пустинната лисица Ромел в Сахара и на ген. Патън успял да спаси редник Райън и да отблъсне чудовищното германско нападение през Ардените в навечерието на 1945 г. За тях Втората световна ще е един малко по-масов кеч....
              Мастере остави каналите, факт е че България е била от страната на загубилите, и е била третирана като такава. И това е следствие от несъгласието на сталин да включи България от страна на победителите.
              Мен сега ме мързи, но ако има някой мераклия, може да издири парижките преговори след всв.

А дали е имало българи воювали срещу руснаците не знам, други нека да кажат.
              Но резултатите от париж са показателни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                Нисък поклон пред подвига на героите от ВОВ!
                http://www.youtube.com/watch?v=LyjehE3WE0Q
                Нисък поклон пред всички паднали заради безумията на ВЛАСТНИЦИТЕ независимо от коя страна на фронтовата линия. Долу властниците. СВОБОДАТА е над всичко !!!
                tnm

Коментар

• Нисък поклон пред подвига на героите от ВОВ!
                  http://www.youtube.com/watch?v=LyjehE3WE0Q

Коментар

Мастере тия неща дет' ги говориш са абсолютна подмяна на фактите и историята.
                    Така е. Радвам се, че подкрепяш моята теза. Знанието е СВОБОДА.
                    СВОБОДАТА е над всичко !!!
                    tnm

Коментар

Мастере тия неща дет' ги говориш са абсолютна подмяна на фактите и историята.
                      Това е самата истина, Факушке. Разбирам че е необичайно за хората получаващи историческото си образования от пропагандните канали на Дискавъри Сивилизейшън и Хистори, но нищо повече не мога да направя за тях. Тези хора до края на живота си ще са с убеждението и твърдата увереност, че Втората световна война е спечелена благодарение на ген. Монгомъри победил пустинната лисица Ромел в Сахара и на ген. Патън успял да спаси редник Райън и да отблъсне чудовищното германско нападение през Ардените в навечерието на 1945 г. За тях Втората световна ще е един малко по-масов кеч....
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Мастъре, и аз като теб обичам руското
                        Поздрави с една вольная песня за най великия руски и украински герой на всички времена. Вечна му памет. Свободата е над всичко !!!

http://www.youtube.com/watch?v=HAoUZN0F568
                        tnm

Коментар

• Мастере тия неща дет' ги говориш са абсолютна подмяна на фактите и историята.
                          Ако си активен коминтерновец е разбираемо. Но ако си и българин, е непростимо.
                          Всички злини в България се дължат на комунистите, начело с другаря ви сталин. Нещо братската обич не е сработила, а са ви третирали като васали. Не може да го виниш него обаче за това. За разлика от българските бандити той си е гледал интересите на страната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            ще ти го кажа директно - нито един факт от това, което си написал, не е вярно
                            Мдааааа... не на мен го казвай, Хуйчо Хуев. Застани пред един такъв паметник и да им го кажеш директно - тяхната смърт не е истина?

Last edited by Forex Master; 09.05.2013, 18:41.
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Е и как се аргументираш бе, Хасане? Ето ги фактите:

- Дори и един български войник не се е бил на страната на Германия на руския фронт! Докато рамо до рамо с руските войски в боевете за освобождението на Европа от хитлеро-фашистите от Сърбия та чак до Австрия 1-ва българска армия е дала десетки хиляди жертви от цвета на нацията! Ето защо те насочих и да погледаш "Зарево над Драва" където ясно е показано, че ръководството на армията се води предимно от бившите царски офицери.

Фактите, Хасане, са най-вече паметниците на падналите български войници и офицери белязали пътя им от Сърбия през Хърватско, Словения и Унгария та чак до Австрия. Поклон пред паметта им и честит Ден на Победата!
                              русначе, ще ти го кажа директно - нито един факт от това, което си написал, не е вярно:
                              - има български войници били се на руския фронт - не, не са само доброволците от дивизия Урал-Идел, но и такива от сегашните български земи
                              - дядо ми също е участник във войната - да, точно така, царски офицер - за награда отива в Белене, нищо, че е спасил ротата си от пълно унищожение
                              - не участва само първа българска армия
                              - зарево над драва е пропаганден филм

Поклон пред падналите и от двете страни - идиотите си остават идиоти
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
                                Насилиха ли те?
                                Умишлено употребявам твоят собствен израз, шишарке...

Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
                                Впрочем Адолф се е оказал по-демократ не е насилвал народа...

Коментар

Working...
                                X